Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bebek Bakıcısı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Direkt çıkarın. Zaten çok uzun aylar geçmemiş. 2 ay nedir ki? Resmen sizi kandırmış belkide alılınca bırakamaz diye düşündü..

valla çocuğumdan zaman çalsın da istemiyorum. kesinlikle doğru, annem çağrı merkezinde çalışıyor evden ve 24 alıyor, kadın nefes alamıyor ve 62 yaşında. wc ye bile gitmeye vakti olmuyor.
çok üzüldüm, bende de bu potansiyeller var malesef, doğru söylüyorsunuz. çokta uyaran oldu beni bazı konularda ama dinlemedim. herkes bir değil dedim...
Bakicinız tam bir terbiyesizmis. Zam istemesi en doğal hakkı ama daha kac ay geçmiş, neyin zammı.
evet tabiki isteyebilir ama direk bırakırım yoksa diye beni köşeye sıkıştırdı hem de 2 ayda. ne diyeyim...
Direkt çıkarın. Zaten çok uzun aylar geçmemiş. 2 ay nedir ki? Resmen sizi kandırmış belkide alılınca bırakamaz diye düşündü..
annemler de öyle dedi, bilerek alıştırdı şimdi bu yolu deniyor dedi, ben yakıştıramadım ama gerçekten öyle sanırım...

Son düzenleme:
onu da düşündüm, gıcıklık değil mi ödesin bağkurunu o zaman. ele geçmeyince para kıymeti bilinmiyor...
Sakın sakın sakın. Burada bir konu vardı. Kadının çocuğuna 4 yuldır bakıyordu ve maaşı elden alıyordu. İşten ayrıldı birde mahkemeye verdi ve malesef mahkemeyi kazandı. Tekrar bir ton para. Sgk masrafı cezası vs. Kadın sizi kullanmış hançerlemiş, gönderin gitsin. Yarım gün birisini bulsanız yeter bence size.

2.ayda su taleple gelen insanla devam edilmez . iki ay sonra baska talebi olur sonu gelmez .Asgari+sigorta+yol seklinde genelde bizim bakicilar

evet ben de ondan korkuyorum yarın ne olacak, nasıl güveneceğim diye. yol parası da vermek istedim, gerek yok benim indirimli kartım var dedi. sonra da dün bana diyor ki, biliyorsunuz her akşam eşim geliyor arabayla alıyor beni, benzin yakıyor (eşi 16.45 gibi bekliyor kapıda, hemen karısını alıp eve götürüyor yemek yapsın diye, adam çalışmıyor şuan, dükkan bakıyormuş)
ben mi dedim kocan benzin yaksın diye...

yok zaten işin sinirinden söylediğim şey o. Allah korusun evde başına bir kaza gelir, bir şey olur ben korkarım. zaten hakkıdır sigortası olmalı bana göre tabiki, çoğu aile yapmasa da. Ben gündelik yardıma gelen hanımefendilere de günlük sigorta yapıyorum, hiç riske giremem

Su muhabbet bile o kadar sacma ki bu kadinla devam edilmez .biz de benzer donemler yasadik cocuk bakimi,ev temizligi kadinlarda profesyonel bir is olarak gorulmedigi icin sacma sorunlar cikiyor . Herkes kendi yoluna diyerek alttan almayin

Bir kere konuşulup anlaşılmis daha 1 ay olmuş neyin zammı başta söyleseydi hiç anlaşmazdınız..komplo kurmuş ilk önce tamam diyip çocuğu kendine alıştırmis siz sonra zami mecbur kabul edin diye,hiç iyi niyetli bulmadım başka birini bulun

inşallah bulabilirim, evet durum gerçekten öyle gibi duruyor

Benim Denizli de akrabam haftanın 6 günü sabahtan akşama ,bazen pazar günleri dahil 6 bine bakıyordu bu yaz.cocuk 2 yaşında.kendi evinde

Bence tamam diyin bir iki ay daha baksın.Yenisini bulunca işten çıkarın.O öyle yapıyorsa haketmis bunu.Siz de ona aynısıni yapın bakalım nasıl oluyormuş

Bence tamam diyin bir iki ay daha baksın.Yenisini bulunca işten çıkarın.O öyle yapıyorsa haketmis bunu.Siz de ona aynısıni yapın bakalım nasıl oluyormuş
22 demiştim yok dedi 25-30 düşünüyordum min 25 olsun. pazartesi 23 yapabiliyorum diyeceğim ve evet o arada arayacağım. başka çarem kalmadı. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Bu bakiciya is, yemek yaptirilmaz mantigina da hastayim. Sanki beyin cerrahindan kalp ameliyati isteniyor da uzmanlik alani disina cikiyor. Konu sahibinin ihtiyaci olan sey bakici degil yardimci. Oyle ifade etse daha anlamli olur. Kadin zaten tum gun evde. Yeri geliyor kendisi ilgileniyor bebekle. Yetemedigi yerde yardima ihtiyaci var. Bu bazen yemek olur bazen ortaligi supurme olur. Zamaninda bakicim cocugun yere attigi elma dilimini bile kaldirmazdi. O zaman ben de evden calisan bir anneydim. Zaten anne evdeyken cocuk hep anneyi ister. Bu kadar da degil artik yahu. Kimsenin bakicisina pencere dolap sildirdigini dusunmuyorum (varsa oyleleri tabi ki yanlis). Ama cocuk uyurken makineye camasir atip asmak, cikan birkac kap bulasigi yikamak da is yaptiriyor olarak algilanmasin artik.

Kendi aklınca şimdi 32 bin yaptıracak şurda 3 ay sonra da 50 bine çıkaracak yeni yılda bir zam daha. Kendini zeki zannediyor sanırım. Girsin bir ofise çaycı olarak bakalım yere paspas yapmam benim görevim sadece çay demlemek desin bakalım ne diyecekler. Haftasonu da tatilmiş üstelik mis gibi iş. Sizin ona muhtaç olduğunuzu düşünüyor ve zorunda kalıp kabul edeceğinize inanmış. Sakın kabul etmeyin. Kalsın öyle bakalım kim veriyormuş 32 bin

Annemin bit lafı var cok severim " sen yerleş g.tum ben yapacağımı bilirim" o hesap önce gelmiş bebeği kendine alistirmis sizin gözünüze girmiş yerleştim yerim sağlam deyip zam talebinde bulunmuş neredeyse 2 katı hemde
Bu ülkede kim 2 Katı yani yüzde yüz zam alıyor el insaf
Gönderin canım öyle dikiş diktiği TV izlediği yatıp uyuduğu bir işi zor bulur

Burda yazdığı gibi biri hem çocuk hem ev işi neden yapıyorsun kullanıyorlar seni zam iste diyip aklına girmiş olabilir

Bu üçüncü yazisim ama ben Antalya nin bir ilcesinde yaşıyorum.Yan komşum bir çocuğa 3 saatliğine 400 TL ye bakıyor.Cocuk 1.5 civarı ve yabancı.sizinki çok çok fazla olur bu zamla.Bir de kadın köylü kurnazi.Eve alistirmis kendini şimdi sömürüyor.

aynen öyle, evdeyim. bırakıpta gitmiyorum. çoğu şeyine koşuyorum. ama bazen çok yoğun oluyorum, toplantılarım oluyor, yardımcısız da risk alamıyorum. Bu sefer ne işim tam olur ne bebeğimin bakımı.
yani ben yardımcı bile demiyordum ona, bana desteğe gelen bir abla. Her sabah o gelmeden ben evi toparlıyorum bir de erkenden kalkıp kadın kendini hizmetçi gibi görmesin diye. çamaşıra vs el sürdürtmedim. Yani daha napiyim bilmiyorum. hatta 2 hafta önce çok yoruldum bugün diye eşime söyledim, eşim anlamadı e bakıcı var neden yoruluyorsun dedi. siz anlarsınız evden çalışmış bir anne olarak beni, durum böyle evet...

evet yani zam olur da bu bir extrem oldu o yüzden şok oldum. ha gelmiş benim evde oturmuş arada çocuğa bakmış, üstüne para almış ha kendi evinde oturmuş. inanın çok rahat. neyse ne diyim..

Burda yazdığı gibi biri hem çocuk hem ev işi neden yapıyorsun kullanıyorlar seni zam iste diyip aklına girmiş olabilir
bana da aklına girmişler gibi geldi açıkçası ama yapacak bir şeyim yok. Ben kimseyi kullanmaya ya da afedersiniz enayi yerine koymaya çalışmadım. keşke daha fazla kazansam da daha fazlasını versem. yeter ki destek olsun. çalışan bir anneyi böyle çaresiz bırakıp sıkıştırmak, ne diyeyim onun da 4 tane yavrusu var, gün gelir anlar umarım...

Aman da aman yakıt masrafı varmış minnoşun. Nasıl da sinir oldum. Bence sen bu kadına kısa zamanda çok fazla yüz vermişsin. Yakında " al beni kafanda taşı" derse şaşırma.

Hem önce yol parası istememiş, sonradan istiyor , yüzsüz!

Ben olsam böylesine " zam falan yapamam, seninle bu konuda anlaşamayacağımız belli, haydi sana bye" derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…