• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek olduktan sonra odasını ayıran eş

Hiçbir çocuğumun doğumunda yatak ayırmadık eşimle, gece çocuklara benden çok eşim kalkar. Bende gün içerisinde yoruluyorum mesela 2 gündür işe uykusuz gidiyorum ben yapabiliyorsam eşim de bir süre uykusuz ve yorgun olmayı göze alabilmeli sonuçta çocuk ikimize ait ben annesi isem o da babası

Eşinizin ayrı yatası varmış. Maksat bebekle ilgili sorumluluk almamak. Bebeklerin bizimle uyumaya ihtiyacı yoktur, kendi odaları ve kendi yataklarında uyumaya ihtiyacı vardır tam tersine. Odada 3 kişi yatılmaz,70-80metrekare değilse kokar o oda. Küçük oda sonuçta ve içeride temiz hava azalır. Bu da çocuğa zarar verir uyku kalitesini düşürür.

1 gun bile auri uyumadik. Gece uyanmalarinda ben emzirdim o pışpış yapti kucaginda gezdirdi gazıni cikardi. Ben calismiyorum evet ama ben de o ise gttikten sonra cocuk bakiyorum zaten, uyumuyoru gun içinde. Uykusuzluktan ölmez kimse.

Kızım 15 aya kadar bizim odda park beşiğinde yattı. Kendi yanımda yatırmadım. 18.ayda odaısnı ayırdım. Beni. İçin eşin yatak ayırması gibi bir durum olamaz.

Eşimle bir süre ayrı odalarda yattık odaların sıcaklığı sebebiyle. Ancak aile ilişkimiz, aramızdaki diyalog azaldığı, kavgalarımız arttığını farkettik.
Hava şartları toparlanınca geçtik odamıza.
Kızım anne yanı beşikte yatıyor düşme tehlikesi açısından gönlüm daha rahat, arada gece dönüp aramıza yatıyor işte. Bizimki de 15 aylık.

Valla erkeklerin hepsi aynı rahat edemiyorlar diye biz kadınlar uyduruyoruz, biz her iki saatte bi uyanan bebekle çok mu rahat ediyoruz? Biz de etmiyoruz ama çocuğu bırakıp salona yatmaya gitmiyoruz.
Çocuk sahibi olacak bir insan kadın olsun erkek olsun uykusuzluğu göze almalı.
Biz Türkiye’de ataerkil zihniyetin bi parçası olarak çocuğun tüm derdi anasında olmalı, gurur duyulacak şeyleri babasında kafasındayız.
Ben yurtdışında yaşıyorum, doğumdan sonra annem kalsın diye düşündüğümde ebemiz ama hastanede sizinle ve bebekle, babasının kalmasını öneriyoruz dedi. Doğum öncesi yogaya ve doğum hazırlık kurslarına babayla katılıyorsunuz. Adamları bebek doğmadan bebekli hayata dahil ediyorlar ve her an bebek annenin değil, anneyle babanındır mesajını veriyorlar. Öyle yok paşam gitsin başka odada bi tarafından pireler uçuşarak uyusun
Kadinin dusmani yine kadin lafindaki kadin olmak istemiyorum ama 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ erkeklerin bu hale gelmesinde yine kadinlar suclu ulkemizde. Analari zaten ağam paşam yetistirir. Karilarinda sahsiyet yok irade gostermek yok, kaynananjn lafiyla yatak degistirilir. Üffff bu erkekler tabi ki citkirildim narin olur cikarlar. Dunyayi etraflarinda döndürüyor kadinlar el birligiyle. Gına geldi boyle konular görmekten

Evet ama sabah kalkıp işe gitmek gibi bir mecburiyetleri var bunu görmezden gelemeyiz
Siz onu ise gonderdikten sonra yan gelip yatiyorsujuz heralde??? Ben gunduz uyumuyorum. Cocuk var evin isleri var, kendime zaman ayirmaya vakit bile kalmiyor. Eee gunduz uyumadigimiza gore babayla durumlarimiz eşit. Onlarin uykusunu bizimkinden degerli kilan ne?

Allah aşkına erkeklerden ne kadar çok şey beklediniz ne kadar basit düşünüyorsunuz size anlatmak istediğim noktayı anlayamadınız cocuk buyutmek zaten basli basina zor bi is tartisilamaz bunun icin ama hicbir zaman hicbir konuda annenin yerini tutamaz hicbirsey buradan nasil bir anlam cikiyor olabilir bu babalar ilgilenmemeli olayı değil tabiki yeri gelicek onlarda ilgilenicek destek olucak ama bir baba ne kadar yardimci olursa olsunn annenin yerini annenin yaptiklarini tutamaz. Bu kural her zaman böyledir ta ki geçmişten bugüne. Yani buradan şu anlamı cikartmayin ee biz bu kadar yoruluyoruz bu adamlar yan gelip yatiyor öyle değil hiçbir baba yan gelip yatmaz her baba çocuğu için canini verir ama anlatmak istediğim sadece şu annenin yerini hiçbirşey dolduramaz çünkü erkekler kadinlar kadar ince detayları düşünemezler onlarin kafasindada kendince iş yükü var iş sorumlulukları var işe gittiğinde kim bilir nasil bir zorlukla karsi karsiya kaliyor belki de akşama kadar o adam ayakta calisiyor hatta iş yükü ağır babalarda var biz kadınlar olarak böyle düşünmemiz doğru değil onlarda yardim edicek elbetteki ama bir anne gibi olmaz
Siz şaka misiniz ya avsgsgd ne okudum ben. Gören de biz butun gun evde yatip yuvarlaniyoruz sanacak. Hanfendi siz işten gelince eşinizin ayaklarini yikayip gece de salona guzel bi yatak sermeye devam edin. Ne istiyorsunuz bizden anlamadim

Biz üçümüz yatıyoruz dogdugundan beri 17 aylık olacak bebe 🤭 park yatagı odamızda, emmek için uyanınca yanımıza aliyorum uykum bölünmesin diye kaliyor öyle. Oda ayırmak çok saçma değil mi ilk defa duyuyorum

Kızlar merhaba sizden yaşadığınız süreci yazmanızı rica ediyorum. Eşim bebek dogduktan sonra odasını ayırdı ve bu şekilde alıştığı için 15 ay olduğu halde bebek hala aynı odada uyumak istemiyor sizler nasıl yapiyorsunuz. İki yıl ücretsiz izindeyim ben o ise gidiyor diye böyle olduğunu söylese de ben diğer eşlerin naptigini merak ediyorum.
Biz ayrı yatıyoruz 🙈
İlk çocukta bir süre ayrı yattık sonra üçümüz uyumaya başladık. Kızım 2 yaşındayken ikinci bebek doğdu, şimdi 1,5 yaşında. Doğumdan bu güne ayrı yatıyoruz.
Eşim büyük kızımla yatıyor 3,5 yaşında.
Ben sen küçük kızımla yatıyorum 1,5 yaşında.

Bizde bu düzen güzel oldu çünkü küçük kızım doğduğundan beri uykusu problemli. Gece sırayla bakıyoruz. Genelde eşim geç yattığı için gece 12-1e kadar o bakıyor ben uyuyorum. Gece Benim yanıma bırakıyor çocuğu, kendi büyük kızımızla yatıyor. Sabah 6-7 civarı küçüğü eşime verip ben bir saat daha yatıyorum, sonra eşim işe gidiyor.

Eşiniz ayrı yatıyorsa siz de dönüşümlü bakın. İşe gidiyor olabilir tamam ama annenin de tek başına uykusuzluğa dayanması çok da kolay değil. Hem de hep tek bakmaktan bunalırsınız, sizin de nefes almaya ihtiyacınız var

Benim eşimde gece hiç kalkmadı ama yanımızdan ayrılmadi hiç...beraber yattık yani...ikinci bebektede aynı durum oldu

Bizde ayrı yatıyoruz. Ben doğumdan 4 ay sonra kaza ile 2.ye hamile kalınca eşim işten ayrıldı. Ben kızımıza gece bakıyorum, o gündüz bakıyor. Ben o esnada uyuyorum. Evet aramıza fiziksel bir soğukluk girdi ister istemez ama bu dönemin geçici olduğuna inanıyorum. İnşAllah 2. Çocuktan sonra toparlarız. 🙏🏻

Yok ya adama bak cocugu sen tek mi yaptın?
Bir gün bırak çık cocugi görsün kimin iyi uyuması lazimmis
Biz odayi hiç ayırmasın
Sadece soyle yaptik bir defa oturma odasındaki köşe takımı yatak oluyordu onu yatak haline getirdik kimin sabah daha erken kalkması gerekiyorsa cocuk sabah erken uyandiginda o oraya gidip uyurdu digeri cocuga bakardi

İki yaşına kadar aynı odada uyumak özgüvenini arttırıyormus saçmalığına inandik işte.
Çocuk en geç 2-3 yaşına kadar ailesiyle aynı odada yatabilir, ondan sonra odası ayrılmalı deniyor, yani önerilen 1_2 yaş arası. Bu süreçte de aynı yatakta değil bebeğin ayrı bir beşik vs yatmalı bence. Yani ne kadar erken ayrılırsa odadan ileride o kadar sorumluluk sahibi ve özgüvenli olabilir şeklinde bir açıklama var.

Bence buradaki sorun en başta izin vermemeliydiniz. Kayınvalideniz konusunda daha dikkatli olmanızı öneririm. Aile içi durumlara bu kadar burnunu sokmamali. Eşiniz bebekle kendini bir tutmamali, bebeğin uyku düzeni daha önemli 😊

Kv cok isguzar benim esimde ilk basta ayri yatti bebegin odasini ayirinca geri geldi ki 8 aylikken ayirdim iki oglumuda gayet ozguvenliler bu sacmaliklara inanmayin kv duydugunda kizdi neden ayri yatiyosunuz diye yani basta zor geliyo tekrar alismak ama alisirsiniz bebegi ayrin sizle onunda yatmasi zaten dogru degil

1 aylık bebeğimiz var eşimle şimdilik ayrı odalarda yatmadık hatta geceleri benimle birlikte uyanıyor ben emziriyorum o gazını çıkarıyor ben çalışıyor diye uyandırmamaya çalışıyorum ama ağlayınca uyanıp destek olmaya çalışıyor. Önemli toplantıları olduğunda o gecelik ayrı odada yatmayı teklif ediyorum uykusunu alsın diye ama kabul etmiyor. Sizin 15 ay gerçekten çok uzun bir süre hiç sarılıp uzanarak bebeğinizi izlemek istemediniz mi. En büyük kurtarıcımız anne yani park yatak oldu bu süreçte.

Gece eşim de bakar çocuğa ben tek yapmadım ya
Bizde uykuya düşkün olan benim zor uyanıyorum bi de o yüzden tabi 😅

Valla hanımlar çocuğunuzun tüm sorumluluğunu tek başınıza sırtlanmayın
Adam yapmıyor mu sen de yapma çocuk ağlasın biraz bakalım neden bakmıyorsun babası değil misin diye bir kavga çıkartın
Sonra hala bakmıyorsa bir ayıyla evlendiğinizi kabul edin
Ama insan olan çocuğu çok ağlatmadan bakar

Back
X