Doğuma Hazırlık Bebek odası yaptıranlar yaptırmayalar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben bebek odası yaptırmadım oğlum 5 yaşına girince normal genç odası aldım. 5 sene nasıl geçti anlamadım bile. Zamanında bebek odası yapsaydım ona şuan yetmeyecekti boşuna para vermiş olacaktım. Zaten bebek çoğunluk vaktini anne babayla geçiriyor, odayı kullanmıyor bile.

İyi akşamlar beş aylık hamileyim şimdi kafama takılan bişeyler var . Bebek odası yapmak için müsait bir odam var aslında ama ben bebek odasını şimdi yapmayı gereksiz buluyorum okadar hazırlık emek fakat bebeğimi yalnız bırakamam yani benim düşüncem iki yaşına kadar olmasada bi buçuk sene benimle olması .. ee bu kadar zaman zarfında hiç yatmayacağı bir oda hazırlamak sadece güzel görüntü ve o hazzı yaşamak olmuyor mu diye düşünüyorum( yaptıranlara saygım sonsuz) ? Siz ne düşünüyorsunuz ne yaptınız nasıl bi yol izlediniz .Birde iki yaşına doğru beşikten ziyade montessori tarzı yataklar ve bebekten ziyade çocuk odası görünümü dizayn edebilirim gibi geliyor
Bizimkiler temalı konseptli bişey yaptırdılar ama bence çok gereksiz,bi ton para döktüler..O parayı çocuğun hesabına yatırsalar eminim fil başlıklı yatakla dolaptan çok daha güzel olurdu 😏😒 zaten çocuk(10 aylık) hiç kendi yatağında yatmıyor annesinin yanında yatıyor,oyuncaklarıyla salonda oturma odasında oynuyor,ee bundan 1-2 sene sonrada o oda bebek odası olduğu için tekrar değiştirmeleri gerekecek...o yüzden bi beşik bi dolap bana göre çok daha akıllıca bi seçim olurdu..

İyi akşamlar beş aylık hamileyim şimdi kafama takılan bişeyler var . Bebek odası yapmak için müsait bir odam var aslında ama ben bebek odasını şimdi yapmayı gereksiz buluyorum okadar hazırlık emek fakat bebeğimi yalnız bırakamam yani benim düşüncem iki yaşına kadar olmasada bi buçuk sene benimle olması .. ee bu kadar zaman zarfında hiç yatmayacağı bir oda hazırlamak sadece güzel görüntü ve o hazzı yaşamak olmuyor mu diye düşünüyorum( yaptıranlara saygım sonsuz) ? Siz ne düşünüyorsunuz ne yaptınız nasıl bi yol izlediniz .Birde iki yaşına doğru beşikten ziyade montessori tarzı yataklar ve bebekten ziyade çocuk odası görünümü dizayn edebilirim gibi geliyor
Ben anlatayım belkı size ve birilerine yardımcı olur ama bunlar benım görüşüm kesin deil bu arada cocuk pedegojı uzmanıyım, benım de tek cocuk oda yaptım ama sadece beşik ve dolap odasına ikisinın de beyaz halı perdede cok sade alıdm cıvıl cıvıl olması dikkat dağınıklığını artırır ayrıca kuuck portatif bir beşik aldım yaklaşık bir bucuk yaşına kadar geceleri yanımda uyudu. Alışsın diye gündüz uykularını orda yaptırım ya da gece ilk uykusunu orda yaptırdım ama dikkat ilk bir yaşına kadar geceleri de olsa süreklı kontrol etmwız laızm Zaten ani bebek ölüm sendromu var.. Tam 17 aylıkken odasını ayırdım bende o da hazırdı artık şu an 23 aylık bütün uykusunu odasında yapıyor artk .. Yanı diyecegim bir odası olması cokk önemli deil ama evi de bi düzene koyuyor Çocugu da. Ben kalabalık aile de buyudum anne evinde hiç odam olmadı cocugum şimdi 2 yaşında olmadan benım odam benım yatağım diyor eşyalarının bilincinde, kendı özel alanın bilincinde bu artk dezavantaj mı avantaj mı bakış açısına göre değişir,, yanı uzun lafın kısası odasının olması evi eşyaları daha düzene sorar odasına saha cabuk alışır kendi özel alan birinci daha çabuk geşişr başka da bişey deil ama😊😊😊😊😊

Ben bebek odası yaptırmadım oğlum 5 yaşına girince normal genç odası aldım. 5 sene nasıl geçti anlamadım bile. Zamanında bebek odası yapsaydım ona şuan yetmeyecekti boşuna para vermiş olacaktım. Zaten bebek çoğunluk vaktini anne babayla geçiriyor, odayı kullanmıyor bile.
yoo kullandıktan sonra gayette kullanılıyor ve beş yaşına kadar yanında yatırdın dimeeeeee 😲😲

ben oda yaptirdim dogmadan once. kizim da hep yataginda uyudu oyle alistirdim. uyandigi zaman ben onun yaninda yattim. ama simdiki aklim olsa o kadar parayla daha guzel ve kizim icin daha kullanisli bir oda yapabilirdim. bence acele etmeyin oda icin ayirdiginiz butcenizi altina yatirabilirsiniz su an dusmusken paraniz degerlenmis olur. zamanla da ihtiyaciniza ve zevkinize gore yaparsiniz

Hepsini yaptım, hiç kullanmadık ne beşiği ne yatağı.
Çok girişimlerim oldu 6. Aydan sonra odasında tek uyuması ve uyku rutini için, yapamadık, olmadı😂
Sonra o bebek takımını verip montessori yatak yaptırdık, şuan geceye kadar orada, geceden sonra eşimle bizim yatakta sıpalar.
Ben de çocuk yatağına geçiyorum😂😂

Bu arada çocukların 6 aydan sonra kendi odalarında, yataklarında uyuması gerektiğine sonuna kadar inanıp da yapamamış anneyim.
Yani montessori yatak için 2 yaşı beklemenize gerek yok, şuanda da alıp orada gece uykularına yatırabilirsiniz.

10 yasina kadar kullanabilecekleri yatak olan takimlar var onlari tercih edebilirsiniz tekzenden almistik biz 1700 liraya falan gelmisti dolap alinacak mecbur tek tek daha maliyetli oluyor sanki

Neden yanınız anlayamadım. Dünyaya gelecek olan bir bebek olabilir ama o da bir birey uyuyacağı oynayacağı kısacası kişisel alanı olmak zorunda benim görüşüm. Çocuklar alıştıktan sonra nasıl ayırabilirim derdine düşüyor çoğu anneler aman diyeyim yapmayın.

açım diyen cocuga insan zaten vicdan yapar nasil su versinde yatirsin yatmazda zaten, benim kiz 3 yasinda çok nadir gun icinde az yedigi zamanlar mesela gece arada bi uyaniyo yarim saat donuyo yatakta kendi kendine acıktinmi diyorum evet diyo sut veriyorum icip yatiyo hemen
Çocuk yetiştirmek düz mantık olmuyor demek istediğim gece beslenmesi kesilmeli hop kestim olmuyor ben annelikten bunu öğrendim her anne nasıl farklı her çocukta farklı asla bnm kızım su içip uyuyamadi 18aylikti bunları derken ya mama yiyecek bazen mamayı sütü istemez hup hup derdi çorba yani gecenin köründe çorba yapıp icirdigimi bilirim içip öyle uyurdu

Çok bilgi sahibi olmadığım için soruyorum alt açma masasının özelliği nedir alt açma bezi ile belirlenen bir bölümde temizleme yapılamaz mı

Yapılır her yerde yapılır tabii

Ama alt açma masası yazarsanız nette foto görürsünüz

Masa gibi aslında

Bir kere yüksek eğilmek vs gerekmiyor altında bez ıslak mendil vs koyacak yerler var

Biraz da dolabı var

Benimkinin dışarı çantası vs de orada dururdu rafları vs vardı

Mesela var tavırlarda konular durmuyor dönüyor yatmıyor değiştirtmiyor hiç öyle sorun yaşamadım oraya yatarsa altı değiştirilir e odaklandı

Yine bizimkinin yanında perde vardı desenli onun üzerimdekilerden söz ederdik bakardı vs

Alt değiştirme uzun yıllar sürüyor ve net bir yer olmayınca çocuk da anne de uzayan süreçte düzenli bir yer edilmeyince neresi uygunsa orası moduna giriyor

Yani orası bir nevi tuvalet hiç evde başka yerde alt değiştirmedim hiç sıkıntı yaşamadım

Zorunlu değil tabii ki ben sadece bence faydalı diye örnek verdim

Merhabalar. Eğer maddi olarak sizi sarsmayacaksa ve eşyaları seçmek için zaman varsa bence odayı yapın oraya yine montesori yatak alırsınız, şifonyerini kitaplığını alırsınız. Kendi odanıza da bir anne yanı beşik, hatta 2. El bile alınabilir. İstediğiniz kadar yanınızda yatar, sonra istediğiniz zman odasına geçirirsiniz, gündüz uykularını odasında yapabilirsiniz. Her eşyanın fiyatı gittikçe artıyor, mesela benim çocuk odası için beğendiğim bir ürün 1.5 yıl önce maaşımdan azdı şimdi maaşımın baya üstünde . O zaman biraz zorlansam da alabilirdim şimdi imkanı yok.
Nasılsa odayı 2 yıl sonrada yapsanız şimdi kendi odanıza bir beşik 2 yıl sonrada o odaya yatak alacaksınız yani her durumda 2 yatak alınacak.

Bende hamileyim
Senin gibi düşünüyorum.
Yani sırf yeni annelik vs diye o kadar parayı çöp etmeye gerek yok bencede. Misait odam vae aslında ama gerek yok
Ben de bir park beşik alacağım.
Biraz büyüsün.
Aklımda sonrası için güzel planlar var.
Ama çocuğun karakteri sevdiği sevmediği şeyler oda dizaynında önemli

Çocuk yetiştirmek düz mantık olmuyor demek istediğim gece beslenmesi kesilmeli hop kestim olmuyor ben annelikten bunu öğrendim her anne nasıl farklı her çocukta farklı asla bnm kızım su içip uyuyamadi 18aylikti bunları derken ya mama yiyecek bazen mamayı sütü istemez hup hup derdi çorba yani gecenin köründe çorba yapıp icirdigimi bilirim içip öyle uyurdu
aynen tek düze asker gibi olmuyor maalesef.
her cocuk kendi duzenini kendisi kuruyor

Ben de oda yapmayi dusunmuyorum. Sadece besik yatak alicam. onun disinda bir de divanim var cocuk yatagi gibi. buyuyunce de onda yatar diye dusunuyorum ortaokul liseye kadar divan isini gorur. Devir kotu mumkun oldugunca masraf yapmamak lazim.

Bebekler geceler çok sık uyanıyor kalkıp oda değiştirmek zor olmuyor mu birde üst açma vs yanınızda olduğunda daha kolay olur gibi geliyor
Kalkıp alıp geliyorum zaten gece yani sürekli sürekli gidip gelmiyorum o yüzden zor olmuyor. Üst açma için de uyku tulumu kullanıyoruz biz, sıcacık tutuyor tavsiye ederim.

Bebeğinizi ne zamandır sizden ayrı yatiriyorsunuz ?
Çok ayrı yatıyoruz denemez aslında. Şöyle, gündüz uykuları odasında oluyor zaten. Akşam 8 de kendi odasında uyutuyorum bebeğimi. Sonra biz eşimle yatana kadar orada takılıyor. Biz odaya geçince 12 - 1 gibi uyanıyor yanımızda yatıyor sabah 7 ye kadar. Karışık biraz :)

Yatak odasina besik alacağım odasina da momtessori yatağı alicam dolabi falan zaten kullanmadığım var onu kullanicam. Gündüz yatak odası aşırı ışık alıyor orda uyuması çok zor çocuk odamda karanlık orda daha verimli uyur diye istiyorum. Zaten beyaz yatak beyaz dolaplar istediği gibi susleyebilir buyuyunce odasini

X