Bebek olmama üzüntüsüyle ve zalim insanlarla nasıl başa çıktınız? Gelin dertleşelim...

Merhaba hayırlısı olsun inşallah en hayırlı zamanda bebeğini kucağına alırsın.

Ama ben anlamadım aşılama denememişsin tüp bebeği içine sindirememişsin sadece klomen mi kullandın? Bir de neden içine sindiremedin merak ettim özel değilse söyler misin

Kendisi tıp doktoru ayrıca içerik bilgisi okuyabiliyorum vitamin içeriklerinde benim için sorun teşkil edecek bir şey yoktu
Bir sorun da yaşamadım kullanırken
Teşekkür ederim
Ben de aldım ürünlerini almaz olaydım bir de en sıkışık zamanımızda almıştım. Kullanmadım bile bıraktım bir süre sonra bence saçmalık ya

Ben de aldım ürünlerini almaz olaydım bir de en sıkışık zamanımızda almıştım. Kullanmadım bile bıraktım bir süre sonra bence saçmalık ya
Bu sizin düşünceniz saygı duyarım
Ben faydasını gördüğümü düşünüyorum açıkçası bilemem tabi belki de zamanı gelmişti ama ürünleri kullandıktan sonra hamile kaldım
Memnun kalmayanların başka sorunu olabilir ya da vitaminlerin içindeki bir şeye alerjisi olabilir
Böyle ürünler kullanırken kendinizi iyi bilmek ve içerik bilgisi okuyabilmek önemli

Bende 2 yıllık evliyim. Aşılama tedavisi görüyorum.
Doktorumun bekleme salonunda nst odası var. Her gittiğimde kalp atış sesleri eşliğinde randevuyu beklemek o kadar üzüyor ki

Aman salla milleti sen yavruna bak.
Ben iki yıllık evliyim.cocuk yapmıyorum benim de.beynimi utuluyorlar.
Elalem için dünyaya gelmedik. Salla mutlu ol sevgilerr

İnanın okurken gözyaşlarima hâkim olamadım. Tamamen duygularımı tercüman etmişsiniz. Yasadiklarinizin hepsini yaşadım hâlâ da yaşıyorum. Bu arada tedavi de görüyorum 2 aşılama 2 tüp bebek transferi yapıldı sonuç negatif ve her seferinde bir yıkım. Bazen bende çocukları olan yasitlarimla ya da yakinimla diyalog kurmak ayni ortamda olmak istemiyorum ama mecbur kalınca bişe yapamıyorsun. Bana göre senin iyi tarafın en azından kötü niyetli düşünen sürekli laf söyleyen imalar da bulunan bir kaynanan yok ve en önemlisi seni çok iyi anlayan en azından yanında ağlaya bildiğin bir eşin var:)yani benim eşim anlayissiz diyemem ama onun yanında bu konuyla ilgili aglayamam ya beni tam anlamıyla anlamıyor ya da oralı olmuyor diye düşünüyorum belki de ben yaniliyorum bilmiyorum:). Dediğin gibi insanlar hiç düşünmeden bazen patavatsız bı şekilde bazen bilerek bı anda canını acıtan sorular sorabiliyorlar karşısındaki kişi üzülür mü kırılır mı demeden bu kendi ailende olabiliyor maalesef Neyse çok uzattım ama İlk defa benimle aynı duyguları yaşayan birinin yazısını görünce dayanamadım.Allah isteyen herkesin kucağını evlatla doldursun:)

Çok acımasız konuşmuşsunuz. Benimde çocuğum olmuyor. Ama bende tüp bebek istemiyorum, isteyemiyorum. Hem maddi hemde manevi olarak. benim inancıma göre, düşünceme göre bence çok ters bişey. Bi insanın maddiyatı olmayabilir belki o yüzden istemiyor belki başka sebep düşünüyor o yüzden istemiyor olabilir. Bunu yargılamak size mi düşüyor? Yeterince istememiş yada tüp bebek yapmadı diye çocuk istemeye hakkı olmamış mı oluyor?Birilerinin hayatı kimseyi ilgilendirmez. Sorulması insanı rahatsız edebilir pekala. Siz sormalarına hak buluyorsanız bizde şahsımızı ilgilendiren bişeyin elin karışmasından memnun, hoşnut olmayabiliriz yani. Bu durum bize ait bi durum sonuçta değil mi?benim özelim, benim meselem. Gelelim diğer konuya. Bildiğim bilmediğim herkesin çocuk sormasından gerçekten bıktım. Size ne elin çocuğundan, olduğundan yada olmadığından. Mahrem konulara,kadına ve kocasına ait bi duruma, o mahremiyete, özeline neden millet karışma hakkı buluyor?Ben sormadım hiç sormam bile başkasına yanlış bişey olur, kalp kırarım ayıp olur diyerekten. Ki beni de ilgilendirmiyor. Ne biçim toplumuz anlamıyorum. Elin derdi neden başkasını ilgilendiriyor? Allah yardımcınız yardımcımız olsun durumunuzu çok iyi anlıyorum. Tez zamanda selamete çıkarsınız inşallah. Sinirleri çok yıpratıcı bi süreç dicek söz bulamıyorum. Herşey bu toplumun her halta maydonoz olmasından kaynaklanıyor. İnsanları bi rahat bırakın isteyen istediğini yapsın yada yapmasın bu kadar basit. Kimseyi ilgilendirmiyor hele ki böyle mahrem konular.

Bilmiyorum ki sormaları mı iyi sormamaları mı. Biz 7 yıldır evliyiz ilk 5 yıl herkes soruyordu. Darlıyordu. Herhalde artık bizden ümidi kestiler ki sormuyorlar. Bu da kırıcı bakıldığında. :) Durum üzücü ya her tavır üzüyor işte insanı.

Yalnız değilsin canım. Daha bizim bilmediğimiz aynı duyguları yaşayan bir sürü insan var dünya da. Bir belgeselde dinledim yabancı toplumda bizim toplum gibi olacağını sanmıyordum ama çoğu şey benzermiş. Yabancı kadınlarda bile aynı his boş konuşmalar varsa daha birşey demiyorum. Allah hakkında hayırlı olanı nasip eylesin.

Bende 2 yıllık evliyim. Aşılama tedavisi görüyorum.
Doktorumun bekleme salonunda nst odası var. Her gittiğimde kalp atış sesleri eşliğinde randevuyu beklemek o kadar üzüyor ki
İnfertilite tüp bebek polikliniği ayrı bir ortamda olmalı bence. Hepsi içice olunca bu psikolojiyi yaşayanlar stres ve üzüntü duyuyor ama bunu önemseyen kim?! İlerde bir hastane olursa ben önemserim

Amin ins hepimize hayırlısı neyse onu nasip etsin.:)

Öyle bir yorum yapmışsınızki sanki arkadaş sohbetinde konusu açılmış da ona yorum yapmışım? Bence doğru soru bana ne sizin tüp bebeği neden isteyip neden istemediğinizden? Konu sahibi post açmış fikir sormuş. Yorum bekliyor. Bende kendimce pozitif ornek vererek yureklendirmek istedim. Ayrıca konu durduk yere insanların çocuk sorusu sorması vs değil. Kadın yan dairesinde (yani kendi evinde!) çocuğunu seven annenin sesinden rahatsız oluyor. Parkta çocuk seven insanlardan... Kayinvalidesine biri torununu anlattı, digeri bir başkasına bebek haberi verdi o da duydu diye... Yani herkesten rahatsız oluyor. Çocuk konusunu asla ve hiç bir şekilde duymak istemiyor. Siz doğru bile anlamamışsınız benim yorumumu eleştiriyorsunuz. Konu sahibi ben değilim bu benim fikrim siz kendi fikrinizi konu sahibine iletin. Bayılıyorum had bilmeden had bildirmeye çalışan insanlara...

Son düzenleme:
öyle hadsizlere ağzının payını vermeli ki bidaha kimseye öyle bir soru soramasın. hayatta tek başarısı çocuk yapmak olduğu için gerzek gerzek konuşurlar çok iyi bilirim.

20 Ğün önce erken dogan bebeğimi kaybettim. 3tüp bebek ve düşükten sonra gelmişti mucizem bana. bebeğimin için ağlarken eltim ve abimin eşi cocuk sohbeti yapıyorlardı.eltim bana dönüp birinin oğlu için onay istedi.öyle değilmi canım onun oğlu dedi.bi delirdim kalktım hadi dedim cocuk sohbetinizi başka yerde yapın diye. çok sini,r oldum bundan sonra biri bir sey dediğinde cevap veriyorum vereceğimde....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…