Bebeğinde Korpus collazum,lateral ventrikül ve kavum septum pellusidum gibi sorunlar olan var mı?

Selçuk hoca kendi girdi mi ameliyata

Merhaba, son durum nedir acaba? Görme seviyesi ölçülebildi mi?

Merhabalar. GÖrme düzeyi ölçülmedi. Büyüyüp kendini ifade edebildigi zaman tam olarak anlasılacak. En azından 4yaşına fılan gelmesi lazım. Ama bizim gözlemlerimize göre yakın mesafeyi görüyor. Tepki veriyor uzanıyor görüp bakıyor bize. Ama ne kadar net gördügünü gene bilemiyoruz. Yapmadıgı hareketleri yapmaya başladı. Suan 21aylık sayılır. Hiç emeklemedi bu zamana kadar ama poposunun üstünde sürünerek yer değiştirmeye başladı. Odadan cıkıp koridora fılan ilerliyor belli mesafeyi gördügünü tahmin ediyorum. Soru işaretlerimiz var tabi. retinasında görmeden ve renkli görmeden sorumlu hücreler ne kadar miktarda bilemiyoruz. Yeterince renkli görüyor mü net görüyormu hep soru işareti. Şuan aklımızda ankarada prof.dr pınar aydın a gitmek var göz doktoru

Merhaba, son durum nedir acaba? Görme seviyesi ölçülebildi mi?
Benim konulardaki mesajlarımı okuyabilirseniz vep/erg testinden geçmiştik. O görme düzeyi ile alakalı tam cevap veren bi test degil ama dolaylı olarak beyne görüntü ile alakalı sinyallerin ne kadar sürede ulaştıgını ölçen bi test. Oradan biraz işte az veya çok görüyor gibi tahmin yapılabiliyor. Bizde zaten bebegm kücük oldugu ıcın hem de zaten göz sinirleri ince oldugu icin normal cıkmadı sonuclar. Hücreler az gibi çıktı ama kücük diye tekrarı istendi. 6ay sonra sıra fılan alabilirsek tekrar test cekilebilriz

Ben de bunu anlayamıyorum. Küçük oldukları için hem yanıltıcı hem de çok zorlandıkları bir test. Neden ısrarla bir yaşında yapılıyor ki :/ Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede hallolur ölçüm işi. Bizimki 9 aylık. Üç defadır elde fotoğraf makinesi gibi bir aletle ölçmeye çalışıyor doktoru ama olmuyor. Bir yaşını bekleyelim dedi en son

Evet malesef kücük olduklarıiçin hem testi yapmak zor oluyor hem de yanıltıcı olabiliyor. Çıkan sonuçtan bız de üzülüyoruz. Tekrarı istendi bizden de işte bakalım o zaman ne çıkacak çektirebilirsek tabi

İnşallah kolaylıkla olur biter. Güzel sonuçlar alırsınız

Merhaba , geçmiş olsun
Benim ilk çocuğum otizm, ikinci çocukta herşey normal gibiydi hamilelikte 2 defa detaylı ultrason bakıldı ama hiç bir sknti yok dediler. Doğduktan 2 ay sonra bıngıldak erken kapandı ve sezeryan dogum olmasına rağmen kafa egriligi vardı. MR çekildi ve kolposefali tanısı kondu yani meşhur korpus kallozu dignezisi. Gözleri görmez konuşamaz yürüyemez ellerini kullanamaz dediler ama sonra hiç birşey olmadan sapasağlam da buyuyebilir dediler, anında doktor araştırdık vs şuan 4 aylık olacak genel olarak sağlıklı ama kaslarda sertleesme olabilir diye 1 aydır fizik tedavi alıp epilepsi ilacı kullanıyoruz. Çocuk aşırı ağlıyordu aslında hoc susmuyordu ilaç sonrası sakinleşti. Görme skntisi yok ama odaklanma problemi var ve bir gözde kayma var. Ellerini kullanmada skntili gibi 4 aylık ama elini uzatma veya birseyleri tutmada güçlük yaşıyor. Allah hepimize yar ve yardimci olsun. 2 çocuğumda erkek West testi yaptık ama sonuç yok henuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…