• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Bebeğinizi büyütürken sizi en çok ne zorladı ?

Bebeğinizi büyütürken sizi en çok ne zorladı ?

• Ankete Katılan
    1.782
Tamam, iyi güzel de çocuğa hiçbir besleyiciliği bulunmayan aksine zararı dokunan yemek sularını veriyormuşsunuz, ilk olarak onu vermeseydiniz.
Zeytinyağı içirin, çok daha faydalı.
Eti cici bebe beyin tümörü yapıyormUşmuş :))) beynimde tümör var haberim yok sanırım :p

İlk 4 ay gaz şimdide diş ve memeyi uyku arkadaşı yapıp saat başı uyanması yani uyku sorunu. Allah büyük geçecek elbet. amin :)

İkizlerde çok sıkıntı yaşadım anlat anlat bitmez:-)
Uykusuzluk,yeme problemi,gaz,geç yürüme,yaramazlık ve +2 olduğu için tek başına ev işleri,yemek vs yetiştirmek çok zor olurdu..Ama oğlumda çok şükür neredeyse hiç birini yaşamadım..Şimdi kızlar sakin oğlum yaramaz:KK53:
Rabbim sağlık versin gerisi geçiyor..
Bebekliği zor olanlar büyüyünce uslu olur diyorlar bende onla avunuyorum nevreste :confused:

Benim çocuklarım usluydu. Çok zorlanmadım büyütürken sadece oğlumun uyku problemi vardı, hiç sevmezdi daha hala da sevmez . Şu an 15 yaşında ve uykunun kendisi için zaman kaybı olduğunu düşünür.

Ankete ilk katılan ben olayım, en ihtiyar anne olarak. Kızım sakin bir bebekti ama uyku problemi yaşadık 9. aya kadar.
En ihtiyar anne rekorunuzu üzgünüm elinizden alacağım.Şu an 47 yaşındayım.Kizima bazen takiliyorum .yasli annen var dediğimde yaşlı sifatini kesinlikle kabul etmiyor.26 yaşında oğlumu .42 yaşında kızımı dünyaya getirdim.16 yaş fark var aralarında oğlum çok şükür problemsiz büyüdü.Ergenlik nedir görmedim.Kizim 2.5 ay sonra 6 olacak zaman zaman soz dinlemiyor ama ben dilinden anlıyorum inatlaşmiyorum kizi mdan ziyade babamızın kizimiza fazla müdahale etmesi ve babannemizin fazla yüz vermesi beni daha çok yoruyor

Aynen canim bendede emzirme cok zor bi surecti sutum oldugu halde emzirememek emmeyi reddetmesi cok uzucuydu
Bizde sütte geldi gelemedi kızımın doğum kilosu biraz düşüktü yeterli kuvvette ememiyordu saatlerce bitmeyen emzirmeler ve sonunda mama yiyerek uyku..
Çok çok zor günlerdi.
Malesef hatırlamak bile istemiyorum canım

Kızım inanılmaz kucakçı. Hala da öyle.. (11 aylık)
Sayesinde üçüncü bir kolum olmasını diledim hep :olamaz:
Tek elle yüzümü yıkamayı, tek elle yemek yemeyi ve bir çok şeyi tek elle yapmayı öğretti bana:KK48:

Tek çocuğunuz olduğu için pişman mısınız şimdi?
Pişman değilim, eşim, ben ve kızımın ortak kararı diyebilirim hayata tek çocukla devam etmek.
Kardeşi en çok isteyebileceği dönemlerde bile istemedi, o istese belki kararımızı tekrar gözden geçirirdik.

Bebekliği zor olanlar büyüyünce uslu olur diyorlar bende onla avunuyorum nevreste :confused:
Kesinlikle oyle benim ilk cocugum da deli gibi kolik sancilari vardi 24 saat nerdeyse bagirirdi ustune birde 4.5 aylikken kalca cikikligindan alciya girdi ne kadar zor zamanlardi ama onlar gecince inanin o kadar agir uslu bir cocuk olduki disari ciktigimizda millet cocugun pesinden kosardi inanin birgun bile kosmadim hep yanimda yururdu

Kızım 3.5 yasında ama yemek hala problem bizde.Anne sütünü uzun süre ve çok güzel emdi ama yemek işi hep sıkıntı oldu
Hep zorla malesef.:KK43:

Ben oylamada uykuyu isaretledim. Ama dört aylık olmasından itibaren akşam yedide uyuyup sabah 7-8 gibi uyanirdi. Bugün 15 aylık oldu hala aynı. Sadece ilk dört ay uykusuzluktan ve birazcık gazdan çektim. Benim asıl çektiğim şey bir yaşına kadar beni görmeden durmamasiydi. Kapidan çıktığım an baş baş bağırırdi doğduğundan beri. Tuvalete bile koşarak gider gelirdim ama gelene kadar aglamaktan morarirdi. Ay ikinci ye hamileyim 23 haftalık. Insallah5tek derdim bu olur

gelecek hafta 4. ayını dolduracak tek sorunumuz uyku 3 gündür gündüz uykusu yok uyumadığı için huysuz hayırlısıyla yaz geleydi en azından çıkardık temiz havaya çıkınca iyi uyuyor :anne:

Yemek suları dediğim ekmeğe bandırık ufak birşey tutupta kaşık kaşık değil tabi , neyse siz kimyasal o cici bebeleri vermeye devam edin !
Tamam, iyi güzel de çocuğa hiçbir besleyiciliği bulunmayan aksine zararı dokunan yemek sularını veriyormuşsunuz, ilk olarak onu vermeseydiniz.
Zeytinyağı içirin, çok daha faydalı.

Benim kızımda tek hiç geniş aile özlemi çekmedim aksine bıktım bitmeyen dertler sorunlar sorumluklar , hiçde pişman değilim ,çok çocuğun çok derdi var, güldüğün kadar birde ağlıyorsun, ben küçükten bıkmışım sorumluluk almaya ,herkese göre değil büyük aile olayı , maddiyatta önemli günümüzde ,

Benim kızımda tek hiç geniş aile özlemi çekmedim aksine bıktım bitmeyen dertler sorunlar sorumluklar , hiçde pişman değilim ,çok çocuğun çok derdi var, güldüğün kadar birde ağlıyorsun, ben küçükten bıkmışım sorumluluk almaya ,herkese göre değil büyük aile olayı , maddiyatta önemli günümüzde ,

Yemek suları dediğim ekmeğe bandırık ufak birşey tutupta kaşık kaşık değil tabi , neyse siz kimyasal o cici bebeleri vermeye devam edin !
Benim cici bebe verdiğimi kim söyledi?
Bebeğimin her türlü yiyeceğini kendi evimde ve organik ürünlerden hazırlıyorum.
Eğer hazırladıklarımı yemezse, kendine değişik lezzetler ararsa da denetimli şekilde her türlü bisküvi ya da hazır gıda da verebilirim.
Zaten mama ise beslenen bir bebek benimki, ne yapalım çocuk açlıktan çatlasın mı?
Ayrıca çocuğa ekmek vermek bile ne kadar doğru ki, siz damak tadı adına yemek suyu tattırıyorsunuz.
Bilgileriniz 1900lü yıllardan kalma herhalde, gerçi herkesin bir yoğurt yeme biçimi vardır, bir şey diyemem siz bilirsiniz.

Zaten iştahsız çocuklarda önceden damak tadı es geçildiği için yemekle arası yok lştahta yok bence benim yöntemim doğru ,aman neyse ya sen bildiğini oku !
Benim cici bebe verdiğimi kim söyledi?
Bebeğimin her türlü yiyeceğini kendi evimde ve organik ürünlerden hazırlıyorum.
Eğer hazırladıklarımı yemezse, kendine değişik lezzetler ararsa da denetimli şekilde her türlü bisküvi ya da hazır gıda da verebilirim.
Zaten mama ise beslenen bir bebek benimki, ne yapalım çocuk açlıktan çatlasın mı?
Ayrıca çocuğa ekmek vermek bile ne kadar doğru ki, siz damak tadı adına yemek suyu tattırıyorsunuz.
Bilgileriniz 1900lü yıllardan kalma herhalde, gerçi herkesin bir yoğurt yeme biçimi vardır, bir şey diyemem siz bilirsiniz.

Back