Bebeğinize ben bakarım diyip sonradan yan çizen anneler kaynanalar

esmyrna

Kendine has🌺
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008
511
58
623
44
Arkadaşlar emininm bu konuda yalnız değilimdir.. Herkes önce çocuk yap yap dedi şimdi bakımına sıra gelince çil yavrusu gibi herkes dağıldı. Kaldık bir başımıza...Şimdi harıl harıl bakıcı arıyoruz? Sizler ne yaptınız peki?

slm bendede aynı sorun.ne yazıkki bu sıkışık günlerimizde bende ücretsiz izin almak zorunda kaldım.ne yapalım oğluşumun canı sağ olsun.

allaha şükür biz de bakıcı bulduk bnm ücretsiz iznimin bitmesine iki ay var ama sırf oğlum kaynaşsın diye durumumuz o kadar kötüyken şimdiden bakıcı tuttuk

Ben zaten oğlumu kimseye bırakmıyordum annem sürekli ben bakim sen çalış diyordu. G 17 aydır eve kapandım yavaş yavaş oğlumu bırakmaya alışmak hemde sosyalleşmek adına kursa gitmeye karar verdim haftada birgün 2 saat sadece tüm gün çocuğuma bakıcak olan annem bana güvenip başlama yok ben şeker hastasıyım yok evde köpek var ikisine bir bakamam demeye başladı. Kız kardeşiminde boş olduğu günü seçeyim dedim kardeşimd eyan çizdi çok üzüldüm tabi. Bakıyorum başkalarının annelerine nasıl fedakarlar benim ki 2 saat bakamıyor

Ben de zaten buna üzülüyorum.. İnsanların ne güzel anneleri kayınvalideleri kardeşleri kimseye muhtaç etmiyor ama bizimkiler en önemli konuda yalnız bırakıyorlar. Çok düşündüm istifa etmeyi ama 8 senedir çalışıyorum bir daha iş bulamam ayrılırsam ve zaten 8 aydır evdeyim cinlerim tepemde. 5 dk oğlumu bırakacağım kimsem yoktu. Peki 17 aydır evde olmak nasıl bir duygu .. bu sabah bile düşündüm istifayı yine

Ben hamileyim.Şimdiden yan çizdiler.O el üstünde tutulan hamileler sadece filmlerde var herhalde.Bırakın yardımı bebeğime bir patik bile almadı kaynanamlar.Ocak sonu doğum yapıcam inşallah ama hala iki katlı evi tek başıma temizleyip ediyorum.Kendi annemlerde uzaklar yardıma gelmeyi falan da düşünmüyorlar hiç.Bana sahip çıkmayan bebeğimle hiç ilgilenmez yani hiç umudum yok.

kıyamam sana ya allah yardımcın olsun inşallah bebeğin sağlıklı uyumlu ve uykulu bir bebek olur. Benim oğlum zor bir bebekti hala da uykusu yoktur tek başına dört duvar arasında o da ben de büyüdük şimdi 7 aylık. umarım sıkıntısız bir dönem geçirirsin. her konuda sormak istediğin bir şey olursa seve seve yardım ederim

Benim kendi tercihimdi bebeğimi büyütmek en az 2 yaşına kadar ama evde oturmaya alışık olmadığımdan aslında zorlandım diyebilirim. Zaten artık oğlumda evde sıkılıyor ve biraz fazla hareketli olduğundan enerjisini boşaltmakta zorlanıyoruz o yüzden ben çalışayım onuda kreşe göndereyim istiyorum ama daha küçük nasıl yapar kreşde diye de düşünüyorum. Bende çok bunaldım ama bebeğim için en doğrusunu bulmaya çalışıyorum anneme de böyle zamanlarda iyice sinir oluyorum destek olmadığı için. Sen işe dönersen bebeğini kime bırakmayı düşünüyorsun peki?

İnşallah ama çok hareketli şimdiden.Ama düzenli uykusu var şimdi bile Çok teşekkür ederim.Zaten bu hamilelik dönemi sıkıntılarını tek başıma atlamama hep sizler yardımcı oluyorsunuz.Çok sağolun.

doğunca ellerine alırlar agucu bugucu severler bebek ağlamaya başlayınca 2 dk tutamazlar ellerinde "al annesi al annesi " diye verirler geriye :)
demekki ne yapmak lazım , bebek yapmaya karar verince kimseye güvenmemek lazım :)

Her zaman cnm.. gerçekten çocuk büyük bir sorumlulukmuş. Hamile kaldığın anda başlıyor ve böyle ailelerimiz olunca da daha zorlu bir hal alıyor.

Kesinlikle cnm. Zaten a,lene bile güvenemeyeceğini anladığın için artık daha tedbirli yaşamaya başlıyorsun. Şimdi herkes bakıcı bulduğumuz için rahat ama allah korusun bir aksilik çıksa herkes dualara başlıyor o zaman sinir oluyorum hepsine. hiç birinin ağzından ben bakarım lafı çıkmıyor.

benimde 6 seneden sonra ikizlerim oldu.

çok sevindiler yardım edecek gibilerdi.. ama hiç kimse 1 tas çorba bile yapmadı. lohsalık nedir bilmedim.. iki pramatüre bebeğe kendim baktım. halende bakıyorum.. 12 senelik çalışma hayatımı bi an düşünmeden bitirdim......

onlarda bana muhtaç olmasınlar. bende zor günümde yanımda olmayanın yanında olmayacağım çünkü.......

genelde böyle olur zaten canım,tırnağın varsa başını kaşıyacaksın,zaten çocuk yapmaya onlara güvenipte karar vermemişsindir,insanın beklentisi olmayınca üzülmüyor,strese de girmiyor.daha kolay oluyor herşey.istanbulda yaşıyorum,ailem çok uzakta başka şehirde,eşimin anne babası zaten çoktan rahmetli olmuş.burda bir eltim var,evlendiğimden beri çocuk yap beraber büyütürüz,elim ayağım tutarken yap ta yardımım dokunsun der dururdu,şimdi neredeyse arada sırada ben kucağıma alıp götürmesem ne amcası ne yengesi oğlumu yolda görse tanımayacaklar.yine aile gibi yakın olduğum bir komşumuz var,onlar da sürekli doğur doğur diyip durdular,ben yalnızım nasıl bakarım dedikçe aaaaaa biz neyiz burda,verirsin işini yaparsın,biz herşeyine yardım ederiz derlerdi,bende inanırdım,şimdi ben çaya çağırınca ancak geliyorlar.defalarca tek başıma acil hastaneye götürmüşümdür oğlumu,bir keresindede gecenin biriydi.ama kimseye kızgın değilim,dediğim gibi beklenti içine girmeyince mutsuz da olmuyor insan.

bende tek başına büyütüyorum oğlumu
eşimle hep konuşuruz bu konuyu oğlumuzu güvenilir birine bırakıp 1-2 saat gezmek,biraz dinlenmek harika olurdu
yada misafirim geleceği zaman,temizlik yapacağım zaman birinin oğlumla vakit geçirmesi beni çok mutlu ederdi....
çevremde arkadaşlarımın annelerinin nekadar yardımcı olduğunu görünce hep özenirim

ama çok şükür ki eşim çok ilgili bir baba

merhabalar
öncelikle bebeğinizi güle güle büyütün anneler :) bazen bir şeylerin olmaması olmasından daha hayırlıdır o yüzden yok annem gelmiyor yok kayınvalidem gelmiyor bunlara çok takılmayın derim. bazen KK' da "br derdim var" kısmını okuyorum bebeğini kayınvalidesine baktırıp da bir sorun yaşamayan anneler o kadar az ki (
benim annem doğum öncesi ve sonrasıyla beraber 1 ay kalabildi kayınvalidem zaten hasta istediği halde gelemedi (ki kayınvalidem iyi bir insandır). bu yüzden çocuğumu bakıcılarla kendim büyüttüm sayılır eşim asker bebeğim 6 aylıkken eşim komutanıyla yumruk yumruğa kavgaya girişti. önce bir hafta oda hapsi arkasından 3 saat ötede en uç karakola sürgün ( annem sadece 5 gün gelebildi ama üniversite mezunu evde oturan kardeşim gelmedi gerekçesi hazır "her an işe çağrılabilirim" ama zaten iki ev arası 2, buçuk 3 saat ne zaman çağırsalar gidebilir Allah razı olsun bakıcımızdan ... ona bakıcı bile diyemiyorumo benim "zeynep ablam"... kızım doğduğundan beri 4 sefer ev taşıdım iki kere yardıma geldi onu da daha evine dönmeden "ben olmasam bu işleri zor yapardın" diye defalarca başıma kaktı hanımefendi bütün sene yan gelip yattı işimden dolayı 5 gün annemlere bırakmak zorunda kaldım gece yarılarına kadar erkek arkadaşıyla çet yapan kendisi ama sınavdan düşük almasının sebebi benim kızım oldu (( en çok ağrıma giden de eşimin bu kavgasından dolayı bir buçuk ay hapsi vardı eşim defalarca artık yüzünü kızartıp söyledi ama yne aynı gerekçeyi ileri sürdü Allah razı olsun bakıcımız (elif annemiz) eşiyle her gün kızımı alıp akşam da getirdiler. kızmı getirirken de elleri boş gelmediler bir tabak yemeğimi de dahi getirdiler yer değiştirme durumundan dolayı kızım şu an 4. bakıcıyla ama özellikle ilk üçüyle ağlayarak ayrıldık
şimdi siz söyleyin her fırsatta başına kakacak bir akraba mı yoksa çocuğunu bir anne şefkatiyle içine çeke çeke seven bir bakıcımı ?
kızlar uzun oldu ne olur kusura bakmayın ama bu konu da gerçekten doluyum ve inanın yazarken gözlerim doldu ....
Rabbim tüm kuzularımız iy bakıcılarla (manevi annelerle) karşılaştırsın .....

Bende seninle ayni düsüncedeyim o sebeple bende diyorumki eger kendinize güveniyorsaniz cocuk yapin kizlar kimseye güvenmeyin ben cocuk yapmaya karar verdigimde isi biraktim ve kizim 4 yasinda hala calismiyorum bu yasina kadar hep kendim baktim 5 dak.bile ondan ayrilmadim baskasina emanet etmedim simdide kimseye güvenmiyorum zamaninda onlar yan cizdi simdi kizim büyüdü ben yan ciziyorum iste gelsin kalsin sevelim sen git gez diyenlere hayir cevabi veriyorum zamaninda lazimdi o destek bana simdi zaten kizimla herseyi beraber yapabiliyorum.....

neler yaşadığını tahmin edebiliyorum ki senin bir de ikizlerin var..ben diyorum ki bu dünyanın öbür dünyası da var ve hem anneme hem kaynanama hakkımı helal etmiyorum

ben de kızgın değilim ama çok kırgınım. Aile böyle zamanlarda evlatlarının yanında olmalı aileyide aile yapan bu değil mi? ama her iki taraf ta nasibini almamış. şimdi bir bakıcı ile anlaştık çok şükür şimdilik iyi gidiyor ama anneannesi babaannesi varken yavruma 3. bir kişinin bakması canımı acıtmıyor değil

zaten eşimin desteği olmasaydı herhalde deli olurdum. allah bir kapıyı kapatıyor diğerini açıyor bugünlerimize şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…