• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle uzun uçak yolculuğu ve gezi

minikmavikus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
223
294
33
37
merhaba arkadaşlar 8 aylık oğlumla batı amerika turu düşünüyoruz. Araba kiralamaya karar verdik. Eşim çok istiyor ama ben kararsızım

Jetlag bebekleri ne kadar etkiliyor. Uzun süre uçakta kalmak Çok zor mu olur bizim için. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim

olur olur hemde bal gibi olur millet küçücük çocuklarıyla dünya turuna çıkıyor.Bi biz böyle aman bişey mi olur ki bilmem ne diye düşünüyoruz.
Dipnot:Çocuğum yok :) Ama olsaydı da gezmekten alıkoymazdı :D

Ben 1.5 saatlik uçak yolculuğu yapıyordum oğlumla.. senede 4 kez.. şimdi 7 yaşında. . Kulakları basınçtan çok ağrıyor. İlk zamanlar iyi sonlara doğru çığlık çığlığa.. daha yeni 1 senedir geçti. Ben olsam cesaret edemem ama kendinize güveniyorsanız siz bilirsiniz.
Bu arada annemlere gidiyorduk hava değişikliğinden 1 hafta hasta geçiriyorduk.

8 aylık kızım var,defalarca uçağa bindik. Emzirmek ve emzik kurtarıcı. Ben olsam giderdim,rahat olun. Hava değişimi,hastalık vs çok şükür hiç olmadı.

olur olur hemde bal gibi olur millet küçücük çocuklarıyla dünya turuna çıkıyor.Bi biz böyle aman bişey mi olur ki bilmem ne diye düşünüyoruz.
Dipnot:Çocuğum yok :) Ama olsaydı da gezmekten alıkoymazdı :KK70:
Ben de yabancılara şaşırıyorum zaten çocuklar sırtlarında her yere gidiyorlar ama 14 saatlik uçak yolculuğu beni düşündüren

8 aylık kızım var,defalarca uçağa bindik. Emzirmek ve emzik kurtarıcı. Ben olsam giderdim,rahat olun. Hava değişimi,hastalık vs çok şükür hiç olmadı.
Emzik almadı malesef ama emzirebilirim. Açıkçası uçakta ağlayıp Yolcuları rahatsız etmesinden korkuyorum siz kaç saatlik uçak yolculuğu yapmıştınız

Ben 1.5 saatlik uçak yolculuğu yapıyordum oğlumla.. senede 4 kez.. şimdi 7 yaşında. . Kulakları basınçtan çok ağrıyor. İlk zamanlar iyi sonlara doğru çığlık çığlığa.. daha yeni 1 senedir geçti. Ben olsam cesaret edemem ama kendinize güveniyorsanız siz bilirsiniz.
Bu arada annemlere gidiyorduk hava değişikliğinden 1 hafta hasta geçiriyorduk.
Doktora sordum büyüdüğü için basınç rahatsız etmez dedi Ama hiç tecrübe etmedik hava değişimi gerçekten etkileyebilir kararsız kaldım

Yok mu arkadaşlar hiç amerikaya bebekle giden veya uzun uçak yolculuğu yapan
Canım inan istanbula gidiyorum hem beklerken hem uçakta hemde hava değişikliğinden çok zor oluyor. . Bilmediğin memleket . Çocuğun hasta olsa napacağını bilmezsin.. bence 1 yıl ertele..

Hava değişikliğinden hasta olmak nedir ya? Ekvatordan kutuplara aynı kıyafetle gitmiyorsanız, çocuğunuz solunum makinesiyle yaşayan bir ağır akciğer hastası değilse hava değişikliğinden hasta olmak diye bir şey yok yani. Havasına göre giyinirse bir şey olmaz. Bu tür hava civa hastalıklar bir tek bizim millette var, maşallah yabancı çocuklar her havada demir gibi.

Amerika-Türkiye yolculuklarımda ciyaklayan çocuklar olduğu gibi, sakin çocuklar da oluyor. Sakin çocuklar yabancılarınkiler genelde zaten, söylemezsem çatlarım bu ayrıntıyı. :) Ben çocuksuz bir yolcu olarak kulak tıkacı kullanıyorum, Allah yapandan da dağıtandan da razı olsun, 1 numaralı kurtarıcım. Yolculuk için çocuğunuzun en sevdiği oyuncaklarını ve hatta yeni oyuncak alın, bunlarla oyalansın. Gürültü için kulak tıkaçları diğer yolculara dağıtılıyor.

Uzun ucak yolculuklarinda bebek icin pusetler oluyormus yatak seklinde. Sanirim check in yaparken bunu ozellikle belirtip o bebek pusetlerinden istemek lazim. O zaman cok rahat olursunuz. Uyursa uzerine yatirirsiniz. Hatta gece yolculuk yapsaniz orda rahat uyur. Hava degisiminden hasta olmak nasil biseydir bilemem. Ben de bebegimle 3-4 ayliktan beri ucak yolculugu yapiyorum oyle bir sorunum olmadi. Ama elimden geldigince tedarikli olmaya calisiyorum. Uzun kollu kisa kollu tisortler,pijama,sort yani her duruma uygun kiyafet aliyorum yanima. Ayirtirmalik ve oyalayacak oyuncak felan alirsaniz bir sekilde gecer yolculuk. Bence yurumeyen bebekle seyahat en kolayi.

Ucak kalkarken ve inerken yapilmasi gerekenleri arkadaslar yazmis zaten.

Ne cok konustum!!

2 saatlik tren yolculugu boyunca on koltuktaki kız cocugu cıglık cıglıga agladı. Annesi ne bir oyun, ne bir söz, ne kaldırıp cocugu gezdirme hiç bir sey yapmadı ! ne yaparsa yapsın susmuyormuş, biz de 2 saat boyunca cıglıklarını dinledik.
Zorunlu olmadıkça bizi bu zulme ugratmayın lütfen ya !

Bence çok zor olur küçük bebekle, biz de bebeğimizle uçağa bindik ama çok tedirgin oluyorum her seferinde, ki o uçuşlar 1 saatlikti. Bebek yürür ve büyüklerin yediğinden yer hale gelince daha kolay olur zannımca.

aman amannnn 1.5 yaşında canavar gibi 3.5 saatte dayanamıyorum benle birlikde uçaktaki diğer yolcularda dayanamıyor kendisi kolidora geçip bir oraya bir buraya koşuyor.sırayla koltukları ziyaret ediyor tavsiye etmem biraz beklemelisin 8 ayda ağlar zırlar pişman olursun

merhaba arkadaşlar 8 aylık oğlumla batı amerika turu düşünüyoruz. Araba kiralamaya karar verdik. Eşim çok istiyor ama ben kararsızım

Jetlag bebekleri ne kadar etkiliyor. Uzun süre uçakta kalmak Çok zor mu olur bizim için. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim
Amerika da yaşıyorum . 2.5 aylık gidip 4.5 aylık döndük 10 aylık gidip 12 aylık döndük ve 20 aylık gidip 22 aylık döndükf. Turkiyeye toplam 6 yolculuk yaptı. Buna ek olarak 8 aylık kanadaya 18 aylık Meksika ya gezi yaptık pek bi sorun yaşamadık. Ucak yolculuklarının da bazısı çok rahatti bazısı ağladı bazısı 13 saatin neredeyse 8 saati uçakta dolasmakla geçti . Thy ile gidiyorsanız rahat. Puset kesinlikle isteyin ve ön koltuktan yer ayırın .

Ağustosta ailecek 3 saatlik uçak yolculuğumuz oldu.benim bebeğim yok ama kardeşimin 1 yaşında bebeği var ve ilk uçak yolculuğuydu.3 saat için gayet sakindi bizimkisi.sorun falan çıkartmadı ama uçakta olan diğer bebek çok huysuzdu ve nerdeyse 3 saat boyunca hep ağladı.
Çocuk bu ağlar tabiki.ben insanları anlayamıyorum.öyle nefret dolu bakıyorlardı ki çocuğun ailesine.öyle öfkeli.tamam anlıyorum onlarda rahat,sakin kafayla uçmayı istiyorlar ama ortada çocuk,bebek varsa herkes anlayışla karşılamalı.el kadar bebek sonuçta.ne bileyim.keşke herkes düşünceli olsa. Kaldı ki size.yani istiyorsanız bu riski alın tabi ama uzun saat yolculuğu.3 saat için huysuzlanan bebekler var.hele konu Amerika olunca artık nasıl dayanır bebeğiniz bilemeyeceğim.eğer gideceğiniz kesinleşse bebeğiniz için aktiviteler düşünün ve çalışın yanınızdaki koltukta kimse oturmasın rahatlığınız açısından.

Avrupa olsa eyvallah derdim ama Amerika uçuşu çok uzun bebek o kadar saat dayanır mı şüpheliyim. Haydi uçuş bir şekilde bitse bile, jetlag işinden şüpheliyim.

Back
X