Bebeğinde Korpus collazum,lateral ventrikül ve kavum septum pellusidum gibi sorunlar olan var mı?

Ben de aynı sorunlar var hangi hoca hango hastane söyledi alınmasını 24. Haftada

Ben de aynı sorunlar var hangi hoca hango hastane söyledi alınmasını 24. Haftada
Doktor alınsın illa demedi canım. Onu formaliteden sormak zorundalar. İleride olabilecek sorunlara karşı sorumluluk almamak icin. Hangi hastane olursa olsun sorarlar. Sakarya egitm araştırmada dogum yaptm ben. Riskli gebelikte Selçuk Özden çok iyi bir doktor. O da beni muayene etti bir sefer. Sonraki zamanlar asistanları muayene ediyor. Zaten her gün hastanede olmuyor çok yoğun başka şehirde filan oluyor.Septum pellucidum görünmüyo dedi ama sonradan da görünmemiş olabilir dedi neticede anne karnında ultrasonla bebeğe bakmak kolay iş değil. Beni sağa çevirdi sola çevirdi görüntü alabilmek için baya uğraştı. Bebeğin pozisyonu da her zaman uymuyor.sizin hangi şehir? Kesin olarak yok mu dediler size soru başlığındakileri

İnsallah güzel haberler alırız
Merhaba.Bilgilendirmek adına yazıyorum.Biz mr çektirdik.sonuc olarak Septum pellucidum yok. Bir de optik sinirleri ince çıktı. Zaten gözleri bozuktu bekledigimiz gibi. Doktor gelişimi iyi dedi ayına göre ilerliyor. Septo optik displazi diye bi rahatszlk var ona benziyor dedi. Onun da temel üç belirli özelliği var ikisini kızım taşıyor. Biri optik sinirlerin gelişmemesi yetersiz gelişmesi, biri septum pellucidum yokluğu biri de hipofiz hormonlarında bozukluk. Sonuncusu hakkında bilgimiz olmadıgı icin doktor yeşil alan açtı çocuk endokrinolojiye yonlendirdi. Ona kontrole gideceğiz hormonlarında bozukluk var mı diye. 10hastanın 4ünde genelde hormon bozuklugu çıkabiliyormuş. Buna baglı olarak buyume hormonu eksıklıgı boyun normalden daha kısa olması veya diger cinsiyet hormonlarında bozujluk fılan. Tabı hormon bozuklugu tedavi edilebiliyor. Gelişmelerden tekrar haber ederim. Benim kızım şuan iyi boy kilo olarak masallah

Merhablar benimde 20aylik bebegim var 14aylikken ogrendik septum pellisudum yoklugunu ve korpus kollosumda yok hic endisenmeyin benim bebegim gayet iyi goruyor hipofizde yani buyume hormonunda hicbi sorun yok suan yuruyemiyor ama yurume disinda herseyi yapiyor emekliyor oturuyor kalkip dikiliyor tutunarak yuruyor 4aydir fizik tedavi aliyoruz algida problem yok gayet iyi anliyor bizi kelimeleride var cocuk norolojisi neler dedi bize aglamaktan helak oldum ama baska birine gosterdik bu cocuk mucize dedi zaten pek bi bilgileride yok bu konuda ne olup olmayacaginida tam olarak kestiremiyorlar

Size genetik test yaptirmaniz soylendimi yada yaptirdinizmi

Merhabalar. Cok gecmis olsun. İnsallah kuzucuk hep iyi olur masallah ona. Bizim yalnız görme problemimiz var. Ne ölçüde oldugu bilinmiyor. Onumuzdeki hafta görme alan testi icin marmara üniden sıra alacağız. Belki %10 görüyor bu da gelişimini etkileyebilir. Suan kızım 11aylık. Daha yürümüyor. Emeklemiyor ama ayaklarının üstüne basıyor ellerinden tutunca. Biz de o dönem çok üZülmüştük. Dediğiniz gibi neler neler diyorlar hersey olabilir zihinsel engel veya baska bıcok sey. Görme problemi olabilir demişlerdi. Onu yaşadık malesef. Gözlerinde kayma ve nistagmus var. Odaklanamıyor. Gözleri gelişmemiş dendi.Suan kucuk oldugu icin daha yolumuz var bazı şeyleri anlamak için

Son düzenleme:
Size genetik test yaptirmaniz soylendimi yada yaptirdinizmi
Bana hamileliğimde amniyosentez yapabiliriz dediler ama ben istemedim %1 risk de olsa bebek ölümü olabilir diye. Zaten ne olursa olsun evladım kabulümdü. Nörolog bize anne baba olarak spnraki cocuklar icin bi tehlike olup olmadıgını bilmek acısınsan yaptırabilirsiniz dedi kendinize. O aklımızda. Cunku ıkıncı cocuk istiyorum ama ınsan korkuyor ya onda da bırsey cıkarsa diye. Cocugumuza bi test yapılmadı. Siz peki nasıl ögrendiniz şüphelenip mi emar çektirdiniz. Hamileliğinizde bunu gözlemleyemediler mi? Detaylı ultrasonda çıkıyor çünkü

Ben detayli ultrasona girmedim ama hamilelikte hersey yolunda gidiyordu gebelik sekeri cikti bende insulin kullandim doktor ondan da olmus olabilir dedi zaten genetik mi degilmi o da kanitlanmamis bir hastalik zaten genelde genetik degilmis bize genetik test yaptirmamiz soylendi cocuga ama biz yaptirmadik cunku bu test onjn tedavi olmasini saglamicak zaten baska cocukta dusunmuyorum fizik tedaviye devam edebilmesi icin rapor almamiz lazim yine isterlermi bilmiyorum test yaptirmamizi ama sizin raporunuz varmi bence fizik tedaviye baslayin erkenden faydasini gorursunuz biz 16aylikken ogrendik boyle biseyin var oldugunu yurumeye baslamayinca

Aynen genetik test tedavi saglamayacağı icin biz de gereksiz gördük. Ama kendimiz yaptırmayı düsünüyoruz esimle. Suan benim kızım daha kücük canım 11aylık. Fızık tedavi icin erken.suan yürümese bile bu normal bi aralık. 16-18aya kadar zamanı var. Ayaklarının üstüne basıyor. Emekler pozisyona geliyor sık sık son zamanda. Baya hareketli.Belki bir veya iki ay sonra yürüyebilir. Eğer ki tabi hic ilerleme olmazsa erkenden götürmekte fayda var fizik tedavi önemli

Detaylı ultrasona niye girmediniz peki. Bu kendı tercihiniz miydi yoksa doktor mu istemedi? Çünkü şu devirde artık istemeyen yok. Ben devlette dogum yaptım orda da hemen istedi doktorum. İleri bir tarihe sıra vermişti. Detaylıda bu kesin çıkardı çünkü. Benim 23haftamda belli oldu.

Cnm bizim bukadar gec anlamamamiz bebegimin 9ayda surunmesi 1yasinda emeklemesi tutunup kalkmasi dedigim gibi herseyi vardi suan yurume arkadasiyla falan yuruyor dengede var problem dengesini saglayamiyor kelimeler varmi sizin kizinizda
Ben ozele gidiyordum doktorumda demedi bahsetmedi boyle biseyden ciksaydida aldirmazdim zaten oyuzden Allahtan ne gelirse kabulumuzdu iyikide girmemisim hamileligimi zehir ederlerdi

Biz de öğrenince baya uzulmustuk neler neler gecti aklımızdan scaba şöyle olcak mı böyle olcak mı. Nette yazılanlar kabus gibi.ama tabı kı biz de dusunmedık aldırmayı. Hastanede soruyolar biz de hayır dedik. Özele acıkcası pek güvenmiyorm. Cok cok iyi oldugunu bildigim bi doktor varsa belki ama bazı seyler eksık fazla kalabiliyor. Ben acıkcası hamılelıkte ogrenmekten yanayım. Cunku erkenden arastırmaya doktor bakmaya baslamak gerek. Her türlü büyük bi üzüntü. Kacınılmaz. Rabbim onları korusun yavrularımıza sifa versin.bizim cocugumuz gibi hastalarda kaslarda gevseklik olabilir. Bir de benim kzım suan ne derece göruyor bilmedigimden emekleme gibi davranıslar gecikebilşr diye düsündüm. Cpcuk belki gücü kuvveti yerinde ama göremediginden önünü tedirgin davranıp emeklemeyebilir. Bilemiyoruz ki esim dün sıra aldı marmara üniden. Görme alan testi icin. Haziran 8 e sıra vermisler. sizin görmede probleminiz var mı? 1yaş muayenesini yaptırdınız mı?

Benim kızımın kelimeleri var ama bunlar geçici olabilir demişti nörolog. Yani daha ileri zamanda 2yaşa dogru daha belirgin konuşması olmazsa sıkıntı. Kızım suan anne baba dede mama diyor uzun süredir. Taklit etmesi de var bir aydır.Alkış diyorum alkış yapıyor. Gösterileni çabuk öğreniyor. Ama bunlara suan tam guvenmiyorum. Asıl bilinçli konuşma 2 yaş sonrası

Bizim gormede bi problem yok ogrenince zaten direk goze gidin dedi norolog goz sinirleri cok iyi gelismis dedi olsaydi dogusta yada hemen sonra gormemeye baslardi dedi icinizi ferah tutun dedi gozleri kulaklari cok keskin insallah hep boyle devam eder

Benim oglumunda taklitleri var surekli merak edip bu ne diye soruyor al ver ac gel baba aba babasinin adini falan soyluyor ama tabi geri geliyor bana konusmasi ins ilerler zamanla Allahtan umit kesilmez zamanla gorecez neler olacagini

COk sevindm gözlerinn iyi olmasına. Göz ınsanı cok tedirgin ediyor. Herseyı saglam olsa göz görmeyince tamamen birine muhtac oluyor. Bir de kız cocugu. İnsallah iki gözü de görüyordur yavrumun. Bu septum yoklugunda genelde tek göze vuruyormuş. Biri hic gormeyıp digeri de tam veya daha az görme gibi. Ama degisken tabı. Bazısında da ikisi de iyi olabiliyor. Bizim ışık refleksimiz var. Bu iyi bısey dedı doktor. İkisi de muhtemelen görüyor az veya çok. Bakalım testte bellı olacak

Bebeginiz yuruyormu gozlerinin durumu nasil

Bebeginiz yuruyormu gozlerinin durumu nasil
Tekrar merhabalar. Suan 15aylık kızım. Elinden tutunca adımlıyor ama kendı başına yürüyemiyor. Gücü oldukça yerinde fakat dengesini kuramıyor o da gözlerinden kaynaklı büyük ihtimalle. Göz bozukluklarının cocukluklarda denge sorunu yaşattıgını okumuştum.gözlerinin gördügüne eminiz çok şükür ki günden güne hareketleri tepkileri daha iyi. Oyuncaklarına uzanıyor bişey verdigimizde uzanıp alıyor. Etrafındaki nesnelere de yaklaşınca kollarını uzatıp dokunmaya çalışıyor. Haziran 8de görme alan testinden geçeceğiz marmara ünide. VEP/ERG testi. Ondan sonra gözlerinin ne ölçüde gordugu belli olacak. Işığa da tepki veriyor. Odada da karanlıktayken ışığı açtığımda aa aaa fılan tepki veriyor gülüyor. İnşallj sonucumuz iyi çıkar. Sonucu burdan bildiririm bilgilendirmek maksatlı

Merhabalr benimde bebegim oyleydi tek elinde tutunca yuruyordu denge kaybi vardi bence gozleriyle alakali bi durum degil bu denge kaybi beynin orta hattinin hani septumun olmayisindan bu sorun ben bu yaz oglumu istanbula goturecegim fizik tedavi icin cme terapisi var denge calisiliyor bu terapiyle bebegim suan 2yasinda ama hala desteksiz yuruyemiyir 2 3 adim atiyor birakinca ama denge kuramiyor sizede fikir olsun bence sizde biran once fizik tedaviye baslayin iyi gunler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…