Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Herkesin asansör önceliği bir değil.Bazı şeylerin b*kunu çıkarıyoruz millet olarak.Bebek arabası olan,engelli ve yaşlı olan insanlar önceliklidir.Bu dünyanın her yerinde böyle.Bebek arabası olan insanlar dışarıda genç çiftlerin doluşmasını beklemez.Bazı insanlar ''ee doğurmuşsun senin sorunun'' demiş,iyi madem yorgunsun o da senin sorunun hadi yürüyen merdivene.
Ağzınıza sağlık.Böyle bencil insanlardan nefret ederim.Çıkıp yer vermeyi akıl etmek için atom mühendisliğini bitirmeye gerek yok.

e ama onu o şekilde konuşmaya sevk eden karşıdaki oluyor. öncelikli olabilir ama kimsenin tamamen hakkı değil o asansörler.

ve bebek arabası terörü diye bir şey var maalesef, defalarca ayağımı ezen ve geçen.
O saygısızlar ayağınızı ezdi diye mi diğer annelere öncelik vermiyorsunuz.
İntikam mı?

Benim gördüğüm kadında tek başına emzirmesini engelleyecek fiziksel, zihinsel bir sıkıntı yoktu, yardıma ihtiyaç alt değiştirirken falan olur, sütü sağıp veriyorsan baba dışarda bebeği tutar kendin içerde sağarsın, cins cins karakterler var, şımarık anneler de türedi, bebeğin bakımını ortak yapıyorlarsa, evlerinde yapsınlar kimse onların yüzünden mağdur olmaz zorunda değil.
Millet eşiyle giriyor hep. Alt değiştrmek istedim onu bile yapamadım. Sonra baktım kuyruktakiler hep eşli bekliyor, eve dönmek zorunda kaldım işimi bitiremeden.emzirmede nadir avm'ye gelmiş annenin yardıma ihtiyacı olur. Sırf dışarıda beklemesinler, orada otursunlar diye çocuk sahibi insanlar çocukları bekletiyorlar.

Şunu belirteyim bende çocuklardan pek hoşlaşmam özellikle ağlayan tepinenlerden :KK53: ama konu burda öncelik o öncelik çocuklu yaşlı ve engellilerin :KK66: bide insanlar her katta duran 3 saate yukarı çıkan asansöre neden binmek için ısrar eder anlamıyorum :işsiz: mis gibi yürüyen merdivenler var ayrıca avmye gidip dolaşabilen hasta falan değildir heralde toplu taşımaya bağlamaya gerek yok olayı :KK66:
He bide kapalılık olayına ne takılmışsınız insan tesettürlü insanların böyle şeyleri düşünmesini daha çok bekliyor kul hakkı hak nedir bilen insanlar sonuçta :kahve:

Çok var malesef..
Mesela ben bu halde otobüste oturamam ölsem de ağlaya ağlaya giderim hamileyken dahi yer veren olmadı düşünün yani
Biraz kaba bir atasözü kusura bakmayın:" esekten düşenin halinden esekten düşmüş anlar." Diye. Hem başlarına gelmediği için hem de başlarına gelmez düşünüyorlar. Çok yazık. 😔😔

Ben de surekli bebek arabasi kullaniyorum. Birkac sayfa atlayarak okudum cevaplari. Hic burdaki gibi bir muameleyle karsilasmadim. ayni ulkede mi yasiyoruz anlamadim cidden. Insanlar beni gorduklerinde aksine hep yardimci olmaya calisiyorlar. Toplu tasima da kullanmak zorunda kaldim birkac kez. Yasli amcalar bile arabayi indirip bindirmeme yardim ettiler. Benim oglum aglamayi cok sever sagolsun, sikayet etmek yerine sussun diye yardimci olur insanlar hep.

Ben bebek arabali annelerin kendilerine surekli ozel muamele yapilmasini bekledikleri icin bu tarz sorunlar yasadiklarini dusunuyorum. Insalar oncelik vermek zorunda degil. Kibarca rica edilse ya da iyi niyetle, guleryuzle yaklasilsa bu tarz kavgalar cikmaz.

Şunu belirteyim bende çocuklardan pek hoşlaşmam özellikle ağlayan tepinenlerden :KK53: ama konu burda öncelik o öncelik çocuklu yaşlı ve engellilerin :KK66: bide insanlar her katta duran 3 saate yukarı çıkan asansöre neden binmek için ısrar eder anlamıyorum :işsiz: mis gibi yürüyen merdivenler var ayrıca avmye gidip dolaşabilen hasta falan değildir heralde toplu taşımaya bağlamaya gerek yok olayı :KK66:
He bide kapalılık olayına ne takılmışsınız insan tesettürlü insanların böyle şeyleri düşünmesini daha çok bekliyor kul hakkı hak nedir bilen insanlar sonuçta :kahve:
Ordaki asansorlerden daha hizli cikiyor insan zaten:) ama bizim ulkemizde genel bir asansor sevdasi vardir merdivenlere karsi alerjileri var pek seviyorlar efor harcamadan biryerlere ulasmayi:)

Haklısınız ancak uslubunuz yanlis.

Senelerdir bebek arabası kullanıyorum, bir kez olsun tartışmadim. Avm deysem acelem yok geziyorum demektir.

Bu yüzden iki asansör sonra binsem sorun olmaz, olmuyor.

Yavrularım çok mizirdanirsa önümde duranlardan rica ediyorum " merdivenden çıkamıyorum ,öncelik verir misiniz " diye ?

" Uff banane " diyen bir kişi çıktı karşıma sadece. Bende peki dedim ve geçmedim öne, bekledim.

Bunun dışında ret eden hiç olmadı.

Otobüsle işim olduğunda eğer iş gidiş çıkış saatleriyse arabayı hiç almadım hep kanguru kullandım.

Bunun dışındaki kullanimlarim içinde arabayı katlamayip iki bilet basıyorum çok boş değilse.

Biz böyle zorluk çekiyoruz ama carelerimiz var. Engelli kardeşlerimiz için şartlar çok daha zor.

Kaldırımlar , kırık yol gösterici yollar , buralara park eden arabalar v.s

Insanlar en çok onlara duyarlı değil, her o arabayı kullanmakta zorluk çektiğimde aklıma onlar geliyor.

Engelli olan engelli olmayı kendi seçmedi. Siz çocuk sahibi olmayı zorluklarını göze alarak kendiniz seçtiniz.

Kimse size sokağa çıkmayın demedi.
Ben de size bişey demedim zaten! Gün içerisinde yaşadıklarımdan duyduklarımdan bahsediyorum...
Engelli olmayı seçmedim anne olmayı seçtim..
Ama olduğum şeyler yüzünden insanların beni daha da zor durumda bırakmalarına göz mü yumayım??

İnşallah sizler de beni anlarsınız..
Zira yaşamadan anlaşılmaz bülüyün mü?

Ne kadar hadsizsiniz insanlarin ortunmeleriyle asansöre binmeleri arasin da nasıl bir bağ kurabildiniz ?
Gercekten konu hakkında yorum yapmicam ne doğru ne yanlış diye ama bence tartışma şekliniz çok hadsiz ve terbiyesizce.
Katılıyorum

Ahaa:KK70: bebek arabasını kapat diye ben dedim.
Çünkü hanımefendi zaten ne desek tersliyecek :KK70:
Bari hakkıyla tersleneyim dedim !

Konu sahibi sinirlenmekte haklı. Zira mağdur edilen taraf o kısım. Suçunu kabullenip susanlar olsaydı tartışır mıydı orada?

O bebek arabası kapatmanın ne kadar külfetli bir iş olduğunu bilseniz teklif etmezdiniz zaten.

O bebek arabasında bebeğin konforu için bir sürü şey var bir defa. Kimse sırf ihtiyacı olmayan biri binebilsin diye bu eziyet çekmek zorunda değil..

Bir de evden çıkma diyenler var ki düpedüz salaktır bunu diyen..

Ben de yalnızken acelem olduğunda asansöre yönelirim gayet normal bir şey bu. Ama yanımda bir ihtiyaç sahibi varsa kesinlikle yol veririm..

Ben de size bişey demedim zaten! Gün içerisinde yaşadıklarımdan duyduklarımdan bahsediyorum...
Engelli olmayı seçmedim anne olmayı seçtim..
Ama olduğum şeyler yüzünden insanların beni daha da zor durumda bırakmalarına göz mü yumayım??

İnşallah sizler de beni anlarsınız..
Zira yaşamadan anlaşılmaz bülüyün mü?

İnsanların sizi zor durumda bırakmalarına göz yummayın ancak insanların sizin hayatınızı kolaylaştırmak için bir şeyler yapmak zorunda olduklarını da düşünmeyin.
Bir engelli yakını olarak söylüyorum bunu.

Bu arada sizi konu sahibiyle karıştırdım.

Londra'daki bi metro merdivenlerinde yukarı çıkarken ayakkabımın bağcığı çözüldüğü için eğilip bağlamaya çalışırken, aşağı inen bir adam beni "merdivenin sağını kullanman gerekiyor" diye sertçe uyarmıştı.Haklıydı. Çünkü herkes sağından yürümeli ki kargaşa olmasın ve rahat ilerlesin. Bizde o kültür maalesef yok. Bu bi toplumsal medeniyet meselesi. "Yav bi şey olmaz kasmaaaa" kafasından oluyo. Kalabalık bi avm de bi problemin yoksa orası tekerlekli sandalyeliler, bebek arabaları, hamlieler ve yaşlılar içim die düşünüp asansöre yapışmayacaksın. Bu kadar net.

Bizim ülkede kimsenin birbirine tahammülü yok ki.
Anne olmak ve bebek arabasına sahip olmak sanki suçmuş gibi yorumlar var baksanıza.Nefret bunun adı başka bir şey değil.

Benim de basima benzeri geldi asansore binicez bebek arabasiyla takildi binemedik arkadan bir kadin neden binmediniz dedi takildi dedim ilerletemedim o sirada asansor gitti bi cikisti bize sizin yuzunuzden binemedim diye orda ipler koptu bende biraksalar doverdim kosa kosa gitti baska asansor buldu bazilari ciddi sorunlu tipler artik bebek arabasi kullanmiyoruz cok sukur gercekten o arabalarla hareket etmek cok zor biraz anlayos gosterseler olmezler

X