Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeğinize aldığınız pişman olduğunuz, kullanmadığınız şeyler...

Bende babynest istemiyorum aslında oyun halısı ve ana kucağı ikisinide almalı mıyım yoksa tek birisi yeterli mi emin olamadım ondan sordum. Sonuçta ikisinde de çocuk oyalanıyor eğer gerekliyse ikisinide alırım tabi

Travel sistemin koltugu derken su daha kucuk olan, arabaya da monte edilen parcadan bahsediyoruz degil mi canim

Bebek alışverişinde "gerekli" diye birşey yok. Bebeğin durumuna ihtiyacına göre şekilleniyor herşey. Ben aklıma takılan herşeyi araştırıp alacakmışım gibi belirledim. Sonra bbeğim doğduktan sonra ihtiyaç duyduğum şeyleri daha önce araştırdığım ve not aldığım yerlerden hızlıca aldım. Oyun halısı hiç kullanmadım mesela. ONun yerine evde kendim el emeği birşeylerle oyaladım bebeğimi :)

Ana kucagi ilk 3 ay cok ise yarıyor oyun halisi 3 ayda ilgisini cekmeye basliyor cocugun. Ikiside sart bence.

Herkesin bebegii farkli ihtiyacta farkli demek ki.bende tam tulumlarinhic kullanamadim alt ust ayri aldim hep. Cunku tam tulumlar alt değiştirirken cook zor oluyor ve bebegim hep agliyordu bez acma zamani. O yuzden hep alt ust ayri kullandim.

O zaman anakucağı alayım ihtiyaç halinde 3 aydan sonra oyun halısı alırım. İkisini birden baştan almaya gerek yok anladığım kadarıyla

O zaman anakucağı alayım ihtiyaç halinde 3 aydan sonra oyun halısı alırım. İkisini birden baştan almaya gerek yok anladığım kadarıyla
dediğim gibi alacağınız herşeyi ihtiyaç anında almak daha mantıklı. Bebekler standart değil sonuçta, hepsinin ihtiyacı farklı oluyor.

İkisi farklı şeyler için. Anakucağı bebeği yanında tutarak oyalamak için oyun halısı fiziksel gelişimini sağlayarak oyalamak için. İkisinden birini seçecek olsam ben oyun halısını seçerdim. Yanımda dursun diye de sling kullanırdım mümkün olan zamanlarda. Oyun halısı 2-2,5 aydan sonra çok faydalı bence.

Travel sistemin koltugu derken su daha kucuk olan, arabaya da monte edilen parcadan bahsediyoruz degil mi canim
Evet oto koltuğu olan parça.

3 ay oyun halısı için geç bence, 1,5 aydan itibaren oyalanabiliyor. Ama en baştan ikisini de almaya gerek yok, sonradan alabilirsiniz boşuna yer de kaplamasın bütçeyi de yormasın.

Tamam teşekkür ederim. Peki anakucağı ne kadar süre kullanılır?

Tamam teşekkür ederim. Peki anakucağı ne kadar süre kullanılır?
Oturmaya başladığı zaman orada durmak istememeye başladı benim kız. 5 aylıkken huysuzlanmaya başladı 6 aylıkken kaldırdık ana kucağını. Benimki oyuncaksız sessiz titreşimsiz sade bir şeydi. Daha çok fonksiyonlu olanlar daha çok oyalar mı bilmiyorum ama sanmıyorum çabuk sıkılıyorlar çünkü.

Bende öyle düşünmüştüm zaten :) teşekkürler

Babynest almistim hem de yastiklari ve pikesi ile set olarak
Tam 15.gun bebis artik babynestin icinde yatirinca huzursuzlanmaya ve bir turlu uyumamaya basladi Artik kullanmadik
Yani sadece 15 gun kullandik Ilerde oyuncak bebeklerine yatak olarak kullanir artik

reflü yatagını hiç kullanmadım zaten bebek o süngerde yatmaz ki ne saçma bir şeymiş . boşuna almışım

en önemlisi bebek arabasıymış başka şeyden kısın ama ondan kısmayın sonra feci pişman oluyorsunuz ben sonra alırım diye umursamadım sonra da pisşan oldum

Reflü yastığı ve baby nest.
Baby nesti kullandım ama olmasa da olurmuş. Benim asıl alma amacım dönmeye başlayınca yatması içindi. Ama oğlum 2.5 aylık ve rahat edemiyor artık içinde. Güya 1.5-2 yaşına kadar sığabileceği söyleniyordu. Biraz daha uzasa sığmayacak içine.

1.000 liralık beşik aldım boşu boşuna 1 gece bile sabaha kadar içinde yatmadı boşuna almışım daha ucuz bir şey daha fazla iş görüyormuş

alırken fonksiyonel bir şey alın. keşke park yatak alsaymışım. 1 gece bile yatmadı içinde . bbek arabasını hep erteledim en sonunda kötu bir eye kaldım.

ben ev tipi ana kucağı almadığıma da çok pişman oldum

20 tane önlük alsak yine azmış. bağlanan önlüklerden almayın pratik değil cırt cırtlı alın ve özellikle yandan takılanlar çok işe yarıyor.

ek gıdaya geçince de tüm gövdeyi saran muşamba önlükten 2 tane almış olun mutlaka

ek gıdaya geçince en işe yarayan şey silikon kaşıklarmış ben geç aldım erken almadığıma pişman oldum. o silikon kaşık muhteşem diş kaşıyıcıymış aynı zaman da

yenidoğan iç zıbını. 1 kere bile kullanmadım. Saçma bişey.normal zıbınlar gyet iş görüyor. Bi arkadaşımda yeni doğum yaptı o da kullanamamış. Almayın

Bebeğe göre değişen bir durum bence ben burda yazılanların çoğunu kullandım mesela oyun halısı, tulum, mama sandalyesi, ana kucağı.. önlüğe ek gıdaya kadar ihtiyaç duymadım bebeğimin salya sorunu olmadı hiç.. muşamba tarzı aldım ama onları da çıkartıyor havlu kullanıyoruz artık..

Evet bencede bebeğe göre değişen bir durum. Mesela bi arkadaş cırtcırtlı özellikle yandan olan önlüklerden alın demiş. Ben asla kullanamadım onları kızımın yüzünü tahriş etti.
Kimi bebek oyun halısında hiç durmazken kimi duruyor. Belli olmuyor yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…