Çocuk Hastalıkları Bebeklerde kansızlık

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.033
Arkadaşlar merhaba. Bebeğim 9 ayına girdi. Bugün sağlık ocağında kontrolümüz vardı. Kansızlık var mı diye hemoglobin ölçüm cihazıyla parmak ucundan alınan kan ile bakıldı. 7.5 çıktı. Düzenli olarak sidefer damla kullanıyoruz bu sonuca çok şaşırdım. Hemşire cihaz yanlış ölçmüş olabilir bugün kaç bebeğin düşük çıkardı değerini dedi. Ama tabi içime kurt düştü. 7 damla kullanıyorduk 8e çıkardık. Bebeğim 8.600 kg. Damlanın dozunu artırıp bir süre kullandıktan sonra doktora gidip tahlil yaptırmayı düşünüyorum. Hemoglobin ölçüm cihazıyla değeri az çıkan var mı bizim gibi?

Saglik ocagindaki cihaz hatali olabilirse hastaneye gidin. Sene olmuş 2019 cihaz hatali olabilir nedir ya

Saglik ocagindaki cihaz hatali olabilirse hastaneye gidin. Sene olmuş 2019 cihaz hatali olabilir nedir ya
Aynen. Dayanamadım dün gittim hastaneye. 11 çıktı bebeğimin kan değeri. Doktor hiç bir sorun yok dedi. Bugün sağlık ocağına gidip şikayette bulunacağım. O cihazla ölçüm yapıp ne boşuna bebeklerin canını acıtsınlar nede anneler benim gibi boşuna üzülsün.

Sidefer kullanıyorum bende ve demiri cok düşük çıktı kanda. 7 aylık. Güzel emilim göstermiyor herhalde

Sidefer kullanıyorum bende ve demiri cok düşük çıktı kanda. 7 aylık. Güzel emilim göstermiyor herhalde
Nerede yaptırdınız tahlili. Eğer sağlık ocağında yaptırdıysanız güvenmeyin. Doktor günde iki kez sidefer vermemi söyledi. Bir kez veriyordum. Bir verince değeri sabit tutuyormuş ama iki yükseltiyormuş

Nerede yaptırdınız tahlili. Eğer sağlık ocağında yaptırdıysanız güvenmeyin. Doktor günde iki kez sidefer vermemi söyledi. Bir kez veriyordum. Bir verince değeri sabit tutuyormuş ama iki yükseltiyormuş

Yani 8 kg ise bebek, sabah 8 damla akşam 8 damla şeklinde mi? Araştırma hastanesine yapıldı tahlil

Yani 8 kg ise bebek, sabah 8 damla akşam 8 damla şeklinde mi? Araştırma hastanesine yapıldı tahlil
Aynen sabah 8 akşam 8. Doktorda eczacıda demir damlası olarak en iyisinin sidefer olduğunu söylediler
Peki fazla gelmez mi sabah akşam 8 damla. Günde 1 kere 8 olması lazım değil mi normali
Arkadaşlar sabah akşam 8’er damla verilir mi hiç şaşırdınız herhalde.kilosu başına 1 damla GÜNDE 1 KEZ!! Yani 8 kiloysa günde sadece 8 damla veriyorsunuz.sabah akşam 8 er damla nedir ya şakın haa sakın!! Yetişkinlerin içtiği günlük Demir takviyeleri bile 16 Damla’dan düşüktür herhalde.hangi doktor verdiyse bu bilgiyi terkedin o doktoru

Arkadaşlar sabah akşam 8’er damla verilir mi hiç şaşırdınız herhalde.kilosu başına 1 damla GÜNDE 1 KEZ!! Yani 8 kiloysa günde sadece 8 damla veriyorsunuz.sabah akşam 8 er damla nedir ya şakın haa sakın!! Yetişkinlerin içtiği günlük Demir takviyeleri bile 16 Damla’dan düşüktür herhalde.hangi doktor verdiyse bu bilgiyi terkedin o doktoru
Günde bir kez 8 damla vucuttaki demiri sabit tutmak için, iki kez 8 damla demiri yükseltmek için dedi doktor. Aynı şeyi sağlık ocağı doktoru ve eczacı da dedi. Genede tereddüt ettim arkadaşım kendi gittikleri çocuk doktoruna sormuş oda aynı şeyi söylemiş. Ben genede korkup günde bir kez veriyorum.

X