Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeğinize aldığınız pişman olduğunuz, kullanmadığınız şeyler...

Bir tane ucuz yollu sallama aparatlı park yatak aldım, iyiki almışım seyahat ederken ve evin içerisinde seyyar bir beşik çook iyi oluyor, aynı zamanda büyüyebilen mobilya beşik aldım. Ondanda memnunum. Bebek arabamda dikkat ettiğim şey hafif olması, tek elle açılıp kapanmasıydı öylesini aldım ve çok memnun kaldım. Onun dışında bebeğime ekstra pek bişey almadım. Ekstradan kastım yok emzirme yastığı, yok reflü yastığı gibi gibi... Bana hep para tuzağı geldiler. Bu arada banyo için düz file değilde köpüklü filelerden aldım o da yumuşacık ve bebeğim çok sevdi, tavsiye ederim. Çalışacağım için sağdığım sütü vermek amaçlı dr brownın biberonunu aldım, biberon düşünürseniz kesinlikle onu tavsiye ediyorum. Hem bebeğin hava yutmasını engelleyen(gaz oluşmasını engelliyor), hemde anne göğsünden çekiyormuş gibi kuvvetli çekmedikçe (ki bu sizi emmesini bırakmaması için çok önemli) süt akıtmayan bir aparatı var.Aklıma gelen oldukça yine yazarım. Ama ne olursa olsun çılgınlar gibi alışveriş yapmayın derim. Mantıklı düşünün ve gerçek ihtiyaçlara odaklanın, ömrünüz boyumca bir kez kullanacağınız özellikleri olan şeylere kanmayın. :KK66:
Canım bebek arabası için tek elle kapanan demişsin hangi marka model aldın yazabilir misin?
Kızlar size bi sorum olacak bebek arabası konusunda. martta doğum yapacağım arabamız var ama bebek arabasını da çok kullanacağım gibi görünüyor. ilk aylarda ana kucağında 2 saatten fazla yatmasını önermiyor doktorlar. böyle olunca da içerisinde portbebe özelliği bulunan kolay kapanıp açılan hafif bi model istiyorum. fakat böyle bir model bulmak da çok zor. sizce ana kucağı+bebek arabası tarzında bir model alsam, ana kucağında fazla kalmamasını nasıl sağlayabilirim. sonuçta bebek arabası alıp 2 saati aştığında ilk 6 ay sürekli kucağımda taşımak saçma olur. portbebeli arabalar da genelde hantal oluyor. kanguru kullanmak da belim açısından zararlı olabilir bir süre sonra. sizin fikriniz nedir

Canım bebek arabası için tek elle kapanan demişsin hangi marka model aldın yazabilir misin?
Kızlar size bi sorum olacak bebek arabası konusunda. martta doğum yapacağım arabamız var ama bebek arabasını da çok kullanacağım gibi görünüyor. ilk aylarda ana kucağında 2 saatten fazla yatmasını önermiyor doktorlar. böyle olunca da içerisinde portbebe özelliği bulunan kolay kapanıp açılan hafif bi model istiyorum. fakat böyle bir model bulmak da çok zor. sizce ana kucağı+bebek arabası tarzında bir model alsam, ana kucağında fazla kalmamasını nasıl sağlayabilirim. sonuçta bebek arabası alıp 2 saati aştığında ilk 6 ay sürekli kucağımda taşımak saçma olur. portbebeli arabalar da genelde hantal oluyor. kanguru kullanmak da belim açısından zararlı olabilir bir süre sonra. sizin fikriniz nedir
ergonomik kangurulara bir göz atın isterseniz. Onlar doğru kullanıldığında bel sırt ağrısı yapmıyor.

İlk altı ay o kadar çok anne emzirmeye kalkıyor ki suan dediğim gibi cok pişmanım anne yanı almadığıma...alan herkes cok memnun. Yani hele sezeryan ağrısından gece gunduz yataktan kalkmak eziyet.bırakın altı ay kullanmayı biri deseki sadece iki kullanılır yıne de alırdım. Doğumdan sonraki sürec kadın için sıkıntılı. Bana bunları kımse anlatmadı örnek yoktu çevremde malesef....
Altı ay sonra satılır nasılsa.
Ben çok araştırıp bir beşik ve park yatak aldım. Park yatağını çocuk hiç sevmiyor malesef. İçinde özenip bezenip ikea dan almıştım en iyi yatağı.... Yani çocuktan cocuga çok fark ediyor...
bizde park yatak kullanıyoruz anne yanı almadığıma bnde pişmanım çocuk kokunu istio yatağa koyunca uyanıo yat kalk pışpışla emzir çok zor oluo

bizde park yatak kullanıyoruz anne yanı almadığıma bnde pişmanım çocuk kokunu istio yatağa koyunca uyanıo yat kalk pışpışla emzir çok zor oluo
Aynen. Bunlar burda kalsın ki doğum yapacak anneler yararlansın.
Bizde çoğu kez birlikte yatıyoruz malesef :(yoksa uyumuyor. Ortamıza alıyoruz

Oyuncak_11498956.jpg

Kızlar ben bunu beğendim işe yarar mı sizce.. Kademeli, sallanır ve sabitlenir bir beşik

güzel bir konu olmuş öncelikle,
ben mama sandalyesi aldığıma pişman oldum hem çok yer kaplıyo hemde kızım sevmiyo oturmayı belkide henüz tam oturamadığındandır, 6.5 aylık şuan ilerde umarım severek oturtabiliriz, şimdi ne zaman otursak kafasını sağa sola eğiyo çıkmak istiyo resmen içinden:)
Benim çocuğum yok ama gözlemlerim sonucu söylüyorum. Zamanla alışır daha çok küçük. Alıştığı zaman iyi ki almışım diyeceksin bence. :) Sizinle birlikte masaya oturup yemek y iyebilecek. Normal sandalye de olduğu gibi düşme tehlikesi yok. Tabi yine de dikkatli olmak lazım.

Bizim karyolamız anne yanı brşik için uygun değil malesef.yan kısmında çıkıntısı var sabit.o yizden anne yanını eledik

ben mobilya yatak odasi almistim ilk kizima 3 aydan sonra kullanmaya basladim ama simdi tekrar hamileyim ve ayriyetten yeni dogunca yatmasi icin anne yatak yani alcam chicco next to me gibi. Devamli bebek odasina gidip gelme olmasin hem yattigim yerden bebegimi gorurum diye.

ben mobilya yatak odasi almistim ilk kizima 3 aydan sonra kullanmaya basladim ama simdi tekrar hamileyim ve ayriyetten yeni dogunca yatmasi icin anne yatak yani alcam chicco next to me gibi. Devamli bebek odasina gidip gelme olmasin hem yattigim yerden bebegimi gorurum diye.
Evet anne yani alanlar cok memnun almayanlar cok.pisman pratik seylerin kullanimi daha onemli 2.el düşünülebilir 700 lira olms 0 fiyatlari

Evet anne yani alanlar cok memnun almayanlar cok.pisman pratik seylerin kullanimi daha onemli 2.el düşünülebilir 700 lira olms 0 fiyatlari

aynen canim ilk bebekte sanirim biraz acemilik oluyor yani tam olarak bizi neyin bekledigini bilemedigimiz icinde biraz. Ikincisinde daha bilincli oluyor insan. Mesela kanguru almak hic aklima gelmemisti halbuki 7-24 bitisik geziyorduk kucagimdan inmiyordu. Kanguru olsa daha kolay olurdu.

Ama o yataklar çok küçük sanki üç dört ay sonra kullanılmaz gibi duruyor.sonra ne yapacağız tekrar beşik alınırsa iki masraf olur.benim de aklımda ikeanın beşiği var 400 500 tl.
Anne yanı beşiğe gitse de çok küçük olması soru işareti bende

Ama o yataklar çok küçük sanki üç dört ay sonra kullanılmaz gibi duruyor.sonra ne yapacağız tekrar beşik alınırsa iki masraf olur.benim de aklımda ikeanın beşiği var 400 500 tl.
Anne yanı beşiğe gitse de çok küçük olması soru işareti bende

canim o anne yani besikler zaten ilk 3-4 ay icin sonrasinda zaten kendi odasina ve besigine geciyorlar. Ben bebegime zaten yatak odasi yapmistim normal buyuyen besik almistim mobilyalarini. Geceleri cok uyaniyor ve geceleri heran kontrol edebilmek icin nefesini falan kendi odama almayi dusunuyorum anne yani besigini. Ama olmazsa olmaz degil tabiki. Sadece pratik ve kolay oldugu icin ben almayi dusunuyorum. Ve gece uykum benim cok kiymetlidir zor uyanirim zor kalkarim o yuzden tabi.

canim o anne yani besikler zaten ilk 3-4 ay icin sonrasinda zaten kendi odasina ve besigine geciyorlar. Ben bebegime zaten yatak odasi yapmistim normal buyuyen besik almistim mobilyalarini. Geceleri cok uyaniyor ve geceleri heran kontrol edebilmek icin nefesini falan kendi odama almayi dusunuyorum anne yani besigini. Ama olmazsa olmaz degil tabiki. Sadece pratik ve kolay oldugu icin ben almayi dusunuyorum. Ve gece uykum benim cok kiymetlidir zor uyanirim zor kalkarim o yuzden tabi.
3 ve 4aydan sonra odasina geçirmek cok.mantikli ama surekli yine odasina gdip kalkiliyorsa 6ay falan yaninizda yatmasi gerekiyor diymi

3 ve 4aydan sonra odasina geçirmek cok.mantikli ama surekli yine odasina gdip kalkiliyorsa 6ay falan yaninizda yatmasi gerekiyor diymi

canim ben ilk cocugumu 3 ay yanimda bir besikte yatirdim kolay oluyordu evet. 3 aydan sonra uykulari duzene girmisti uzun uyuyordu 5 saat falan olurdu gece uykusu. O zaman cok rahatsiz etmiyordu fazla kalkmadigim icin kisa sure sonrada zaten gece uykusu uzadi hic kalkmiyordu. simdi diceksin bana el kadar bebek o kadar uzun uyur mu ac kalmiyor mu. Allaha sukur bebegim anne sutu aliyordu o da cok yariyordu birden cok kilo aldi tombis birsey oldu geceleride uyanmayinca ihtiyac duymuyor diye kaldirmyordum. Doktorda zaten boyle bir durumda gece uyandirmaya gerek duymadi.

Ama bir avantaj daha var 3-4 aydan sonra kendi odasina yatirmakta bebek alisiyor yatagina odasina ortama. Ve uykuya daha kolay daliyordu. Sonrasindada uyku sorunu yasamadik.

Baska tanidiklarim var mesela cocuk baya 1 yasina girene kadar her gece kalkip annesini emiyordu biraz zayif bir bebekti zaten az yiyordu onda gece tabi cabuk acikiyordu. Demek istemem bebekten bebege fark var.

canim ben ilk cocugumu 3 ay yanimda bir besikte yatirdim kolay oluyordu evet. 3 aydan sonra uykulari duzene girmisti uzun uyuyordu 5 saat falan olurdu gece uykusu. O zaman cok rahatsiz etmiyordu fazla kalkmadigim icin kisa sure sonrada zaten gece uykusu uzadi hic kalkmiyordu. simdi diceksin bana el kadar bebek o kadar uzun uyur mu ac kalmiyor mu. Allaha sukur bebegim anne sutu aliyordu o da cok yariyordu birden cok kilo aldi tombis birsey oldu geceleride uyanmayinca ihtiyac duymuyor diye kaldirmyordum. Doktorda zaten boyle bir durumda gece uyandirmaya gerek duymadi.

Ama bir avantaj daha var 3-4 aydan sonra kendi odasina yatirmakta bebek alisiyor yatagina odasina ortama. Ve uykuya daha kolay daliyordu. Sonrasindada uyku sorunu yasamadik.

Baska tanidiklarim var mesela cocuk baya 1 yasina girene kadar her gece kalkip annesini emiyordu biraz zayif bir bebekti zaten az yiyordu onda gece tabi cabuk acikiyordu. Demek istemem bebekten bebege fark var.
Dogru diyosun en sagliklisi oda ortaminada alismasi icin 3aydan sonra kendi odasi kendi düzeni, bnm bi arkadasm 1yasina kadar yaninda yatirdi benim kokuma alistigi icin birakamiyorum diyordu yatırınca uyaniyormus odasinda uyutup istikrarli olunursa ilerde zorluk olmaz diye dusunuyorum

Chiccoya benzer olarak, Prego ve so bayb anne yani var modeli cok benziyor kullanan varmi fiyati daha uygun?

Dogru diyosun en sagliklisi oda ortaminada alismasi icin 3aydan sonra kendi odasi kendi düzeni, bnm bi arkadasm 1yasina kadar yaninda yatirdi benim kokuma alistigi icin birakamiyorum diyordu yatırınca uyaniyormus odasinda uyutup istikrarli olunursa ilerde zorluk olmaz diye dusunuyorum

aynen canim biraz daha buyudu mu anneye alismis oluyor ayri yatamiyor cocuk. Ayri sekil emzirmede oyle yalanci emzigi almiyor bebekler az daha buyudu mu annenin gogsunde uyumaya alistigi icin. Her uyandiginda anne gogsunu istiyor uykuya dalabilmek icin. Bende kizimi yalanci emzige alistirmistim. Gece uyansa bile elleriyle emzigin boncugunu bulup kendi agzina goturuyordu hic beni aramiyordu aglamiyordu.

Back