• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeklerde alt değiştirme

Sonunda.halimden.anlayan.birileri cikti..
Kotu niyetle acmadim konuyu evet arkadan.one temizlik de dogru degil biliyorum. Ama sert bi hareketle silinince dusundurttu bana bunu.
Bi anlik evhamla cahillik edip.sordum.. sormaz olaydim aklima hayalime gelmiycek seyler okudum..
Bir anlık evham değil ki. Altını temizlerken bile değmemeye çalışarak temizliyorsunuz, demek ki her daim bu endişeniz var. Sadece kayınvalidenizin hareketi değil yani bunu size düşündürten, siz zaten bunu düşünerek hareket ediyosunuz.

Hanimlar merhaba bir bilene sormam lazim cunku 2gundur dusunuyorum..Bebeklerde kizlik zari alt degistirme esnasinda zarar gorebilir mi,gordugunu nerden anlayablirim yada? Acemi bi anneyim bebegim henuz 1aylik,ben olabildigince dikkat ediyorum o bolgeye pek degmemeye calisiyorum silerken..Ama esimin annesi gecen gun cok sert bi bicimde sildi. . Icim icimi yiyor bir zarar gelmis midir diye.. :KK43:Cocugumun.biyerine zarar vermis olmak.istemem ...
Nasil yapmak lazim bu temizligi,oyle silmeyle birsey olurmu? :KK43:

Not.. arkadaslar cok tepki aldim ama yanlis anlasildim sanirim..baslikgi dusuncesizce yazdim kusura bakmayin.. konu kapansin en.iysii daha fazla.ustume gelinmesin..Cok asiri uclarda tepkiler aldim..sadece cahillik etmis olabilirim sordum ama yanlis anlasildim..neyse takmamam gerek.galiba..
Bunu sorarken uslup hatasi yapmis olabilirim.. kusura bakmayin..

Kotu sacma igrenc yerlere cekenler olmus yeter artik lutfen bu kadarini yapmayin..
Hic bir sey olmamistir merak etme.

Bunu biliyor ya da bilmiyor olmanız değil trajik olan, bebeğinizin kızlık zarına zarar vermemeyi düşünmeniz... Kızınızı bir seks objesi olarak görüp, yatırımı kızlık zarını koruyup kollamak üzerine yapmanız trajik.

+1
Böyle kadınların yetiştirdiği toplumdan ne beklenir ki?

Herkes ne kadarda sert tepki vermiş kadın dogurali daha bir ay olmuş depresyona girmediyse bu tepkiler yüzünden girecek biraz sakin olun o bir anne tabikide her konuda evham yapabilir tatlı dille uyarmak varken niye bu tepki....
Arkadaşım srn kimseyi takma benimde kızım var altını temizlerken bende çok tedirgin oluyorum acaba iyi temizledimmi enfeksiyon olurmu sonuçta saatlerce o bezde kalıyo çocuk silerkende acaba tahriş ettimmi zarar verirmiyim diye evhamlaniyorum doğal olarak dok lada konuştum temizliğinden emin olamıyorum zarar verirmiyim kızıma diye bana en güzel yol yıkamak eskiler gibi dedi o zaman çocuk tahriş te olmaz dedi ha kızlık zarı ayrı bi konu bunu düşünmek kötü bişey değil sen düşünürsun ben düşünmem o kadarını sonuçta anneyiz olabilir anlayışla karsiliyorum seni silmekle bişey olmaz korkma
Ben baska konularla.ilgili de konu actim. Bebekle hamilelikle ilgili.. bdv bolumunden aninda kaldirildi.. smdi ise konum.kapansin diye mesajlar atiyorum ama.geri donus alamiyorum..
Tesekkur ederim anlayisiniz icin.. cok uzgunum su an.. hata ettim keske hic sormasaydim..

Herkes ne kadarda sert tepki vermiş kadın dogurali daha bir ay olmuş depresyona girmediyse bu tepkiler yüzünden girecek biraz sakin olun o bir anne tabikide her konuda evham yapabilir tatlı dille uyarmak varken niye bu tepki....
Arkadaşım srn kimseyi takma benimde kızım var altını temizlerken bende çok tedirgin oluyorum acaba iyi temizledimmi enfeksiyon olurmu sonuçta saatlerce o bezde kalıyo çocuk silerkende acaba tahriş ettimmi zarar verirmiyim diye evhamlaniyorum doğal olarak dok lada konuştum temizliğinden emin olamıyorum zarar verirmiyim kızıma diye bana en güzel yol yıkamak eskiler gibi dedi o zaman çocuk tahriş te olmaz dedi ha kızlık zarı ayrı bi konu bunu düşünmek kötü bişey değil sen düşünürsun ben düşünmem o kadarını sonuçta anneyiz olabilir anlayışla karsiliyorum seni silmekle bişey olmaz korkma
Evet tek derdim zar da degil,enfeksiyonutdu pisik olmasiydi daha baska seyler jcjn de endise ettim ediyorum. Ama geri donusu olmayacagi dusuncesi korkttu beni sorayim dedim. Benim anlatmak.istedigim sey, cocuguna kendi elimle.zarar mi verdim ki dusuncesi beni.mahvetti... baska baska yerlere cekildi konu,yok soylesin yok boylesin. Ileri gidenler de nasil biliyorlarsa oyle devam etsinler birsey demiyorum. Cok agir konusanlar oldu. Haketmiyorum.. baslik cinsel.icerikli vs diyenler de var. Kizlik zari demek cinsel icerik mi oluyor. Tibbi bir terimmne diyebilirdim adi o olan birseye bilmiyorum..
Ama halimden anneler hatta lohusalar disindakiler anlamaz sanirim..

Ben baska konularla.ilgili de konu actim. Bebekle hamilelikle ilgili.. bdv bolumunden aninda kaldirildi.. smdi ise konum.kapansin diye mesajlar atiyorum ama.geri donus alamiyorum..
Tesekkur ederim anlayisiniz icin.. cok uzgunum su an.. hata ettim keske hic sormasaydim..
Ya niye hata olarak düşünüyorsun merak ettin sordun kimseyi de pek takma başlık yanlış olmuş sadece

Arkadaslar bu hanimin bir suru konusu var hamilelik ve dogum ile ilgili. Cok pimpirikli bir arkadas. Cok yuklenmissiniz. Cok rahat kritize ediyorsunuz. Hamile, lohusa ve emziren bayanlara bu kadar sert yazmayin.
Cok sagolun.. gerckten kendimi kotu hissediyorum su an.. halimden anladiginiz icin sagolun. Fazla pimpirikliyim,rahat biri degilim.. ama kotu biri yada sapik da degilim,burda yazilanlar cok agir.. :(

Ne kadarda tahammulsuzlesmis hemcinslerim. Sizler cok kulturlu, cok arastiran, her seyi bilen ve cok usturuplu konu acan insanlarsiniz degil mi? Sorulan bir soru hosunuza mmi gitmedi hemen kosun, bastirin bitirin konuyu acani. Nasil da hakaretler etmissiniz nasil da istismarci olmakla, anneligi ile suclamissiniz daha yeni anneyi. Belki hata yapti ama o evladini dusunuyor bu sebeple soruyor size. Bebegimin altini temizlemiyorum demiyor kv zarar vermismidir bu kadar sert silinirse acaba o daha narin bir melek diye dusunuyordur belki. Kullandigi kizlik zari kelimeleri yuzunden resmen ahlak bekciligi yapmakla sucladiniz. Icini biliyor musunuz kadinin? Ne hissettigini, ne dusundugunu biliyor musunuz? Yogun bakimda yatarken bana sonda takmislardi, yatakta donerken bir baktim carsaf kan bacaklarimin arasi kan olmus. Ilk aklima gelen allahim yoksa kizlik zarima mi zarar verdiler olmustu. Cunku hic kizlik zarim nerde dur bir internette arastirayim dusuncesi umrumda bile olmamisti. Mesane girisi ile vajina girisi ayri yerlerdeymis sonra ogrenmistim. Demek henuz evlenmeden once boyle bir konus acip sorsaydim beni de suclayacaktiniz. Yardimci olmak varken yok biz onu burda mahvedelim diyecektiniz. Biraz anlayisli olun, sakin olur. Bu kadar kimsenin uzerine gitmeyin.

Ya niye hata olar ak düşünüyorsun merak ettin sordun kimseyi de pek takma başlık yanlış olmuş sadece
Uf evet basligi degistiremiyorum.. keske oyle yazmasaydim. Cinsel.icerik olarak algiladi cogu kisi ama ne alaka,tibbi bir terim olarak bahsettim adi o ne diyeyim ben.. :/

Mesane girisi ile vajina girisi ayri yerlerdeymis sonra ogrenmistim. Demek henuz evlenmeden once boyle bir konus acip sorsaydim beni de suclayacaktiniz.

Bilgi çağında, elinizin altında internet varken, biyoloji dersleri alıyorken, hem idrar yapan hem regl olan bir kadın iken bunu bilmiyor olmanızla bilgisizliği bu kadar normalleştirmeyin lütfen ya.

Evet tek derdim zar da degil,enfeksiyonutdu pisik olmasiydi daha baska seyler jcjn de endise ettim ediyorum. Ama geri donusu olmayacagi dusuncesi korkttu beni sorayim dedim. Benim anlatmak.istedigim sey, cocuguna kendi elimle.zarar mi verdim ki dusuncesi beni.mahvetti... baska baska yerlere cekildi konu,yok soylesin yok boylesin. Ileri gidenler de nasil biliyorlarsa oyle devam etsinler birsey demiyorum. Cok agir konusanlar oldu. Haketmiyorum.. baslik cinsel.icerikli vs diyenler de var. Kizlik zari demek cinsel icerik mi oluyor. Tibbi bir terimmne diyebilirdim adi o olan birseye bilmiyorum..
Ama halimden anneler hatta lohusalar disindakiler anlamaz sanirim..
Çok merak ettigin evham yapacağın şeyleri dok paylaş evrt kız çocuğu oğlan çocuğu gibi değil enfeksiyona daha açık sonuçta kizimi silerken bende çok endişelendim kaç kez ayrıntı daha çok iyi temizleyim derken cildi tahriş olur ku kızım mantar olmuştu daha önce tekrarlarmi yayarmiyim korkusu çok oldu normal bu düşünceler sen içini rahat tut her büyüğünu yaptıktan sonra ılık suyla yıkamak iyidir

Bilgi çağında, elinizin altında internet varken, biyoloji dersleri alıyorken, hem idrar yapan hem regl olan bir kadın iken bunu bilmiyor olmanızla bilgisizliği bu kadar normalleştirmeyin lütfen ya.
. Anlayissizliginiz bu kadar normallestirmeyin. Gerci siz cok zekisiniz Internet, pc, telefon her eve herkesin cebine ayni anda girmedi bunu da dusunun. Bayana surekli kizlik zari onemli mi diye itam ederken bana burda internetten hc mi ogrenmedin demek cok sacma. Benim icin bir anlam ifade etmemis demek ki ben arastirmak ogrenmek icin zaman harcamamisim.

Ne kadarda tahammulsuzlesmis hemcinslerim. Sizler cok kulturlu, cok arastiran, her seyi bilen ve cok usturuplu konu acan insanlarsiniz degil mi? Sorulan bir soru hosunuza mmi gitmedi hemen kosun, bastirin bitirin konuyu acani. Nasil da hakaretler etmissiniz nasil da istismarci olmakla, anneligi ile suclamissiniz daha yeni anneyi. Belki hata yapti ama o evladini dusunuyor bu sebeple soruyor size. Bebegimin altini temizlemiyorum demiyor kv zarar vermismidir bu kadar sert silinirse acaba o daha narin bir melek diye dusunuyordur belki. Kullandigi kizlik zari kelimeleri yuzunden resmen ahlak bekciligi yapmakla sucladiniz. Icini biliyor musunuz kadinin? Ne hissettigini, ne dusundugunu biliyor musunuz? Yogun bakimda yatarken bana sonda takmislardi, yatakta donerken bir baktim carsaf kan bacaklarimin arasi kan olmus. Ilk aklima gelen allahim yoksa kizlik zarima mi zarar verdiler olmustu. Cunku hic kizlik zarim nerde dur bir internette arastirayim dusuncesi umrumda bile olmamisti. Mesane girisi ile vajina girisi ayri yerlerdeymis sonra ogrenmistim. Demek henuz evlenmeden once boyle bir konus acip sorsaydim beni de suclayacaktiniz. Yardimci olmak varken yok biz onu burda mahvedelim diyecektiniz. Biraz anlayisli olun, sakin olur. Bu kadar kimsenin uzerine gitmeyin.
Cok kotu seyler yazdilar,suclandim,igrenc aklima gelmeyen seyler okudum. Insanlarin hassas oldugu konular olablir ama ben de bebegimle.ilgili su an cok.hassasim.. aklima takilan.birseyi sordum, nelerle suclandim.. Ben.birsey demiyorum.o insanlara kendi kultur ve bilgilerine yetisemem ben.ne de olsa..
Anne olan ,hamile olan lohusa olan.anlar halimden heralde ancak..
Tanimadan etmeden ne de guzel yerlere caliyorlar insanlari. Dusundukleri gibi biri degilim.. sadece fazla.pimpirikliyim..
Size tesekkur ederim anlayisiniz icin.. mesajiniz iyi hissettrdi bi nebze..

Yalnız söyle bir sey var okullarda bu ayrımı iyi anlatmıyorlar.. ben merak edip de açıp bakmamstm ne nedir diye, ayri yerler diye biliyodum o kadar. Ama bunu hocalarımız söylemiyordu bile, o yastaki cocuk elbet ogrenmistir diyorlardi. Hatta erkek ya da kadın biyolojisi derslerinde üstünkörü doğru düzgün bir sey anlatmadan karambole geçiyor. Bilmemesi cok normal insanların çünkü bir organ bütünlüğü yok orada erkeklerdeki gibi, parçalı bir organ kendisi.

. Anlayissizliginiz bu kadar normallestirmeyin. Gerci siz cok zekisiniz Internet, pc, telefon her eve herkesin cebine ayni anda girmedi bunu da dusunun. Bayana surekli kizlik zari onemli mi diye itam ederken bana burda internetten hc mi ogrenmedin demek cok sacma. Benim icin bir anlam ifade etmemis demek ki ben arastirmak ogrenmek icin zaman harcamamisim.
Esas onemsemeyen bizlerizdir belki de... esas onemseyip arastirip ne nerde ne yapida aman bakalim diyenler onlardir belki de..

Su igrenc basligi hangi anne atabilir? Sirf bu baslik yuzunden tutuklanabilirsiniz, iste o kadar igrenc.
Kizlik zari da senin bebegini hastaliklardan korumak icin var ama eminim ki senin bu endisen ilerde nasil evlenir, kimse almaz dusuncesiyledir, hasta olur dusuncesiyle degil! . Yaziklar olsun ne diyeyim.

Back
X