• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BEBEK BAKICI FİYAT ÖNERİSİ ANKARA

Sizin bakıcınız bayağı iyiymiş ya ne güzel. Bizde iki bebeğe bakacak sadece zaten ikisine güzel baksın yeterli benim için.
Ben gerçekten şanslıyım bakıcı konusunda.
İlk bir kaç ay başka birisi geldi, denedik elektrik alamadık. Bebek de alışamadı kadına işten çıkarttık.
Şimdiki bakıcım çok iyi, ben evdeysen bebeğimle ben ilgileniyorum o evi süpürür, siler, yemek yapar, hiçbir şey bulamasa yapacak bize kahve yapar getirir. Ve bunları yap diye de bir isteğim yok kadından, gönülden yapıyor
Benim tek isteğim bebeğime güzel bakması ki ona da çok güzel bakıyor.
Biz piyasanın üstünde ücret veriyoruz, çünkü hakkı budur diyoruz. Burada da herkes 10 bin ile 15 bin arası ücret veriyor genelde.
Bugün bir arkadaş aradı konuştuk, evine haftada 5 gün sabah 8 akşam 5 yardımcı kadın geliyormuş, çocuğu büyük 5.sinifa gidiyor, 14 bin veriyorum dedi, Ocak ayında 16 olsun diye konuşmuşlar. Bana bu ücret az geldi.
Sonuçta haftada belli bir mesai yapacak o kişi, tamam belki basit işlerle geçecek günü ama olsun zamanı gidecek.
Yaşadığınız yere, ekonomimize, kişinin ihtiyaç durumuna, yaptığı işe, ayırdığı zamana göre değer biçin.
Başta yüksek ücret teklif etmeyin, bir ay deneyin görün, baktınız memnun kaldınız fazla yatirirsiniz

Asgari ücret istememesi lazım ya haftada bakacağı toplamda 20 saat maksimum. Haftalık 2 buçuk tam gün gibi bişey oluyor ki asgari ücreti cidden veremem. Aynen dediğiniz çok doğru.
Asgari ücret+yol bide sigorta yazmışlar öğretmen maasimiz bitti zaten. Çalışsanız da yaniniza sadece sigorta kâr kalacak. Allah yardimcimiz olsun 😔 bende öğretmenim. Ücretsiz izindeyim şu an çalışsakta zorlanacagiz calismasakta zorlanıyoruz maddi açıdan ne olacak sonumuz bilmiyorum

Size degil yorumum yazan hanımefendi 9 5 gelsin asgari ücret alan yazmista şaka gibi
Hangi noktası şaka gibi...,Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ,bu ülkede yeni mezun mühendisler asgari ücretli iş bile bulamıyor.Universite mezunları markette ,inşaat işçiliğinde vs calisiyor.Ben de isterim herkes alın terinin ,okuduğu yılların hakkını alabileceği kadar maaş alsın,ama biz aynı saatlerde gidip alacağımız maaşı da bakıcıya vereceksek neden çalışalım.Ben de bakıcı çalıştırmış,çevreme göre daha yüksek ücret vermiş biriyim.Arkadasimin biri kendi evinde 15 bine 8-6 haftada beş gün anlaştı.Bir diğeri 19 bine 7-6 anlaştı,bir diğeri de yarım güne 13 bin yeni yapti.Yasadigim şehir büyük bir şehir ayrıca.Kucuk bir ilçe ya da köy değil.Eger asgari verecekse 9-5 cagismasinin nesi şaka gibi anlamadım...Lokantada bulasikcilik yapıp ,ya da tekstilde 6 gün çalışıp sigorta yapılmadan bu ücretlerden daha düşüğe çalışan tanıdıklarım var ki bakıcılık daha kolay.En azından sıcak evdeler .Bakıcı haftasını, gününü bağlıyor diye düşünecekse de o zaman tam zamanlı gelsin.Yok saatlik calisacaksa da ki bu tercih meselesi.O zaman da oranlayarak ödeyebilir.Cok yüksek ücretli çalışanlar zaten daha yüksek veriyorlar ya da bütçesi olanlar Filipinli bakıcı alıyorlar ama genel olarak bizlerin de maaşı düşük olduğu ve bakiciyla paylastigimiz için maalesef bu ülkede bu şekilde....Asgari ücretli çalışan bir arkadaşta geçen sene asgari 17 iken 8 bin veriyordu,bu rakamlar bu şekilde ,size şaka gibi geliyorsa sizin çevreniz çoğumuzun çevresinden farklı demekki ...

Hangi noktası şaka gibi...,Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ,bu ülkede yeni mezun mühendisler asgari ücretli iş bile bulamıyor.Universite mezunları markette ,inşaat işçiliğinde vs calisiyor.Ben de isterim herkes alın terinin ,okuduğu yılların hakkını alabileceği kadar maaş alsın,ama biz aynı saatlerde gidip alacağımız maaşı da bakıcıya vereceksek neden çalışalım.Ben de bakıcı çalıştırmış,çevreme göre daha yüksek ücret vermiş biriyim.Arkadasimin biri kendi evinde 15 bine 8-6 haftada beş gün anlaştı.Bir diğeri 19 bine 7-6 anlaştı,bir diğeri de yarım güne 13 bin yeni yapti.Yasadigim şehir büyük bir şehir ayrıca.Kucuk bir ilçe ya da köy değil.Eger asgari verecekse 9-5 cagismasinin nesi şaka gibi anlamadım...Lokantada bulasikcilik yapıp ,ya da tekstilde 6 gün çalışıp sigorta yapılmadan bu ücretlerden daha düşüğe çalışan tanıdıklarım var ki bakıcılık daha kolay.En azından sıcak evdeler .Bakıcı haftasını, gününü bağlıyor diye düşünecekse de o zaman tam zamanlı gelsin.Yok saatlik calisacaksa da ki bu tercih meselesi.O zaman da oranlayarak ödeyebilir.Cok yüksek ücretli çalışanlar zaten daha yüksek veriyorlar ya da bütçesi olanlar Filipinli bakıcı alıyorlar ama genel olarak bizlerin de maaşı düşük olduğu ve bakiciyla paylastigimiz için maalesef bu ülkede bu şekilde....Asgari ücretli çalışan bir arkadaşta geçen sene asgari 17 iken 8 bin veriyordu,bu rakamlar bu şekilde ,size şaka gibi geliyorsa sizin çevreniz çoğumuzun çevresinden farklı demekki ...
Yazdığınızın noktasına kadar katılıyorum. Keşke biz hakkımızı alsakta bakicilarada hakkını verebilsek. Gönül ister ki yüksek maaş veresin oda istekli çalışsın gönülden çalışsın yaptığı işten mutlu olsun ama ne yazık ki.... diyecek çok şey var aslında da neyse....

Back