Bebeğinde Korpus collazum,lateral ventrikül ve kavum septum pellusidum gibi sorunlar olan var mı?

Canım benimki 18.haftada belli oldu doktorumdan allah razı olsun 3 buçuk saat detaylı inceleme sonrası beni emara yönlendirdi.emarda da karpus kollazum ve septum pellusidum yoktu ayrıca beyinde sıvı birikimi ve kistlerde mevcuttu.içinde de ölür seni tehlikeye atar dediler zaten kalp atışı da yavaştı 20.haftada aldılar.almadan önce bazı genetik testler ve amniyosentez de yapıldı ayrıca otopsiye yollandı.Tabiki bu kader.mesela genetik test ve amniyosentez de hiç sıkıntı çıkmadı herşey allahtan.

Benim bebeğim de sadece
Benim bebeğim çok şükür yuruyor tam konuşamıyor ama bu dönem böyle . Sol elini tam kullanamıyor bu sizensefaliden odlayi beyin hapisi bizimkilerden farklı şekillendiği için yani orada bı yarık olduğu için boyleymis. Sizde o tanı yokmuş çok şükür benim bebeğimin her an epilepsi nöbeti geçirme riski var bu hafta eeg cektircez onun için de
ben aslında size sormak istemiştim benim kızım da şizensefali var yani aynı şey nöbet geçirdi ve öle öğrendik kızım daha altı aylık sizin ki daha büyükmüş nasıl gelişimi falan bide tek taraflı mı açık kapalı hangisi bizim ki sol forontalin de var tek taraflı

Benim bebeğim de sadece

ben aslında size sormak istemiştim benim kızım da şizensefali var yani aynı şey nöbet geçirdi ve öle öğrendik kızım daha altı aylık sizin ki daha büyükmüş nasıl gelişimi falan bide tek taraflı mı açık kapalı hangisi bizim ki sol forontalin de var tek taraflı
Benim de aynı şekilde sol elini sürekli kapalı tutuyo kasiyo fizik uyguluyorum evde. Henüz atak geçirmedim sara nöbeti ama çok korkuyorum gecirise diye 😣 yürümesine sıkıntı yok çok şükür ama sol eli ve kolunu açması dondurmesi sıkıntı bunları yapamiyo . Bir de öğrenme güçlüğü çekebilir dedi doktorumuz onu da okul zamanı gorucez olabildiğince erken okula verin dedi seneye kreşe vericez okul döneminde de gözlemle öğrenebilicez anca güçlük çekip çekmediğini.

Benim bebeğim de sadece

Sizin başka ne şikayetleriniz var . Oturamamasi dışında . Bu hastalığın en büyük ilacı eğitim ve gözlem . Doktorlarimiz bize bunu söyledi. Sürekli ilgi olacak oturamiyorsa siz destekleyin sürekli sürekli destekle oturtmaya çalışın hattta bebeklerin düşmemesi için her tarafını saran büyük yastıklar satiliyor internetten onlardan alabilir siniz. Oyun halisinin üstüne yüzüstü koyun emeklemesini hızlandırır ben 2.5 aydan itibaren başlamıştım ona. Ve de sürekli konuşun eğitici kelime kartlari alın hikaye kitaplari alın her sayfasında iki cümle olan . Onları okuyun kelimeleri gösterin anlamlarını söyleyin sürekli her gün . Şarkılar söyleyin . Onlar hepsini anliyolar. Benimle ne zaman isterseniz iletişim halinde olabilirsiniz . Doktorlarima da çok güveniyorum. Sizin bebeğinizin de elinde kolunda sıkıntı var mı ?

Sizin başka ne şikayetleriniz var . Oturamamasi dışında . Bu hastalığın en büyük ilacı eğitim ve gözlem . Doktorlarimiz bize bunu söyledi. Sürekli ilgi olacak oturamiyorsa siz destekleyin sürekli sürekli destekle oturtmaya çalışın hattta bebeklerin düşmemesi için her tarafını saran büyük yastıklar satiliyor internetten onlardan alabilir siniz. Oyun halisinin üstüne yüzüstü koyun emeklemesini hızlandırır ben 2.5 aydan itibaren başlamıştım ona. Ve de sürekli konuşun eğitici kelime kartlari alın hikaye kitaplari alın her sayfasında iki cümle olan . Onları okuyun kelimeleri gösterin anlamlarını söyleyin sürekli her gün . Şarkılar söyleyin . Onlar hepsini anliyolar. Benimle ne zaman isterseniz iletişim halinde olabilirsiniz . Doktorlarima da çok güveniyorum. Sizin bebeğinizin de elinde kolunda sıkıntı var mı ?
Bizim şuanlık belirli bi şikayetimiz yok ellerni ve ayakları sürekli hareketli ama ayına göre geri kaldı gibi geliyor bana birseylere pek uzanması yok konuştuğum da beni anladığını bende düşünüyorum gülmesi bakması güzel çok şükür bende öle sürekli hareket yaptırıyorum evde kol bacak boyun hepsini hareket ettiriyorum sürekli oturtmaya çalışıyorum kitap okuyorum resimlerini gösteriyorum ve sürekli konuşuyorum dokuz aylık olunca fiziğe başlatacak doktorumuz ben daha erken mi başlasak diyorum geç kalmaktan korkuyorum ...siz nerde oturuyorsunuz biz İzmir’de aynı şehirde olsak görüşme imkanınız okurdu belki destek okurduk çünkü başka birilerine anlatınca asla anlamıyorlar

Benim de aynı şekilde sol elini sürekli kapalı tutuyo kasiyo fizik uyguluyorum evde. Henüz atak geçirmedim sara nöbeti ama çok korkuyorum gecirise diye 😣 yürümesine sıkıntı yok çok şükür ama sol eli ve kolunu açması dondurmesi sıkıntı bunları yapamiyo . Bir de öğrenme güçlüğü çekebilir dedi doktorumuz onu da okul zamanı gorucez olabildiğince erken okula verin dedi seneye kreşe vericez okul döneminde de gözlemle öğrenebilicez anca güçlük çekip çekmediğini.
Benim gebeliğin 33 hafatsın da belli oldu maalesef ama geçebilir dedi doktorlar bizde vazgeçmek istemedik zaten çok şükür korktuğumuz gibi olmadı ama kızım çok ağlayan bi bebek gaz şikayetimiz de çok var hala geçmedi sizin bebeğiniz de öle mi bazen diyorum acaba beyinde agrı falan mı oluyor 😢bide kafası biraz küçük diyorlar bu rahatsızlıkta öle oluyormus sizin de öle mi inaşlh Alalhım evlatlarımıza şifa verir 🤲🏻

Benim gebeliğin 33 hafatsın da belli oldu maalesef ama geçebilir dedi doktorlar bizde vazgeçmek istemedik zaten çok şükür korktuğumuz gibi olmadı ama kızım çok ağlayan bi bebek gaz şikayetimiz de çok var hala geçmedi sizin bebeğiniz de öle mi bazen diyorum acaba beyinde agrı falan mı oluyor 😢bide kafası biraz küçük diyorlar bu rahatsızlıkta öle oluyormus sizin de öle mi inaşlh Alalhım evlatlarımıza şifa verir 🤲🏻
Bizim doktorumuz da kafada kucuklukle ilgili bir şey soylemedi ve benim bebeğimde de yok.bu beyinde olan bir yariktan oluyor kafa şeklini etkileri i bilemedim . Ben İst da oturuyorum burda çok iyi doktorlar bulduk nörolog ve fizyoterapistle takibini yapıyoruz benegimn . Siz yine çok erken farketmiş siniz ne güzel biz yürümeye başlayınca fark ettik terapistimiz biraz daha erken fark etseydiniz keşke dedi . Ama madem hamilelikte anlaşıldı eeg çekilip sara ilacına başlamadı mı doktorunuz?

Benimki de küçükken öyleydi çok gazliydi hep ağlardı hiç ona yormadim sonuçta gazdan çok agliyooar beyni ağrımaz bundan dolayı . Ama bebeğim çok mızmız sürekli her şeyi mizmizlanarak istiyo o acba beyinden mi onu bir dahaki gidişimde doktoruma soracağım yoksa çocuğumun mizacı mi böyle bilmiyorum . Ama kendinizi ağrısı var diye endiselendirmeyin . 6 ayliksa mizmizliktwn ağlıyor olabilir mi? Bir de fizik için neden 9 ayı bekliyolar bizim fizyoterapistimiz 6 aylıkken farketseydiniz keşke dedi . Ne kadar erken o kadar iyi diye

Bizim doktorumuz da kafada kucuklukle ilgili bir şey soylemedi ve benim bebeğimde de yok.bu beyinde olan bir yariktan oluyor kafa şeklini etkileri i bilemedim . Ben İst da oturuyorum burda çok iyi doktorlar bulduk nörolog ve fizyoterapistle takibini yapıyoruz benegimn . Siz yine çok erken farketmiş siniz ne güzel biz yürümeye başlayınca fark ettik terapistimiz biraz daha erken fark etseydiniz keşke dedi . Ama madem hamilelikte anlaşıldı eeg çekilip sara ilacına başlamadı mı doktorunuz?

Dört buçuk aylıkken nöbet geçirdi zaten kızım küstü kusma tetiklemiş dediler onun üzerine başladık kullanmaya ama daha iyi oldu sanki uykusu biraz düzene girdi daha sakin bi bebek oldu tabi gaz sancımız olmadığı sürece .. EEG çekindik beyinde yarık olduğu için elektrik sinyalleri karışıyor ondan nöbet oluyor dediler ...doktorumuz korkulacak bi ilaç değil dedi belki iki belki daha uzun yıllar kullanacak ama iyi olsun da kullansın diyorum ..nöbet geçirmemiş olması sizin için çok iyi bence belki size ilaca gerek kalmaz

Benimki de küçükken öyleydi çok gazliydi hep ağlardı hiç ona yormadim sonuçta gazdan çok agliyooar beyni ağrımaz bundan dolayı . Ama bebeğim çok mızmız sürekli her şeyi mizmizlanarak istiyo o acba beyinden mi onu bir dahaki gidişimde doktoruma soracağım yoksa çocuğumun mizacı mi böyle bilmiyorum . Ama kendinizi ağrısı var diye endiselendirmeyin . 6 ayliksa mizmizliktwn ağlıyor olabilir mi? Bir de fizik için neden 9 ayı bekliyolar bizim fizyoterapistimiz 6 aylıkken farketseydiniz keşke dedi . Ne kadar erken o kadar iyi diye

Bizede ilk kontrol de doktorumuz hemen başlarız demişti fiziğe sonra Egg çekindik dokuz ayı bekleyebiliriz dedi bana hareket gösterdi evde sürekli bunları yapın dedi ..bizde düşündüğü gibi olmadı ondan dokuz aya bıraktı die düşündük sevindik insan işte öle yormak istiyor ya ..şimdi ama bu corona muhabettei geçsin hemen hocaya gidip başlamak isteyecem fiziğe bakalım ...bizim doktorumuz da çok iyi baya araştırdık ...gebelikte belli olunca biz doğum dab beri nörolog takibindeyiz ama bize hiç demedi nöbet geçirebilir işte fiziğe başlayalım falan die hep hızımı iyi görüyor du sonra nöbet geçirince değiştirdik doktoru keşke en baştan bu gittiğimiz doktora gitseydik .. çok teşekkür ederim cevaplar için inşallh herdwy güzel olur gelişmeleri yazalım yine birbirimize ..🙂

Bizede ilk kontrol de doktorumuz hemen başlarız demişti fiziğe sonra Egg çekindik dokuz ayı bekleyebiliriz dedi bana hareket gösterdi evde sürekli bunları yapın dedi ..bizde düşündüğü gibi olmadı ondan dokuz aya bıraktı die düşündük sevindik insan işte öle yormak istiyor ya ..şimdi ama bu corona muhabettei geçsin hemen hocaya gidip başlamak isteyecem fiziğe bakalım ...bizim doktorumuz da çok iyi baya araştırdık ...gebelikte belli olunca biz doğum dab beri nörolog takibindeyiz ama bize hiç demedi nöbet geçirebilir işte fiziğe başlayalım falan die hep hızımı iyi görüyor du sonra nöbet geçirince değiştirdik doktoru keşke en baştan bu gittiğimiz doktora gitseydik .. çok teşekkür ederim cevaplar için inşallh herdwy güzel olur gelişmeleri yazalım yine birbirimize ..🙂
Anladım inşallah şifa bulur yavrularimiz hiçbir eksikleri olmaz . Evet yazalım gelişmeleri böyle hastalığı olmayan anlamıyor insanı . Korono gecseydi bı de fiziğe ve havuza basliycaktik havuz çok önerdi fizyoterapist aklınızda bulunsun şimdi bu koronodan dolayı bile evde küvete su yap oynasin güzel havalarda üstüne bir de fizik yaparsın dedi . Şimdilik her şey evde bakalım.Bayagi da evde olucaz gibi gözüküyor . Aklınızda bulunsun siz de gelişmeleri yazarsınız ☺️

Yüzme benim de aklım da bi havalar ısınsa zaten İzmir’de deniz olayımız sürekli oluyo havuza da götürürüm inşallh hersey güzel olur Allah yardımcımız olsun görüşmek üzere 🙂🤗

Merhaba benim kızıma da aynı teşhiş kondu daha altı aylık oturamıyor emeklemiyor ellerime çok kullanmıyor kafası biraz küçük yaşıtlarına göre doktorlar henüz birsey demiyor dokuz aylık olunca fiizk tedaviye başlıycaz size herhangi birsey derdimi yada nasıl bebeğiniz şuan da merak ediyorum
Size ne teshis kondu? Bana 24haftalıkken septum pellucidum yok dediler gelisiminde baska sıkıntı gorulmedi suanlık. Suan 29haftalık

Rabbim şifasını versin yavrunuzun da yavrumun da. Benim bebeğimin de septum pellucidum yok yazıyor ana sizde daha farklı şeyler çıkmış . Mr sonucuna da bakın da doktorunuz neyi uygun gorurse onu yapın hakkınızda her şeyin hayirlisi olsun
Sizde hem sizensefali var hem septum yok dogru mu anladm? Sizin gebelikte anlasılmadı mı peki detaylı ultrason yapılmadı mı?

Evet canm. İlk detaylı ultrason kontrolumde bakan doktor goremedi. Sonra sonucu kendi doktoruma onaylatıp riskli gebelik bölümüne sevketti beni.artık oraya kontrole gidiyorum

Her kontrole acaba ne olacak bişey varmı korkusuyla gitmek çok kötü bir duygu. İnşallah kötü bişey olmadan dogum yaparm😔

Back