Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bebek Bakıcısı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Hanımlar merhaba,

7.5 aylık bir oğlum var. Temmuz ayında bir hanımefendi ile anlaştım ve Eylül itibarıyla başladı. Asgari ücret+sigorta olarak anlaştık.Çünkü kendisi bağkur ödüyordu, ben sigorta başlatınca o masrafı da gitti.

Ben evden çalışıyorum ve emzirerek uyutuyorum aralarda.
Haftada 2 ya da 3 kere yemek yapıyor bir de ortalık alanı günaşırı süpürüyor.

Bugün bir anda işi bırakmak istediğini söyledi, yıkıldım. Sebebi maaşmış. Oysa henüz yeni anlaştık.. 2 gün önce de kira zammımız belli oldu, üstüste geldi yani.

Şimdi 25-30 arası istiyorum diyor. Oğlum alıştı, ben alıştım. Ama inanın tüm gün ben içerde debelenip iş yoğunluğundan arada birde çocuk emzirip uyuturken o çoğu zaman dikiş dikiyor, tv izliyor ve hatta uzanıp uyuyor.

Bebeğime yeter ki iyi bakılsın, sorun yok ama ben ve eşim henüz zam almadık. Tabiki yeniyıldan sonra zam yapacaktık, ablayı da sevmiştim zaten daha da arttırmayı da düşünüyordum.

Ama bu kadar yüksek fiyat düşünmemiştim. Haftaiçi 8-17 arası anlaşmıştık. 8.30-9 arası geliyor tam 17de en geç çıkıyor.
Bu şartlarda İstanbulda haftada 5 gün bakıcı ücreti nedir, sadece istanbıl için bilgi verebilir misiniz rica etsem?
teşekkür ederim
İstanbul dediğiniz anda malesef sular duruyor. Asgari ücrete kimse bakmaz ama küçük bir ilde olsaydınız peşinizde kosarlardi ben bakayım diye

Günün yarısını uyuyarak geçiriyormuş zaten. Uyuduğunda işlerinizi halletme durumunuz var mı, sürekli başında olmak durumunda mısınız işinizin.
Başlar başlamaz bu şekilde davranması hoş olmamış, bana aldığı ücret gayet yeterli geldi.
evet ciddi anlamda kendim bakmayı düşünmeye başladım. gücüme gidiyor şuan bu para. serbest çalışma stilimiz var. haftada 40saat çalış ama saatleri kendin ayarla mantığı. yöneticimle de konuşacağım durumu bildirip, idare ederiz derlerse deneyeceğim
Sigortalı baslatmissiniz öyle kafasına göre bırakıp gidebiliyor mu ya. Bakıcı işi çok zorlu. Ben de ikizlerim için aramıştım epey. Şimdi kız kardeşim 5-6 aydır sürekli çalış/ değiştir kaç bakiciyla uğraştı... Dediğiniz şartlar için temizlik yemek istemek oldukça normal. Asgari ücretle çalışan garsonlar, mağaza çalışanları vs dakika durmazlar. Tamam öyle olsun demiyorum ama çalışmaya gelmiş bu insan çalışmaya. Hangimiz iş yerinde uyuyor, kendi hobisini yapiyir Allah aşkına. Siz kadına ben yeni birini bulana kadar gelin deyin ve acil olarak başkasına bakın derim. Bu şekilde baslayanla devami gelmez. Benjm kardeşlerim de asgari ücret ve sigorta şeklinde bakıcı çalıştırıyor. Ama belki 17 yerine 20 yapılıp bir daha eylüle kadar zam istememesi de söylenebilir. Bunu kabul ederse devam edin. Yoksa başkasıyla yolunuza bakın derim. Allah iyilere denk getirsin.

aynen öyle, hislerime tercüman olmuşsunuz. .. ben 22 teklif ettim, 25 min dedi...amin, inşallah çok teşekkür ederim
Sizin bakıcınız da çok fazla istemiş bebeğiniz zor bir bebek de değil anladığım kadarıyla.İnsallah kalıcı seveceğiniz bir bakıcı çıkar karşınıza tez zamanda

bebeğim gerçekten çok kolay bir bebek. kendi kendine vakit geçiren, oyalanabilen, huzurlu, mutlu bir bebek. amin çok teşekkür ederim

Ben böyle durumları kötü niyet olarak yorumlar işine son verirdim. Taviz tavizi doğurur sonuçta anlaşılmış bir durum var . şimdi talebini kabul etseniz 2 ay sonra fazlasını ister.
kendini alistirip "bensiz yapamaz" moduna erken girmis. kkda bazen okuyorum ama genelde evden çalisan degil ailesi yakinda olmayan ve disari ise gitmek zorunda olanlara cat diye zam diye geliyorlar. bence her seyden önce etik degil. evet asgari ucret az bir rakam, gecinmesi zor. ama madem öyle hic kabul etmeseydin. neden küçücük cocugu da zor durumda birakiyorsun alistirip ayrilip.
gicik oldum
bence yeni birini arayin daha fazla verseniz bile. bu hanim yarin daha cok alisinca yeni bir seyle gelir ya da daha cok ister
evet başta söyleseydi biz ona göre olur, olmaz derdik ya da bir hal çaresine bakardık. tam alıştık, oğlum alıştı, biranda bu konu. Ben işverenime böyle yapamıyorum ama.. Her şeyin vakti zamanı var, usulü var. gücüme de gidiyor şimdi ne yalan söyleyeyim onun dediğini yapmak ki, hiç beklemediğim yerden geldi. ve evet güven kaybı oluştu, abla gibi severken içim soğudu biranda. hayırlısı olur inşallah ne diyim...

Gayet iyi bir ücretle başlamış ve haftasonu bakmıyor
Bir fabrikaya girse asgari ücrete aralıksız çalıştırıyorlar.. Cumartesi de dahil...Ya da bir cafede restoranda ,aşırı derecede yoğun.Mola yok dinlenme yok,sürekli ayakta.Ben bakicilarinn bu durumunu anlamıyorum.Tabi ki bebek uyurken evde bir şeyler yapicak,dinlenecek de.Sonucta cam sildirip,detay temizlik istemiyorsunuz.Siz de evdesiniz,bir iki kap yemek yapabilir. sırf anneler bebeği alıştığı için birakamayacagi için böyle yapıyorlar..Bence gönderin gitsin,siz bulana kadar baksın,bulursunuz merak etmeyin,ne de olsa evdesiniz ,bakicinin kötü davranma ihtimali yok

evet ciddi anlamda kendim bakmayı düşünmeye başladım. gücüme gidiyor şuan bu para. serbest çalışma stilimiz var. haftada 40saat çalış ama saatleri kendin ayarla mantığı. yöneticimle de konuşacağım durumu bildirip, idare ederiz derlerse deneyeceğim

aynen öyle, hislerime tercüman olmuşsunuz. .. ben 22 teklif ettim, 25 min dedi...amin, inşallah çok teşekkür ederim

bebeğim gerçekten çok kolay bir bebek. kendi kendine vakit geçiren, oyalanabilen, huzurlu, mutlu bir bebek. amin çok teşekkür ederim
Ben senin yerinde olsam sigortasız 25 teklif ederdim

Gayet iyi bir ücretle başlamış ve haftasonu bakmıyor
Bir fabrikaya girse asgari ücrete aralıksız çalıştırıyorlar.. Cumartesi de dahil...Ya da bir cafede restoranda ,aşırı derecede yoğun.Mola yok dinlenme yok,sürekli ayakta.Ben bakicilarinn bu durumunu anlamıyorum.Tabi ki bebek uyurken evde bir şeyler yapicak,dinlenecek de.Sonucta cam sildirip,detay temizlik istemiyorsunuz.Siz de evdesiniz,bir iki kap yemek yapabilir. sırf anneler bebeği alıştığı için birakamayacagi için böyle yapıyorlar..Bence gönderin gitsin,siz bulana kadar baksın,bulursunuz merak etmeyin,ne de olsa evdesiniz ,bakicinin kötü davranma ihtimali yok

işe başladı, kaç kere izin istedi ilk günler 1 gün olsun maaş kesmedim. arada 2 3 saatlik izinleri oldu, sabahları zaten geç geliyor vs vs. bazen oğlum sıkılıp mıkırdanıyor gidip bakıyorum yardım ediyorum. ek gıdasını almak istemediğinde (nadiren) ben devralıp ben yediriyorum. daha ilk ay mutfağımda cam kesme tahtalarını sordu, çok beğendi. gittim 2 tane ondan aldım (lafını etmekten değil). Yani elimden geldiği kadar zaten kadın asgari alıyor diye yardımcı oldum. 1 kere olsun şunu yapar mısın demedim. sonunda büyük hayal kırıklığı yaşadım.

E
işe başladı, kaç kere izin istedi ilk günler 1 gün olsun maaş kesmedim. arada 2 3 saatlik izinleri oldu, sabahları zaten geç geliyor vs vs. bazen oğlum sıkılıp mıkırdanıyor gidip bakıyorum yardım ediyorum. ek gıdasını almak istemediğinden ben devralıp ben yediriyorum. daha ilk ay mutfağımda cam kesme tahtalarını sordu, çok beğendi. gittim 2 tane ondan aldım (lafını etmekten değil). Yani elimden geldiği kadar zaten kadın asgari alıyor diye yardımcı oldum. 1 kere olsun şunu yapar mısın demedim. sonunda büyük hayal kırıklığı yaşadım.
Zaten hep iyi niyetlilere yapıyorlar,Bence diyin ben fazlasını veremem,çalışmak istemiyorsanız yeni birine bakicam diye.. Böyle bir iş bulamaz ki... Gerçekten çalışma şartları kötü..Temizlik için birini çağırıyorsun,alıştıkça ve iyi davrandikca zam yapıyor,onu yapamam bunu yapamam diyor,aynı kişiyi arkadaşım çağırıyor,bunu da yapın diyor,ona tamam diyor.Gercekten sessiz ve iyi niyetli olunca salak zannediyorlar maalesef

Anlaşırken şartları konuştuk, anlaştık. Ben şuan istanbul'da bakıcı ücreti ödeyenlerin şartları ve fiyatları hakkında piyasayı öğrenmek ve şartlara uydurmak için destek mesajı bekliyorum. teşekkür ederim
Sene başında parkta konuşurlarken duymuştum, ortalama 30binden bahsediyorlardı, İstanbul Kadıköy’de. Bence de üniversite öğrencisi fikri olabilir çünkü anlasığım kadarıyla bakıcınızın iş yükü zaten çok hafif.anlaşırken gün aşırı süpürme ve yemek de dahil dediyseniz ben sizde bir sorun göremedim.

Onlarin bi platformu var wp gibi ordan hepsin irtibatta birbirlerini gazliyorlar boyle fiyatlari cok yukselttiler . Annemlerin temizlik icin yatili kadini 900 dolar aliyor onu da zor bulduk 1000-1200 arasi istiyorlardi oznek ve Turkmenler

bence kendiniz bakın 🫶 çünkü zaten uyuturken sizdeymiş. e çok da uyuyormuş (maşallah)

İstanbulda kimse asgari ücrete çocuk bakmaz maalesef. Fabrikaya işe girer sosyal haklarını alır başı ağrımaz. Doğrusu bu mudur tartışılır, en azından onların görüşü bu şekilde oluyor.

Ben çok üzülüyorum şu bakıcı işlerine. Eltim herhalde 5-6 bakıcı değiştirdi, biri aynı sizinki gibi yaptı ama sizden farkı bunu 1 gün içinde yaptı. Yani X TL'ye anlaşıp ertesi gün X bana yetmez Y istiyorum dedi. E ailenin geliri o 1 günde artmadığı için anlaşamadılar. Biri geldi anlaştılar ertesi gün ben gelmicem dedi. Öbürü bilmem ne dedi. Yazık günah gerçekten az buz paralar da değil, kolaylıklar dilerim

Büyük şehirde zor.
Bız küçük yerdeyız.
Arkadaşım onıkı bınr baktırıyor.
Beş gün ögleden sonra 3 saat.
Sâdece çocuk bakımı.

O zaman memnunsaniz şöyle yapın. Abla asla arttirmam 25 veririm ama beklentim de şu an ki gibi olmaz. Temizlik yemek evin düzeni utu çamaşır beklerim. Bu paraya dışarıda eline telefon aldirmiyorlar calisanlarin deyin. Kabul ederse. Millet yan gelip yatayım bol para alayım derdin de. Gerçekten insanı nefret ettiriyorlar.

işe başladı, kaç kere izin istedi ilk günler 1 gün olsun maaş kesmedim. arada 2 3 saatlik izinleri oldu, sabahları zaten geç geliyor vs vs. bazen oğlum sıkılıp mıkırdanıyor gidip bakıyorum yardım ediyorum. ek gıdasını almak istemediğinde (nadiren) ben devralıp ben yediriyorum. daha ilk ay mutfağımda cam kesme tahtalarını sordu, çok beğendi. gittim 2 tane ondan aldım (lafını etmekten değil). Yani elimden geldiği kadar zaten kadın asgari alıyor diye yardımcı oldum. 1 kere olsun şunu yapar mısın demedim. sonunda büyük hayal kırıklığı yaşadım.
Yapma asla. Parasını verdiğin kişiye fazladan bir kuruşluk iş yapma. Zerre hora gecmiyor. İkizlerimin bakıcısı çok iyiydi. Memleketten her döndüğümüzde ne getirdiysem onla paylaştım her bayram ekstra para verdim. Gelmediğinde kesmedim ekstra yardım ettiğinde hep parasını verdim. Ama haber bile vermeden bir sabah bıraktı.
Kız kardeşim bakıcısının kızını dershaneye yazdırdı. Evine çamaşır makinası aldı Kadın gitti kardeşim dershane parasını ödüyor hala. Kadın da bir özel okulda temizlik görevlisi olmuş. Gerçekten akıl alır gibi değil. Ama o yapılanlar maaş öyle ama o da bana bunu yaptı dedirtmiyor. Hiç gerek yok hiç..

Hanımlar merhaba,

7.5 aylık bir oğlum var. Temmuz ayında bir hanımefendi ile anlaştım ve Eylül itibarıyla başladı. Asgari ücret+sigorta olarak anlaştık.Çünkü kendisi bağkur ödüyordu, ben sigorta başlatınca o masrafı da gitti.

Ben evden çalışıyorum ve emzirerek uyutuyorum aralarda.
Haftada 2 ya da 3 kere yemek yapıyor bir de ortalık alanı günaşırı süpürüyor.

Bugün bir anda işi bırakmak istediğini söyledi, yıkıldım. Sebebi maaşmış. Oysa henüz yeni anlaştık.. 2 gün önce de kira zammımız belli oldu, üstüste geldi yani.

Şimdi 25-30 arası istiyorum diyor. Oğlum alıştı, ben alıştım. Ama inanın tüm gün ben içerde debelenip iş yoğunluğundan arada birde çocuk emzirip uyuturken o çoğu zaman dikiş dikiyor, tv izliyor ve hatta uzanıp uyuyor.

Bebeğime yeter ki iyi bakılsın, sorun yok ama ben ve eşim henüz zam almadık. Tabiki yeniyıldan sonra zam yapacaktık, ablayı da sevmiştim zaten daha da arttırmayı da düşünüyordum.

Ama bu kadar yüksek fiyat düşünmemiştim. Haftaiçi 8-17 arası anlaşmıştık. 8.30-9 arası geliyor tam 17de en geç çıkıyor.
Bu şartlarda İstanbulda haftada 5 gün bakıcı ücreti nedir, sadece istanbıl için bilgi verebilir misiniz rica etsem?
teşekkür ederim
Bakicinız tam bir terbiyesizmis. Zam istemesi en doğal hakkı ama daha kac ay geçmiş, neyin zammı.

X