Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

İzmir'de çok da büyük olmayan bir alışveriş merkezinde asansör beklerken ağlamaktan beter olmuştum.30 dk ağlayan bir bebekle asansör beklenir mi !! Kimse iki katı yürüyen merdivenle çıkmadığı için bekledim😠
Neden bilmiyorum ama sizin bu üslupla tartisacaginizi düşünmüyorum. Konu sahibi haklıyken haksız duruma düşmüş.

Yani gerçekten evet anlamam mümkün değil. Hapis yatmayacağımız şeyleri yapalım o zaman. Yerde para bulup alırsam da benim olabilir o zaman nasılsa hapse atmazlar.
Nedir bu asansör deliliği anlamıyorum zaten bu gencecik engeli olmayan insanların hala öncelik mi hak mı tartışmasını da anlamıyorum.
Üslup önemli deniyor da iki yıldır her asansörlü yerde bu sorunu yaşayınca insanda üslûp fln kalmıyor.
Kanguru diyenlerin de ya bebeği ufak kilosu az yada anne değil.
Başka türlü bu kadar saçma bir şeyi koruyamaz kimse.
Belki de fevriliğiniz insanları itiyor olabilir mi? Ben hamileyken, başka bir hamile kadına yer vermiştim kendimi unutarak. Daha sonra metrodaki yolcuların yarısı ayağa kalktı, istediğiniz yere oturabilirsiniz diyerek. İnsanlıkla alakalı, hiç bir insanı iyi ve düşünceli olmaya zorlayamayız değil mi? Keşke öyle olsaydı.

siz sonuna kadar haklısınız ama insanlarda kendilerince haklı yani çözüm basit aslında 10 aylık bebekle bir yere gidecekseniz ilk şart kendi şahsi aracınızla ulaşımı sağlayacaksınız (tabiki aracınız varsa yoksa malum toplu taşıma kullanılacak) avm tarzı yerlerde kanguru tarzı bir taşıma aracı ile yada direk kucakta tutarak gezeceksiniz yada katlaması kolay tarzda bir bebek arabası alacaksınız yanınıza ... birde küçücük çocukla saatlerce avm de gezmek bana hep ok gereksiz gelir mikrop yuvası havasız mekanlar onun yerine akşama doğru gidin bir parka , mesire yerine hava alın güneşten faydalanın kıyafet alışverişini de internetten yapın, yiyecek zaten adımbaşı market var sorun olmaz, pazarada illa gidecekseniz bebeğe biriniz baksın ya siz ya eşiniz tek gitsin çözüm bu kadar basit aslında...
benimde kızım var şu an 3 yaşında daha, bu kışa kadar özel araçsız bir yere gitmedim onunla hem kendimin hem onun rahatı için.. şimdi yeni yeni başladık toplu taşıma kullanmaya.. ve mecbur kalmadıkça avm ye götürmedim hiç şimdilerde de kışın oyun parkı için götürüyorum sadece.. açık hava her daim en iyisi, önleminmi aldıktan sonra hastalanamz merak etmeyin.
Iyi dr hersey inylternette alinmiyor , kadin alis veris icin gitmjs ki asansorlerin kapisinda onceligin kimde oldugu yaziyor keske insanlar biraz anlayisli olsa

Belki de fevriliğiniz insanları itiyor olabilir mi? Ben hamileyken, başka bir hamile kadına yer vermiştim kendimi unutarak. Daha sonra metrodaki yolcuların yarısı ayağa kalktı, istediğiniz yere oturabilirsiniz diyerek. İnsanlıkla alakalı, hiç bir insanı iyi ve düşünceli olmaya zorlayamayız değil mi? Keşke öyle olsaydı.

Hamileyken kimseden yer istemeidm. Üslubumu yada fevriliğiöi görmedikleri gibi yer veren de olmadı. 40-2 de bile vermediler. İnsanalar artık bencil. Hiç yer verilmemesini haklı göstermek için mağdur insanlara arsız demeye kalkmayın yani.

İkinci çocuk düşünüyorsanız, bir de o zaman konuşmak isterim sizle. =P Düşünmüyorsanız, kim tutar sizi.
Ben de kanguru insanıyım, şu yaz sıcağında pişsem de kanguruyla gidiyorum her yere. Hatta taksi belasıyla uğraşmamak için 3 kilometre uzaktaki hastaneye yürüyerek götürüp getiriyorum 7 aylık veledimi. Ama bir de 3,5 yaşında sıpam var. Uzun uzun yürümez. İlla ki bebek arabası alıyoruz onunla çıkacaksak. Mümkün olsa önlü arkalı kanguruyla taşırdım ama o kadar kasım yok, ona üzülüyorum.

İki çocuk aşırı zor bence de. Mesela geÇenlerde bi hanım karşıya geçecek çocuğunu mu tutsun bebek arabasını mı sürsün şaşırdı. Çocuk durmuyor kendini yola atıyor falan. Zordu yani. Bende tek çocuk var inşallah öyle kalacak. Artık 18 kiloya kadar kanguru :KK70: kas yaparım. Şu an işe getirdim kanguruyla
Hatta uyuyor ben de ayakta onu gezdiriyorum

Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.

Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.

Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.

Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.

Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?
İhtiyacı olmayanların asansöre binmesi yanlış ama siz de bebek arabanızı hem çocuğun güvenliği (arabanın parçaları asansör boşluğuna takılabilir) hem de çevreye saygı gereği kapatmak zorundasınız. 2 tane bebek arabası neredeyse 10 kişilik yer kaplıyor. Aynı şey toplu taşımada da geçerli.Sırf kapatmaya üşendiğiniz için 5 kişilik yer kaplayan bebek arabalarıyla otobüs,minibüs,asansör,marketlerde reyonların arası gibi bir çok yeri işgal ediyorsunuz.

Türbanın meseleyle hiç alakası yok zaten, hoş olmamış.

Toplumdaki insanların başkasının çocuğu için fedakarlık yapmak zorunda olmadığının anlaşılması lazım artık. Ama bizim toplumda maalesef “benim çocuğum var, kurallara uymam, girdiğim yerin düzenini alt üst ederim, herkes anlayış göstermek zorunda” gibi bir algı var. Ben 29 yaşındayım, beni de asansörde görseniz laf edersiniz ama dizlerimde doğuştan bi rahatsızlık var, merdivenlerden rahat inip çıkamıyorum. Ön yargılı olmamak lazım.

Önerim şu, alışverişe eşinizle beraber gitmeyin, her seferinde biriniz bebekle evde kalsın böylece ne rahatsız olursunuz ne rahatsız edersiniz.

Konu sahibi ne kadar agresifsiniz ya.
İnsanlar şurada size çözüm yazmış direkt bir tersleme halindesiniz.
Kusura bakmayın ama siz direkt karşıda ki insanı haklı çıkartır haldesiniz.
Ayrıca asansörlerin üzerinde sadece yaşlı ve bebekliler binebilir diye yazmıyor. Siz bana örtülüsün bilmem ne deseniz sizi dava ederdim. Dua edin karşınıza benim gibi birisi çıkmasın. Ha bu kadar rahatsızsanız da evet gitmeyin Avmlere.

Konu sahibi ne kadar agresifsiniz ya.
İnsanlar şurada size çözüm yazmış direkt bir tersleme halindesiniz.
Kusura bakmayın ama siz direkt karşıda ki insanı haklı çıkartır haldesiniz.
Ayrıca asansörlerin üzerinde sadece yaşlı ve bebekliler binebilir diye yazmıyor. Siz bana örtülüsün bilmem ne deseniz sizi dava ederdim. Dua edin karşınıza benim gibi birisi çıkmasın. Ha bu kadar rahatsızsanız da evet gitmeyin Avmlere.
Yeminle az önce Kajmery ne zamandır yok diyerek profiline gırmeye calıstımdı.
Agzına saglık ne guzel yazdın helal.

Yeminle az önce Kajmery ne zamandır yok diyerek profiline gırmeye calıstımdı.
Agzına saglık ne guzel yazdın helal.
Canısı sürekli banlanıyorum :KK70:
Birde ceza puanım yüksek olduğu için banlarım 10gün sürüyor.
Bencil insanlara sinir oluyorum. Bebek arabası 10 kişilik yer kaplıyor. Kendisi bunu hiç yazmamış. Arabayı kapatmak zorunda ona bakarsan, ama o işine gelmediği için yazmamış orasını. İlginç cidden.

Hamileyken kimseden yer istemeidm. Üslubumu yada fevriliğiöi görmedikleri gibi yer veren de olmadı. 40-2 de bile vermediler. İnsanalar artık bencil. Hiç yer verilmemesini haklı göstermek için mağdur insanlara arsız demeye kalkmayın yani.
Mağdur ve arsız sıfatlarını kendiniz takıyorsunuz. Tekrar ediyorum, bu tarz yerler de lütfen hamile,yaşlı,...... öncelik ve yer veriniz diye ricadan oluşan ibareler bulunurken sizin bu kanun hükmündeki zorunluluk şeklindeki düşünceniz yersiz. Haklı haksız konusu değil bu. Zorla kimseyi asansörden indiremeyiz, yer vermelerini isteyemeyiz böyle bir hak yok.

Canısı sürekli banlanıyorum :KK70:
Birde ceza puanım yüksek olduğu için banlarım 10gün sürüyor.
Bencil insanlara sinir oluyorum. Bebek arabası 10 kişilik yer kaplıyor. Kendisi bunu hiç yazmamış. Arabayı kapatmak zorunda ona bakarsan, ama o işine gelmediği için yazmamış orasını. İlginç cidden.
Ah canısı ah, doğru söyleyeni dokuz köyden kovdukları için kadınlar kulübünden de kovuyorlar demek ki.
Valla sürekli herkes beni düşünsün diye yaşayanların sonu sinir hastası olmaktır.

Londra'daki bi metro merdivenlerinde yukarı çıkarken ayakkabımın bağcığı çözüldüğü için eğilip bağlamaya çalışırken, aşağı inen bir adam beni "merdivenin sağını kullanman gerekiyor" diye sertçe uyarmıştı.Haklıydı. Çünkü herkes sağından yürümeli ki kargaşa olmasın ve rahat ilerlesin. Bizde o kültür maalesef yok. Bu bi toplumsal medeniyet meselesi. "Yav bi şey olmaz kasmaaaa" kafasından oluyo. Kalabalık bi avm de bi problemin yoksa orası tekerlekli sandalyeliler, bebek arabaları, hamlieler ve yaşlılar içim die düşünüp asansöre yapışmayacaksın. Bu kadar net.

İki çocuk aşırı zor bence de. Mesela geÇenlerde bi hanım karşıya geçecek çocuğunu mu tutsun bebek arabasını mı sürsün şaşırdı. Çocuk durmuyor kendini yola atıyor falan. Zordu yani. Bende tek çocuk var inşallah öyle kalacak. Artık 18 kiloya kadar kanguru :KK70: kas yaparım. Şu an işe getirdim kanguruyla
Hatta uyuyor ben de ayakta onu gezdiriyorum
O kadın ben olabilirim. :confused: Bir kere dedim ki şöyle önümde ağırlık olmadan, ferah ferah bir manava gideyim. Çanta taşımam, bebek arabasına asarım. Büyük kız da yürür, mesafe kısa. Demez olaydım, tam da dediğiniz gibi karşıdan karşıya geçerken kimi tutacağımı şaşırdım. Tövbe ettim. Canım kangurum. Büyük kızı 2 yaşına kadar, 14 kiloydu, taşıdım. Daha da taşırdım da hamile kaldım ikinciye. Neyse, böyle işte. Kanguruyu icat edenlere dua ederek konuyu kapatıyorum. :dua:

Yıllar önce benzer bir konuda "Ne demek bebekliler öncelikli, öncelik falan yok.", "Bebekle avm'de ne işin var." diye çemkirenlerin sayısı az değildi.
Değişen bir şeyler var mı diye bakmaya geldim.
Yok.
Çocuk büyüyene kadar evinizde oturun anlayışı devam ediyor.

Bence sonuna kadar haklisin cocugum olmadan once bikere ble binmedim asansore sagligim yerinde yasim genc merdivenle gitmek zor degil merdivende kendi kendine cikiyo ekstra efor sarfetmiyoruz
Sarfetsek ne olur
Boyle bencil keyfi kullanan insanlara gicik oluyorum
Tabiki herkesin hakkidir ama eger karsinda bebegiyle bi kadin veya yasli bi insan gorursen inip yerini vermen gerrkiyor.
Bazi bebekli kadinlarla yaslilarda insanin burnundan getiriyor orasida ayri mesele ama

X