Bebek Beslenmesi bebeklerimiz icin ek gidalar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benimki yumurtanin sarisini hic yemiyor migdesi bulaniyor bende hic sevmem sarisini kizima yedirmek istiyorum ama zorlamakta istemiyorum

devam mamasına yumurta sarısını bebe bisküvisi pekmez ile ezip veriyorum ben karışık olunca tadı pek seçilmiyor

Bende pekmez ve peynir ekliyorum kahvaltısına, dr'umuz yumurta ver demediği için başlamadım bende.

Bu ay yoğurt vermeye başlayacağım birde sebze püresine bir parça et eklemeye, ayy büyümüşlerde et yiyecekler.

selam kızlar ek gıdalar konusunda sürekli takip ediyorum sizleri ,ben henüz yumurta sarısına başlamadım doktor bahsetmedi çünkü acaba başlasammı peynir veriyorum ama herzaman değil bide ben hero baby nin hazır kahvaltı saati maması var sabahları onu veriyorum içinde peynir pekmez var diye .aranızda kahvaltı veren varmı kuzusuna ??? varsa beni bilgilendirsin lütfen
sevgiler

ben ,peynir ,yumurtanın sarısı,bebe büskivisi,1 tatlı kaşığı pekmezi birazcık sütle karıştırıyorumm..yanınada domates rendeliyorumm kahvaltıda bunları veriyorum çokta seviyo hiç zorlanmadan yediriyorumm..

Bizim kahvaltıda bebe bisküvisi,pekmez,peynir,anne sütü ve yumurta sarısından oluşuyor ama bizimkinin pek arası yok kahvaltıyla ayrı ayrı verince en azından biraz olsun yiyor

6 aydan sonra yumurta sarısına başlanıyor genelde doktorunuza sorarsınız. En azından etten önce yumurta başlanır.

gamze süt inek sütü mü veriyorsun, 1 yaşından önce verilmiyor diye biliyorum

evet edacım pınarın çocuk sütü var ya onun içine katıyorum hepsini kahvaltıda yarım çay bardağı sütün içine peyniri yumurta sarısını pekmezi bebe büskivisini katıp veriyorumm..zaten doktorlar inek sütünü biberona koyupta lıkır lıkır içirmeyin diyorlar ..kahvaltıda yarım çay bardağı sütten bişey olmaz..

Kızlar ben yoğurdu hafif sulandırıp yani ayran yapıp içine pekmez ve bisküvi koyup biberon ile veriyorum bizimki bayılıyo ve meyve suyunada bisküvi koyuyorum .

ama süt pekmezde ve yumurta sarısında bulunan demirin emilimine engel olur....

edacım sen neler veriyosun canım kahvaltıda bebişinee..

Ben henüz yumurta sarısına falan geçmedim,

Bisküvi yerine 5 tahıllı mamanın içine suda bekletilmiş beyaz peynir (labne önermedi dr.) ve birazda pekmez katıp veriyorum

Ayrıca yoğurt, meyve ve sebze püremiz var. Sebze püresine bu ay et eklemeye başladım, birde mevsim sebzelerinden az az ekeleyebileceğimizi söyledi doktor, yavaş yavaş başladım soğan, taze fasulye v.s. eklemeye. Her verdiğimi yemiyor tabi ama çok azele etmiyorum ısrarda etmemeye çalışıyorum, yoğurt ve meyve pürelerini çok seviyor zaten bu bir süreç yavaş yavaş alışacak.

Son düzenleme:
yeni bir besine ortalama kaç günde alışıyor bebekleriniz.. ben çok sinirleniyorum bu aralar hergün taze taze günlük çorba yoğurt meyve suyu hazırlayıp yemeyince deliriyorum. birgün yiyor birgün yemiyor dişine bahane buldum ama korkuyorum ya alışamazda yemeyi öğrenemez diye.

sakin ol ya yazık annesi kızma ona, herkes aynı durumda ama alışacaklar. Yemediği şey için ısrar etme bir kaç gün ara ver tekrar dene,

Ben tavuk suyundan çorba yapıyorum un ve şehriye katıyorum içine biraz da et ditiyorum eh işte ilk bikaç kaşık yiyor ondan sonra ağzını kolay kolay açmıyo öyle başında beklyip açmasını bekliyorum sonra bidaha açıyo yemek yememiz 1 saati buluyor nerdeyse :)

Merheba arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum çok güzel bir site ama çok karışık mesaj yazmak istiyorum yazamıyorum neyse benim kızım 7 aylık yaklaşık bir ay önce ek gıdalara başladık ama zeynebim memeye çok düşkün sürekli beni emmek istiyo bende çorba ve mama yemesini istiyorum ama çok iştahlı değil zorlamkata istemiyorum kilosu şu anda 9.300 gr. sizce normalmi yoksa ek gıdaralrda ısrarcımı olmam lazım.
sanki beni emince yeterince doymuyormuş gibi geliyor

Hoşgeldin canım aramıza kilolarımız hemen hemen aynı kızlarımızın aynı şekilde benimki de iştahlı değil çok zorlamak istemiyorum hepten soğuturum diye ama yemeyince de üzülüyorum hergün taze taze sebzesi meyvesi yoğurdunu hazırlıyorum bazen bir kaşık anca yiyor bence çok ısrarcı olmamalıyız önemli olan 1 yaşına kadar damak tadını oluşturmak benimki de memeye çok düşkün hele bu aralar geceleri sık sık kalkıp meme emiyor

al benden de okadar bizde aynı şekilde yemek yiyoruz 1 kaşık çorbayı 15 dk da yutuyo nerdeyse ,ağzında bekletiyooo ..ama bazende hapur hupur yiyip bitiriyo hemenn işte ozaman çok mutlu oluyorumm..

Bu hafta benim kızımda geceleri emme delisi oldu, belim ağrıyor ya emzir emzir. Açlıktan olduğunu sanmıyorum ama mama versem mi yatırmadan önce diye aklımdan geçmiyor değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…