Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeğinize aldığınız pişman olduğunuz, kullanmadığınız şeyler...

Bu arada banyo için düz file değilde köpüklü filelerden aldım o da yumuşacık ve bebeğim çok sevdi, tavsiye ederim.

Bu köpüklü fileler su çekiyor mu peki? Nasıl kuruttunuz?

Bir de herkes yenidoğan için çok fazla kıyafet almayın, hemen küçülüyorlar demiş ama ortalama kaç tane almak lazım? Benim bebeğim yaz sonunda doğacak bulunduğum şehir de sıcak ve nemli olur genelde, biz büyükler günde iki kez kıyafet değiştiriyoruz bebekler o kadar kusmaya, salya saçmaya, terlemeye kim bilir kaç kez değiştirirler. Az aldıysanız her gün kıyafet mi yıkadınız? o_O

Bir de annem bebeğin çorabına kadar her şeyi ütülemek lazım diyor siz de yaptınız mı onu, yoksa annemin paranoyası mı merak ettim :anne:

Bir de herkes yenidoğan için çok fazla kıyafet almayın, hemen küçülüyorlar demiş ama ortalama kaç tane almak lazım? Benim bebeğim yaz sonunda doğacak bulunduğum şehir de sıcak ve nemli olur genelde, biz büyükler günde iki kez kıyafet değiştiriyoruz bebekler o kadar kusmaya, salya saçmaya, terlemeye kim bilir kaç kez değiştirirler. Az aldıysanız her gün kıyafet mi yıkadınız? o_O

Bir de annem bebeğin çorabına kadar her şeyi ütülemek lazım diyor siz de yaptınız mı onu, yoksa annemin paranoyası mı merak ettim :anne:
aksine diğerleri su çekiyor. Köpüklü fileler olduğu gibi suyu akıtıyor. Çok az nemli kalıyor, onuda kancasından balkona ya da kalorifere asabilirsiniz. Ben genelde küvetinin üstünde kurumaya bıraktım. Kıyafet toplasanız 10 tane filandı, çok alma denmesinin nedeni hediyede geliyor anlamında ama bize yetmişti. Hergün olmasa da gün aşırı çamaşır yıkadım. Zaten battaniyesine filan da kustuğu için makine dolu dolu oluyordu :) Ütü konusu öneriliyor, ama ben inanın ilk yıkama sonrasıda dahil olmak üzere ütülemedim. Doğru, yanlış tartışılır elbet ama ben birazda mikroba bağışıklığı olsun istedim. 1 yaşa kadar ütülenmesi gerektiğini söyleyenler var. Bu biraz kişisel araştırma sonucu karar verilecek bir durum sanırım

Ütünün mikrobu kırmadığı söyleniyor. Üstelik bende ilk kıyafetlerinş ütüleyeceğim ve bir daha ütülemicem. Eşime kalsa ilkleride ütüleme diyor. O mühendis olduğu için bu mikropları virüsleri bakterileri iyi biliyor tabi.ihtiyacı var çocuğun mikrobada,yaralıyıda uzak tutuyorsun, vücudun direnç kazanmasınıda önlüyorsun diyor.Çünkü gerçekten bebekler artık okadar sık hasta oluyor yada kreş zamanı çok hasta oluyor alerjisi oluyor herşeye.kreşe gönderemeyen çok insan gördün. Çocuğun mikrop görmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha sonra çok hasta oluyorlar. Benim eşim küçükken lağıma düşmüş şimdi okadar zor hasta oluyorki şaşarsınız. Tabiki çocuğumu lağıma atmıyacağım.:KK48: ama mikropta lazım çocuğu dış dünyaya hazırlamak lazım. Size baktığım köpeklerin örneğini veriyim. Çocuk doğmadığından köpekten vercem mecbur:KK48: ilk köpeğimi 6 ay dışarı çıkarmadım veteriner çıkarmayın dedi. Hayvan dışarı bir çıktı ne yol biliyor ne dışarı korktu :KK48: her neyse sürekli hasta oldu.resmen veterinerden çıkamıyordum. 2 ci aldığım köpekte ilk geldiği gün attım toprağa oynasın diye tabiki dijkat ettim saçna sapan şeyler yemesin diye ama hiç hasta olmadı. Sakınan göze çöp batar o yüzden. Siz kendi bildiğinizi okuyun.

Tecrübeli annelerim prima premium care alıcam 2 ay sonra doğum.. Bazılarında ikiz paket yazıyor ne demek acaba bu? 1 numaradan 54lü paket yeterli değil mi?Bir de premium care hep sarı paketli görmüştüm ama trendyolda yeşil paketli gördüm. Paketler yenilendi mi??

Tecrübeli annelerim prima premium care alıcam 2 ay sonra doğum.. Bazılarında ikiz paket yazıyor ne demek acaba bu? 1 numaradan 54lü paket yeterli değil mi?Bir de premium care hep sarı paketli görmüştüm ama trendyolda yeşil paketli gördüm. Paketler yenilendi mi??
Premium care ler kokuyor diyorlar isterseniz kadınlar klübünde biraz araştırın. Onlardan pek memnun değiller sanırım. Prima deneyim paylaşım tavsiye diye bir bölüm var forumda oradan bakabilirsiniz.

11 günlük taze anne olarak pişman olduklarimi değil de iyi ki almisim dediklerimi yazayım
Göğüs kalkanı avent
Göğüs kremi lansinoh
Alt açma tek kullanımlık baby me
Bebek temizleme pamuğu baby me
Emzirme atleti
Penye battaniye
Elrktrikli göğüs pompasi avent
Biberon avent
Depend hasta bezi 3. Paketteyim hala devam edicem

11 günlük taze anne olarak pişman olduklarimi değil de iyi ki almisim dediklerimi yazayım
Göğüs kalkanı avent
Göğüs kremi lansinoh
Alt açma tek kullanımlık baby me
Bebek temizleme pamuğu baby me
Emzirme atleti
Penye battaniye
Elrktrikli göğüs pompasi avent
Biberon avent
Depend hasta bezi 3. Paketteyim hala devam edicem

Bu elektrikli göğüs pompası neden lazım oluyor ki bebek emmedi mi?

Bu elektrikli göğüs pompası neden lazım oluyor ki bebek emmedi mi?
Bebek tüm sütü çekemediğinde göğüste süt birikiyor, bu da göğsün sertleşmesine ve ateşe neden oluyor. Sütün devamlılığını sağlamak için göğüslerin tamamen boşalması da gerekiyor bu durumlarda çok işe yarıyor-muş. Ben de daha kullanmadım ama lazım olur diye aldım. Doğumdan sonra göreceğiz.

Bebek tüm sütü çekemediğinde göğüste süt birikiyor, bu da göğsün sertleşmesine ve ateşe neden oluyor. Sütün devamlılığını sağlamak için göğüslerin tamamen boşalması da gerekiyor bu durumlarda çok işe yarıyor-muş. Ben de daha kullanmadım ama lazım olur diye aldım. Doğumdan sonra göreceğiz.

Hmm mantikliymis bende düşüneyim bi alsam mi

2,5aylık bebeğim var. Şu ana kadar en pişman olduğum 0-3aylık kıyafetler oldu. Çoğunu hiç giydiremedim. Şuanda bile. . 6-9giyiyor.

sağıp bırakmak göğüslerden süt akmasına neden olabiliyor mu bende çalıştığım için sağmam gerekebilir de..
Göğüsler terbiye olana kadar sağsanızda emzirsenizde süt akıyor. Terbiye olduktan sonra ki bu süre kişiden kişiye değişiyor süt akmıyor.

sağıp bırakmak göğüslerden süt akmasına neden olabiliyor mu bende çalıştığım için sağmam gerekebilir de..
Göğüsler terbiye olana kadar sağsanızda emzirsenizde süt akıyor. Terbiye olduktan sonra ki bu süre kişiden kişiye değişiyor süt akmıyor.

Back