Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bebek Bakıcısı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

lotus89

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2011
681
1.044
Hanımlar merhaba,

7.5 aylık bir oğlum var. Temmuz ayında bir hanımefendi ile anlaştım ve Eylül itibarıyla başladı. Asgari ücret+sigorta olarak anlaştık.Çünkü kendisi bağkur ödüyordu, ben sigorta başlatınca o masrafı da gitti.

Ben evden çalışıyorum ve emzirerek uyutuyorum aralarda.
Haftada 2 ya da 3 kere yemek yapıyor bir de ortalık alanı günaşırı süpürüyor.

Bugün bir anda işi bırakmak istediğini söyledi, yıkıldım. Sebebi maaşmış. Oysa henüz yeni anlaştık.. 2 gün önce de kira zammımız belli oldu, üstüste geldi yani.

Şimdi 25-30 arası istiyorum diyor. Oğlum alıştı, ben alıştım. Ama inanın tüm gün ben içerde debelenip iş yoğunluğundan arada birde çocuk emzirip uyuturken o çoğu zaman dikiş dikiyor, tv izliyor ve hatta uzanıp uyuyor.

Bebeğime yeter ki iyi bakılsın, sorun yok ama ben ve eşim henüz zam almadık. Tabiki yeniyıldan sonra zam yapacaktık, ablayı da sevmiştim zaten daha da arttırmayı da düşünüyordum.

Ama bu kadar yüksek fiyat düşünmemiştim. Haftaiçi 8-17 arası anlaşmıştık. 8.30-9 arası geliyor tam 17de en geç çıkıyor.
Bu şartlarda İstanbulda haftada 5 gün bakıcı ücreti nedir, sadece istanbıl için bilgi verebilir misiniz rica etsem?
teşekkür ederim

Cıkarınn gitsın Bn boyle rest cekene devam edemezdım

bebek çoğu zaman uyuyor çünkü. günde yaklaşık 3.5-4 saati uyumakla geçiyor. Sabah 7 de kalkıyor, bir sonraki uykusu 9.30 gibi. bakıcı geldiğinde ben onu yatırmaya götürüyorum zaten, 2 saat uyuyor. Öğleden sonra da totalde 1.5-2 saat daha uykusu var totalde 3 uyku yapıyor. Uyanık olduğu zamanlarda da henüz bebek olduğu için anakucağında sallanıyor günde 2 kere tadım saatleri haricinde.

Cıkarınn gitsın Bn boyle rest cekene devam edemezdım

çok sevmiştim, çokta rahat bıraktım. son 2 haftadır zaten doğru düzgün yemeğe de destek istemedim. ama biranda ortada kalakaldım. zaten 3 ayda zor bulmuştum. yılsonu söylese amenna tabiki ama bari birkaç ay geçseydi. şimdi kimi bulacağım, nasıl yapacağım bilmiyorum. zaten gelirimiz iyi olsa ben 5.5 aylık bebekle çalışmaya başlamazdım...

Bakıcıdan sadece bebek bakımı istenir. Temizlik için gelenden temizlik istenir. Siz hem çocuk baksın hem yemek yapsın hem evi süpürsün istiyorsanız o bakıcı olmuyor. Bakıcı adı altında anlaştıysanız bebek uyurken ondan iş beklememelisiniz. Ya iş yükünü alacaksınız. Alamıyorsanız istediği para ile arasını bulacaksınız. 1ayda zam istemeside yanlış bu şekilde anlaşılmış sonuçta.

Anlaşırken şartları konuştuk, anlaştık. Ben şuan istanbul'da bakıcı ücreti ödeyenlerin şartları ve fiyatları hakkında piyasayı öğrenmek ve şartlara uydurmak için destek mesajı bekliyorum. teşekkür ederim

Burası Büyükşehir olmayan bir şehir merkezi bir tanıdığım 10 bin tl’ye anlaşmış iki aydır bu şekilde baktırıyormus duyunca çok şaşırdım evine götürüyormuş.10 bin de bana çok az gelmişti duyunca.

Başka ne maaş vereceksiniz ki. Sizin çalısmanızın bir anlamı kalmaz. Kadın sizden çok maaş almış olur daha artarsa tahminim. Size çok güzel bir tavsiye vereyim. İki üç tane üniversite ögrencisi kız ayarlayın. İkinci öğretim olabilir. Belli g7nlere bölün sırayla gelip baksınlar. Yemek temizlik beklemeyin. Hem onlara harçlık olur kazançları. Süpürmeye robot süpürge alın zaten

Evine götürmesi problem bence. Çocuk orada ne yasıyor kimlerle muhatap güvende mi belli değil

10bin çok az tabiki. bebek bakıcılarının çoğuna sigorta da yapılmıyor. kendisi bağkur ödeyeceğine ben sigorta yaptım. 7bin tl de sigorta ödemesiyle 23bin bandına geliyordu. şimdi minimum sigortayla talebi 32-37bin tl arası olacak eğer devam edersem

Siz beni dinleyin valla. Bebek uyuyunca gitsin mesela kız uyanma saatine yakın diğer kız gelsin. Saatlik ücrete anlaşın. Hatta bir tane de ingilize dilinolan biri gelse ve sadece İngilizce konuşsa oyun oynarken. Çocuklar bu şekilde hemen kapıyir dili

Ben genćleri çok seviyorum. Çok tatlı üniversiteli kızlara denk geliyorum. Hem maddi olarak zorlanıyorlar. Her iki tarafa da iyi gelir

robot süpürge var, evin süpürmesi de tamamı değil, bebek odası+ oturma odası alıyordu ikisini toplasan 15mt alan değil ve dikey süpürge ile süpürüyor. 10dk sürmüyor. ve evet ben ticarethane değilim, maaşlı çalışanım. benim maaşımdan bir şey kalmıyor

O kadar ıyı anlıyorum ki ve tahmin ettim ne kadar serbest bıraktıgınızı.
İnsanlara iyilik yaramaz zorluk cıkarmak lazım

Aklını mı kaçırmış
Ya da siz kabul ederseniz şok olucam aklınızı mı kaçırdınız asla kabul etmeyın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…