Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Alışveriş merkezlerindeki asansörlerde uyarı var mı hiç dikkat etmemiştim zira binmem, yürüyen merdivenleri tercih ederim, hasta olsam kötü olsam belki, ki zaten hastaysam avmye gitmem:)
Yalnız hak ararken birbirinizi ezmenize de anlam veremedim, asansör kullanımı yaşlı, engelli ve bebeklilerin önceliğiyse bunu uygun bir dille söyleyebilirsiniz, ezmek neden?
Pazarda da tezgahlar benim önceliğim diye düşünen kadınlar pazar arabasıyla çiğniyor bizi:) omuz atanı da var, ayaklarıma haldır huldur basanı da, valla 36 numara minik ayaklarım dümdüz oldu sayelerinde, dün de bir kadın markette sıra kapma yarışındaydı, eline almış bulaşık deterjanını ama gördüm arkada malzemeleri yığmış:)) tek ürün var gibi imaj çizip aradan sıyrılmak niyetindeydi, rica etmek falan yok, direkt yara yara öne geçmeye çalıştı, fırsat vermedim tabii ama laf söylesem ne olacak? Zaten bazı toplumsal kuralların farkında olsa böyle yapmazdı, velhasıl bebekli kadınlar da haklı ama toplum olarak kurallar bize hep alerji yapıyor, illa uymayacağız, illa tartışacağız, tıpkı burada olduğu gibi, şimdi bir çoğunuz haybeye banlanacak, değdi mi sizce? Valla bence değmedi ama olan olacak az sonra.
Harikasın. Ben banlanacağım zaman değiyor :KK66: Bu konuya değmez tabi...

İnsaniyet!!!
Benim hakkım olan asansöre doluşup, bir de çekilmeyi öğrenmeyen ‘insan’ kılıklı edep ve adaptan uzak herkesi ezerim.
Siz hakkınız olmayam bir şeyi, önceliğiniz olmayan bir aracı kullanırken yaptığınız ‘insaniyet’ değildir, hakka tecavüzdür.
Sonra vay efendim ayağımı ezdi dersiniz.
Hakkımı gasp edene az bile!
Siz ayak eziyorsunuz da insanlar susuyor mu? Demek ki naif insanlara denk geliyorsunuz. Sizin gibi biri bebek arabasını üzerime sürmeyi bir denese....

Ben söylüyorum.
Totolarını kaldırıp iki adım atsınlar bir zahmet, orada zaten yaşlılara hamilelere ve bebeklilere öncelikli tarzı bir şeyler yazıyor.
Ben de at gibi arabayla merdiven şansım olsa hiç uğraşmak istemem ama mecburen asansör kullanıyoruz.

İşte bebekli hatunlar bebeksiz ve sağlıklı herkese ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya kalktıkları için konu buraya geldi. Yoksa kimsenin onlara sus otur bekle orda dediği yok. Yorumları okursan ağzın açık kalacak.
Ben dolmuşta inemedim, kocaman iki bebek arabası vardı açık. Neyse amcanın biri laf etti katlayin ya da başka bir araç kullanın çok zor böyle diye , Başka bir kadın daha vardı bebek arabalı katlamis koymuş bakın dedi. Kadınlar öyle cirkeflestiki anlatamam.. yani orda da onlar bizim hayatımızı kolaylastirmiyo. Elinden gelse ezcek bizi arabayla . Çocuğun olunca gör diyor. Ne alakası var çocuğum olunca dolmuşta birileri durağı sayemde kaçırdı diye göbek atacağımı sanmıyorum

Alışveriş merkezlerindeki asansörlerde uyarı var mı hiç dikkat etmemiştim zira binmem, yürüyen merdivenleri tercih ederim, hasta olsam kötü olsam belki, ki zaten hastaysam avmye gitmem:)
Yalnız hak ararken birbirinizi ezmenize de anlam veremedim, asansör kullanımı yaşlı, engelli ve bebeklilerin önceliğiyse bunu uygun bir dille söyleyebilirsiniz, ezmek neden?
Pazarda da tezgahlar benim önceliğim diye düşünen kadınlar pazar arabasıyla çiğniyor bizi:) omuz atanı da var, ayaklarıma haldır huldur basanı da, valla 36 numara minik ayaklarım dümdüz oldu sayelerinde, dün de bir kadın markette sıra kapma yarışındaydı, eline almış bulaşık deterjanını ama gördüm arkada malzemeleri yığmış:)) tek ürün var gibi imaj çizip aradan sıyrılmak niyetindeydi, rica etmek falan yok, direkt yara yara öne geçmeye çalıştı, fırsat vermedim tabii ama laf söylesem ne olacak? Zaten bazı toplumsal kuralların farkında olsa böyle yapmazdı, velhasıl bebekli kadınlar da haklı ama toplum olarak kurallar bize hep alerji yapıyor, illa uymayacağız, illa tartışacağız, tıpkı burada olduğu gibi, şimdi bir çoğunuz haybeye banlanacak, değdi mi sizce? Valla bence değmedi ama olan olacak az sonra.
Sonra da fırsatçılığın adı hak oluyor? Eze eze hak 😊 profesyonel olarak 5 yıldır bebek arabası kullanırım, yanlışlıkla birine değse mahçubiyetten napacağımı şaşırırım. Pazarda da ezenler aynı kişiler abla, dikkatli olmak lazım 🤭

Tabii kapalı olanın müslümanlığı tam anlamıyla yaşadığını zannetmek bizim sorunumuz. Öyle değil çünkü. Kapalı diye ekstra insaniyet, vicdan, merhamet, kibarlık beklemek doğru değil

Öyle tabi ama onlar kapalıyız diye her konuda kendilerini üstün müslüman olarak görebiliyorlar onlara göre ben açık olduğum için asansöre engelli vatandaşın binmesine yardımcı olmam hiç bir anlam taşımıyor ben yine cehennemliğim onlar cennetlik başları örtülü istedikleri her görgüsüzlüğü yapabilirler her yerde görüyoruz ama bunları işte Allah da görüyor gördükçe de dile getirmekte bana göre yanlış değil bu arada her kapalıyı aynı kefeye koymuyorum bu bir genelleme değil ama böyle olan tesettürlü kadın var yani bende açığım diye onlara iyi davranmak zorunda değilim

Bence sosyal medya bu anlamda cok guzel bir platform, boylelerinin resmini cekip ifsa edin, bakin hamile kadinin arabasini gasp eden baklavacıya, ifşa edilmese daha kimlere saldirirdi kim bilir.
Asansorlerde ve toplu tasima araclarinin ön koltuklarinda öncelik, hamile, yasli, engelli ve bebeklerindir, bu kadar basit aslinda, tartisacak bisey yok.
Şu goruntuden utanmayan insan degildir.
images (4).jpeg

Pişkin pişkin çıkıyorlar odadan, millet kapıda ekmek kuyruğuna girer gibi sıra olmuş, kendisinin tek derdi gördün mü aşkım emmedi çok 😒 Evet, diğer bebekler de süt içmek için, bebeğini emzirirken içme ölçümüne şahit olarak yanında tuttuğun akılsız kocanın çıkmasını bekliyor. Hangi biri yontulacak bunların ?
Acaba avm fantezisi mi yapıyorlardı cinsel anlamda? :)

ben bazen "düz" yolda yürürken ayağımı eziyorlar böyle
özür dilerim düz yolda dümdüz yürüdüğüm için :KK70:
Bebek arabalı insanlar için de ehliyet lazım bence. Bazen yan yana iki araba denk geliyoruz, oouuuvv zannedersin formula 1 pistindeyiz. Birbirimizin önüne kırmalar, yandan yandan dokundurtmalar, yoldan çıkarmaya çalışmalar... :confused: Şaka bir yana, bebek arabası terörüne sadece bebek arabası olmayanlar maruz kalmıyor. Başlık çocuklu insanlar ve çocuksuz insanlar olarak iki kutba bölünmek üzere de, en azından şu acı hepimizin acısı. Biz bebek arabalı insanlara da çarpıyorlar. Lütfen birleşelim.

Pazar konusunda çok haklısın abla birde tam yolun ortasında durup sohbet edenler oluyor 4-5 tanıdık bir araya gelmiş ellerinde tabi pazar arabası var ,arkamda bir kadın önümde de başkaları var o kişilerin yol vermesini bekliyoruz arkamda ki kişi bana geçsene ne bekliyorsun diye üstlerinden uçarak geçecek halim yok ya dedim :) sanki ben milleti dizmişim oraya.

Bir arada tezgahtan birşeyler alıyorum 3 kişiyiz tezgahta kadın da poşetlerini tezgahın altına koymuş benim bulunduğum yerde dibime girdin poşetlerimi ezdin sıra benim diyor :) sanki market sırası orada herkes yanyaya ürünlerini katıyor hayır tezgah büyük zaten topu topu 3 kişiyiz.

Harikasın. Ben banlanacağım zaman değiyor :KK66: Bu konuya değmez tabi...
Valla bazen kendimi uzaylı gibi hissediyorum, gerçi hepimiz bu Evren'in bir parçasıysak uzaylıyızdır da aynı zamanda:))
Konudaki tüm yorumları okuyamamış olsam da okuduklarım yetti, hak ararken birbirini yeriyor insanlar, bebekli kadınlara laf çarpılıyor, bebeksizler bebeklilere laf çarpıyor, bebek arabasıyla asansöre binme konusu kilolu insanlara laf söylemeye kadar geldi, şimdi ironi olsun diye yazacağım ama lafı tersinden anlamasın kimse, biz kendi kendimizi imha edelim, yaşlılar, kilolular, 40 yaş üstü, menopozlu, 3 çocuklu falan derken azaltalım kendi kendimizi, koca dünyaya sığamaz olduk, hak hukuk kurallar zaten alerji yapıyor.

Yahu dün seyrettim adamın teki, ki iş insanıymış bir de kendini savunmuş ki ağlayacaktım:))) üzüntüden, yol verme tartışması çıkıyor, içinde hamile olan arabaya saldırıyor, aynasını kırıyor, kaput üzerinde zıplıyor, diyelim haklı olan bu zıplayan vatandaş hak böyle mi aranır?

Yeminle izole bir yaşam kurduğum için mutluyum kafam dinç, çiçekli böcekli kurtlu kuşlu mis gibi hayatım var, bu nedir, herkes bir sinir küpü, bu gidişle biraz daha ilerisi birbirinin gırtlağına sarılıp öldürmek, toplum cinnet halinde.

Ha bu arada hakikaten çocuk sahibi olmayanlar bebeği olunca görürler :KK70: ben de atıp tutuyordum ama 7 aydır zevk için çıktığımı hatırlamıyorum çünkğ bebekle gezmek tam bir işkence. Özel aracım olmasına rağmen.
Evden çıkmak, yolda ağlamadan gelebilmesi, avmye giriş falan hep ekstra ekstra iş yükü. Bir de güç bela ulaşabildiğin avmde dakikalarca asansör sırası beklersin.
Gezdim mi dayak mı yedim belli olmuyor, genellikle:KK70: şahsen metroya binince de iş saati falan umrumda olmuyor işlerimi bebeğin uyku saatine göre ayarlıyorum. Binince de yok çantayı sırtla, bebeği kucağına al ve arabatı katla diye bir olay pek mümkün değil. Kıyı köşe bulabilirsem sabitleyip ortalığı yıkmadan gideceğim yere ulaşma derdinde oluyorum.

çok fazla bilgi kirliliği ve tartışma var
1500000 defa tekrarlayacağım,asansör kullanmıyorum
asansörün dışında, hamileler/bebekliler/yaşlılar/engelliler toplumun sıra beklemeli her alanında önceliklidir
mesela hastane de önceliklidirler,onlar öncelikli diye bu demek değildir ki hastaneyi onlar dışında kimse kullanamaz
öncelik ve hak mevzusunu ayrıştırmak gerekiyor, alanım sağlık , engelli bir hastayı öncelikli aldım diye bebekli bir kadın çıkışmıştı ben bebeeemle bekliyorum ama diye :) sanırım yukarı da rastgele ayak ezen hanımefendinin ablası falandı :KK70:

Bence sosyal medya bu anlamda cok guzel bir platform, boylelerinin resmini cekip ifsa edin, bakin hamile kadinin arabasini gasp eden baklavacıya, ifşa edilmese daha kimlere saldirirdi kim bilir.
Asansorlerde ve toplu tasima araclarinin ön koltuklarinda öncelik, hamile, yasli, engelli ve bebeklerindir, bu kadar basit aslinda, tartisacak bisey yok.
Şu goruntuden utanmayan insan degildir.Eki Görüntüle 2286501

Aynen hala hak hukuk diyenler var ben bu duruma çok şahit oldum kavga da ettim insanlarla ama dediğim gibi Türk insanında vicdan denen en ufak birşey kalmamış çocuklu kadınları bırakın engelliler yaşlılar bu durumda her yerde sorsan hepsi çok kültürlü insanlar ama resim orta da

Bebek arabalı insanlar için de ehliyet lazım bence. Bazen yan yana iki araba denk geliyoruz, oouuuvv zannedersin formula 1 pistindeyiz. Birbirimizin önüne kırmalar, yandan yandan dokundurtmalar, yoldan çıkarmaya çalışmalar... :confused: Şaka bir yana, bebek arabası terörüne sadece bebek arabası olmayanlar maruz kalmıyor. Başlık çocuklu insanlar ve çocuksuz insanlar olarak iki kutba bölünmek üzere de, en azından şu acı hepimizin acısı. Biz bebek arabalı insanlara da çarpıyorlar. Lütfen birleşelim.
mağaza da masum masum gezerken geldi pat arkadan yedi beni ablanın biri, döndüm özür falan bekliyorum , neden orda duruyorsunuz görmüyor musunuz!!! dedi, arkamda gözümün olmamasına ilk defa o gün üzüldüm :KK70:

bu arada yorum yapıyorum ama burdaki mevzu prenseslik sendromuna karşı tepkim, yoksa kucağında bebeği olan kişiye kasada da sıra veriyorum , müze girişinde bile öncelik tanıdım, tatlı alırken, ekmek alırken vs ama bunları bu onların hakkı olduğu için değil bebeği ile beklemesin çocuk huysuzlanır vs diye düşünüp insaniyetliğimden yapıyorum , yorumlardan sonra biraz sinirlenmiş olabilirim :KK53:

200 kiloluk haliyle asansöre binebiliyolarsa diye bir mesaj okudum o yetti sinirimi bozmaya...

Bunu bi insan nasıl yazabilir aklım almıyor...

Konu sahibi konunuzda sonuna kadar haklısınız ama verdiğiniz ayrıntıda da bi o kadar haksız.

Bende bebek arabasıyla çok dolandım çok bekledim asansöre hep tek bindim arabayla eşimle çocuklarla çıkacağım yerde buluştuk.
Bende araba var diye yanımda 4 kişiyide bindirmedim.

Başka arabalı varsa onada yer verdim yer istedim müsade edin önce onlar geçsin diye.
Kavga etmeye değmez çünkü sayıca çok fazlalar hiç kavgadan çıkılmaz.

Bunun çözümü bizim çocuklarla evde oturmamız değil.

X