• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 aylık bebeğimin uykusu

Amiiin 🙏🏻
4 aylık olduğunda düzelme fikri umut oluyor bana umarım öyle olur :)
Biz de gece uykusuna geçerken meme istiyoruz :)
Bu durumda gaza sebebiyet veriyor. Emzik alışkanlığımız yok bir türlü tutmadı😬
Zamanla düzelecek umuyorum.
Sağlıklı günler diliyorum
Amin inşallah bizde de durum aynı emerek geçiyoruz uykuya. Allah yardımcımız olsun 🤲

Merhaba. Hiç mi uyumuyor yoksa geceleri mi uyumuyor ?
Merhaba…
Gündüzleri uyku problemimiz yok fakat geceleri daha doğrusu akşamdan başlayan krizimiz sabaha kadar sürüyor.
Şöyle ki akşam 8’den sabah5’e-6’ya kadar toplasanız 1 saat uyumuyor.
Gaz sancısı vs.
Kolik bir bebek.
O saate kadar uyanık kaldığı için de gündüz uyuyor ve alıyor uykuyu.
Nereden başlayacağımı nasıl toparlayacağımı gerçekten bilmiyorum.
Bu arada destekli uyuyor(sallıyorum) ve uykuya yakın emiyor.
Emdikçe de gaz döngüsü başa dönüyor.
Emzik tutmuyor iki emzik denememiz oldu silikon farklı emzik denesem tutar mı denersem hangisinden almam gerekir alırsam kullanır mı :)) döngüsündeyim.
Çok zor aaa dostlar

Merhaba…
Gündüzleri uyku problemimiz yok fakat geceleri daha doğrusu akşamdan başlayan krizimiz sabaha kadar sürüyor.
Şöyle ki akşam 8’den sabah5’e-6’ya kadar toplasanız 1 saat uyumuyor.
Gaz sancısı vs.
Kolik bir bebek.
O saate kadar uyanık kaldığı için de gündüz uyuyor ve alıyor uykuyu.
Nereden başlayacağımı nasıl toparlayacağımı gerçekten bilmiyorum.
Bu arada destekli uyuyor(sallıyorum) ve uykuya yakın emiyor.
Emdikçe de gaz döngüsü başa dönüyor.
Emzik tutmuyor iki emzik denememiz oldu silikon farklı emzik denesem tutar mı denersem hangisinden almam gerekir alırsam kullanır mı :)) döngüsündeyim.
Çok zor aaa dostlar
İlk kızım kolikti
Sabaha kadar ağlardı aynen sürekli emmek isterdi emdikçe gazlanırdı
Emzik de almamıştı
Beni kullanıyordu emzik niyetine
Psikolojim bozulmuştu hep böyle mi gidecek derken 3-4 aylık gibi düzene girmişti
Uykuları ama sonrasında da meme bağımlısı oldu çıktı
Ve sonra çare beraber uyumaya başlamıştık
Ben ve meme yanındaysak uyuyordu yani
Uyandıkça iki çekiyor devam ediyordu uykuya
Yeni bebeğimde emzik denedim
Philips avent aldı gece yananlardan
Belki sizinki de alır isterseniz deneyin
Ha bu arada aşırı emzik düşkünü değil
Yine meme düşkünü
Tok bile olsa deli gibi emer beni
Ama emzik en azından arabada veya dışarıda iken biraz tutuyor
Biraz o rahatlığı oldu
İnşallah emzik alır sizinki de almazsa da dert değil bir süre sonra emme süresi düşüyor ve başka şeylere odaklanıyor
İlk aylarda önemli emzik
Benim Kızım beni emerek uykuya dalıyor emzikle değil mesela
Ya da ben doğru kullanamıyorum emziği
Uyurken alanlar nasıl aldırıyorlar varsa bir yöntem söyleyin ☺️❤️
Allah yardımcınız olsun
Kolik biraz zorlar yıpratır
Bizde de cadı saati olayı oluyor mesela akşam saatlerinde
Ya uyutmam gerek o arada ya da emzirmem
Yoksa hep mızır mızır 😬
Kolik yoksa cadı saati var
Şimdiki bebekler çok garip
Bizim zamanımızda yok muydu acaba diyorum kolik gaz cadı saatleri 😂🫣

İlk kızım kolikti
Sabaha kadar ağlardı aynen sürekli emmek isterdi emdikçe gazlanırdı
Emzik de almamıştı
Beni kullanıyordu emzik niyetine
Psikolojim bozulmuştu hep böyle mi gidecek derken 3-4 aylık gibi düzene girmişti
Uykuları ama sonrasında da meme bağımlısı oldu çıktı
Ve sonra çare beraber uyumaya başlamıştık
Ben ve meme yanındaysak uyuyordu yani
Uyandıkça iki çekiyor devam ediyordu uykuya
Yeni bebeğimde emzik denedim
Philips avent aldı gece yananlardan
Belki sizinki de alır isterseniz deneyin
Ha bu arada aşırı emzik düşkünü değil
Yine meme düşkünü
Tok bile olsa deli gibi emer beni
Ama emzik en azından arabada veya dışarıda iken biraz tutuyor
Biraz o rahatlığı oldu
İnşallah emzik alır sizinki de almazsa da dert değil bir süre sonra emme süresi düşüyor ve başka şeylere odaklanıyor
İlk aylarda önemli emzik
Benim Kızım beni emerek uykuya dalıyor emzikle değil mesela
Ya da ben doğru kullanamıyorum emziği
Uyurken alanlar nasıl aldırıyorlar varsa bir yöntem söyleyin ☺️❤️
Allah yardımcınız olsun
Kolik biraz zorlar yıpratır
Bizde de cadı saati olayı oluyor mesela akşam saatlerinde
Ya uyutmam gerek o arada ya da emzirmem
Yoksa hep mızır mızır 😬
Kolik yoksa cadı saati var
Şimdiki bebekler çok garip
Bizim zamanımızda yok muydu acaba diyorum kolik gaz cadı saatleri 😂🫣
Vallahi eskiler nasıl yaparmış bilmiyorum 🤷🏾‍♀️ Ama kolik vs dediğim zaman “kolik ne yaa” yanıtını alıyorum sık sık :)
Ben akşam olsun istemiyorum mesela :))
Gündüz uykularını kısa tutayım diyorum ama bu seferde mümkün değil uyandıramıyorum. Kısır döngü gibi…
3.ayı geride bırakıyoruz 9 gün sonra fakat düzen her geçen gün daha da bozuluyor gibi…

Emzik 2 çeşit denedim tutmadı
Şuan aklımda Philips avent ve bibs var
En kısa zaman da onlara da şans vereceğim ki memeden uzaklaşsın.
Çünkü bahsettiğiniz gibi tok dahi olsa memede uyumak istiyor.

Herkese merhaba. Buraya içimi dökmek ve bir nebze de olsa yardım alabilmek ya da benimle aynı durum ve duyguları yaşayanların tecrübelerini okumak için geldim. Öncelikle biri 2.5 aylık biri de 10 yaşında iki Kızım var. Çok şükür. Allah’ım evlat sahibi olmak isteyen herkese sağlıklı,hayırlı evlatlar versin hayırlı zamanda. Şimdi şöyle bir durum var. İlk Kızım zor bir bebekti beni hem uyku hem yeme konusunda çok zorladı. Emerek uyurdu ve beraber yatardık ve bu beraber yatma işi 4 yaşına kadar devam etti. Yatağını ayırdığım gün inanamamıştım. Artık uyuyabiliyordum kesintisiz. Derken seneler geçti ikinci bebiş geldi. Lohusalığı biraz zor geçirdim. Şimdi de yine aynı korkular sardı beni. Beynimin içi sürekli aynı sorunla uğraşıyor”uyku”. Ya yine aynı olursa diye içim içimi yiyor. Bu kızım da emerek uyuyor zor da olsa bazen kucakta uyutuyorum ama çok nadir. Bebeğimi gece uykusuna geçirirken çok zorlanıyorum ve gündüz uykularında da aynı şekilde. Bana tavsiye verebileceklerden tavsiye almak isterim. Bir de bebekle ilgilenmekten diğer kızımla sanki hiç ilgilenemiyormuşum gibi hissediyorum bu da beni iyice üzüyor. Bu durumu yaşayanlar da var mı aranızda? Tükenmiş hissediyorum çoğu zaman. Her türlü tavsiyeyi dinlemek istiyorum. Şimdiden cevap verenlere çok teşekkür ediyorum. Bir de bu aylarda bebeği olanlar için sorum gece uyku saatine yakın huysuzluk başlıyor mu bir de gündüz hiç uyutamadığınız ya da zor da olsa çok az uyuttuğunuz oluyor mu? Bir de gece gezmelerine çıktığınız oluyor mu yani bebeğin uyuyacağı saatlerde dışarda olduğunuz oluyor mu ve sonrasında eve geldiğinizde uyutabiliyor musunuz?

3 haftalık bebeğim var. Artık akışına bıraktım.
Bezlerin doluluğunu - ateşini - genel durumunu takip ediyorum.
Bunlar iyiyse uykuyu artık olduğu kadar - süreç diyetek kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.

Gündüzleri 3 saatte bir emziriyorum ve altını değiştiriyorum.

Geceleri 4 saati buluyor bazen.

Uyku düzeni çok farklı. Bazen iyi uyuyor- bazen hiç uyumuyor ne yapsamda.

Süreç olduğunu düşünmeye çalış- elbette düzene oturacaktır.

Ben yurtdışında yaşıyorum. Ayda bir kontrole gideceğiz.

İlk kontrolümüz 15 ocakta kırkı çıkmaya yakın.

Ozaman tekrar danışacağım.

Anne olunca endişe hiç bitmiyor.

Vallahi eskiler nasıl yaparmış bilmiyorum 🤷🏾‍♀️ Ama kolik vs dediğim zaman “kolik ne yaa” yanıtını alıyorum sık sık :)
Ben akşam olsun istemiyorum mesela :))
Gündüz uykularını kısa tutayım diyorum ama bu seferde mümkün değil uyandıramıyorum. Kısır döngü gibi…
3.ayı geride bırakıyoruz 9 gün sonra fakat düzen her geçen gün daha da bozuluyor gibi…
4. Ayda da uyku gerilemesi var diyorlar yani her ayda bir güncelleme geliyor
Belki uyku gerilemesiyle birlikte düzelir
İlk kızımda 3-4 ay gibi düzelmişti çünkü 🥹

Emzik 2 çeşit denedim tutmadı
Şuan aklımda Philips avent ve bibs var
En kısa zaman da onlara da şans vereceğim ki memeden uzaklaşsın.
Çünkü bahsettiğiniz gibi tok dahi olsa memede uyumak istiyor.
İlk bibs aldım tuttu
Ama eczanedeki kadın iyi değil deyince avent verdi
Onu daha iyi tuttu
Denemekte fayda var
Dediğim gibi böyle olunca memeyi acıkınca ,gece uykusuna geçerken ve sonrasında ve de huzursuz olduğu sakinleşmek istediği zamanlarda emiyor
Arabada vs emzirdikten sonra hala susmuyorsa ve tok olduğundan eminsem emzik kurtarıcı oluyor
İnşallah alıştırabilirsiniz 🤲❤️

3 haftalık bebeğim var. Artık akışına bıraktım.
Bezlerin doluluğunu - ateşini - genel durumunu takip ediyorum.
Bunlar iyiyse uykuyu artık olduğu kadar - süreç diyetek kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.

Gündüzleri 3 saatte bir emziriyorum ve altını değiştiriyorum.

Geceleri 4 saati buluyor bazen.

Uyku düzeni çok farklı. Bazen iyi uyuyor- bazen hiç uyumuyor ne yapsamda.

Süreç olduğunu düşünmeye çalış- elbette düzene oturacaktır.

Ben yurtdışında yaşıyorum. Ayda bir kontrole gideceğiz.

İlk kontrolümüz 15 ocakta kırkı çıkmaya yakın.

Ozaman tekrar danışacağım.

Anne olunca endişe hiç bitmiyor.
Allah bağışlasın yavrunuzu. Sağlıkla büyütün inşallah. Daha çok küçük bebeğiniz zamanla düzelecek inşallah. Annelik işte dediğiniz gibi her türlü duyguyu barındırıyor içinde. 🥹

İlk bibs aldım tuttu
Ama eczanedeki kadın iyi değil deyince avent verdi
Onu daha iyi tuttu
Denemekte fayda var
Dediğim gibi böyle olunca memeyi acıkınca ,gece uykusuna geçerken ve sonrasında ve de huzursuz olduğu sakinleşmek istediği zamanlarda emiyor
Arabada vs emzirdikten sonra hala susmuyorsa ve tok olduğundan eminsem emzik kurtarıcı oluyor
İnşallah alıştırabilirsiniz 🤲❤️
Güncelleme geldi bizimkine
Önce kucağımda kapanış ayakta sallanarak uyumaya başladı 😀😀😀😀

Bu bebeklerin bir süre sonra günü gününü tutmuyor gerçekten. Çok fena hasta oldum, serum istedim zorla. Şehir dışında herkesten uzağım, eşim nöbetçiydi yılbaşı akşamı arkadaşım kaldı o gece yanımda sağolsun. 1,5 hafta önceden beri bütün herşey alt üst oldu, o günden beri ne ben toparlanabildim tam ne de bebişim. Şuan 2 ay 9 günlük. Her gün farklı bir huyu çıkıyor, onla ilgilenmekten gün içinde ağzıma yemek koyamaz hale geldim. Çok yorgunum 🥹. Gaz olayı bizi bitirdi.

Bu bebeklerin bir süre sonra günü gününü tutmuyor gerçekten. Çok fena hasta oldum, serum istedim zorla. Şehir dışında herkesten uzağım, eşim nöbetçiydi yılbaşı akşamı arkadaşım kaldı o gece yanımda sağolsun. 1,5 hafta önceden beri bütün herşey alt üst oldu, o günden beri ne ben toparlanabildim tam ne de bebişim. Şuan 2 ay 9 günlük. Her gün farklı bir huyu çıkıyor, onla ilgilenmekten gün içinde ağzıma yemek koyamaz hale geldim. Çok yorgunum 🥹. Gaz olayı bizi bitirdi.
Sizi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcımız olsun. Ben de koştur koştur yapıyorum çoğu şeyi ama yine de yarım kalıyor. Ayakta yiyorum çoğu zaman hemen atıştırıyorum. Öyle uzun uzadıya yemekler hayal oldu şimdilik. Gündüz uykularına dikkat edin diyorlar ediyorum uykusu gelince uyutmaya çalışıyorum ama en fazla 45 dakika uyuyor. Uzatamıyorum bir türlü. Tükenmiş hissediyorum bazen. Buraya yazıp bir çare arıyoruz hepimiz 🥹

Gündüz ayakta sallıyorum
1,5-2 saate yakın uyuyor tam daldığı zaman.
😌
Ben de mi denesem acaba çünkü çok kısa uyuyor benimki
Derin daldıktan sonra sallamayı bırakıyor musunuz
Kundak filan yapıyor musunuz
Bir de geceleri nasıl uyutuyorsunuz
Kaç saatte bir uyanıyor 🥹

Sizi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcımız olsun. Ben de koştur koştur yapıyorum çoğu şeyi ama yine de yarım kalıyor. Ayakta yiyorum çoğu zaman hemen atıştırıyorum. Öyle uzun uzadıya yemekler hayal oldu şimdilik. Gündüz uykularına dikkat edin diyorlar ediyorum uykusu gelince uyutmaya çalışıyorum ama en fazla 45 dakika uyuyor. Uzatamıyorum bir türlü. Tükenmiş hissediyorum bazen. Buraya yazıp bir çare arıyoruz hepimiz 🥹
Sizinki yatağında yatıyor mu peki? Benim bebeğim gündüz asla yatağa yatmıyor. Hep kucakta uyumak istiyor. Gündüz uykusunu az uyutayım deyip uyandırırsam da zor uyanıyor kavga kıyamet uyandırıyorum. Yatağına vs koyarsam bazen yarım saat duruyor bazen hiç durmuyor direk ağlıyor. Akşam saat 10da uyutursam (çok direniyor) gece rahat gibiyim, yani yine 2 saatte bir kendi kalkıyor ama eğer 10a kadar uyutamazsam 12ye doğru gidiyor ve çılgınlar gibi ağlıyor mecbur memeye alıyorum emzikte tutmamaya başladı (çok uykuluysa nadir) memeye alınca gazını çıkartırken uyanıyor, çıkartmazsam sancısı vuruyor. Zaten silikon uç kullanıyorum o da gaz yapıyor bence. Akşam yatağına yatırıyorum, yine de gece uyan uyu derken normal olarak benim gece rahat yatakta uykum bölük bölük toplam 3 saat falan, sonra üzerime alıyorum 3-4 saatte öyle uyuyor tabi bişey anlamıyorum o uykudan da.
Algısı açıldığı için artık uykuya geçişi zor oluyor diye düşünüyorum, bir yandan çok heyecanlı bir yandan da çok yorucu olmaya başladı. Üzerine evden falan çıksam pert olurum herhalde. Pusette de uyumuyor dışarda uyursa en fazla yarım saat ve yine pış pış uykudan bayılmak üzereyken emzik, kafayı yemek üzereyim. Eve yatılı birini almak dahi istemiyorum en azından akşam yatağına koyuyorum yine huyu değişir diye korkuyorum evdeki değişikliklerden

Sizinki yatağında yatıyor mu peki? Benim bebeğim gündüz asla yatağa yatmıyor. Hep kucakta uyumak istiyor. Gündüz uykusunu az uyutayım deyip uyandırırsam da zor uyanıyor kavga kıyamet uyandırıyorum. Yatağına vs koyarsam bazen yarım saat duruyor bazen hiç durmuyor direk ağlıyor. Akşam saat 10da uyutursam (çok direniyor) gece rahat gibiyim, yani yine 2 saatte bir kendi kalkıyor ama eğer 10a kadar uyutamazsam 12ye doğru gidiyor ve çılgınlar gibi ağlıyor mecbur memeye alıyorum emzikte tutmamaya başladı (çok uykuluysa nadir) memeye alınca gazını çıkartırken uyanıyor, çıkartmazsam sancısı vuruyor. Zaten silikon uç kullanıyorum o da gaz yapıyor bence. Akşam yatağına yatırıyorum, yine de gece uyan uyu derken normal olarak benim gece rahat yatakta uykum bölük bölük toplam 3 saat falan, sonra üzerime alıyorum 3-4 saatte öyle uyuyor tabi bişey anlamıyorum o uykudan da.
Algısı açıldığı için artık uykuya geçişi zor oluyor diye düşünüyorum, bir yandan çok heyecanlı bir yandan da çok yorucu olmaya başladı. Üzerine evden falan çıksam pert olurum herhalde. Pusette de uyumuyor dışarda uyursa en fazla yarım saat ve yine pış pış uykudan bayılmak üzereyken emzik, kafayı yemek üzereyim. Eve yatılı birini almak dahi istemiyorum en azından akşam yatağına koyuyorum yine huyu değişir diye korkuyorum evdeki değişikliklerden
Kısmen benzer şeyler yaşıyoruz. Bizimkini gündüz nereyi bulursam oraya yatırıyorum beşiğine çok fazla koymadım ama alıştırmam gerek artık. Gece beşiğinde ama beşik anne yanı yan yana yatıyor gibi bir şeyiz. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama yanında uyuyor gibi oluyorum bu şekilde. Bazen 2 bazen 3 saatte bir emmeye kalkıyor bazen 1 saatte de kalktığı oluyor. Bizim de gece uykularımız 10u buluyor. Birkaç gün erken girdim odaya erken uyutabilirim belki diye mesela 8 gibi girdim ama yine 10dan önce uyutamadım hatta bazen 11-12 yi bile geçtiği oldu. Ben de çok yoruluyorum. Bir de benim 10 yaşında bir kızım daha var. İnanın şuraya sadece yalnız olmadığımı hissetmek için geliyorum. Birbirimize yazdıkça benzer şeyler yaşadığımızı gördükçe deneyimlerimizi paylaştıkça bir nebze olsun rahatlıyorum. Daha bugün yine ağladım eşime ne zaman düzene girecek iş yapmayı özledim dedim. İnsan iş yapmayı özler mi özlermiş hem de rahat rahat koşturmadan 🥹

Kısmen benzer şeyler yaşıyoruz. Bizimkini gündüz nereyi bulursam oraya yatırıyorum beşiğine çok fazla koymadım ama alıştırmam gerek artık. Gece beşiğinde ama beşik anne yanı yan yana yatıyor gibi bir şeyiz. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama yanında uyuyor gibi oluyorum bu şekilde. Bazen 2 bazen 3 saatte bir emmeye kalkıyor bazen 1 saatte de kalktığı oluyor. Bizim de gece uykularımız 10u buluyor. Birkaç gün erken girdim odaya erken uyutabilirim belki diye mesela 8 gibi girdim ama yine 10dan önce uyutamadım hatta bazen 11-12 yi bile geçtiği oldu. Ben de çok yoruluyorum. Bir de benim 10 yaşında bir kızım daha var. İnanın şuraya sadece yalnız olmadığımı hissetmek için geliyorum. Birbirimize yazdıkça benzer şeyler yaşadığımızı gördükçe deneyimlerimizi paylaştıkça bir nebze olsun rahatlıyorum. Daha bugün yine ağladım eşime ne zaman düzene girecek iş yapmayı özledim dedim. İnsan iş yapmayı özler mi özlermiş hem de rahat rahat koşturmadan 🥹
Evet ben de çok özledim ve artık şuna kanaat getirdim yardım olmadan çocuk büyütmek çok zor. Siz ikiye bölünmüşsünüz bir de, ben büyük konuşmuyorum ama tek çocuk iyidir 😂. Ben de ağlıyorum, arada kuruluyorum da eşime. Ev işini bıraktım sayılır, yemek konusu da idareten hızlı bişeyler yapmaya çalışıyorum. Bu tempoya hiç alışkın değilim inanılmaz kilo verdim, sanırım son çare bir yardımcı tutmaya çalışacağım en azından yemek konusunda çok zorlanıyorum çünkü ve hazırlayacak vakti geçtim yiyecek zamanım çok yok evde eşim yokken aç kalıyorum resmen. Bir elma bile yiyemedim bütün gün. Beşiğe nasıl alıştıracaksınız ben onu bile gözümde büyütüyorum çok.

Back
X