- 7 Haziran 2015
- 1.184
- 2.168
- 133
- 39
- Konu Sahibi Audreyhorne
-
Biz de ailelerden uzak olduğumuz ve durumumuz elverdiği için kendim bakıyorum. Sizin durumunuzda en mantıklısı bu olacak. Işe başlamadan önce bakiciyla 1 2 hafta birlikte bakarsınız. Hem sizin duzeninizi isteklerinizi anlamis olur hem bebeğiniz alışırMerhaba
4.5 yıllık evliliğim var ve artık yavaş yavaş bebek düşünüyoruz. Fakat aklımı sürekli kurcalayan hatta erteleme durumuna getiren bir derdim var
Bebeğe kim bakacak ?
Annem 1.5 saatlik uzakta yaşıyor 8 ve 4 yaşlarındaki yeğenime bakıyor. Anneleri olmadığı için başkasının bakması çok söz konusu değil.
Kayınvalidem 8 saat uzaklıkta başka şehirde. Kendisi çalışmak zorunda ve buraya yerleşmeyi düşünmüyor.
Ben kamuda çalışıyorum ve konut kredim var. Ücretsiz izin alamam bütçemizi ciddi sarsar.
6 aya kadar evde kalabilirim sonra çalışmak zorundayım.
0-2 yaş kreşleri nasıl ?Böyle bir durumda kalan var mıdır?
Evde bakıcıya bırakmakta çok içime sinmiyor.
Derdini seveyim diyebilirsiniz ama maalesef hayatı çok planlı yaşayan bir insanım ve bu konu yüzünden sürekli bebek işini erteliyorum.
Bakıcıya ödeyememek meblağ sizi sarsacak mı peki ?Doğmamış çocuğa don biçme demesinler diyeçok teşekkür ederim
Oh ne guzel devleti kazıkla diyorsun yani kendi şartlarinizi düşunmeden cocuk yapmanin çözumu dolandiricilik yapmak mi sizin gibiler yuzünden is hayatinda calisan kadinlarin algisi cok kotü1 2 sene olsa cocugu erteleyemezmisiniz diyecektim ama 6 sene cok uzun bir sure
peki rapor alma sansiniz yokmu bir tanidigimixin 3 uzleri oldu analik izninden sonra baya bir surede heyet raporu kullandi bu sekilde belki 1.5 2 yasina kadar idare edebilirsiniz
devleti kaziklamakla alakasi ne bu isin? memur degilim isin o boyutunu bilmiyorum acikcasiOh ne guzel devleti kazıkla diyorsun yani kendi şartlarinizi düşunmeden cocuk yapmanin çözumu dolandiricilik yapmak mi sizin gibiler yuzünden is hayatinda calisan kadinlarin algisi cok kotü
Ozel sektörde tekmeyi yersin zaten de bu numaralari devlete yapiyor herkesdevleti kaziklamakla alakasi ne bu isin? memur degilim isin o boyutunu bilmiyorum acikcasi
bu raporu aldiklarinda maaşlarida mi yatiyor bu tepkinin sebebini anlayamadimOzel sektörde tekmeyi yersin zaten de bu numaralari devlete yapiyor herkes
Engelli raporu ivin kirk takla atani ayri izin almak icin rapor isteyip cirkefleseni ayri ne pis huyunuz var ya
Çok eşsiz bir çocuk da dunyaya getirmeyecrksiniz ha
bu raporu aldiklarinda maaşlarida mi yatiyor bu tepkinin sebebini anlayamadim
ağzini topla ayrica uslubuna dikkat et
bu şartlarda hoş bir sey degil tabi ama el mahkum demek ki insanlarinda bu konuda bir orta hal bulunmali annelik izinleri uzatilmali bence 3 ay cok kisa anasina babasina baktiramayacak insanlar icin cok zor olmali cocuk icin daha zordur eminimaynen rapor olduğu için maas almaya devam ediyorlar. bi nevi ücretli izin gibi.
haksız kazanç oluyo bence de ama konunun sizle alakası yok. bu bı zihniyet. ben hic bu yollara bulasmadan ücretsiz izin aldim diye gerizekalı muamelesi görmüştüm bazı iş arkadaşlarımdan. oysaki olmasi gereken benim yaptığım.
üye de bu tarz şeylere tepki göstermiş.
bu şartlarda hoş bir sey degil tabi ama el mahkum demek ki insanlarinda bu konuda bir orta hal bulunmali bence annelik izinleri uzatilmali bence 3 ay cok kisa anasina babasina baktiramayacak insanlar icin cok zor olmali cocuk icin daha zordur eminim
en azından yarim maasla bir iki yıl ücretli izin gibi bisey ciksa insanlar da rahatlar.aynen doğru söylüyorsunuz. benim de bakacak kimsem yoktu. 3 bin bakiciya versem geriye ne kalacak ki bana. çalışırken daha cok harcamam oluyodu benim.
ben hamile kalmadan önce yarım gün yasasi çıktı mesela. hala yönetmelik yok üç senedir cikaramadilar. ben de tam gün krese yollamak istemiyorum çok küçük çünkü. ama sartlar bu maalesef.
en azından yarim maasla bir iki yıl ücretli izin gibi bisey ciksa insanlar da rahatlar.
ama ben yine de kendi yaptığımız şeyler için tüyü bitmedik yetimin hakkına girmeyi doğru bulmuyorum. sonuçta evi oteleyebiliriz, çocuk doğurmayi da oteleyebiliriz. ama maas aliyosam o parayi haksiz alamam.
o bebeği de harama bulastiriyoruz böyle yaparak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?