• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Bebeğinizi büyütürken sizi en çok ne zorladı ?

Bebeğinizi büyütürken sizi en çok ne zorladı ?

• Ankete Katılan
    1.780
Kızım 13 ayına neredeyse her yediğini kuştu.
Hemde öyle böyle değil fışkırtarak kusardı
Çocuk bi yandan ortalığın batması bi yandan çok zordu

Uyku uyku uyku diyorum. Geceleri uyumak istiyorum.. İşin zor tarafı bebeğim gündüz de uyumayan bir bebek..

Bebekliği zor olanlar büyüyünce uslu olur diyorlar bende onla avunuyorum nevreste :confused:
Benimkiler uslandı ise hepsi uslanır..27-28 saat uyumadan gezdiğimi bilirim..:-)Yemek yedirmek işkence..Yaramazlık desen cabası:confused:Bir sabah uyandığımda mutfak ve holün halısı suda yüzüyordu:-)Uyandığım saat 8:30 :silah:

Of of uyku problemi ve davranış.3 yaşına kadar her gece ağladı ve uyumadi coook zordu su an 3 bucuk yaşında ve hala uyuyor sayılmaz ama gece aralıksız aglamalar bitti en azından.davranissa hala sıkıntı benim icin hala yeni bebek anneleri gibi tuvalete gitmek bile lüks.hep ugrastiriyor.tek kişi basedilmiyor eşim bir yere cikamiyor

ilk dogdugunda 5 aya kadar kolikti. Aksam 7den 10a kadar durmaksizin aglardi.

10 aylikken pipisinde yapisiklik oldu ve hidrosel oldugu icin ameliyat gecirdik.

Suan geniz eti var, burnundan nefes almiyor, kulaklar tikali, konusmuyor. Geceleri uykuya dalisi tam bir iskence ve 17 ayligiz.

büyütürken zorluklar hic gecmicek gibi geliyor bana...

Geçmeyen gögüs ucu yaralarim yuzunden kızımı doğru düzgün emziremedim.bu benim için en büyük sıkıntıydı:KK61:

Çok ağladığında nefessiz kalıp tıkanıyordu hala daha arada oluyor ne uykusuzluk nede başka bi şey en büyük korkum zorluğum buydu:KK43:

Bizde sütte geldi gelemedi kızımın doğum kilosu biraz düşüktü yeterli kuvvette ememiyordu saatlerce bitmeyen emzirmeler ve sonunda mama yiyerek uyku..
Çok çok zor günlerdi.
Malesef hatırlamak bile istemiyorum canım
Aynen etrafimda surekli bu cocuk ac siyen bebegin agzina surekli mama dayayan bi kaynana..ve gelen akrabalarimin zorla bebegi gogsume yapistirip emdir emdir uyumasin diyip zorlamalari kabus gibiydiii seni cok iyi anliyorum

Allah kolaylık versin size de. 1 saatliğine bile emanet edecek kimseyi bulamamak ne demektir, insan zor durumda kalınca birilerinin desteğini hissetmemek ne kadar önemlidir çok iyi bilirim. Sevgileri dayanma gücü veriyor ama dediğiniz gibi.

Bazen saatlerce tuvaletini bile tutmak zorunda kalıyor insan yalnız olunca. Çocukla ilgilenmek zorunda iken, evin işlerini toparlamak zorunda iken yarım saatlik uyku için ağladığımı bilirim. Duşa girmek için eşimin eve gelmesini beklerdim, ne günlerdi... Yalnızlık zor süreç...
ahhh ahhh şu an ben eşim gündüz uyuttuğumda geliyor da banyo yapıyorum
Zaten iştahsız çocuklarda önceden damak tadı es geçildiği için yemekle arası yok lştahta yok bence benim yöntemim doğru ,aman neyse ya sen bildiğini oku !
bir yaşında ek gıdaya geçip hiç sorun yaşamayan annelerde var

yedirene kadar sinir sistemim altüst oluyordu...şükür şimdi de pek farkı yok ama işine geleni yiyor...döner kebap lahmacuna bayılıyorr ..sebzee zorlaaa kavga dövüşşşş :mad:

uyku ve davranışş 4 yaşında hala aynı :( özellikle davranışşş

işe gitmek,
çalışan bir anne olarak artık bitmiştim
uykusu, maması, hastalığı
doğum izinleri o zamanlar daha kısaydı
3,5 aylıktı anneme bırakıp işe döndüğümde..
ah ahhh özel sektörün annelere hiç acıması yok

Çoğunluğu ele alırsak çoğu şikayetçi yeme konusunda , ve bazı kadınlar kolaya kaçıyor hazır gıda konusunda , bazı çocuklarda bundan dolayıda şişman küçük yaşta tencere yemeği pişirme olmadığından (hamburger,patates kızartması,börek,makarna) tek tip
beslenme, çocuğun öğrenme kabiliyetini dahi etkiliyor
ahhh ahhh şu an ben eşim gündüz uyuttuğumda geliyor da banyo yapıyorum

bir yaşında ek gıdaya geçip hiç sorun yaşamayan annelerde var

seçeneklerden hiç bi sorunumuz olmadı çok şükür ama şimdi çok hareketli yetişemiyorum yoruluyorum 14 aylık olduk bide dişlerimiz çıkarken çok sorun yaşadık her seferinde hastalanıp ateslendi

En büyük sorunumuz gündüzleri hiç durmadan aglamasiydi:(((((

Back
X