• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinize kim bakıyor ?

Merhaba
4.5 yıllık evliliğim var ve artık yavaş yavaş bebek düşünüyoruz. Fakat aklımı sürekli kurcalayan hatta erteleme durumuna getiren bir derdim var
Bebeğe kim bakacak ?
Annem 1.5 saatlik uzakta yaşıyor 8 ve 4 yaşlarındaki yeğenime bakıyor. Anneleri olmadığı için başkasının bakması çok söz konusu değil.
Kayınvalidem 8 saat uzaklıkta başka şehirde. Kendisi çalışmak zorunda ve buraya yerleşmeyi düşünmüyor.
Ben kamuda çalışıyorum ve konut kredim var. Ücretsiz izin alamam bütçemizi ciddi sarsar.
6 aya kadar evde kalabilirim sonra çalışmak zorundayım.
0-2 yaş kreşleri nasıl ?Böyle bir durumda kalan var mıdır?
Evde bakıcıya bırakmakta çok içime sinmiyor.
Derdini seveyim diyebilirsiniz ama maalesef hayatı çok planlı yaşayan bir insanım ve bu konu yüzünden sürekli bebek işini erteliyorum.
çocuk yapma

İyi de bu hayat bu kadar hesabı kaldırmaz ki. Belki babaannesi bakacak diye güvenirsiniz, bebek doğunca kadın hasta olabilir. Bakıcı bulursunuz ilk etapta, sonra anlaşmazlığa düşülür... bunlar herkesin yaşadığı şeyler maalesef

Benim arkadaşım altı aylıkken kreşe verdi çocuk şimdi iki yaşında hala oraya devam ediyor. En büyük sorun çocuğun sürekli hasta olması hastalıktan kurtulmaması her hafta en az bir kez hastanedeler. Onun dışında dil gelişimi de iyi değil. 2 yaşa kadar çocuklar özel ilgi istiyor aksi durumda kalabalıkta kaybolup gidiyorlar. Kamera artı bakıcı sizin için ideal. Çevrenize sorun kendi bakıcıları vardır önerebileceklerdi falan bulursunuz

Kendim bakıyorum. 2 yasında krese verip çalısmayı düşünüyorum. Tabi nasip bakalım neler olacak. Kamuda oldugun için ve tabi kredin oldugu için kendin bakman çok zor. Kreş düşünme bence de. Kamera koydurduktan sonra güvenilir bir bakıcı ideal olabilir. Teyzeler daha anlayışlı oluyor yaşı olgun olanlar kişisel gözlemim ama gençlerden de iş bilenler çoktur muhakkak. Allah iyilerine rastgetirsin.

Back