bebek odası tercihleriniz

ilknurdk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
15
0
86
Ankara
Bebek odası alırken nelere dikkat edeceksiniz? Büyüyen karyola kullanan var mı? Çilekte çok güzel 2 bebek odası takımı var fakat karyolaları çok küçük ve yataklar ilerde büyümüyor. Bebek odası takımı alacağız bana fikir verirseniz çok sevinirim. Erkekler için fazla bi alternatif yok zatena.s.

canım karyola alma ben aldım çoçuğum 4 aylığa kadar yatabildi beşik çıkp karyola oluyodu hemen kırıldı hiç tavsiye etmem

kime sorsam hıc gereği yok dıyor bebek odası için.
Zaten bebek odasında yatamıyor bebekler.Yalnız bırakamayacağınız için yanınıza alacaksınız.
Bebek odası öylece yaptığınızla kalıyor kızlar.Bebek yatağında yatmıyor bıle.Genelde yapanlar ayrıca bır beşik alıp kendı odalarına alıyorlar.
Herkes aynı şeyi söylüyor...
Ama kendı evınızse ve cok ozenıyorsanız alacağınız takımm buyuyebılen yataklardan olsun..En azından sonradan kullanabılrısnız.Yoksa boşa gıder masraflarınız yazık değil mi?
Kullanmayacağınız birşeye tomarla para vermektense başka ihtiyaçlarını karşılarsanız..
Bence buradaki deneyımlı annelerde aynı şeyi söyleyeceklerdir..
Ben park yataklardan aldım internetten dün. yarın öbür gün gelir..3-4 yaşına kadar kullanılabiliyor bu yataklar...ilerde kızımızında fıkrını alarak güzel bir oda yapmayı düşünüyoruz.Genç odası gibi..

Görümcemin çocuğu 3 yaşında 2. karyolasını aldı düşünün...
Büyüyebilenlerden bile alsanız o yaştaki çocukların yıpratma olasılığı fazla.Ben gözlerimle gördüm..
Bence iyi karar verin...

ya ben de oğluma bebek odası aldım oğlum 3.5 yaşında 1 kere bile odasında uyumadı gündüzleri hariç yazık günah oda dökülüyo heryeri mahvoldu şimdiki aklım olsa şimdi alırdım genç odası alırdım yazık günah verilen paralara

bende yatak odama koyacağım için park yatak alacağım..1-2 yaşından sonrada normal yataklı odalardan alacağız..şimdilik öyle düşünüyoruz...
park yataklar hem çok kullanışlı hemde müziği var oyuncakları var titreşimi var sonra çocuğunuz için oyun parkıda oluyor..

ben bide odayı aldıktan sonra park yatak aldım yanımda yatmasın diye odaya koydum ama boşuna şimdi 2. bebişi yatırabiliriz inşallah

bence tam takım almak daha güzel ne kadar yatağında yatmasada o dolaplar ihtiyaç oluyo mink mink bi sürü eşyaları oluyo onlarında onlarında orda burda sizin gardobunuzda sepette durmasındansa onun dolabında yer alması daha güzel evet ilk zaman yanınızda yatıyo ama bi oda yapığınızda ilerde odasına alıştırmanız kolay oluyo yoksa süerekli sizinle yatmak istiyo bi genç odası yapmak için nerden baksanız 12 yaşına falan gelmesi lazım 12 yılda diğerleri yıpranır zaten sadece beşik konusunda haklısnız ama onuda biraz büyüdüğnde bazayla değiştirebilirsinzi
tabiii yer madiiyat hepsi önemli bu sadece benim fikrim belki benim yerim olmadığı oda yapamıyacağım içn böle hevesleniyorumdur

evet takımların dolapları oluyor çok da kullanışlı ama yeri olmayanlar için oda şartda değil açıkcası.. ben park yatak alınca birde 5 li şifonyer alacağım kıyafetleri için hatta bir tane beğendik şimdiden..

bende şifonyer almayı düşünüyorum.orada sık kullnadığımız gıysıler olacak,
Çekyatımın altına da kullanmadığı kıyafet,battanıye vs.. kaldırmayı düşünüyorum.

ben karyola almayı düşünmüyorum portatif çadır kumaşından yataklar var oyun parkı deniyor aynı zamanda istediğim yere götürebiliyorum baya kullanışlı bişi arkadaşta gördüm daha sonrada genç odası alırım heralde oda epey gider diye düşünüyorum ben 1,5 aylık hamileyim bunları düşünmek için erken değildir demi :)))) odasını bile şimdiden yavaş yavaş boşaltıyorum artık orası bebişimin olacak aaah aah bir an evvel doğsada kucağıma alsam:1hug:allah her isteyene nasib etsin bu duyguyua.s.:nazar:

merhaba oda konusunda bende kararsızım
ama esyalarını nereye koyucagımı dusununce bı dolap ıstıyorum e dolab alınca bı de yatak olcak
helen karar verebılmıs degılım park yataklarda cok gusel ıkı yasına kadar yatabılır sonradanda bakan ıcın oyun yerı oluyor gucenlı sekılde bılmıyorum benım ılk bebegım herseyı olsun ıstıyorum karada vermıs değilim kociş herşeye evet dıyor bı yorum yapmıyor annem ve kardesımle yazın bakıp karar verırız herhalde

:nazar:

bende çok kararsızım kızlar bazen ilk bebiş herşeyi olsun diyorum bazen günah odasında bile yatamıcak o kadar masraf yapmıyım diyorum ama bilemiyorum kafa çok karışık

yaa kızlar haklısınız odasında yatmayacak belki ama o kadar eşyayı koyacak yeri olmayanlar benim gibi, mecbur dolap almak zorundalar. e dolap alınca bi de beşik alınca zaten al sana oda takımı. ben kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkarırken bile kafayı yiyorum, bi taraftan da anneme söyleniyorum bu kadar yastık yorganı niye yaptı diye. aynı şeyi bebek için de yapacaklar. battaniyeydi yorgandı kıyafet falan derken dolap şart yani. yine de daha belli olmaz. park yataklar bence de çok güzel. bence fikirlerimizi burda paylaşalım

ben cilek mobilyadan genc işi dolap aldım sadece bide park yatagını aldım kızım biraz daha büyüdükten sonra cilekten aldıgım dolabın takımını alıcam bazalı yatagını falan hem sonradan ek masrafım olmamış olucak hemde genc odası takım tamam olmuş olur diye düşünüyoruz

evet park yatak güzel ama park yatak karyola gibi süslenemiyor. bi de bebeğin kıyafetleri için mutlaka bi dolabının olması gerek ıvır zıvır bi sürü şeyi olacak. dolabı olmuşken yatağı da olsun diye düşünüyorum

yerimseniben
kime sorsam hıc gereği yok dıyor bebek odası için.
Zaten bebek odasında yatamıyor bebekler.Yalnız bırakamayacağınız için yanınıza alacaksınız.
Bebek odası öylece yaptığınızla kalıyor kızlar.Bebek yatağında yatmıyor bıle.Genelde yapanlar ayrıca bır beşik alıp kendı odalarına alıyorlar.
Herkes aynı şeyi söylüyor...
Ama kendı evınızse ve cok ozenıyorsanız alacağınız takımm buyuyebılen yataklardan olsun..En azından sonradan kullanabılrısnız.Yoksa boşa gıder masraflarınız yazık değil mi?
Kullanmayacağınız birşeye tomarla para vermektense başka ihtiyaçlarını karşılarsanız..
Bence buradaki deneyımlı annelerde aynı şeyi söyleyeceklerdir..
Ben park yataklardan aldım internetten dün. yarın öbür gün gelir..3-4 yaşına kadar kullanılabiliyor bu yataklar...ilerde kızımızında fıkrını alarak güzel bir oda yapmayı düşünüyoruz.Genç odası gibi..

Ben bebek odası alıcam büyüyen karyolalı olanlardan.ve bunlar uzun süre kullanılıyor.çok cicili bicili birşeyler alınmazsa okula başladığında bile kullanılabilir.bebek odası sadece bebek yatağı için değil dolabı,çamaşırlığı,oyuncak sandığı,şifonyeri içinde alınıyor.bebeğimin eşyalarının benim dolabımda tıkış tıkış olmasındansa kendi dolabına rahat rahat koymayı tercih ederim.ayriyetten kendi odama beşik falan almıcam.benim fikrim bebek odasından yana.bebeği nerde yatmaya alıştırırsan bu öyle sürüp gider.annelik fedakarlık gerektirir.bebeğim her ağladığında kendi odasına gidip bakıcam tabi bu benim fikrim.anne ve bebğin odası ayrı olmalısı gerektiğini düşünüyorum.etrafımda doğum yapmış çok arkadaşım var bir kısmı odalarına beşik almış bir kısmıda bebek odası.ama hepsinin hemfikri bebeği kendi odasında uyumasından yana..

Ben Bebek Odasinin Gereksiz Olduğunu Düşünüyorum Yatak Odamiza Beşik Alicaz

Biz bebek odasi icin siparis verdik. Ozel yapiliyor. Buyuyen karyola ve 3 kapili gardorop yaptiriyorum. Ic dizaynini ben tasarladim. Bol cekmeceli, yukluklu cok kullanisli bir dolap. Karyolasi da yavru yatakli ama ben yatak almayacagim yukluk olarak kullanacagim. Yatak odam icinse park yatak alacagim. Ama 40' i cikana kadar yanimda yatiracagim. Park yatagi ilerde babaannenin evine koymak için aliyorum. Benim ailemde tum bebekler 40' i ciktiktan sonra kendi odalarinda yattilar. İnsallah bende oyle yapacagim. Bebek odasina cekyat koyacagim gerekirse ben orda yatacagim ama yanima almayacagim.

yerimseniben

Ben bebek odası alıcam büyüyen karyolalı olanlardan.ve bunlar uzun süre kullanılıyor.çok cicili bicili birşeyler alınmazsa okula başladığında bile kullanılabilir.bebek odası sadece bebek yatağı için değil dolabı,çamaşırlığı,oyuncak sandığı,şifonyeri içinde alınıyor.bebeğimin eşyalarının benim dolabımda tıkış tıkış olmasındansa kendi dolabına rahat rahat koymayı tercih ederim.ayriyetten kendi odama beşik falan almıcam.benim fikrim bebek odasından yana.bebeği nerde yatmaya alıştırırsan bu öyle sürüp gider.annelik fedakarlık gerektirir.bebeğim her ağladığında kendi odasına gidip bakıcam tabi bu benim fikrim.anne ve bebğin odası ayrı olmalısı gerektiğini düşünüyorum.etrafımda doğum yapmış çok arkadaşım var bir kısmı odalarına beşik almış bir kısmıda bebek odası.ama hepsinin hemfikri bebeği kendi odasında uyumasından yana..

herkesın ev konumu farklı oyuzden herkesın fıkrıne saygım var..yalnız ben okulöncesi öğrt. ve çocukların kendı yatağında yatması gerektığını çok ıyı bılıyorum.
ama bu bebekler için söz konusu olamaz.yanımızda olması gerektiği üşenip kalkamamızdan değil..derın uyku hali bu bellı olmaz..Allah korusun kendi tükürüğ kaçar boğulu vs...neler duyuyoruz..Oyüzden bebek kendını bıraz toparlayana kadar aynı odada olmanızı tavıye ederım. ..
Sonradan alışamamasından korkmayın.bu 3-4 yaşına kadar yan yana yatmış anne-çocuklar için geçerli.ozaman zor olur alışması ama şimdilik sadece kendı "yatağında" uyuması onemlı..

Back
X