Bebeklere tv izletilir mi ?

Mesela benim çevremde akrabalar geliyor çok tablet oynuyorlar bide biri birinden görüp istiyor mutlaka
Bu size bağlı sizin sorumluluğunuzda o çok küçük bilemez ki, siz onu ne kadar korursanız o kadar uzak duracaktır. Benim bebeğim pandemi dönemi doğduğu için çok dışarda gezmedik. En çok ananne babanneye gitti onlar da alıştılar bebek olduğu için kimse Tv yi açmıyor kapalı duruyor hep. Bizim tutumumuz net olduğu için kimse bizi yargılayamıyor sadece destekliyorlar.

Bu durum çok yaşanıyor çocukları büyük olanlarda oğlunuz tv izlerken bebisle başka oda da oynasanız :)
Evet oyle yapabilirim ama bazen benimle oynamak yerine tv izlemeyi tercih ediyor malesef yoksa oglum da kardeşini odadan çıkarıp kapıyı kapatıp aciyor ama kizim o kapıda kıyameti koparıyor kapıyı aç diye 🤦‍♀️işim zor yani.

Uzmanlar ilk 18 ay ekranin hiç olmamasini oneriyorlar. Kısa bir an izlemis diye bu kadar abartmak da anlamsiz geldi bana. Bir daha yapmazsiniz olur biter. Ki izletmiyormussunuz zaten. Konu açip izlet dememizi mi bekliyorsunuz.

Benim bebeğim 11 aylık TV kumadasıyla oynamasını seviyor . dikkatli TV izlemiyor. Daha çok bozmayı kanal değişmeyi seviyor. Bazen kırmızı balık aç diye kumandayı verir elime ona bile sonuna kadar bakmaz ben varım diye o bakmıyor TV'ye reklam çıkınca bakıyor ozamanda ben kapatıyorum 🤭

14 aylık kızım o salondayken tv açılmıyor telefonu kendini yırtsa da vermiyorum

2 yaşını doldurunca kısa süreli eğitici biseyler izletmeyi düşünüyorum

Annemle bu konuda kavga ettim onda kalıyordum tv izletmiş 5 aylık kızıma kısa bir süre sonra dedim izletme zararlı diyor size neden zararlı olmadı diyor neyse ki sonra barıştım sizin fikirleriniz neler ?
İnstagram kullaniyosaniz (umarım ban yemem yasak mı bilmiyorum) dijital baba Orhan tokeri tavsiye ederim. Ekranın her yaşta nasıl zararlı olabildiğini bebek çocuk gençler üzerindeki etkilerini anlatıyor örneklerle. Olay sadece ekrana bakmak yada 5 aylık bebenin baktığını anlamaması vs değil.

Annemle bu konuda kavga ettim onda kalıyordum tv izletmiş 5 aylık kızıma kısa bir süre sonra dedim izletme zararlı diyor size neden zararlı olmadı diyor neyse ki sonra barıştım sizin fikirleriniz neler ?
Eskiden tuplu televizyon vardi ve tv yayin akis hizi daha yavasti. Programlar daha notr renklerleydi ve saniyede bilmem kac karelik hizda ilerlemiyordu. Temalari veya muzikleri de simdikiler gibj yogun degildi. Simdi bebegime muzik bulmam icin samanlikta igne aramam gerekiyor. Tekno muzikler var ya bebekler icin. Programlar da oyle. Ben izletmiyordum bir sene hic acmadim. Simdi ckzgi film ve reklam acmiyorum asla. Kendim haber vs izliyorum veya babasi mac izlerken odaua giriyo cikiyo. Ve hic dikkatini cekmiyor. Hatta bikac kere atesini olcmek icin sakin dursun diye biseyler actim youtube dan ‘agladi’ :)) cunku hayvanlarin insan gibi konusmasini cok yadirgadi:) inanilmaz kotu etkileyecek programlar izlemediginiz surece veya dibinr kadar gitmiyorsa ekranin bence odada gunde bi iki saat acik kalmasinda sorun yok:)

2 yaşa kadar zararli deniliyor ben 1 yıl izletmedim, ama 1 yıldan sonra vermek zorunda kaldım çünkü ciddi bir rahatsızlık gecirdi ve sadece TV acarsak sakinlesiyordu, 3 4 gün kadar hastanede kaldık ve yataktan inmemesi gerekiyordu ve çok zordu durdurmak o dönemde saldık şuan 2 yaşına girecek bazı günler hic izlemez gün içinde izlesede Max . 3 saati geçmez oda parça parça izler.

X