Ayy cidden ben şurada 2 dakikada sinir oldum, ki çok sakin biriyimdir. Eve gelen kadın yan gelip yatıyor, yattığı yerden para kazanıyor. Bir de parayı beğenmiyor. Böylesine afedersiniz s.ktiri çekmek lazım.Neden açık olsun ki :)
Tabii ki kapalı olmalı.
Bakın bunu siz yapsanız tercihiniz derim, ama maaş alan kişi bunu yapamaz.
Konusu geçse cocuk uyanıkken açmıyoruz deyip net bir şekilde reddetmeliydiniz.
Evinde izlesin ne izliyorsa.
Şimdi kapat da diyemeyeceksiniz muhtemelen.
Çocuk artık gayet kafası ve yönünü çevirebilir, nasıl görmüyor bilmiyorum ama birlikte izlediklerini düşündüm ben.
Hata demeyelim de acemilik diyelim.
Yapa yapa öğreniyoruz işte.
Ne kadar asabi bir dil.ben eski banka çalışanıyım. bankada çalışan çaycılar taşeron firmalara bağlı oluyor. sadece çay getirip götürmüyorlar. şubenin günlük silinip süpürülmesinden de sorumlular ve gün içinde banka çalışanlarının ve müdürlerin de istekleri bitmez. kimse kimseye bedavadan 25 vermiyor. uzun uzun yazdım evde ne yaptığını daha önceki sayfaları okuyabilirsiniz. eğer varsa asgari ücretle çalışıp 2 günde bir hasır çanta bitirip, iğne oyalar yapabileceği ,4 bölüm dizi bitirebileceği, akrabalarıyla telefonda sohbet edebileceği başka daha rahat işler tabiki buyursun çıksın. Ben tüm ilanlara da baktım, firmalarla da görüştüm buarada dün ve bugün. o fiyat bandında genelde haftada 6 gün sabah 8 akşam 6 çalışıyorlar. ve evet ilgili bölüm mezunu oluyorlar. 30 civarı alanlarsa çoğu yatılı çalışıyor.
ben bu sayfada dünden beri baya aydınlanma yaşadım, sanırım nasıl bir yol çizeceğimi biliyorum artık. teşekkür ederim
Çok haklisiniz ona güvenip yola ciktinizaynen öyle, evdeyim. bırakıpta gitmiyorum. çoğu şeyine koşuyorum. ama bazen çok yoğun oluyorum, toplantılarım oluyor, yardımcısız da risk alamıyorum. Bu sefer ne işim tam olur ne bebeğimin bakımı.
yani ben yardımcı bile demiyordum ona, bana desteğe gelen bir abla. Her sabah o gelmeden ben evi toparlıyorum bir de erkenden kalkıp kadın kendini hizmetçi gibi görmesin diye. çamaşıra vs el sürdürtmedim. Yani daha napiyim bilmiyorum. hatta 2 hafta önce çok yoruldum bugün diye eşime söyledim, eşim anlamadı e bakıcı var neden yoruluyorsun dedi. siz anlarsınız evden çalışmış bir anne olarak beni, durum böyle evet...
evet yani zam olur da bu bir extrem oldu o yüzden şok oldum. ha gelmiş benim evde oturmuş arada çocuğa bakmış, üstüne para almış ha kendi evinde oturmuş. inanın çok rahat. neyse ne diyim..
bana da aklına girmişler gibi geldi açıkçası ama yapacak bir şeyim yok. Ben kimseyi kullanmaya ya da afedersiniz enayi yerine koymaya çalışmadım. keşke daha fazla kazansam da daha fazlasını versem. yeter ki destek olsun. çalışan bir anneyi böyle çaresiz bırakıp sıkıştırmak, ne diyeyim onun da 4 tane yavrusu var, gün gelir anlar umarım...
Ne kadar asabi bir dil.
Yalniz ilgili bolum mezunlarina yazik sizin gibiler tarafindan somuruldukleri icin...
evet bilmediğimden hatalar yapmışım ben de, burada yazılanlardan onu anladım. Aslında en büyük suç bendeymiş. Kitaplar almıştım, gösterdim bunları göstererek okuyabilirsin, ya da anlatabilirsin diye. 1-2 kez yaptı bıraktı.Tamam ama sizinde bakıcı anlayışınız biraz farklı böyle olmaz yani. Tv açılmaz çocuk varken bu konu mesela net. Bebeğin gündüz dinç beyinle ilgilenilmesi başka akşam başka. Bi kitap alıp kuş cik cik köpek hav hav bak gözleri vs konuşmak zor bişey değil bunları yapmıyorsa napıyor cocuk duruyor oda izliyor mu böyle olmaz ki. Dışarıya çıkartma konusunda hani dikkatli olcaksa izin versenix oda iyi olur bence 1 saat park vs gibi bebek arabasına takın bi takip uygulaması. Çok yüx vermişsiniz kadın ne iş yapmış anlamadım benimde iki bebeğim var keşke çok vaktim olsa daha cok ilgilenebilsemx
Bu kadın tüm gün koca evde napıyor? Bana yan gelip yatıyor gibi geldi. Kadının destekliğinden çok köstekliği var. Bu kadının bir çalışan olarak nesi iyi anlamadım. Kusura bakma da sen de kadına çalışan gibi değil de kardeşin gibi muamele etmişsin. Kadın günde en fazla 5 saat çalışıp ( ki bundan da şüpheliyim) asgari ücret alıyor, bir de parayı beğenmiyor.
Ayy cidden ben şurada 2 dakikada sinir oldum, ki çok sakin biriyimdir. Eve gelen kadın yan gelip yatıyor, yattığı yerden para kazanıyor. Bir de parayı beğenmiyor. Böylesine afedersiniz s.ktiri çekmek lazım.
Hahaha demin bildirim geldi, gece sadece alintilama yapip cevap verdigin mesajima demin kosup dislike vermissin..peki neden? sirf ben bugun o yanitini gorup dislike attim diye. Offf ya. Daha siz buyumemissiniz bebek yetistirmeye calisiyosunuz
Muhtemelen kabul etmek zorunda kaldınız ama yeni birini aramaya başlamanız en mantıklısı galiba.çok komik şeyler oldu gerçekten. oturdum direk net konuştum. konunun sonunda yapabilirseniz 20 yapalım olmazsa da şimdilik kalsın, yeniyıldan sonra görüşelim dedi durumu
Suan icinde oldugunuz icin goremiyorsunuz. Bu bayanin sevilecek yani yok. 1 sene once anlasmamissiniz 1 ay once anlasmissiniz. Kendini sevdirmis cocuga alistirmis sonra hop 2 kati maas istiyor. Tamamen kotu niyet görünüyorçok sevmiştim, çokta rahat bıraktım. son 2 haftadır zaten doğru düzgün yemeğe de destek istemedim. ama biranda ortada kalakaldım. zaten 3 ayda zor bulmuştum. yılsonu söylese amenna tabiki ama bari birkaç ay geçseydi. şimdi kimi bulacağım, nasıl yapacağım bilmiyorum. zaten gelirimiz iyi olsa ben 5.5 aylık bebekle çalışmaya başlamazdım...
Muhtemelen kabul etmek zorunda kaldınız ama yeni birini aramaya başlamanız en mantıklısı galiba.
Suan icinde oldugunuz icin goremiyorsunuz. Bu bayanin sevilecek yani yok. 1 sene once anlasmamissiniz 1 ay once anlasmissiniz. Kendini sevdirmis cocuga alistirmis sonra hop 2 kati maas istiyor. Tamamen kotu niyet görünüyor
Asgari ücretin 2 katı şu an yeni başlayan mimar mühendis o kadar para almıyor yani abartmış10bin çok az tabiki. bebek bakıcılarının çoğuna sigorta da yapılmıyor. kendisi bağkur ödeyeceğine ben sigorta yaptım. 7bin tl de sigorta ödemesiyle 23bin bandına geliyordu. şimdi minimum sigortayla talebi 32-37bin tl arası olacak eğer devam edersem