• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde Sarılık Hakkında...

albara

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
18
0
16
Uşak
Merhabalar,

benim 16 aylık bir oğlum var ve inşallah 3 ay sonra 2. oğlumu kucağıma alacağım.
Oğlum doğduğunda sarılık oldu ve biz 3 gün hastanede ışığın altında yattık
lohusa piskolojisiyle tekrar hastaneye yatmak beni çok üzmüştü..
şimdi doğacak olan bebeğimdede olursa diye düşünüp duruyorum o yüzden.
bebeğimin sarılık olmaması için yada çok yükselmemesi için benim yapabileceğim bişey varmı??
mesela bana eski insanlar sarı yazma örtseydin yüzüne veya şekerli su içirseydin dediler vs. vs.
bunlar işe yarar mı acaba??
bu konudaki bilgi ve tecrübelerinizi yazarmısınız arkadaşlar??

Merhabalar,

benim 16 aylık bir oğlum var ve inşallah 3 ay sonra 2. oğlumu kucağıma alacağım.
Oğlum doğduğunda sarılık oldu ve biz 3 gün hastanede ışığın altında yattık
lohusa piskolojisiyle tekrar hastaneye yatmak beni çok üzmüştü..
şimdi doğacak olan bebeğimdede olursa diye düşünüp duruyorum o yüzden.
bebeğimin sarılık olmaması için yada çok yükselmemesi için benim yapabileceğim bişey varmı??
mesela bana eski insanlar sarı yazma örtseydin yüzüne veya şekerli su içirseydin dediler vs. vs.
bunlar işe yarar mı acaba??
bu konudaki bilgi ve tecrübelerinizi yazarmısınız arkadaşlar??

benim kızımda sarılık oldu.. kan şekeri ve karaciğeriyle alakalı sarılık.. kan şekerinden olmaması için şekerli su verebilirsin.. karaciğerinden ise yapacak birşey yok.. başına florasan tak derim.. sürekli açık olsun..

demekki bu şekerli su işi gerçekten işe yarayabiliyor...
bana bunu bebeğim sarılık oldup tedavisi bittikten sonra söylemişlerdi
doğunca hemen şekerli su içirseydin diye.
teşekkür ederim cevabın için

başka bilgisi olan varmı arkadaşlar???

demekki bu şekerli su işi gerçekten işe yarayabiliyor...
bana bunu bebeğim sarılık oldup tedavisi bittikten sonra söylemişlerdi
doğunca hemen şekerli su içirseydin diye.
teşekkür ederim cevabın için

başka bilgisi olan varmı arkadaşlar???

merhaba,
benim küçük doğar doğmaz küveze giren bebekelrden... bi haftada çıktı ALLAH a çok şükür.dr bebeğimin sarılığını uzamış buldu ve bi öğün mama vermekten çekinmeyin dedi.sarılık kaka ile atılan bi şeymiş.yada sık sık emzirmek gerekiyor.ben sık sık emzirerek kızımın 13,5 olan sarılığını ilk ayda 9.5 a indirmeyi başardım.inşallah sarılığı uzamaz.beni ilk çocuğumda böyle bi şey olmamaıştı.
dr anne sütüne bağlı uzayan sarılığı dedi..

doktorlar şekerli suyu kesinlikle önermiyor şekerli su verilince yenidoğan sarılığından normal sarılığa çevirebiliyormuş Allah korusun. Tek çözüm sık sık emzirmek bebeği uyutmadan emzirmek uyuyor uyandırmayım demeyin uyandırıp emzirin. bu arada sarılığın kırılma noktaları genelde 7 ve 10. gün bu günlere kadar cıkıyor 10. gün inişe geçiyor. takip önemli. bebeğinize sağlıkla kucagınıza alın inşallah . içinizi ferah tutun sarılık tüm bebekler olan bisey ama bazıları daha yogun geciriyor.

teşekkürler arkadaşlar gerçektende çok duyuyoruz son zamanlarda doğan bebeklerin
çoğunda sarılık görülebiliyor ama ben olayı çok farklı algılamıştım o zaman
3 gün hastanede yattık ve ben kendimi parçaladim ağlamaktan halbuki dediğim gibi
bir tek benim bebeğim değildiki sarılık olan...
neden o kadar psikolojimi bozdum o zaman onu da bilmiyorum
ama bu defa bu konuda gerçekten tek isteğim sarılığımız olursada hastaneye yatıcak
kadar yükselmeden atlatmak...
allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah sağlıkla
alalım bebeklerimizi kucağımıza....

Back
X