Aman da aman yakıt masrafı varmış minnoşun. Nasıl da sinir oldum. Bence sen bu kadına kısa zamanda çok fazla yüz vermişsin. Yakında " al beni kafanda taşı" derse şaşırma.
Hem önce yol parası istememiş, sonradan istiyor , yüzsüz!
Ben olsam böylesine " zam falan yapamam, seninle bu konuda anlaşamayacağımız belli, haydi sana bye" derim..
Bakıcı varken neden yoruluyorsun? Demek ki kadın işini layıkıyla yapmıyor, yol ver gitsin.aynen öyle, evdeyim. bırakıpta gitmiyorum. çoğu şeyine koşuyorum. ama bazen çok yoğun oluyorum, toplantılarım oluyor, yardımcısız da risk alamıyorum. Bu sefer ne işim tam olur ne bebeğimin bakımı.
yani ben yardımcı bile demiyordum ona, bana desteğe gelen bir abla. Her sabah o gelmeden ben evi toparlıyorum bir de erkenden kalkıp kadın kendini hizmetçi gibi görmesin diye. çamaşıra vs el sürdürtmedim. Yani daha napiyim bilmiyorum. hatta 2 hafta önce çok yoruldum bugün diye eşime söyledim, eşim anlamadı e bakıcı var neden yoruluyorsun dedi. siz anlarsınız evden çalışmış bir anne olarak beni, durum böyle evet...
evet yani zam olur da bu bir extrem oldu o yüzden şok oldum. ha gelmiş benim evde oturmuş arada çocuğa bakmış, üstüne para almış ha kendi evinde oturmuş. inanın çok rahat. neyse ne diyim..
bana da aklına girmişler gibi geldi açıkçası ama yapacak bir şeyim yok. Ben kimseyi kullanmaya ya da afedersiniz enayi yerine koymaya çalışmadım. keşke daha fazla kazansam da daha fazlasını versem. yeter ki destek olsun. çalışan bir anneyi böyle çaresiz bırakıp sıkıştırmak, ne diyeyim onun da 4 tane yavrusu var, gün gelir anlar umarım...
evet işte eşim de bunu anlamamıştıBakıcı varken neden yoruluyorsun? Demek ki kadın işini layıkıyla yapmıyor, yol ver gitsin.
Yorumlar da bir enteresan.Gayet iyi bir ücretle başlamış ve haftasonu bakmıyor
Bir fabrikaya girse asgari ücrete aralıksız çalıştırıyorlar.. Cumartesi de dahil...Ya da bir cafede restoranda ,aşırı derecede yoğun.Mola yok dinlenme yok,sürekli ayakta.Ben bakicilarinn bu durumunu anlamıyorum.Tabi ki bebek uyurken evde bir şeyler yapicak,dinlenecek de.Sonucta cam sildirip,detay temizlik istemiyorsunuz.Siz de evdesiniz,bir iki kap yemek yapabilir. sırf anneler bebeği alıştığı için birakamayacagi için böyle yapıyorlar..Bence gönderin gitsin,siz bulana kadar baksın,bulursunuz merak etmeyin,ne de olsa evdesiniz ,bakicinin kötü davranma ihtimali yok
Baktığımız zaman para da bol değil, az gerçekten ama şu an şartlar böyle, herkes 2 kuruşa geçinmeye çalışıyor.O zaman memnunsaniz şöyle yapın. Abla asla arttirmam 25 veririm ama beklentim de şu an ki gibi olmaz. Temizlik yemek evin düzeni utu çamaşır beklerim. Bu paraya dışarıda eline telefon aldirmiyorlar calisanlarin deyin. Kabul ederse. Millet yan gelip yatayım bol para alayım derdin de. Gerçekten insanı nefret ettiriyorlar.
güzel yere değindiniz. hayır etkinlik için gidip ben çıkarıyorum gün içinde oyuncakları vs, gösteriyorum ve yaptırtıyorum. son 1 haftadır bebeğimin sıkıldığını farkettim çünkü iyice kendini farkettiği dönemde ve abla tv izleyip bebeğimi sallanan anakucağında bıraktığı için haliyle çocuk sıkılmaya, ilgi istemeye başladı. ablaya da 1 2 rica ettim bak bunları gösterebilirsin, bunları yaptırabilirsin oyalanması için diye ama çok oralı olmadı. Ben de zaten asgariye çalışıyor diye çok üstüne düşüp ısrar etmedim.7.5 aylık bebek kendi kendine takılıyorsa ne ala ama bu abla bebekle düzgün ilgileniyor mu onu anlamadım parka çıkarmak,kitap okumak ayına uygun oyuncaklarla oynatmak falan kukla olur tak cıkar bişeyler göstermek olur vs böyle şeyler yapıyor muydu? Böyle verimli ilgilenip çocuk uyuduğunda kendisine zaman ayırması normal ama anlaşma şekliniz yemek vs şeklindeyse onları yapması gerekir kalan zamanda dinlenir. Şimdi bu kadın çocuk gelişimi okumuş biri değilse açıkçası nereye giderse gitsin zaten asgari ücret alacak ve tam zamanlı çalışacak veya çok ağır bir işte bir tık daha fazla fiyata çalışacak. Bebek bakıcılığı yapıyor diye 25-30 istemesi çok saçma diploması olan biriyse ok. Kadın çok kurnaz ve yaptığı kabul edilebilir değil uzun vade çalışma güvenide vermiyor ben olsam asla fazlasını vermem çıkarırım bir kaç gün işten izin alır en acilinden birini bulurum yaptığıda blöfse eğer elinde patlasın.
Ben asgari ücret +sigorta veriyorum .. her işimi de yapar baskıcımız sağolsun.. 8:18 arası çalışıyor , oğlanın tüm eşyasının sorumluluğu ondadır , yıkama yerleştirme , oğlanın odasının temizliği düzeni ..kendine yemek yaparken fazla yap kalanı da biz yeriz derim , haftada 3 yemek yapar ..gün aşırı salon koridor süpürür siler çünkü oğlan devamlı buralarda zaman geçiriyor . Oğlan uyanıkken tv kesinlikle açılmaz.. parka her gün götürür, Bence yollarınızı ayırın. İstediği ücreti vermek tabiki size kalmış ama yaptığı çok büyük terbiyesizlikAnlaşırken şartları konuştuk, anlaştık. Ben şuan istanbul'da bakıcı ücreti ödeyenlerin şartları ve fiyatları hakkında piyasayı öğrenmek ve şartlara uydurmak için destek mesajı bekliyorum. teşekkür ederim
Çocuk uyanıkken mi tv açık?
Ama buna izin vermemeliydiniz, sizinki taviz vermekten de fazla olmuş.
Oncelikle bebek bakicisi degil, yardimci almissiniz evinize. Ilkokul mezunu bebek bakicisi mi olur yoksa. Her meslegin icini bosaltiyoruz bu sekilde maalesef. Onun disinda aldigi para soyle az.. bu kadin bi bankada cayci olsa (ki rahatlari yerinde oluyor. Sigorta disinda baska kmkanlari da oluyor) asgari alacak. Veya baska, sizin eve gore daha az is yapacagi bir suru asgari ucretli isler de var. 25 verin derim. Fazla geliyorsa da baskasina bakin. Gerekirse sozlesme imzalatin ise girerken.
Bir de etik degil falan diyenler olmus maas artisi istemesi icin ama bazen insanlar isin icine girince yaptiklarinin karsiliginin az oldugunu da fark edebiliyor. Belki siz farkinda olmadan fazla is yuklediniz onu da bi objektif olarak gozden gecirin.
Ben asgari ücret +sigorta veriyorum .. her işimi de yapar baskıcımız sağolsun.. 8:18 arası çalışıyor , oğlanın tüm eşyasının sorumluluğu ondadır , yıkama yerleştirme , oğlanın odasının temizliği düzeni ..kendine yemek yaparken fazla yap kalanı da biz yeriz derim , haftada 3 yemek yapar ..gün aşırı salon koridor süpürür siler çünkü oğlan devamlı buralarda zaman geçiriyor . Oğlan uyanıkken tv kesinlikle açılmaz.. parka her gün götürür, Bence yollarınızı ayırın. İstediği ücreti vermek tabiki size kalmış ama yaptığı çok büyük terbiyesizlik
Neden açık olsun ki :)çocuğun arkası dönük tv görmüyor. komple kapalı mı olmalı sizce? sesi de oldukça kısık. günlük kadın programları kesinlikle açtırmıyorum ya da haber.
izlediği netflixte bazı diziler var. ay hahaha sinirim bozuldu benim şuan :) yok yok ben de çok hatalıyım doğru
Bence kabul etmeyin ya, gerçekten ben bile üzüldüm. Minicik bebek daha parka çıkarıp peşinde koşma derdi yok, evde sürekli bir etkinlik ile oyalama derdi yok ne bu talepkarlık. İstanbul'da olsaydım ben bile bakardım şuan inanın çok üzüldüm.yani ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. yüreğime öküz oturdu derler ya, aynen öyle oldum..
Tamam ama sizinde bakıcı anlayışınız biraz farklı böyle olmaz yani. Tv açılmaz çocuk varken bu konu mesela net. Bebeğin gündüz dinç beyinle ilgilenilmesi başka akşam başka. Bi kitap alıp kuş cik cik köpek hav hav bak gözleri vs konuşmak zor bişey değil bunları yapmıyorsa napıyor cocuk duruyor oda izliyor mu böyle olmaz ki. Dışarıya çıkartma konusunda hani dikkatli olcaksa izin versenix oda iyi olur bence 1 saat park vs gibi bebek arabasına takın bi takip uygulaması. Çok yüx vermişsiniz kadın ne iş yapmış anlamadım benimde iki bebeğim var keşke çok vaktim olsa daha cok ilgilenebilsemxgüzel yere değindiniz. hayır etkinlik için gidip ben çıkarıyorum gün içinde oyuncakları vs, gösteriyorum ve yaptırtıyorum. son 1 haftadır bebeğimin sıkıldığını farkettim çünkü iyice kendini farkettiği dönemde ve abla tv izleyip bebeğimi sallanan anakucağında bıraktığı için haliyle çocuk sıkılmaya, ilgi istemeye başladı. ablaya da 1 2 rica ettim bak bunları gösterebilirsin, bunları yaptırabilirsin oyalanması için diye ama çok oralı olmadı. Ben de zaten asgariye çalışıyor diye çok üstüne düşüp ısrar etmedim.
o işte benim işimden çaldığım zamanları akşam bebeğim uyuduktan sonra mesai yaparak denkleştiriyorum.
bakıcı ilkokul mezunu, açıktan lise okuyor.
zaten çoğu asıl etkinliği ben akşam 5ten sonra yaptırıyorum. akşam 5te ben etkinlik saatimize başlıyorum, 6 gibi yürüyüşe çıkarıyorum, dışarıda yaptığım gece mamasını yediriyorum,orman ya da deniz kenarında. 7.30 gibi eve geliyoruz ve uyku rutinimiz başlıyor, 8de yatakta.
bakıcıya çıkarttırmıyorum. dışarı çıkmalarını ben istemiyorum, anacadde de oturuyoruz, korkuyorum
Ee adam anlamaz çünkü bakıcı işini yapıyor sanıyordur.evet işte eşim de bunu anlamamıştıçünkü diyorum ya ben zaten hem çalışıyorum, hem emzirip yatırıyorum, hem arada çamaşır yıkayıp katlıyorum, wc vs temizliyorum kadın girişmesin, yapmasın diye. Ya da arada oğlum mızmızlandığında koşuyorum alıyorum yardım ediyorum. ne anladım bu işten bilmiyorum. doğru...
Bu kadın tüm gün koca evde napıyor? Bana yan gelip yatıyor gibi geldi. Kadının destekliğinden çok köstekliği var. Bu kadının bir çalışan olarak nesi iyi anlamadım. Kusura bakma da sen de kadına çalışan gibi değil de kardeşin gibi muamele etmişsin. Kadın günde en fazla 5 saat çalışıp ( ki bundan da şüpheliyim) asgari ücret alıyor, bir de parayı beğenmiyor.güzel yere değindiniz. hayır etkinlik için gidip ben çıkarıyorum gün içinde oyuncakları vs, gösteriyorum ve yaptırtıyorum. son 1 haftadır bebeğimin sıkıldığını farkettim çünkü iyice kendini farkettiği dönemde ve abla tv izleyip bebeğimi sallanan anakucağında bıraktığı için haliyle çocuk sıkılmaya, ilgi istemeye başladı. ablaya da 1 2 rica ettim bak bunları gösterebilirsin, bunları yaptırabilirsin oyalanması için diye ama çok oralı olmadı. Ben de zaten asgariye çalışıyor diye çok üstüne düşüp ısrar etmedim.
o işte benim işimden çaldığım zamanları akşam bebeğim uyuduktan sonra mesai yaparak denkleştiriyorum.
bakıcı ilkokul mezunu, açıktan lise okuyor.
zaten çoğu asıl etkinliği ben akşam 5ten sonra yaptırıyorum. akşam 5te ben etkinlik saatimize başlıyorum, 6 gibi yürüyüşe çıkarıyorum, dışarıda yaptığım gece mamasını yediriyorum,orman ya da deniz kenarında. 7.30 gibi eve geliyoruz ve uyku rutinimiz başlıyor, 8de yatakta.
bakıcıya çıkarttırmıyorum. dışarı çıkmalarını ben istemiyorum, anacadde de oturuyoruz, korkuyorum