• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Bebeğinizi büyütürken sizi en çok ne zorladı ?

Bebeğinizi büyütürken sizi en çok ne zorladı ?

• Ankete Katılan
    1.782
bizim uyku sorunumuz yoktu gece sabaha kadar uyurdu herkes oh ne güzel derdi , gel gelelim en çok emme proplemimiz oldu , daha bir günlük bebekken beni itti memeyi almadı kafasını geri attı hep ama açlıktan ağlıyordu buna ragmen memeyi almadı.
sütümü sağdım benden uzaklaşmasın diye biberonla değil kaşıkla verdim.
sütüm çok fazlaydı ama çocuk emmiyordu benim sütler emmeyince boşa akıyordu.
sağdım biriktirdim hep
bu şekilde olmasına rağmen iki yaşına kadar sütümü verdim uğraştım
toplamda bir kutu mama yemedi, bazen sağdım kaşıkla verdim bazen uyurken uyku sersemi mememi verdim ağzına öyle böyle bir şekilde uğraştım

ama bunların hiç biri ;
-neden emmiyor?
-niye kaşıkla veriyorsun?
-seni istemiyorsa süt annesi bulalım ,
-niye bireronla veriyorsun?
-sütün yok mu senin
-aaa anne sütü çok önemli, vs..
gibi çevreden duydugum yaralayıcı sözler kadar zorlamadı beni

tamam anne sütü çok önemli ama sonuçta anne sütü almayan çocuk ölmüyor , şimdiki aklım olsa evet yine uğraşırdım çocugum için ama kendimi bu kadar yıpratmazdım, insan yeni doğum yapmış çok duygusal hassas oluyor tecrübesiz oluyor milletin çocuklarını görürdüm annesinin kokusunu alınca rahatlayan kuzu gibi emen ama benimki emmezdi , benim ki kafasını geri atardı çocugun yüzünü bile kendime döndüremezdim ben emzirecek sanıyordu heralde kafayı arkaya atardı ,
bu çocuk beni istemiyor derdim ağlardım

en çok bunlar zorladı beni
Yaşadıklarımı anlatmşsn resmen:dua:

Beni en çok emzirme zorladı. Bizde malesef doğal bir süreç olarak ilerleyemedi.

Kesinlikle yemek :kk77:
O yemesi gerekeni yedikden sonra ne ev işi ne uykusuzluk koyuyor bana hatta öle bi keyfim yerine geliyor ki evi başdan yaratıyorm....ama inatlaştığı zaman çok üzülüyorum başım yastıkdan kalkmıyor... Yemeyen bebek çok zormuş...gaz , kabızlık, uykusuzluk,reflü problemleri zaten var ama hiç birisi aç olmasını bilmen kadar yıpratıcı değil...:KK34:

Bir şey daha ekleyeyim doğurmak mı doyurmak mı benim için doyurmak.

Uyku problemi ve yalnızlık. Herşeye tek başına yetişmeye çalışmak inanılmaz yorucuydu. Hergün iki saatlik uykuyla tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışmak benim için insanüstü bir güç gerektiriyordu. Destek olacak kimse yoktu. 3 seneden fazla sürdü böyle. Duvarlar üstüme üstüme geliyordu artık :) Ama atlattık gitti şükür. Şimdi ikinci çocuğu yapacak cesaretim yok. Bir daha aynı şeyleri yapabilecek güçte miyim bilmiyorum:)
Aynilarini şimdi ben yaşıyorum üstelik iki cocukla.
Yalniz çocuk büyütmek okadar zorki.Hele bide benim büyük zorun zoru bir çocuk.
Herşeye tek başına yetismeye çalışmak, çocukları bir saatligine bile birakacak brisinin olmamasi...... Bazen tukeniyor gibi oluyorum ama onlarin sevgisi yeniden yeniden toparliyor beni..

Kızım 2 yaşına kadar anne sütü aldı.gaz kabızlık yeme uyku hiç zorlamadı.ancak gelişim geriliği beni zorladı
Oğlum anne sütünü almadı dört ay uğraştım sütüm kesildi
Kabızlığı zorluyor beni:KK14:

Herşeye tek başına yetismeye çalışmak, çocukları bir saatligine bile birakacak brisinin olmamasi...... Bazen tukeniyor gibi oluyorum ama onlarin sevgisi yeniden yeniden toparliyor beni..
Kesinlikle bende ayni durumdayim kizim 2 ye gidiyor ona ilgi odevleri kucuk 4 aylik bitmek tukenmek bilmeyen gaz gaz gazz delirmek uzereyim surekli bagiriyor nefes alamiyorum suan biyerlwre gitmem lazim yalniz kalmam lazim ama yalnizim yalnizim

İkizlerde çok sıkıntı yaşadım anlat anlat bitmez:-)
Uykusuzluk,yeme problemi,gaz,geç yürüme,yaramazlık ve +2 olduğu için tek başına ev işleri,yemek vs yetiştirmek çok zor olurdu..Ama oğlumda çok şükür neredeyse hiç birini yaşamadım..Şimdi kızlar sakin oğlum yaramaz:KK53:
Rabbim sağlık versin gerisi geçiyor..

Kesinlikle uyku problemi. Dogdugu ilk günden bu yana halen de yaşıyoruz 13 aylık oldu. Gece saat başi uyanıyor.

Herşeye tek başına yetismeye çalışmak, çocukları bir saatligine bile birakacak biinin olmamasi...... Bazen tukeniyor gibi oluyorum ama onlarin sevgisi yeniden yeniden toparliyor beni..
Allah kolaylık versin size de. 1 saatliğine bile emanet edecek kimseyi bulamamak ne demektir, insan zor durumda kalınca birilerinin desteğini hissetmemek ne kadar önemlidir çok iyi bilirim. Sevgileri dayanma gücü veriyor ama dediğiniz gibi.

Bazen saatlerce tuvaletini bile tutmak zorunda kalıyor insan yalnız olunca. Çocukla ilgilenmek zorunda iken, evin işlerini toparlamak zorunda iken yarım saatlik uyku için ağladığımı bilirim. Duşa girmek için eşimin eve gelmesini beklerdim, ne günlerdi... Yalnızlık zor süreç...

En çok gaz sancılarından dolayı uyumadı açıkca çaresinide bulamadık 6 ay çektik diyebilirim yemek konusunda beni üzmedi ama bende 5 ayda yemek sularını vermeye başladım damak tadı alışsın diye , birde ben şu cici bebe veren tembel annelere acaip uyuz oluyoruz insan hiç bu kadar kimyasal karışımı bebeğe nasıl verebilir kalk bir doğal birşey ver o cici bebe harika satış pazarlaması yapılan kimsal bir ürün anneler buna nasıl kanıyor anlamıyorum beyin tümürü yıllar sonra oluşuyor bu üründen çocuğuna veren cidden risk altında birde çocuklar nezle olmadan boğaz ağrısında hemen çörekotu yağı versinler anında boğaz ağrısı ve nezle oluşmuyor ,denenmiştir
ilaca başvurmayın o çocuk şurupları çocukları zehirliyor
Tamam, iyi güzel de çocuğa hiçbir besleyiciliği bulunmayan aksine zararı dokunan yemek sularını veriyormuşsunuz, ilk olarak onu vermeseydiniz.
Zeytinyağı içirin, çok daha faydalı.

Kızınızın sevgi ve şefkatle kardeşini sarıp sarmaladığını görünce bütün yorgunluğunuz giderdi.:KK200:Ben de zirvede bırakmıştım ama oğlumun kardeş diye yalvarmaları karşısında dayanamadım.:anne:
Benim kız annesinin potansiyeli bildiğinden midir nedir hiç kardeş istemedi, aksine kardeşin olsun mu sorularına hayyyyıııırrr istemem derdi :-)

Back