Bence bu bahsedilen fiyatlar aşırı. Bir bebek arabasına travel sistemse en çok 600 lira değilse en çok 400 lira bütçe normal. Gereksiz masraf bence, çünkü hepsi aynı işlevi görüyor, mesele iyi seçmekte. Örneğin bu arabanın özellikleri her yönden iyi ve yeterli.
Massimo Ricco Fulmine Çift Yönlü Bebek Arabası seckinlerbebe.com
ya da bu araba;
en ucuz Sunny Baby SB-338 Partner Travel Sistem Bebek Arabas / Puset fiyat akakce.com'da
Size daha bir sürü bunlar gibi örnek bulabilirim.
Bence bebek arabasına ayırdığınız parayı da altın yapıp kenara atabilirsiniz, ilerde çok lazım olacak.
Ama bahsettiğiniz bu arabaların her ikisi de oldukça ağır arabalar. Özellikle Sunny'nin ağırlığı 15 kilo ki bu çok ciddi bir ağırlık. Diğeri de 11,5 kg. gibi ki bu da yine tercih edilecek bir ağırlık değil, bebeklerimizin kilosu da eklenince hem arabanın sürüşü hem de arabayı taşıma konusu kabusa dönüşebilir.
Ben yaklaşık bir aydır yerli yabancı alışveriş siteleri ve forumlarda bu konuyu araştırıyorum. Araştırmalarım sonucu başlıca kriterlerimi, çift yönlü kullanım, güvenlik, hafiflik, sürüş (ve manevra) kolaylığı ile kolay açılıp kapanma olarak belirledim. Bu kriterlere göre fiyatı da çok astronomik olmayan, çok tercih edilen 2 model belirleyebildim: Concord Neo Travel Sistem ve Graco Symbio Travel Sistem, ancak henüz bu ikisi arasından tercih yapamadım.
Concord Neo çok tercih edilen, kalitesini ve gerek bebek ve gerekse ebeveyn açısından konforunu ispatlamış bir model. Bir çok forumda fiyat olarak kendisinin neredeyse iki katı olan Stokke ile kıyaslanıyor ve fiyatının çok daha uygun olması nedeniyle ondan daha fazla tercih edilebiliyor. Sürüş ve çarpma testlerinde uluslararası otoriterler tarafından oldukça iyi puanlanmış, bebeğin güvenliğini maksimum sevitede gözetiyor, zaten Alman malı:) Tekerleklerinin süspansiyonu gayet iyi, ayrıca bagaja yerleştirirken dilerseniz çıkarabiliyorsunuz. Puset yüksekliği ayarlanabiliyor, isterseniz bebeğiniz için mama sandalyesi boyuna gelebiliyor, böylece bebeğiniz de masada sizinle aynı hizada oturuyor ki bu özellik de yine Stokke, Bugaboo gibi fiyatı Concord'a göre 1,5-2 kat fazla olan astronomik fiyatlı ürünlerin başlıca tercih nedenlerinden. Concord Neo'nun benim açımdan dezavantajı, 2013 modelinin, 2011 ve 2012 modellerine göre daha çirkin görünmesi ve ağırlığının da biraz artmış olması. Şu anda piyasada eski modellerini bulmak da mümkün değil yani mutlaka 2013 almak durumundasınız, belki şimdi 2014 modeli gelebilir, bir süre daha beklemekte fayda var gibi. 2013 modelin ağırlığı 9,4 kg. imiş, ama ana kucağının ağırlığı gayet iyi, sadece 2,4 kg. Şu anda travel sistem olarak (puset+ana kucağı) fiyatı, 1.700 ila 1.950 TL arasında değişiyor.
Graco Symbio Travel Sistem de yine çok tercih edilen, kaliteli ve birçok avantajı olan bir travel sistem. Sanırım başlıca avantajı fiyat açısından sağlıyor. Zira ana kucağı ve pusetin birlikte fiyatı 1.200 TL civarı ki bu fiyat, muadillerine göre oldukça uygun bir fiyat. Beni en çok cezbeden özelliği, yalnızca çok pahalı markalarda bulunan bir özellik olan, tutma kolundan yön değişikliği yapılabiliyor olması oldu. Yani bebeğinizi ve puseti yerinden çıkarıp, ters yöne takarak yön değişikliği yapmak yerine kolu ileri doğru itiyorsunuz ve bir klik sesi duyuluyor, sonra kolayca itme kolunu karşı tarafa geçiriyorsunuz ve bebeğinizin yönü değişmiş oluyor. Ayrıca, ana kucağı ile kullanırken bebeğin bulunduğu nokta pusete göre daha yüksekte kalıyor, bu da daha az eğilmek/bükülmek açısından bir avantaj. Tekerlekleri ve sürüşü güzel, bebeğin ağırlığını arabaya eşit dağıtan bir sistem kullanılmış, bu da arabanın daha rahat sürülmesini ve daha rahat manevra yapılabilmesini sağlıyor. Ürünün çok fazla renk seçeneği yok, yanılmıyorsam dört renk mevcut; şampanya, kırmızı, mavi ve siyah olarak. Ama fiyat kalite performansı gerçekten oldukça yüksek bir ürün. Ağırlığı 7,5 kg (bence bir puset için çok çok iyi bir ağırlık, neredeyse bastonlar da bu ağırlıkta), ana kucağının ağırlığı ise 4,4 kg.
Benim araştırmalarımın sonucu böyle hanımlar, aranızda bu arabaları kullananların yorumlarını almak isterim. Ya da sizin bildiğiniz, yukarıda saydığım kriterlere uygun başka arabalar varsa, önerilerinizi almak isterim.