• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeklerimiz icin ek gidalar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canım ben üç dört tatlı kaşığı veriyorum ama yarısını dışarı atıyor yarısını yiyor anca :))

kizlar bebegimizin beslenme saatleri nasil ?
benim kiz gunde saat basi beslesem beslenir :))))
saat 5:50: uyaniriz bir keyif bir keyif eller kollar hic durmaz sesler aguu auu :emir_bebek:
saat 6:anne sutu uyursa uyur uyumassa ben yanima alirim arada agzina emzigini vererek kizim sacimi basimi yolarak yuzumu cirmalayarak saati 8 yapariz sayet uyumussa
saat 8:kesin uyaniyor tekrar anne sutu bu arada benim karnim ziiiil caliyor tatlicadiarzu hemen kendime bir kahvalti
saat 9:banyo misler gibi :asigim:
saat 9:30: oyun zamani gamyoncuiremsu kizim keyiflidir karninin uzerine yatiririm ama iki dakika demez doner oyuncak koyarim onune onlara dogru hareket etmeye calisir
saat 9:30 :meyve suyuyla puresiyle 4 biskuvi hazirliyorum onu yediriyorum
saat10: anne sutuylen kizimi uyutuyorum cok tatli misil misil
saat 10:30 ben hemen temizlikti falan basliyorum sayet kizim bazen uyanir bu saatte
saat 12: bebisim uyuduysa uyanir bu saatte anne sutu veriyorum hemen koklaya koklaya ozledim kuzum seni diyorum
saat 12:30 kizimlan gezmeye gidiyoruz arabasina bindiriyorum bir saat dolasiriz eger kimseye gitmessem
saat 13:30 anne sutu veriyorum bebisim uyur :asigim:
bende yemek yaparim koltuga uzanirim tv izlerim bilgisayarda oyalanirim kendime cay yaparim
saat 16:30 :bu saate kadar uyumussa kesin uyanir anne sutu babamiz isten gelir ben emzirirken :1hug: sonra biz yemegimizi yeriz kizima yogurt yediririm haslanmis sepze yediririm
saat 19:bizim cay vaktimiz dizilerde baslar esim hic sevmez bu dizileri tabiki kumanda kavgasi :oklava: kazanan taraf belli tatlicadiarzu
saat saat 21:kizimi sabah banyo yaptirmamissam banyo vaktimiz ve emziririm
saat:22:00 kizim belki uyumustur uyumadiysa yarim saate kadar kesin uyuturum insallah
saat 2:kizim uyanirsa 4 , 5 dk emer uyur
saat 4 uyanirsa aynen kandirmaca emer uyur
Evet arkadaslar asagi yukari benim gunum boyle bebisime misafirlige gittigimde bana misafir geldiginde carsida pazarda kizima hazir mama veriyorum gece bazen uyanir ve 1 saat uyanik kalir gunduzleri uyumadigi zaman olur gece 1 e kadar uyutmaya calistigim olur misafirlige gittiysem uyumaz huysuzlukta yapabilir haaa hele bana misafir geleceginde memeden hic gitmek istemez oyuncaklari gormesin gozu ben nere gitsem oraya gotururum emzigini asla almaz kizim genelde memede ve arabada uyur
ammada kisa yazmisim
cenem yoruldu anlat anlat
iyiki bir tane bebegim iki uc tane olsaydi roman olurdu :roflol:
bu arada su uyuttugum saate kadar kizim bir kac kere miziladi agzina emzigi verdim verdim geldim uyudu artik gidip yatsam iyi olur ben yatinca benim kiz kesin uyanir emziklen falan kanmaz jeyyar

sagol canim ya yediriyorum sen meyve suyu koy diyince hasladigim sepzelerin icine koyuyorum cok sevdi boyle bende o istahla yedimi cok memnun oluyorum canim 4 aylik icin olculerinide yazarsan sevinirim ben 1 patates 1 havuc yani birer yapiyorum ama yarisi kadar veriyorum fazla gelir diye korkuyorum sence nasil

cnm bir iki kasık ırmıge bir caybardagı su koy kaynat içine bir tane seftalı koy ez yedır tahıl alsın bebegın iyi oluyor harıka.
yoğurdun içine iki cici bebe az erık kabız olmaz veya kayısı buda cok guzel
domatesı rendele bir tane tencerede bir kasık sıvı yag koy bir kasık un koy kavur. rendeledığın domatesı at içine. bir cay bardagı su koy domates corbasıda hazır annesi.
gecede muzlu yoğurt verebılırsın hem tok tutar hem uyku verır.
yarım kabak maydonoz fasulye pırın koy hasla pure yay sebzesıde hazır annesı.:1hug:

bebeklere 1 yaşından önce domates kesinlikle yasaktır doktorunuzada sorabılırsınız
bu da benden bi uyarı olsun kızlarrrrr :))

olurmu cnm dometes yasak yok oyle birsey annem banada yedırmış kızlar eskıden su bu yasak degılmış herbirinize annleriniz neler vermış annem hep anlatır ayrıca bizim doktorumuz eniştem ver dıyor cnm birsey olmaz kendi bebegınede verıyor oyle olsa kendi cocuna vermez bence yedırın derım

ama milupanın domates yeşil fasulye kaşık maması var yasaksanasıl satolıyor ki

canım bebeğin çok iyi kilo almış.bundan sonra kilo alımı düşecek.düşünsene her ay 1 kilo alsaydı ne olurdu:1shok:obez bir bebeğin olurdu.
önemli olan bebeğinin motor gelişimi.

benim oğlum geçen ay 300 gr bu ay ise 250 gr civarı bişey aldı.anne sütüne devam edicez.bu arada biz 5 ay 5 günlüğüz.

anne sütünün yanında vereceğin her ek gıda anne sütünün koruyuculuğunu yok edecektir.
doktorunuz 500 gramı nasıl az buldu anlamıyorum:1shok:
başka bir doktora daha danışsanızCADIARZU

Kesinlikle katılıyorum, ayda 1 kilo alan bebekte vardır elbette ama her bebek bir olmaz
Benim kızımda 3 aydır yaklaşık 500-600 gr alıyor ve doktorumuz gelişimi normal dedi, daha bu ay o da 5.5 ay olduktan sonra alıştırmak için ek gıda verdi. Ben ek gıda için hiç acele etmiyorum, sütüm iyi şükürler olsun sadece alıştırmak için vermeye başladım. Bu aydan sonra yavaş yavaş kahvaltıya falan başlarım. Gülümse normal içtiğin sütten yoğurt yapabilirsin, bende paket sütlerle günlük kendim yapacağım yoğurdu hem daha güzel tutuyor.

Dr.umuz son muayenede (5 aylıkken)
5.5 aylık olduktan sonra 1 hafta sütlü-pirinçli ile başlayıp 1 bardak olana kadar artırabilirsin dedi.

Ertesi haftada 1 kaşık kayısı ya da armuta başlayabilirsin dedi. Sonra da yani bu haftasonuna doğru doktora gideceğiz bakalım ne diyecek

Bu arada ben bu konuyu daha yeni gördüm :), kızlar benimde ek gıda ile ilgili kafam karışık ama çokta kasmıyorum yavaş yavaş alışacağız. Bir sürü liste var, dr.larımız var, sütümüz var onun için artık daha rahatım.

Ben sitede gördüğüm bi listeyi çıkartım ve doktora gösterdim dr bunu uygulayabilirsin dedi tabi her saat bir birine uyucak diye birşey söz konusu olamaz dedi benim oğlum bu ay 7 kilo 900 gr olmuş en son 7 kiloydu boyu 68 olmuş en 65 di.

canım bebeğin çok iyi kilo almış.bundan sonra kilo alımı düşecek.düşünsene her ay 1 kilo alsaydı ne olurdu:1shok:obez bir bebeğin olurdu.

benim oğlum geçen ay 300 gr bu ay ise 250 gr civarı bişey aldı.anne sütüne devam edicez.bu arada biz 5 ay 5 günlüğüz.

anne sütünün yanında vereceğin her ek gıda anne sütünün koruyuculuğunu yok edecektir.

cevabın için teşekkürler başka bi doktora daha danıştım,oda normal buldu kiloalımını ve ksütün olduğu takdirde 6 aya kadar ekbesini vermememi istedi.1 ay daha beklicez 16 sındada kontrolümüz var.motor gelişimide allaha şükür iyicoksekeriremsu

selam bebeğinizin ne zaman doğduğunu merak ettim herhalde 20 ocak gibi falan olmalı benim oğlumda 27 ocak doğumlu kilosu az gidiyor bugün dr gittim büyüme eğrisini takip ettiğini söyled 2 kilo doğduda 8 aylık hamileyken doğum yaptım ben şimdi bazı bebeklerin kilolarını okuyınca eyvah diyorum benimki çok zayıf galiba sizin bebeği merak ettim kilosu ve boyunu ne kadar ek besinbaşlama mamızı daha bugün söyledi dr teşekkür ederim

slm kızlar ben uzun suredır gıremedım calıstıgım ıcın sıze bebelac mamalarını onerırım benım kızım cok sevıyor ve 5 aydan berıkullanıyorum hıc bı sıkayetım yok sabah kahvaltısı öğlen corbası bırde gece kasık mamalarını yedırıyorum ve hepsını sevıyor bence hıc cekınmeden verın bırde danone yogurdunu cok cok sevıyor bayılıyor agzı acık beklıyor yemek ıcın bıtıncede aglıyor sızde bı deneyın ıstersenız bakın onlarda sevecek bence .ayrıyetten bebelac sıtesıne gırın uye olun orda ucretsız telf.hattı var oarayı her gun arayın kafanıza takılan sorular varsa sorun super ben arıyorum ve guzel bılgıler verıyolar tavsıye ederımkızlar.hemde her hafat telf mesaj gelıyor kızımın ayını takıp edıp mesele suayda sunu yedırın asılarını unutmayın mamalarını nasıl yapacaklarını falan dıye bence guzel deneyın derım bebıslerıne bol bol saglık dılerım by....

kızlar bebeklerınız kac ogun yıyorlar yazarmısınız benım kız ek besın verınce sasırttım ıyıce ogunlerı ıstedıgı zaman bıseyler dıkıyorum agzına sızleer?

Ben ilk sabah kahvaltısı saat 8.8.5
meyve suyu saat 11 de
tarhana çorbası saat 13. te
yoğurt saat 15 veya 16 da
meyve suyu saat 18
tarhana veya patates püresi saat 19 da
muhallebi saat 21 veya 22
gece biberon maması.

Boş geçen vakitlerde emzirme kimi zamanlarda biberon maması yaptığımda oluyo.

Ben ilk sabah kahvaltısı saat 8.8.5
meyve suyu saat 11 de
tarhana çorbası saat 13. te
yoğurt saat 15 veya 16 da
meyve suyu saat 18
tarhana veya patates püresi saat 19 da
muhallebi saat 21 veya 22
gece biberon maması.

Boş geçen vakitlerde emzirme kimi zamanlarda biberon maması yaptığımda oluyo.

Canım maşallah ya bunların hepsini yiyor mu senin bebiş ne kadar veriyorsun her öğünde

Kahvaltı ölçüsü 125.mg mamaya 3veya 2 adet bebe bisküvisi bir çay kaşığından biraz fazla pekmez katıyorum kimi zaman kaşıkla veriyorum kimi zaman biberonda yiyor.
meyve suyu kimi zaman 100mg kimi zaman biraz daha fazla içtiği oluyo demir damlasını içine damlatıyorum
çorbayı 1 su bardağına yakın veriyorum hepsini yiyo
yoğurt 125. mg mama ile hazırlanıyo
diğer saatlerde verdiğim meyve suyu ve yemek aynı ölçüde oluyo çoğunlukta biberon maması 120 mg veriyorum.

kızlar peynır veren varmı ben kızıma vermeye basladım dun masaya gectıkmı bızım kız durmuyor hep bısey ıstıyor hıc bıseye hayır demıyor

merhaba canım bende veriyorum peynirde yumurtanın sarısınıda benim kızımda masada yemegi çok seviyo yatarak verince ağlıyo masaya oturunca bıraksak karıştıracak ortalığı

benimki yumurtanin sarisini hic yemiyor migdesi bulaniyor bende hic sevmem sarisini kizima yedirmek istiyorum ama zorlamakta istemiyorum

Back