gülümse ben düzenli veriyorum ama çeşit konusunda ve ne vereceğimiz konusunda yardımlaşırsak iyi olur sanırım. Ben her ay doktorumun verdiği liste üzerinden gidiyorum, bu ay aşımız olmadığı için dr. gitmedik. 3 ya da 4 öğün şeklinde beslemeye çalışıyorum. Kaşık maması v.s hiç kullanmadım dışarı çıkacağımız zaman akşamsa önceden yapılmış mamasını öğlense yoğurdunu alıp çıkıyorum.
sabah erkenden emiyor
- 11 civarı uyanınca kaşık maması içine, 1 çay kaşığına yakın tereyağ, 1/4 yumurta sarısı (artıracağım) ve beyaz peynir (labne verme dedi doktorumuz ne kadar çok işlemden geçerse verdikleriniz o kadar kötü dedi. Kendi yediğimiz peyniri suya koyuyorum 2-3 kere yeniliyorum suyunu) eskiden pekmez veriyordum ama pekmez ve peynir bir arada kafamı karıştırıyordu. Şimdi demir damlası gibi meyve ile beraber vermeye başladım demirin daha iyi emilmesini sağlıyormuş.
- 1 civarı büyük bir meyvanın yarısını cam rendeden geçiriyorum ( kaka durumuna göre şeftali, armut ya da erik değişiyor) öncesinde pekmez
- 4 civarı yarım kase ev yapımı yoğurt
- 7 civarıda bizimle beraber sebzeli etli çorba ve yarım kase yoğurt
akşam yemeği için bu hafta tavukta kulanmaya başladım. 1 butun derisini yağını iyice alıp, düdüklüye koyup 10 dak haşlıyorum açıp içine patates, havuç v.s. ekleyip 5-6 dak tekrar pişiryorum lokum gibi oluyor. 1 kase şey için koca düdüklü kullanılır mı diyordum ama çok güzel lokum gibi oluyor tavsiye ederim. Ayrıca heçen ona köfte, patates yaptım. Çok az bir su ile pişirdim, bize yaptığım dolmanın içinede yine bharat, tuz v.s eklemeden onun için 2 tan doldurup pişirdim.
Hee ben bunları yapıyorum diye sanmayın hepsini bayılıp yiyor, ama ne yese kardır yavaş yavaş alışacak. zaten mama sandalyesine gelince kendini yay gibi geriyor malm yaramazlık yapamıyor ya, sürekli kalkma derdinde.
Öğün araları ve istedikçe ve de gece emiyor. Ben bu hafta yavaş yavaş kahvaltısına ceviz ekleyeceğim.
Eee sizler neler yediriyorsunuz anlatın bakalım, herkesin birbirinden alacağı bir fikir vardır bence, birde porsiyonalrınız nasıl kızlar ben ne kadar yedireceğimi kestiremiyorum. Uzun oldu ama işinize yarar inş.