Bebek--Para-Annem... kmazlardaym

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
merhabalar. bu yazdıklarım içinde bebek asla sorun değil, o benim canım, kanım...
5 aylık bir bebeğim var ve ben bir öğretmenim. 1 eylülden önce harekete geçmem gerekiyor ama elim kolum bağlı. tavsiyelerinize ihtiyacım var. okula başlarsam sabahtan öğleye kadar dersim oluyor. ayrıca okulumuzdaki öğretmen bolluğundan dolayı haftada 4 gün okula gidiyorum.

-bebeğimi bakıcıya mı bırakayım? aslında bir bakıcı buldum ama güvenemiyorum tam olarak. bu kadın evlere temizliğe giden biri ve 2 yaşında çocuğu var. bi de temizliğe gittiği bir evden borç para istemiş. bu yüzden güvenemiyorum. başka bakıcı mı bulayım yoksa kreşe mi vereyim el kadar bebeyi? aslında ben bebeğime çok alıştım ondan ayrılmak ve onu yabancı birilerine emanet etmek bana çok ağır geliyor.

-ücretsiz izin mi alayım? ücretsiz izin alırsam eşimin maaşı bizi geçindirir ama yine de baya zorluk çekeriz çünkü borçlarımız var.

-gelelim annemin olaylarla alakasına. annem başka şehirde oturuyor ben istanbulda. annem gelip bebeğime bakmak istiyor. ama ben bunu asla istemem çünkü evde bi başkası olunca eşimle rahat olamıyoruz. ayrıca hamilelikte ve lohusalıkta annem yanımdaydı ve dünyayı bana ve eşime dar etti. bu yüzden asla onu evimde istemiyorum. ama kendisi bunun farkında değil ne yazık ki. yaptıklarını çabuk unutuyor ya da kendini haklı sanıyor her durumda. çünkü psikolojisi çok değişken. ben onun bebeğime bakmasını istemediğimi nasıl söylicem..

şimdi sizlere bırakıyorum sözü sevgili arkadaşlar. çok çaresizim...

Son düzenleyen: Moderatör:
bir uzman olarak şunu söyleyebilirim 2 yaşını doldurmamış bir çocuğun kreşe ya da çok emin olunmayan bir bakıcıya bırakılması çok sakıncalı.çünkü düzenli uyuması ve düzenli beslenmesi gerekli.tabi bakıcılar alıyor televizyonun karşısına çocuğu sonrasında buna bağlı sıkıntılardan kaynaklı sorunlarla soluğu bizde alıyorlar.kreş için 2 yaş minimum önerdiğimiz.

Vallaha canim suan icin en mantiklisi ücretsiz izin alip cocugna kendin bakman bence...

1. Kit kanat gecinirim ama evimde huzurmu bozacak kisiler olmaz
2. Tam manasi ile güvenemedigim birine asla ve asla el kadar bebegimi birakmam...

bir uzman olarak şunu söyleyebilirim 2 yaşını doldurmamış bir çocuğun kreşe ya da çok emin olunmayan bir bakıcıya bırakılması çok sakıncalı.çünkü düzenli uyuması ve düzenli beslenmesi gerekli.tabi bakıcılar alıyor televizyonun karşısına çocuğu sonrasında buna bağlı sıkıntılardan kaynaklı sorunlarla soluğu bizde alıyorlar.kreş için 2 yaş minimum önerdiğimiz.

sabahtan öğleye kadar bıraksam da mı sakıncalı. 4 gün için maaşımdan olmak istemiyorum. eve kamera koysak? ya bilemiyorum. kafam çok karışık ama önerileriniz için çok teşekkürler. bakış açımı genişlettiniz.

Vallaha canim suan icin en mantiklisi ücretsiz izin alip cocugna kendin bakman bence...

1. Kit kanat gecinirim ama evimde huzurmu bozacak kisiler olmaz
2. Tam manasi ile güvenemedigim birine asla ve asla el kadar bebegimi birakmam...

çok haklısın canım... zaten annem ihtimalini hiç düşünmüyorum. ona bırakacağıma oturur kendim bakarım. parayı da takmam o zaman.

sabahtan öğleye kadar bıraksam da mı sakıncalı. 4 gün için maaşımdan olmak istemiyorum. eve kamera koysak? ya bilemiyorum. kafam çok karışık ama önerileriniz için çok teşekkürler. bakış açımı genişlettiniz.

çocuk kendi evinizde bakılacaksa aklı başında cahil biri değilse bakıcı yani güvenilirse .çocuk anne sütünü düzenli alıp uykusunu düzenli uyuyacaksa çok sorun olmaz.

çocuk kendi evinizde bakılacaksa aklı başında cahil biri değilse bakıcı yani güvenilirse .çocuk anne sütünü düzenli alıp uykusunu düzenli uyuyacaksa çok sorun olmaz.

evet kendi evimde bakılacak. kadın bizim lojmanda bir dairenin kapıcısının eşi. daha önce çocuk bakmış. hatta anlattığına göre çocuk onu o kadar çok seviyomuş ki kendi annesine ağlayarak gidiyomuş. oğlum eylülde 6 aylık olacak yani tam ek gıdalara geçtiğimiz dönem. aslında bu da beni düşündürüyor.

evet kendi evimde bakılacak. kadın bizim lojmanda bir dairenin kapıcısının eşi. daha önce çocuk bakmış. hatta anlattığına göre çocuk onu o kadar çok seviyomuş ki kendi annesine ağlayarak gidiyomuş. oğlum eylülde 6 aylık olacak yani tam ek gıdalara geçtiğimiz dönem. aslında bu da beni düşündürüyor.

aslında düşündürmesin ek gıdalara geçtiğiniz dönem daha uygun.evde her güntaze yapar bırakırsınız.kadından yapmasını keisnlikle istemeyin.soğuk yedirmemesini tembihler.biberon gibi eşyalarını sürekli dezenfekte ettirir kısacası hijyene dikkat ettirirseniz sorun olmaz.en önemlisi lütfen diksiyonu düzgün olsun.yöresel ağız kullnamasın.çocuğun konuşma temelini yanlış atarsanız çok zor düzeliyor.çünkü boş bir cd gibi her şeyi hemen hafızaya alıyorlar.

bence en iyi yol cocuguna kendin bakman...zaten ayrilmakta istemiyosun hazir bebeginden...
tabii calissan maddi yonden iyi olabilirdi sizin icin ama düsünsene iki kurus daha fazla kazanicam diye kendini sikintiya sokucaksin...sürekli bebeginin yaninda olamadigin icin belkide huzursuzluk yasayacaksin...devlet bagli ögretmenlik yapiyosun heralde benim kaynimda fizikci oda özel ders veriyo bildigim kadariyla devlette calisanlarin özel ders vermesi yasak...eger calissmassan özel ders ver...verebiliyosan tabii.hem saatlerini kendine göre ayarlarsin...hemde gene bi yerden maddi gelirin olurr....ama öyle seyler görüyoruzkiii...insanlar insaliktan cikmis...insan annesine babasine güvenmemeli böyle zamanda..yavrunu kimseye birakmamani tavsiye ederim canim.....hem bu aranizdaki bag icinde cok önemli biliyosun...annene gelince calismayacaksan sen bakicaksan gerek yok gelmene ben bakarim de calisacaksanda anneni kirmadan esinin rahatsiz oldugunu belirt istersen...insallah anlayisla karsilar canimm

Ben de bebegim 4 aylıkken işe başladım bebegim su an 9 aylık oldu .. bakıcıyı dogum yapar yapmaz eve aldım huyunu suyunu ögrendim o da bizim huyumuzu suyumuzu ögrendi sürekli kontrol de ettim bebege nasıl bakıyor nasıl davranıyor ilk zamanlar öglenleri de eve geldim kontrol ettim .Yalnız benim sanslı oldugum taraf esim ise gec gidiyor 11 gibi evden cıkıyor en azından o saate kadar kontrol eden biri var evde ama bende gün icinde sürekli ararım ne yedirdin ne yiyecek üstü değiştimi kakasını yaptımı sürekli sorarım sonra eve gittigimde de incelerim dolaba hep 2-3 gunluk sebze koyarım mamaları da öyle bakarım ne kadar kullanılmıs ne kadar kalmıs ..Bakıcı ailelerden daha iyi cözüm tabi maddi olarak külfeti var ama en azından ona istedigini söyleyebiliyorsun aksamda evine gidiyor ev sana ait karısan yok eden yok .

bence ğcretsiz izin alıp çocuğuna kendin bakarsan çok daha doğru olur...diğer seçeneklere göre
en uygun olan bu bana göre..

kreşler artık kameralı online izleyebiliyorsun aslıdan derdini anlatabilcek durumda olsa daha iyi olurdu ama istediğin an takip edebiliyorsun üstelşik erken çıkarsın bence kreşi düşünebilirsin gönül rahatlığıyla

bence öğlene kadar bakacak bi bakıcı gayet mantıklı...
hatta şimdiden bul..1 eylüle kadar beraber bakın..bebek hem ona alışsın hemde sen kadını gözlemlersin.1 aydada anlarsın heralde ne olduğunu...
annenede onu yormak istemediğini ve kendi başının çaresine bakabileceğini söyle...
ayrıca bi kadın var ama çalıştığı yeden borç istemiş demişsin..sence insanın çalışıtğı yerden borç istemesinin nesi kötü? aldığı borcu ödememişmi?

canım bebeğin daha küçük eğer alabiliyorsan heyet raporlarıyla 1. dönemi kapat
ikinci dönem bebeğin 1 yaşında olur kreşe verirsin 4 günlüğüne
herne kadar kıyamasanda bence iyi bi kreş bulup bebeğini yarım günlüğüne ver
çünkü çalışan bi bayansın hem çocuğun hemde senin alışman gerekiyor:teselli:

ben seni anlayamadım güzelm öğretmensin en kıyak işte çalısıyorsun.
4 gün ne ki burda 6 gün çalışıp bebeğine bakan anneler var
bırak annende gelsın ki gelmesini istemiyorsanda aynen kopyalıyorum (ayrıca hamilelikte ve lohusalıkta annem yanımdaydı ve dünyayı bana ve eşime dar etti. bu yüzden asla onu evimde istemiyorum. )bu şekilde onun hkkda konusman beni rahatsız etti .şimdi bunları okusa ne kadar da üzülrdü.
bana çok ters geldı gidin ozaman bakıcıya verin
hiç hoş değil hiççççççç:eek:lmaz:

aslında düşündürmesin ek gıdalara geçtiğiniz dönem daha uygun.evde her güntaze yapar bırakırsınız.kadından yapmasını keisnlikle istemeyin.soğuk yedirmemesini tembihler.biberon gibi eşyalarını sürekli dezenfekte ettirir kısacası hijyene dikkat ettirirseniz sorun olmaz.en önemlisi lütfen diksiyonu düzgün olsun.yöresel ağız kullnamasın.çocuğun konuşma temelini yanlış atarsanız çok zor düzeliyor.çünkü boş bir cd gibi her şeyi hemen hafızaya alıyorlar.

bebek 6 aylıkken de mi etkileniyor konuşmadan? bunu bilmiyordum. dikkate alıcam. değerli fikirleriniz için teşekkürler

bence en iyi yol cocuguna kendin bakman...zaten ayrilmakta istemiyosun hazir bebeginden...
tabii calissan maddi yonden iyi olabilirdi sizin icin ama düsünsene iki kurus daha fazla kazanicam diye kendini sikintiya sokucaksin...sürekli bebeginin yaninda olamadigin icin belkide huzursuzluk yasayacaksin...devlet bagli ögretmenlik yapiyosun heralde benim kaynimda fizikci oda özel ders veriyo bildigim kadariyla devlette calisanlarin özel ders vermesi yasak...eger calissmassan özel ders ver...verebiliyosan tabii.hem saatlerini kendine göre ayarlarsin...hemde gene bi yerden maddi gelirin olurr....ama öyle seyler görüyoruzkiii...insanlar insaliktan cikmis...insan annesine babasine güvenmemeli böyle zamanda..yavrunu kimseye birakmamani tavsiye ederim canim.....hem bu aranizdaki bag icinde cok önemli biliyosun...annene gelince calismayacaksan sen bakicaksan gerek yok gelmene ben bakarim de calisacaksanda anneni kirmadan esinin rahatsiz oldugunu belirt istersen...insallah anlayisla karsilar canimm

arılmak istemiyorum canım ya çok üzülüyorum. özel dersi ben de düşünüyorum bakalım olabilir belki. 1 yaşna kadar ucretsiz izin alırım belki. bakalım karar ermek zor. ama buradaki fikirler bana yardımcı oluyor.

Ben de bebegim 4 aylıkken işe başladım bebegim su an 9 aylık oldu .. bakıcıyı dogum yapar yapmaz eve aldım huyunu suyunu ögrendim o da bizim huyumuzu suyumuzu ögrendi sürekli kontrol de ettim bebege nasıl bakıyor nasıl davranıyor ilk zamanlar öglenleri de eve geldim kontrol ettim .Yalnız benim sanslı oldugum taraf esim ise gec gidiyor 11 gibi evden cıkıyor en azından o saate kadar kontrol eden biri var evde ama bende gün icinde sürekli ararım ne yedirdin ne yiyecek üstü değiştimi kakasını yaptımı sürekli sorarım sonra eve gittigimde de incelerim dolaba hep 2-3 gunluk sebze koyarım mamaları da öyle bakarım ne kadar kullanılmıs ne kadar kalmıs ..Bakıcı ailelerden daha iyi cözüm tabi maddi olarak külfeti var ama en azından ona istedigini söyleyebiliyorsun aksamda evine gidiyor ev sana ait karısan yok eden yok .

bakıcıyı önceden ve almak güzel fikir. teşekkürler

bence ğcretsiz izin alıp çocuğuna kendin bakarsan çok daha doğru olur...diğer seçeneklere göre
en uygun olan bu bana göre..

evet canım ama en fazla 1 yıl alabiliyorum ücretsiz izin. nihayetinde mutlaka bi gün bi yabancı bakıcak bebeğime. ama şimdilik belki de alırım ücretsiz izin. eşimle de uzun uzadıya konuşmam lazım

kreşler artık kameralı online izleyebiliyorsun aslıdan derdini anlatabilcek durumda olsa daha iyi olurdu ama istediğin an takip edebiliyorsun üstelşik erken çıkarsın bence kreşi düşünebilirsin gönül rahatlığıyla

bu müthiş bişey. o zaman çok güvenilir olur aslında ama psikolog arkadaşımız bunun 2 yaşından küçük çücuklar için uygun olmadığını söylüyor.

X