Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeğinize aldığınız pişman olduğunuz, kullanmadığınız şeyler...

Bu konuda soylenecek cok sey var aslinda ilk olarak sunu soyliyeyim cocuklarimiza aldigimiz seyleri aslinda biz sevdigimiz ve begendigimiz icin aliyoruz sonrasinda sus gibi ni kenara koyuyoruz cinku aslinda bebeklerimiz cogu sevipte aldigimiz seylerin yuzune bile bakmiyor yada firsat bile olmuyo cunku gelisim ozellikleri o kadar farkli ki bebeklerin oglumla kizimin bebeklik donemleri bile cok farkli birinin sevdigi ve kullandigini oteki hic kullanmamisti mesela.herseyi onceden pilanlamayi yalnis buluyorum istekleri ile ihtiyaclarini birbirinden ayirmak gerek.cok gerekli ihtiyaclar vardir ote yandan cocugumuzun istekleri beklentileri dogrultusunda alinacaklar vardir.cok esya cok isteklerimiz cocuklarimizin cocukluk yapmasini engelliyo bana gore.
 
İlk ay çok hızlı büyüdüğü için kıyafet fazla alınmamalı.çok hızlı büyüyorlar.tulumlar hemen küçülüyor ve içerisinde rahat edemiyorlar.emzirme yastığı 2.aydan sonra kilo arttığı için alınmalı.süt sağma makinesi doğum sonrası duruma göre alınmalı.doğum sonrası bebeğin kilosuna göre alışveriş yapmak çok çok daha iyi
 
Trvel system'de pegprego pliko p3'ü tek gecerim. Kendisi bizim evde tank olarak bilinir her biri dogumdan 5 yasa kadar 2 cocuk buyuttu, 3.ye hazir bekliyor. Bu kadar buyuk bir alt sepet yok, tum market alisverisimi de tasidim, kumda surdum,karda surdum. Verilen her parayi 20 kere cikartti.
Birkac denemeyle kulplari kendinize cekip kaparsiniz. Kapatinca sisman bir mclaren kadar oluyor, eski bir modeldir ancak Abd satislari hala Bugaboo ile kafakafaya gidiyor.

Mothercare ve carters ayakli tulumlari begenmeyenleri gercekten anlamiyorum, babygap ile birlikte penyeleri tartismasiz. Yuruyene kadar tulumla gittik biz.

Hastane cikisi da chicco alin, pahalidir ama 1 set alin. ben idil baby almistim. Babam hediye getirince farki gordum.
Tulbentten agiz bezi bol bol!!! Bir aile buyugunuzden rica edin kenarini donuversin. 8 yasinda cocugum var hala kullaniyorum, yeri gelir terbezi olur yerigelir sirkeli suyla ates dusurur, ilk yikamalarda ilik suyla islatir bebegi yatirirsin velet usumez. Biraz buyuk yaparsin bandana bile olur ;))
Pazen battaniye, ne zaman bebegi uzerine yatirman gerekir bilemezsin ;) bosverin toz yuvasi puf puf tuylu seyleri, organik memleketim mamulune donelim
Avent biberon kullandim, dr.browns yikamasi zor derlerdi almamistim bilemem.
yanyatis yastigi benim elim ayagim oldu, nereye koyarsam koyayim dusermi derdi yoktu.
Hep tek basima yikadim asagidaki dunya sevimlisi yikama yardimcisi ile. Yavru ayaklanana kadar gitti, bebek yikama legeni ise buyuk oldugu icin utu sepetim oldu, cok da iyi oldu.
 

Eklentiler

  • images.jpeg.jpg
    images.jpeg.jpg
    16,9 KB · Görüntüleme: 149
bebeğinize büyük hevesle alıp daha sonra kullanışsız olduğunu farkettiğiniz şeyler varsa paylaşalım...
O kadar cokkkk kiii hangi birini yazaym tahta beşiği mi .. bebek arabaisiicin örme kundak.. orjinal.nike İlkadım.ayakkabisi .birsuru aldığımız üst baş.ozellikle kot olanlar ... bunları iki kez kullanamadim... Gereksiz görüp almayıp sonradan alıp hasatini cikardiklarimz keşke bir tane daha edinseydimm dediklerim.de.oldu ana.kucagimiz.. bebek arabam.( Keşke daha iyisini alsaydimm) .. ..
 
güzel bir konu olmuş öncelikle,
ben mama sandalyesi aldığıma pişman oldum hem çok yer kaplıyo hemde kızım sevmiyo oturmayı belkide henüz tam oturamadığındandır, 6.5 aylık şuan ilerde umarım severek oturtabiliriz, şimdi ne zaman otursak kafasını sağa sola eğiyo çıkmak istiyo resmen içinden:)
 
Kapüşonlularin hepsi kullanılmadan kaldırıldı.Hirkalar kullanılmadı ..Polar kundak aldım hiç kullanılmadı.Yan yatma yastığı aldım onu kullanmadik.Reflu yatağında yattı.Diger aldiklarimi kullandı hep..
 
Bazı tulumların bacak kısmı aşırı saçma hele bi de ayaklıysa aman aman
.
Alt üst takım en iyisi
 
arkadaşlara katılıyorum tek parça tulumlar çok gereksiz.. Bi de şu astronot kıyafeti var onu da hiç kullanamadım oğlum içinde patlıyordu.. bezleri stoklamak da hata bazen sıra ile gitmiyor ben mesela doğduğundan beri prima kullanıyorum 1 ve 2 den sonra direk 4 e geçtim 3 numara olmadı
 
arkadaşlara katılıyorum tek parça tulumlar çok gereksiz.. Bi de şu astronot kıyafeti var onu da hiç kullanamadım oğlum içinde patlıyordu.. bezleri stoklamak da hata bazen sıra ile gitmiyor ben mesela doğduğundan beri prima kullanıyorum 1 ve 2 den sonra direk 4 e geçtim 3 numara olmadı

Ay bana da biri 3 numara aşırı al ben o kadar çok kullandım ki dedi
Ben de malim inandim ama aşırı az kullandım

Ben kaç aydır 5 numara kullaniyorum o kadar cooooookk kullandım ki ama yine de kimseye demem ki 5 numara al bol bol diye
 
4 yaşında bir kızım var. şimdi 2.yolda.kızıma 5sene sonunda kavuştum. onun verdiği heyecanla odasına kadar yaptım. heves ettiğim herşeyi aldım. tabi sonra hataymış anladım😁
öncelikle oda yapacaksanız bence beşiğini almayın. büyüyen beşiklerden bizimki.kızımı 2.5yaşına kadar park yatakta yanımızda yatırdım. şimdi beşiğinde yatıyor ama ben hiç yatağa çevirmeyi istemiyorum. bir sürü parça şu bu. en iisi yerden biraz yüksek montessori😁
park yatak aldığım ve ennnnn memnuniyet duyduğum şey. katla yanında götür heryere. bu kadar pratik birşeyi icat edenlere teşekkürler. bizimkinin markası krafttı. şimdi 2.için de kullanacağım.
çok fonksiyonel travel tipi bir arabayı asla ve asla önermem. %90 bir sene kullanıp hemen hafif bir araba arayışına gireceksiniz. 2.senede joie aldım. şimdi ona puset alıp bu bebeğimde de kullanacağım.
kızım ilk 1 ay emmedi. sürekli sağım yaptım. lansinoh elektirikli pompa çok memnundum.
mama sandalyesi ikea kullandık hiç bir şikayetim olmadı. gayetttt pratik sök çıkar taşı modunda o da. temizliği de kolay.
bebek telsizi hiç kullanmadım öylece duruyor.
kıyafet en büyğk handikap. o cicili şeyler nasıl cezbediyor insanı.bence kendinizi tutun. inanın çoğunu 1 kere bile giydiremiyorsunuz. az alın kaliteli alın. new born çok tercih etmeyin. 0-3ten az alın.
carters tulumlar pahalıdır ama çok kullanışlı ve kaliteliler. özellikle kış bebeklerine mikrofiber tulumlarını öneririm. kızımda hala kullanıyorum. ayaklı tulumlar olmadığında ben çok beğendiklerimin ayak kısımlarını terziye kestiriyorum. biraz daha giyiyor😁
aklıma gelenler bunlar şimdilik
 
Öncelikle oyun halısı o kadar yatmak istemiyorlar
Sling denilen şeyler kuzum kilolu doğdu içine sığmadı zaten doktor kalça usg si yapmadan ona koyma demişti
Tulumlarını pek kullanmadım inşallah ikinci çoçuğuma kullanıcam
Burun aspiratörü almıştım ona da gerek kalmadı çok şükür
Ve çok pahalı bir ilk adım ayakkabısı almıştım ona da yazık oldu
 
Öncelikle oyun halısı o kadar yatmak istemiyorlar
Sling denilen şeyler kuzum kilolu doğdu içine sığmadı zaten doktor kalça usg si yapmadan ona koyma demişti
Tulumlarını pek kullanmadım inşallah ikinci çoçuğuma kullanıcam
Burun aspiratörü almıştım ona da gerek kalmadı çok şükür
Ve çok pahalı bir ilk adım ayakkabısı almıştım ona da yazık oldu
Kişiden kişiye çok değişiyor. Sling tulumlar burun aspiratörü benim çok severek kullandığım şeyler mesela :) oyun halısı da yeni aldık kargoda inşallah severek kullanır bebeğim.

Benim boşuna aldık dediğim şey küvet filesi.
 
Kişiden kişiye çok değişiyor. Sling tulumlar burun aspiratörü benim çok severek kullandığım şeyler mesela :) oyun halısı da yeni aldık kargoda inşallah severek kullanır bebeğim.

Benim boşuna aldık dediğim şey küvet filesi.

Burun aspiratörü o kadar çok kullanmamız gerekti ki eşimle konuştuk yeni doğum yapana hediye alalım diye. 😀

Küvet filesini de benim sıpa çok seviyordu. Sığmayacak boya gelene kadar da yattı yıkanırken. Neredeyse yaşına girince bıraktık.

Benim için boşuna alınan şey süt sağma pompası. Manuel almıştım. Hiç sevmedim kullanamadim.
 
sallanır beşik aldık hiç kullanmadık çünkü sallayınca uyanıyordu ve de genelde beraber uyuduk. göğüs kalkanı oyuncakların bir çoğuna doğru düzgün bakmadı bile. sevdiği oyuncaklarla oynuyor genelde araba gibi şeyler.
 
bebeğinize büyük hevesle alıp daha sonra kullanışsız olduğunu farkettiğiniz şeyler varsa paylaşalım...
Çocuklara ihtiyaci disinda aldigim hersey fuzûlî oldu. Hanimlar fazla kiyafet fazla oyuncak falab inanin hepsi bosuna ben ilk cok hastane cikisi almıştım bi kac takimini kullanamadan buyuduler cingirak falan bebek oyuncakları her modelden alalim dedik bosu bosuna 1 adet ile tek oynuyor
 
bebeğinize büyük hevesle alıp daha sonra kullanışsız olduğunu farkettiğiniz şeyler varsa paylaşalım...

Bnde çok büyük bir hevesle büyüyen beşik aldım... evde gelen giden olmamasına rağmen kırıldı yan odaya taşırken. Güzel düzgün kullanırım dedim ama hiç kullanışlı değil şuan 3 yaşında ama ilk sene küçük yatak kullandım 2. Sene büyüyen beşik 3. Senede kullanıyorum ama öylesine.

Salincak oğlum seviyor inmek istemiyor hala öyle ama yer kaplıyor katlansa bile.

Kocaman bebek arabası.. evet konforlu ama en güzeli baston puset hafid oluyor.

En kullanışlı şey kanguru.neredeyse 1 sene kullandim

Mama sandalyesi bence çok kullanışlı daha yeni kaldırdım.
 
Göğüs ucu bakım kremleri kalkan gümüş kapak vs .benim ihtiyacım olmadı keske yara oluyir gibi olunca alsaydım. Tulumlar çok cici ama 1 veya 2 kez anca giydi 0 3 ay yerine 3 6 ay almak daha mantıklı.
 
Tulum der geçerim. Dünyanın en gereksiz en rahatsız bebek giysisi bence. Giydirmek bir dert çıtçıt vs alt değiştirmek bir dert. Aldıklarımda hediye gelende boşa gitti. İkiz büyüttüm alt üst parça en rahat şey. Sallanan ahşap beşik 10 ay anca kullanabildik patk yatağa geçtik onuda anca 1,5 yaşa kadar kullandık. Montessori yatak yaptırdık.çok rahat ve güvenli. Büyüyen beşik pişmanlıktır iyiki almamışım. En güzeli park yatak 4 kapaklı bir dolap ve şifonyer. bebek için dünya para verip işe yaramayan kaba saba oda takımları çok gereksiz bence. İki bebek büyüttüm bebek için olupta gereksiz diyeceğim birsey yok acıkcası her annenin ve bebeğin beklentisi ilgisi vs farklı sanırım bu konuda.
Mama sandalyesi denmiş mesela benim için olmasa napardım dediğim bir hayati ürün.
 
Hastane çıkışları kullaniliyormu 5 li 10 lü olanlar bi takım var bazıları çok uygun oluyo 10 lü 55 tl gibi almalimiyim benim yaz bebeği olucak ınsallah hediye falanda geleceğini düşünürsek ilk 3 ay için ne kadar kiyafet almaliyim ayaksız tulumlardan memnun kalan baya var gibi bide 3 lü takımlar var zıbın şapka yada önlük pantalon bunlar daha mi kullanışlı olur
 
Back