- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
-
- Konu Sahibi dejavu_one
Valla canım böyle sığ beyinli, ergen tiplere söylenecek kelime bulamıyorum artık.
Çocuğum yok, cidden üzülüyorum, Metro da avmlerde herkeslerden önce atlayan sağlam gençlere. Müsade edin ölmezsiniz yürüyen merdivenleri kullanınca.
Kimse meraklı değil asansör için tartışma yaratmaya.
He birisi de yazmış haftasonu avm'ye gitmeyin diye. Oldu paşam ya sen isteyeceksin çocuğu olan insanlar gitmeyecek. Sen eksik kal asansörden. Vicdansızlık.
Öf ben bu konuda daha fazla kalırsam ban yerim
bu konuda ıcımı tek rahatlatan sey su oldu8
Nasil yaaa gerçek mi bu ?
Lütfen şikayetçi olması için ısrarcı olun.
Ne demek gözü mosmor Allahım okurken ağladım
Doktormus ne doktoru insan bile degil ayı.
Peki engelliler ve yaşlılar nasıl bir çözüm üretsin? İnsanlar daha duyarlı olsa olmuyor mu? Ayrıca bi elinizde bebek, diğer elinizde 15 kiloluk bebek arabasını taşıyacak kadar güçlü müyüz? Bunun çantası, bebek eşyası vs de var. Yürüyen merdiven varken neden insanlar asansör için o kadar sıraya giriyor anlamıyorum.
bu konuda ıcımı tek rahatlatan sey su oldu
eskı patronunu aramıs apartman gorevlımız sohbet ederken bu mevzuyu anlatınca aglamıs
patronu da gel benım evımın ozel guvenlıkcısı ol sana daire tahsıs edelım altına arac da verelım cocugunu burda ozel okulda ben okutucam demıs :)
gerızekalı doktordan sonra bu patronu duyunca oyle mutlu oldum anlatamam dıgerıde ınsan bu da ınsan aradakı fark tamamen ahlak terbıye aıle yetıstırmesı kultur
bu yasadıkları mevzu cok acı ama en azından sunu bılıyorum kı kızın egıtım ımkanı ıyılestı yasama kosulu ıyılestı buyuzden mutluyum
sıkayetcı olmalarını cok ıstedım ama bızım gucumuz o doktora yetmez mahkemelere yetmez dedıler ama tabıpler odasına sıkayetımızı bıldırıcez dedıler
Bakın hala anlatamıyorum tramvaya puset katlayıp konulabilir ineceği yerde iner açar ya da mesai saatleri dışında haftaiçi çok daha sakin ama avm ler her daim kalabalık dün mesela artık baston bakalım bari dedim gittik öğlen saati herkes işte olmalı daha sakin olur diye ama yine kalabalık. T
Burada mesele orada benim bebek arabamla binmem hiçbir özrü olmayan insanların binmesinde daha abes karşılanıyor sanki öncelik onların da ben tan tersi onların alanını gasp ediyorum. Oysa keyfi binip asansörde sıkışıp rahatsız olmakla, bebek arabasıyla zorunlu binip keyfi bininler yüzünden arabayla zor sığmak o kadar farklı ki.
Yürüyen merdiven de kimse senin basamağında durmaz arkanda durur rahatça çıkarsın ne asansörün gelmesini beklersin ne de skışırsın buna rağmen sırf yürüyen merdivenin olduğu yere yürümemek için gerçekten ihtiyacı olanlar dışarda kalıyor ve bu benim hakkım deniyor. Başkalarını zor durumda bırakacak özgürlük anlayışı bana ters malesef. Çok iyi açıklamışsınız ama şimdiki gençler ne yapsa haklı hep her yer onlara açık olmalı ama tabii telefon ellerinde koltuktan kalkmayan mutfağa gitmeye üşenen bir nesilden de ne bekliyoruz
Yok valla sanırım yanlış anlaşıldı düzelteyim. Birisi diyor ki ayağını ezdim diğeri senide arabanı da tekmelerim diyor bende başkasıda çıkar sizi döver sonu yok bunun, orman kurallarının dedim. Beni sert tepkiye iten şey bebek arabanızı tekmeler oldu gerçekten çok kızdım çünkü bebekler zayıf noktam. Onun dışında iki yetişkin insanın kavgasına karışmazdım. Ama bebek arabası nasıl tekmelenebilir aklım almadı tüm sert tepkim bunaydı. Hatta buna tepki göstermeyen insanlara üzüldüm.Kusura bakmayın ama maalesef yine hak arayışı içine şiddet sokuyorsunuz, eğer hakkımı almak için vurmam gerekirse vururum, ezmem gerekirse ezerim sonucu çıkıyor yazdıklarınızdan.
@Milana22 bilinçli şekilde yapmayan anneleri tenzih ederim, onlar zaten özür dileyen insanlar ama burada tiye alınan bebek arabası terörü var gerçekten, özellikle pazarlarda denk gelmek mümkün, pazar arabasını gladyatör edasıyla kullanıp o arabanın tekerlekleriyle insanları ezen kadınlar kadar bebek arabasıyla ittirip kaktırıp tezgah önünde kendine yer açan anneler de var.
Herkes şiddet yerine hoşgörü ve anlayışı savunsa, müsaade eder misiniz, özür dilerim, rica ederim, teşekkür ederim cümleleri dilimize yerleşse belki de toplum kurallarını uygulama ve öğrenme de bir tık öteye gideceğiz.
Bir nostalji yaşamak ister misiniz?
Konu başlığına dikkaaaaatt
Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)
Ben de araya giriyorum ama :) Aynı yorumu yapmaya gelmiştim ama alıntıladığınız üye benden önce davranmış ki doğru söylüyor benim de çok başıma geldi. Hayır yürüyorum önümdeki yavaşladı ya da durdu bunu fark etmeyen anne baba her seferinde sürdüğü bebek arabasıyla ayağımı ezdi yani benim suçum...www.kadinlarkulubu.com
Ben bebek arabalı insanlara avmde öncelik vermem .
Öncelikli olduklarına da inanmıyorum .
Engelli biri olur , hamile olur yaşlı olur her zaman her yerde önceliklidir.
Ama avm gibi kimsenin acil bir isi olmadığı bir yerde, sağlık sorunu olmayan insanlara neden öncelik vereyim ?
Bebek kucağında olsa yine derim fazla ayakta kalmasın taşımak zor ama hic bir magduriyetunizin olmadığı bir durum bu bence. Kusura bakmayın .
Yani siz diyorsunuz ki boksör olsanızda bebek arabası tekmelenirken izleyin mi? Çünkü ben orda neden annenin suçu varsa bebeğe tepki gösteriyorsunuz diye soruyorum. E sizde karşıymışsınız o zaman neden muhalefet oluyorsunuz? Oraki tepki ayak ezilmesine veya ayağı ezildi diye karşılık verene değil, ordaki tepki bebek arabasını tekmelerim kısmına. Neden tepki olarak bunu veriyorsunuz diyorum?Hanfendinin kocası Mike Tyson heralde. Bebek arabası tekmelenmesine kesinlikle karşıyım. Fakat insanların ayaklarının ezilmesinede aynen karşıyım. Şayet benim ayağımı ezmeyi kendinde hak görecek boksörün bacağının içine low kick koyduktan sonra diğer ayak bileğimle karnına geçiririm. Sonra sağ kroşe sağ direk, sol aparkatla kombin yaparım. Yeterli olur diye düşünüyorum. Varsın lisansım yansın...
Hayır olimpik sporcu ve kendisi ile gurur duyuyorum. Çünkü birisi bebek arabası tekmelerken izlemez.Hanfendinin mike tyson kocasına denk gelmeyin allah korusun iki dk sonra birde bakmışsınız o viledayla asansör temizliyorsunuz
Yalnız siz de bu kakaya öyle taktınız ki gören de kaka yaptırmaya dışarı özel çıkıyorsunuz zannedecek. 4 yaşında çocuğum var bez döneminde avm de bir yada iki kez altını açmışımdır.Kaka yapınca altını nerede alıyorsunuz? Denizi olmayan orta ölçekli bir şehirde yaşıyorum ve bebek bakım odalarına muhtacım ve her yerde yok nasıl girmeyeyim acaba
Benim 3-4 yaşında bir bebeğim yok,1 yaşında, yüksek müsaadenizle asansöre binebilir miyim?? Sizin düşünceniz normal olsaydı asansörde çocuklu ailelere hamilelere yaşlılara öncelik tanınmazdı..Bir yorum üzerinden seviyemi anlayabildiniz bravo size3 4 yaşındaki bebeğinizi(!) niye bebek arabasına koyuyorsunuz hanımefendi? Bize insan değilsiniz demek mi istediniz? Bu kadar seviyeniz işte. Tartışmak zaman kaybı.
Yani siz diyorsunuz ki boksör olsanızda bebek arabası tekmelenirken izleyin mi? Çünkü ben orda neden annenin suçu varsa bebeğe tepki gösteriyorsunuz diye soruyorum. E sizde karşıymışsınız o zaman neden muhalefet oluyorsunuz? Oraki tepki ayak ezilmesine veya ayağı ezildi diye karşılık verene değil, ordaki tepki bebek arabasını tekmelerim kısmına. Neden tepki olarak bunu veriyorsunuz diyorum?
Yani güçlünün güçlüsü var bakın sizde bizi dövermişsiniz e sizi de döven çıkar orman kuralları geçerli olunca bu böyle uzar.
Bir de sağ kroşeden sonra sağ direk sağı çok açık bırakır çeneye yumruk yiyebilirsiniz o yüzden sağ kroşeden sonra solla bağlayın.
Canim dogrudur zaten senin yazdigin yazidan cikmis olay toplu yazilara ithafen yazdim ben... Senin yaptigin normal yaniBakın yemin ediyorum bebek arabamla giderken asansöre biniyorsam girmeye çalışırken hep özür dileyerek teşekkür ederek konuşuyorum çıkarken de aynı şekilde, yürürken geçmeye çalışırken de pardon özür dilerim hep böyleyiz eşimle, bana bebek arabam var diye yardım edenlerin ayağına kapanmadığım kalıyor o kadar seviniyorum ki, yemek yemek hava almak için çarşıya çıkıp bebek arabamı koyacak yer olmadığından başka insanlar girip çıkarken rahatsız olur yer dar diye çok girmek istediğim yerlere girmediğim geri döndüğüm oluyor ben bu kadar anlayışlı olmaya çalışırken karşımdaki insanların ben keyfi giriyormuşum gibi tavır sergilemeleri ağrıma gidiyor haliyle.
Elinize sağlık10 aylık 11 kilo çocuğu her katta kemerini çözüp kucağına alıp arabanın altındaki çantasını battaniyesini de elimize alıp çıkıp sonra tekrar oturtmaya eşyalar koymaya çalışıp diğer kata çıkarken tekrar aynısını yapmayı ve bu sırada kemerle bağlanmaya çalışan çocuğun ağlamalarını normal kabul eden insanlar, şık şıkıdım giyinen daha 20 li yaşlarında saçını fönlemiş sevgilisini koluna takıp sadece keyfi olarak yürüyen merdivene narin ayaklarıyla yürümeye üşenmesini savunuyor ve hakkı diyor. Ben burada diyecek laf bulamıyorum ki bakımlı olmasını geçtim her yürümeye engeli olmayan sağlam genç insan yürüye merdivene yürüyebilir ki onlar içinde daha konforlu bir çözüm ama yok onlar değil benim çözüm üretmem lazım ilginç. Burada avm ye de gelmeyin o zaman diyenler oldukça gelişemeyeceğiz
Hayır olimpik sporcu ve kendisi ile gurur duyuyorum. Çünkü birisi bebek arabası tekmelerken izlemez.
Sanırım kendimi yanlış ifade ettim. Bakın bebek arabası ile sizi ezelim tepki vermeyin değil konu eski mesajlarıma bakarsanız görürsünüz. Anne ile tartışırken bebek arabasını konuyu karıştırmak yanlış geliyor. Anneye tepki ver bebekten ne istiyorsun dedim.
Ben gördüğümde inip yer veririm tercih meselesi diğeri vermez yine kendi bilir. Ama tartışmalarda araya bebeği katmamak gerekiyor.
Ne olursa olsun gereğinden fazla hassasiyet gösteriyor ve gereğinden fazla anlayış bekliyorsunuz.bi de ben açık bir kadın olmama rağmen bazı konularda kapalıların açıklara açıkların kapalılara saldırıda bulunmasını doğru bulmuyorum herkesi kendi hâline bırakmayı öğrenemedik gittiBen indirmeye çalışmadım 10 aydır böyle sorun yaşıyorum ağzımı da açmadım sabır dedim sadece ama biz içeriye girince kendileri köşede kaldılar diye bir tepki verdiler sanki bennim girmem abesmiş gibi sıkıştık burada gibisinden ama asansörün önü henüz biraz daha boş ve girecek insanlar olacak haliyle arkaya sığıştık bizde. Daha sonra iki bebek arabalı kişi binmeye çalıştı biri zoraki binebildi onlar binerken de laf söyledi zaten sıkıştık bekleseler ya diğer de hala sığmaya çalışıyor dedi bende orada patladım haliyle yani. Kapalı kızlara gelince ben onla kavga etmedim biz çıktık onlarda aynı katta indiler ve direkt bize sataşarak siz kavga edemezsiniz bizim de hakkımız bekleselerdi dediler vicdanınız bu mu başınızdaki örtü tersini söylüyor dedim olay bundan ibaret. Kimse de bebek arabasıyla bilerek ayağınıza vurmuyor
Ben indirmeye çalışmadım zaten onlar biz bindik diye sıkışıp laf deyince ve başka bebekliler binmek isteyip onlarad a laf söyleyince bende lafımı söyledim öncelik onların zaten sizin laf deyip twpki vermeye hakkınız yok diye o da biz inelim mi o zaman dedi ee buyrun inin nitekim o insanlar dışarda kaldı ve hala asansör bekleyecekler siz hemen karşıdaki merdivenlerden kolaylıkla çıkabilirsiniz dedim ne beyinsizliğim kaldı ne hadsizliğim. Yani iilk bebek arabalı insanlara saldıran onlar ki o binen kişi de laf söyledi o kıza sinirlendi.
Binmiştir tamam ama bebek arabasıyla biz bindik diye sanki bizim kullanmamamız gerekiyormuş gibi bir tepki veremez yer kaplıyoruz diye sonradan zorla sığan kadına da tepki veremez bu hakkı yok yani. Hem hamile ya da rahatsız olsa zaten baştan söylerdi ben çıkıştığımda baya saydı döktü başka birşey bulamayınca belki ben rahatsızım asansör kulanıyorum dedi ama en başta derdi zaten bun rahatsızlığı olan benimde şuyum var diye.
Travel sisitemlerin geneli öyle ki biz normal kabul edilen bir araba aldık zaten çok daha büyükleri var. Ayrıca benim tartıştığım kişiler kilolu değil ki kiloya nereden geldiniz? başkası yazmış 200 kilo insanlar yer tutuyorsa bizde o kadar tutuyoruz onlar normal karşılanıyıor ama bize öcü gibi bakılıyor diye o açıdan dedik yani o insanlar da yer kaplıyor ama biz bebek arabasıyla binince of puf falan onlarda bize de yapılmasın. Valla benim hiçbir sorunum yok siz hala daha beek arabasıyla bindik diye biraz sıkıştı diye ki merdiven kullanma şansı varken asansörde skıştı diye şikayet diyor kontes, bana ve diğer kişiye sanki biz haksız yere binmişiz gibi laf diyor ben mi suçlu oluyorum pes!!
gormemıssınız bebek arabasını tekmelerım dıye bayaaaa sayfalarca yazdılar baska bırı de arabayla ayakları ezerım dedı tekmeler yumruklar havada ucustuHayır kim bebek arabasını tekmelerim yazmış burda bu konu nereden çıktı onu anlamadım kimse öyle bir şey dememiş