Bebeklerde isim değişikliği (Sude İsmi)

esenrabia

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2023
54
15
31
Merhaba guzel anneler sizlerle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum. 3 aylik bir kızım var ismini doguma 2 hafta kala koyduk ve gercekten bu kadar kısa zamanda karar vermemize rağmen içimize sindi isme de alıştık.fakat internette gezinirken ismin gerçek anlaminin kotu oldugunu ve çocuklara asla koyulmamasi gereken isimler listesinde oldugunu gordum inanilmaz uzuldum ve suan isim içime sinmiyor bebegime bu isimle seslenince o kotu anlamlar aklima geliyor ve üzülüyorum ismini degistirmek istiyorum. Ailem degistirme diyor artik alıştık diyorlar ben de alışmıştım ama omur boyu anlamı kotu bir isimle yasayacak henuz ismini bilmiyorken degistirmek daha mantikli geliyor siz ne düşünüyorsunuz? Ve yakın zamanda isim degisikligi yapanlar süreç nasıl işliyor bana yardımcı olabilir misiniz?

Koyduğunuz ismin aleyna tarzı bir şey olduğunu tahmin ederek konuşuyorum birçok kişi var bu tarz isimle artık hayatımıza girdi bu isimler ve gerçek anlamı düşünülmüyor seslenirken ve yabancı da bir isim zaten. Yabancı isim koymanın böyle handikapları olabiliyor. Kezban vs diye de tanıdıklarım var hayatta bir sıkıntılarını görmedim bilemedim sizin kararınız yine de

Bir yakınım kulağa hoş gelen ama anlami kötü bir isme sahip. Şu an yirmili yaslarda ve ismini değiştirmek istiyor. İsimlerin karaktere sirayet ettiğini düşünüyorum. Anlami kötüyse ben olsam değiştirirdim. Ayrıca büyüdüğünde anlamindan ötürü kendi değiştirmek isterse çok zor olur sosyal çevresi açısından. 20 senelik kızınıza yeni isimle seslenmektense 3 aylık bebeğe yeni isim vermek daha mantıklı.

Anlami kotuyse bence de hemen degistir daha cok kucuk alışılır kısa sürede...ama buyuyunce kendisi benim adimin anlami kotu diye degistirmek istediginde bu daha zor olur ..
Bu arada isim ney cok merak ettim

Allah bağışlasın sağlıklı ve güzel ömrü olur umarım.
Yani çocuk büyüdüğünde ismimin anlamı kötü deyip değiştirmek istese o yaştan sonra, etrafındaki insanların ve kendinin de alıştığı isim için zor olacaktır. Yapabiliyorsanız siz yapın bence daha yeniyken

Anlamlarin gucune inanirim. Bir tanidigin ikiz oğlu var. Isimleri savaş ve bariş. Tesaduf mu bilmiyprum ama ismi savaş olan resmen okulda çocuklarin korkulu ruyasi gibi. Surekli kavga peşinde. Diger kardeşi ama çok uslu ve terbiyeli. Kavga nedir bilmez. Abisinin kavgalarini ayirma peşinde hep.

Benimde ailem 15 günlükken değiştirmiş.3 aydan birşey olmaz.

Amin insallah cok tesekkur ederim biz de öyle dusunduk

İsim Sude arkadaslar ezilmek dovulmek anlamlarina geliyormus cok arastirdim kizina bu ismi verenler vardir ama ben çok taktim kafama
Sudenin o anlamı olduğunu düşünmüyorum , su berraklık demektir sonuna de gelmiş , sürmeli boyanmış anlamına geldiği, mutluluk yazıyor internette

Sudenin o anlamı olduğunu düşünmüyorum , su berraklık demektir sonuna de gelmiş , sürmeli boyanmış anlamına geldiği, mutluluk yazıyor internette
Evet bende o sekilde dusunuyordum ama dil bilimcilerinin yazılarını okudum farsca sözlükten bile baktik yıpranmış aşınmış yaziyor orda da

İçinize sinmiyorsa bence de değiştirin.Hem bebeğiniz küçük,kendi ismini henüz bilmiyor.yakinlariniz alıştık diyorlarsa bile zamanla diğer isme de alisirlar.

Evet bende o sekilde dusunuyordum ama dil bilimcilerinin yazılarını okudum farsca sözlükten bile baktik yıpranmış aşınmış yaziyor orda da
Bende baktım ama hep güzel anlamları su geçiyor içinde bence gayet güzel anlamı, benim adım İrem mesela çok kötü anlamı dediğiniz gibide isim çok önemli adımın verdiği şeyleri hep yaşıyorum içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın

isim sürme kökünden geliyor. Bir anlamindan bakarsan sürülen tarla gibi ezilmiş - hirpalanmis, bir anlamindan bakarsan yine sürülen tarla gibi işlenmiş.
Nereden baktığına bağlı.
Kötü tarafından bakarsan her ismin bir seyi var.
Benim adım bizim kültürde naif bir isim, ama Norveç dilinde savaşçı erkeklere veriliyormuş ufuk ismi mesela, Türkçede anlamı ne güzel, ingilizce söyle, küfür derler. Burak ismi burada havalı, ruscada durak diye aptallara derler, Burak isimliler orada takma isim kullanıyor.
En yaygın isimlerden defne mesela. Ne güzel anlami var. Biraz deşersen mitolojide apollonun tecavüzünden kaçmak isterken defne ağacına dönen bir kadının adı.
Ve daha neler neler.
Cok beyninizi bulandirmayin bence, gayet güzel adı var:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…