Bebeğinize kim bakıyor ?

Bulmak biraz sorun 3 ay izin 3 ay rapor şeklinde evde kalacağım zaten.
Doktorlar çok riske girmiyor artık bu konuda
ozaman en iyisi bir bakici bulmak son 3 ayinizda bakicida yaninizda olsun cocuk alisir en azindan bir sure sut izni falan derken erken cikiyorsunuz zaten
kreşler çok fena mecbur kalmadikca okadar kucuk cocugu yollamayin cok fazla hastalaniyorlar
evde bakici en iyisi
tabi birde kamera sistemi telefonu cocugun eline verip oturmasin yani

Niye derdini seveyim diyelimki? Çalışan anneler icin bundan ala dert mi var?

Benim annem baktı 3.5 yasina kadar. Simdi krese yazdırdım. 7 aylıkken bıraktım ama cok zor oldu benim icin. arabayla goturup hergun birakip her aksam aldım. ev ödememiz vardi

Ama ikincisi nasip olursa 2 yıllık ucretsiz izin düsünuyorum bir aksilik cıkmazsa.

Ev kredi odemeniz sabitse maaslar arttıkca odeme artik kolaylasmaya baslıyor. Ben sizin yerinizde olsam odeme kolaylasana kadar beklerim sonra hamile kalırım.

sonra zaten 6 aylığa kadar maasta alırsınız. bir iki birikimde yaparsaniz ucretsiz izinle 2 yaşına kadar getirirsiniz. sonrası kres olur 1 yıllığına bakıcı olur halledersiniz.

Keşke benim bakma imkanım olsaydı da ben baksaydım. Ekonomik durumumuzdan ötürü 5 ay ücretsiz izin kullanabildim. Ücretsiz izinden döndüğümde 17 aylıktı ama. Öncesinde de rapor aldım, yıllık izin kullandım, 2 ay kadar eşim baktı falan derken bir yerde başlamak zorunda kaldım.
Bakıcı baktı yani. Bir buçuk aydır da eşimle yıllık izin alarak dönüşümlü bakıyoruz. Bayramdan sonra başka bir bakıcı başlayacak. Umarım bundan memnun kalırız. Bu arada evime kamera kurdum ben, kör noktaları mümkün mertebe azalttım.

Benimde ailem sizin gibi uzaktaydi. Komsulara sorarak bakici buldum. Anaokuluna kadar bakti hicte gozum arkada kalmadi. Hatta eve gelirdim kadin gidecek diye aglardi. Simdi anaokuluna baslayacak hala teyze gelsin sen ise git der bana. Insallah sizde bulursunuz boyle birini

Çok haklısınız. Keşke bir fırsatı olsa da kendim bakabilsem çok istiyorum ama şu an çok mümkün görünmüyor.
Bebek işini de çok erteleyemiyorum.
Bebeğim olmadan bile çok ağırlık yaptı bu konu üzerimde.
Siz de en iyisini yapmışsınız. Bir bebeğe annesinin bakması gibisi yok. Her şeyin önüne geçiyor.
Tanımadığım biri ile çocuğun evde yalnız kalması beni çok korkutuyor ama demek ki zamanla aşacağız..

1 hafta annem 1 hafta kayınvalidem bakıyor biri bana yakın diğeri ilçeden geliyor.Durumunuz böyleyse erteleyin çocuğu ziyan etmeyin kreşlerde

Çok böyle konular gördüm de daha doğmadan bunları mı düşünüyorsun yazanlar vardı
Kafam çok karıştı bir değerlendirme yapacağım.
Teşekkür ederim

Bakıcı konuları sıkıntılı konular, çevremde bakıcısıyla sorunu olan çok insan var ama tavsiyeyle, referansla bulunan, anne işe dönmeden önce bir süre aynı evin içinde yaşayarak yoluna koyulan bakıcı deneyimleri de mevcut. Allah şansınızı güldürsün ne diyeyim.

kres kalabalik oldugu icin daha güvenli geliyor cogu kisiye ama kreslerde de neler oluyor kameraya ragmen. eskiden anaokulunda calismis surucu kursu mudurumuz cocuklarin sutlerine konyak koyduklarıni anlatiyordu daha iyi uyusunlar diye.

hadi guvenli bir kres olsun yine de cocukla bir kisinin tum ihtiyaclarini karsilamasi baska, bir bakicinin birden fazla cocuga bakmasi baska.

mecbur olunmadigi takdirde en az 2 yasina kadar kendi ortaminda tek bir kisinin bakmasi oneriliyor. bakici artı kamera daha iyi.

erteleyebilirseniz biraz daha erteleyin cocuk isini. kredi sabit olacagi gelen zamlarla maas artacagi icin zamanla kredinin yükü hafifler. o zaman daha cok izin alabilirsiniz.

2 yaşina kadar çocujlar kendilerini ifade edemiyorlar. Kreste birsey yapsalar bilemezsiniz. Ama evde bakim da belirli yerlere kamera koydurursunuz goruntulu sesli. Bakiciya da soylersiniz. Sadece tek oda da baksın mesela. Ben oyle yapardım diye düşundum. Kreş riskli gibi. Kendini kurtarinca da kreşe verirsiniz .

Sizin durumunuzda en mantiklisi eve bakici gelmesi olur. Bebek cok kucukken evinde bakilmasi iyi olur. Eve kamera yerlestirirsiniz

Bakıcı olayından gözünüz korkmasın bu kadar. etrafımda bazı çalışan anneler hem kendi anneleri hem kv yakın olduğu halde bakıcı tutuyorlar çocuklarına.
Çünkü eğer çocuğuna aile büyükleri bakıyorsa o kadar zor oluyor ki sabrını sınıyorlar resmen insanın.
Çok iyi bakıcılar var, eğitimli, genç, deneyimli.
Eve görüntü ve ses sistemi de kurarsaniz sorun olmaz diye düşünüyorum.
Allah iyilerle karşılaştırsın yapacak birşey yok.
Bana da çok zor geliyor ama ben de bakıcı ayarlamak zorundayım bir süreliğine.

En azından 2 yaşına kadar bakıcıyla evde bakılmasını tavsiye ederim. Ama krediniz de varmjş, karar vermeden önce bulunduğunuz semte gelen bakıcı fiyatlarını araştırmanızı öneririm. Mesela bizim buralarda sigorta dahil 2500-3000 civarı istiyorlar.

O kadar küçük bebeği kreşe vermek mantıklı değil. Tamam kreş kamera ile izleniyor ama siz izlemiyorsunuz ki. Onlar kötü davransa nereden bileceksiniz? Kötü davranmak sadece fiziksel şiddet ile sınırlı değil. Psikolojik şiddet uygulasalar nereden haberiniz olacak. Gerekirse bin kisiyle gorusup kafa yapısı uyan bir bakıcı bulacaksınız evinize kamera koyup telefondan izleyeceksiniz. Bakıcı siz ise başlamadan en az 1 2 ay önce ise başlayacak. Bunun başka yolu yok. Kızımın yarim gun bakıcısı var izliyorum telefonumdan.

bakacak kimse yok bende bakıcıya güvenmiyorum gelecek mi gelmeyecek mi işimi çıkacak cenazesi mi olacak çocuğa ne öğretecek nasıl besleyecek tv nin karşısında mı oturacak belli değil bi de inanılmaz yüksek fiyat istiyorlar 2000 tlden aşağı duymadım o yüzden bir kreş ile anlaştım 6 7 aylıkken vereceğim hem bana yakın olacak hem de istediğim de gidip görebileceğim kreşlerin kamera sistemi var ayrıca 5 kişi var bakacak. neler okuyoruz bakıcılar ile ilgili umarım bakıcıya hiç ihtiyacım olmaz diye düşünüyorum.

hem krediniz varmış 2000 2500 tl bakıcıya verseniz size ne kalacak kreşler daha uyguna geliyor

Hayır detaylı düşünmüyorsun yerinde düşünüyorsun. Çocuk dediğin hop yaptım oldu şimdi nolacak diyerek olmamali zaten. Tam bir düşünceli, dünyaya getireceği yavrusuna daha getirmeden hayat şartlarını ona göre hazırlayan ideal ebeveyn modelisiniz. Tebrik ediyorum sizi. Konuya yorumum öncelik çocuğunuzun güvenliği diyorum. Mümkünse aile büyükleri bakması taraftarıyım. Değilse bakıcı bulma kurumlarından referanslı işinde uzman birini bulmanızı öneririm. Eve kemare tesisatı kurup tabii ki bakicinin da bilgisi dahilinde baktirmaniz uygun olabilir. Ama en güzeli kredi borcunuz bitip, ücretsiz izin alabileceğiniz zaman doğurmaniz en güzeli olur

Anneme çok kızardım şimdi onu çok iyi anlıyorum.
Bende en az 2 yaşına kadar bakmak istiyorum ama pek mümkün görünmüyor :)

Kızmayın mecburiyetten çalışmış anneniz.
Eve gelince okul zamanı en zor zamanlar okuması,dersi,eğitimi
Evet şimdi büyüdü ama şehir dışı üniversite olunca özlemi,evde olmaması tek oluncada ayrı bir konu .
1 senedir her geliş gidişinde giderken kalan kıyafetlerini koklarım.
Didişmelerimizi özlerim .
Her uğurlamada ağlarım.
Allah böyle ayrılıklar versin diyorum.

Küçükken en güzel günleriniz emin olun.

Rabbim evlatla sınamasın hiçbir anneyi.

1 sene bekleme şansınız varmış 9 ayda hamilelik 2 seneye yakin zamanınız var bu sürede sağlam bir tasarruf planı yapıp para biriktirerek doğumdan hemen sonra kredinizi ara ödeme ile yapilandirabilirsiniz bu şekilde krediniz tek maaşla ödenebilir hale gelecektir 3 ay doğum izni 3 ayda rapor parasını biriktirerek bir sure ücretsiz izine çıkabilirsin aile ekonominizi bir kez daha gözden geçirin her olasılığı eşinizle değerlendirin gerekirse 1 sene değil 1,5 sene erteleyin ama o kredi meselesinin bir kısmını halletmeden bu yol çok zor arkadaşların da dediği gibi zaten 2000 lira civarı bakıcıya gidecek elinde kalan para kredi borcunu ödemeye yada evi gecindirmeye yetecek mi iyi hesaplayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…