Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

e ama onu o şekilde konuşmaya sevk eden karşıdaki oluyor. öncelikli olabilir ama kimsenin tamamen hakkı değil o asansörler.

ve bebek arabası terörü diye bir şey var maalesef, defalarca ayağımı ezen ve geçen.
Yaşlı engelli hamile ve bebeklilerin evet tamamen hakkıdır asansörler!!
Bebek arabası terörünü de ilk defa duydum pes valla!!

Vallahi simdi birsey diyeyim avmde calisyorum ve canim cikiyor aksama kadar ayaktayim ne yuruyen merdivene binecek halim ne yuruyecek mecalim kaliyor ve o asansore bebegiyle kocasiyla gelenide anlarim ama gen3lde gezmeye gelenler icin ben kendi hakkimi vermiyorum.yukarida yenek katinda gule oynaya yemek yerken sohbet ederken yorulmuyorsunuz ama ikinkat cikinca yoruluyorsunuz.biz 10 saat ayaktayiz canimiz cikiyor insanlar giyfiklerini kabinlere firlatirken.sozum meclisten disari.ben artik ne yasliya yer veriyorum ne cocukluya.bir tek hamileye yer veriyorum

ya siz %1 kısımda bile değilsiniz inanın
keşke sizin gibiler binse,
17 18 yaşındaki gençler bile gezmeye geldiklerinde asansörü zapt edip, bu çocuklu kadınların önüne geçiyorlar.
yoksa ona vicdansa size de vicdan yapılmalı.

Ben engelli rampasına park eden arabanın fotoğrafını çekim egm online ihbara atıyorum anında ceza kesiliyormuş.
Lürfen siz de yapın. Böyle böyle bu tip ayılıkların önüne geçeceğiz

Yaklaşık 1 senedir bebek arabası kullanmıyorum ama o dönem nasıl diş bilediysem hala böyle davarlıkları görünce ihbar edesim geliyor..

Bir defasında nasıl sinirlendiysem denk geldiğim adama carladım. O da arabanın sahibi değil tamirciymiş "tamam abla doğru diyorsun hemen çekiyorum" dedi..

Gerçi avm de kiralık araba derdimiz hala devam ediyor..

Durumunuz vahim ,kendinizi ne özel görmüşsünüz ...
Genel çocuklu ruh hali çocuğunuz var ,herkesin size öncelik vermesini bekleyemezsiniz,
sakat değilsiniz orasıda avm hastane değil yani keyfine geliyorsun gezmeye ,kimse sen çocuğunu gezdiriceksin diye rahatını bozamaz ,
Avm'lerde merdivenler çapraz yerleştiriliyor ,üst kata çıkabilmek için bütün katı geziyorsun ,yemek katına gitmek için neden 15 dk avm turu yapsın insanlar ,
Boşu boşuna insanlara sataşmayın ....

eğitim şart. bizimki gibi ortadoğu ülkelerinde maalesef durum bu. size hak vermeyen kadınlara da gerçekten şaşıp kalıyorum, umarım çocukları olduğunda ya da yaşlandıklarında daha beterlerine maruz kalırlar diyorum.
avrupanın hiç bir ülkesinde toplu taşımada bebek arabası işareti olan yere gidip duramazsınız, dursanız bile sizi kibarca uyarıp işareti gösteriyorlar. engelliler için ayrılan koltuklara ne kadar kalabalık olursa olsun kimse gidip oturmaz. bavul yada bebek arabasıyla yürüyen merdivene gittiğinizde insanlar garipseyerek bakarlar eğer görevli varsa gelip uyarır asansöre bin yasak diye. bir de antalyada otelde fark etmiştim, çocuklu ailelere aa buyurun geçin diye şezlongları gölgede olan avrupalılar yer veriyordu. bizim insanımız da neredeyse altımızdaki şezlongu çekip alacak..
bizim zihniyetimiz ve ahlak anlayışımız bozuldu, bunu gerek tv programları gerek internetteki boş beleş insanların fenomenliği gerek hayat standartları gerek çoğunluğun altını dolduramadığı tercihleri gibi şeylerden anlayabiliyoruz.

bu arada ben de ne zaman bi asansörün önünden geçsem orada bekleyen insanlara laf sokuyorum, aa biraz daha beyni olsa gerizekalı olacaklar yine asansör kuyruğunda falan diyorum çünkü inanın hiçbiri ne engelli ne yaşlı ne çocuklu. allah hepsini bildiği gibi yapsın.

Asansöre alıştık, millet kocasıyla emzirme odasına giriyor. Onların saçmalığı yüzünden dur, bekleden anlamayacak bebeklerimiz ağladıkça ağlıyor.
Ankara’da bir avm de, ön kısmı bakım, iç kısmı 2 tane bölmeli emzirme odası olan bir alana girdim 2 si de doluydu ikiside kocasıyla girmiş, bölmeli yere girmeyeyim ortada emzireyim desem, adam dışarı çıkıp çıkıp giriyor.
Bu yaptığınız iş mi deyince de demagoji yapıyorlar annesi olmayan bebekler ne yapsınmış, annesi olmayanın emzirme bölümünde de işi olmaz baba emzirmeyecek herhalde, dış kısımda altını değiştirir gider.
Bencil, düşüncesiz, yoz bir toplum olduk.
Bunu da ilk defa duyuyorum pes valla adam in ne işi var emzirme odasında :sopa:

Tam anlayamadım. Kim ne dedi?
Eşim engelli tekerlekli sandalye kullanıyor ben de yarı engelli sayılırım ciddi bi hastalığım var 10 dk dan fazla yürüyemem öyle söyleyim..
Bize apartmanda yolda otobüste avm de vs aklına gelecek her yerde denilen şey sakatsanız yatın evde devlet size bakıyo zaten!
Biz yşamıyoruz bu dünyada

Yaklaşık 1 senedir bebek arabası kullanmıyorum ama o dönem nasıl diş bilediysem hala böyle davarlıkları görünce ihbar edesim geliyor..

Bir defasında nasıl sinirlendiysem denk geldiğim adama carladım. O da arabanın sahibi değil tamirciymiş "tamam abla doğru diyorsun hemen çekiyorum" dedi..

Gerçi avm de kiralık araba derdimiz hala devam ediyor..

Edin lütfen siz de ihbar edin.
Bedelini en azından madden ödesinler belki akıllanırlar.
Ben de seneye bebek arabasından kurtulacağım. O zaman da ama ihbara devam edeceğim.

Eşim engelli tekerlekli sandalye kullanıyor ben de yarı engelli sayılırım ciddi bi hastalığım var 10 dk dan fazla yürüyemem öyle söyleyim..
Bize apartmanda yolda otobüste avm de vs aklına gelecek her yerde denilen şey sakatsanız yatın evde devlet size bakıyo zaten!
Şimdiye kadar hiç öyle bir şey düşünmedim. Engeliyseniz gezmeyin diye. Hatta elimden geldiğince yardımcı olurum.
Öylelerinin terlikle ağzına ağzına vurmak lazım. 😤😤😤😤😤😤

Hamileligimin son haftalarindaki doktor kontrollerinde, bekleme salonunda hep ayakta kaldim 😀 özel hastane - kadin dogum uzmani bekleme salonundaki butun koltuklarda hamilelerden cok eşler ve refakatci gelen yakinlari oturuyordu. Kac defa o sekilde bekledim. Orda oturanlarinda esleri yakinlari hamile ve hamile bi kadina yer vermiyorlar o yuzden insanlardan dusunceli olmasini beklemeniz yanlış, yani düşünceli olmak zorunda degiller bu bir tercihtir. Insanlar ancak kendileri bu sorunlari yasadiklarinda anlayabilirler :KK66:

arabayı kapatıp, bebek arabasını eline alıp, bebek için gerekli tüm malzemeyi toparlamakla -ve bunu her katta tekrar tekrar yapmakla- normal bir insanın yürüyen merdivene gitmesi cidden ama doğru söyleyin aynı zorlukta mı?

Ayni zorlukta olmak zorunda değil ki.Asansöre binmek genç ve çocuksuz bir insana yasak olmadiğina göre,kurallara uyduğu sürece binebilir.Niye biniyorsun diyemeyiz.

Konu sahibi,sadece önceliklere uyulmadiği konusunda şikayet etseydi anlardim.Ama çocuklu,hamile ve yaşlilar dişinda kimse asansöre binmesin'e getiriyor.Böyle bir şey olabilir mi?

Sırf bu yüzden kanguru kullanıyorum asansöre mecbur kalmadıkça binmiyorum 6 katı iki çocukla merdivenden çıkmışlığım var

Bunu da ilk defa duyuyorum pes valla adam in ne işi var emzirme odasında :sopa:
Benim gördüğüm kadında tek başına emzirmesini engelleyecek fiziksel, zihinsel bir sıkıntı yoktu, yardıma ihtiyaç alt değiştirirken falan olur, sütü sağıp veriyorsan baba dışarda bebeği tutar kendin içerde sağarsın, cins cins karakterler var, şımarık anneler de türedi, bebeğin bakımını ortak yapıyorlarsa, evlerinde yapsınlar kimse onların yüzünden mağdur olmak zorunda değil.

Haklı olduğunuz noktalar var ama yazınızda "kapalı genç kız" şeklindeki tabiriniz çok ayrıştırıcı. Ben tesettürlüyüm ama insanların kul hakkı bilincinin sadece tesettürlülerde olması gerektiği yönündeki anlayışı anlayamıyorum.
Başını örtmeden kul hakkına dikkat eden, namazını kılan, kuranını okuyan, ibadetlerinde özenli tüm insanları ayrı bir yere koymuş oluyorsunuz. İnsanlar başlarını örttüklerine mümin olmuyor ne yazık ki!

Engelli olan engelli olmayı kendi seçmedi. Siz çocuk sahibi olmayı zorluklarını göze alarak kendiniz seçtiniz.

Kimse size sokağa çıkmayın demedi.
Hanımefendi engeliymiş. Ben de çocuk sahibi zannetmiştim.😥😥😥

Şimdiye kadar hiç öyle bir şey düşünmedim. Engeliyseniz gezmeyin diye. Hatta elimden geldiğince yardımcı olurum.
Öylelerinin terlikle ağzına ağzına vurmak lazım. 😤😤😤😤😤😤
Çok var malesef..
Mesela ben bu halde otobüste oturamam ölsem de ağlaya ağlaya giderim hamileyken dahi yer veren olmadı düşünün yani

X