Bebeğinde Korpus collazum,lateral ventrikül ve kavum septum pellusidum gibi sorunlar olan var mı?

Bi kisiye daha aynı teshis konmus yazdım ama dönüs alamadm. Cok merak ediyorum. Bi yıl önce sormus. Dogumu bekliyoruz aldırmadık yazmıs
Benim şöyle oldu.o kişiye de yazmıştım aynı mesajı
Ben de şuan 29haftalık hamileyim. Benim bebeğime de septum pellicidum yok dediler. Korpus kallozum da olmayabilir dediler.24haftayken ilk detaylı ultrason yapıldı o zaman söyledi doktor. Sonra riskli gebeliğe yönlendirildim. Orda prof inceledi o da göremedi. Korpus var dedi septum yok dedi.Alınsın ıstermısınız fılan hersey söylendi. Cok üzüldük. Ben tabı istemedim 6aylık kocaman bir canlı vardı icimde. Rabbim büyüktür dedm.amniyosentez fılan istemedim. Herseyıyle kabulümdü. Nolur nolmaz bi doktora daha göstermek istedik şstanbulda pendik medipole gittik gülseren yücesoya. O da septum yok dedi. Psikolojk sprhnlar veya gorme bozuklukları bıcok sey olabılır olmayadabilir dedi. Ender görülürmüş o yuzden pek araştırma yok bu konuda.Takip edilmesi lazm dedi. Mr önerdi 32.haftada. Ama ben girmemeye karar verdm zaten herseyıyle kabulum dıye. Hamılelıgmı daha da kötü geçirmemek için.Son kontrolde gelişiminde bi sorun görülmedi. Hala septum yoktu. Artık gerisi doğumdan sonraya kaldı. Mr dogumdan sonra cekilir

Her kontrole acaba ne olacak bişey varmı korkusuyla gitmek çok kötü bir duygu. İnşallah kötü bişey olmadan dogum yaparm
Üzülme bak bebeği normal olanlar da var.Rabbim şifasını versin benim bebeğimde aynı seninki gibiydi ama bunun yanında hidrosefali de izlenmişti omurilik kısmında kist vardı ben 20.haftada sonlandırdım çok zor bir karardı ama doktoruma güvendim.amniyosentez ve gelişmiş genetik testler yaptırdık.benim doktorum perinatologtu 18.haftada farketti.emara yolladı orada da netleşmişti zaten.Sana doktor ne dedi?

Bizde ayrıca korpus kollezyumda yoktu ve otopsi sonucunda görmenin olmayacağı da yazıyordu.canım senin artık büyümüş lütfen üzülme eminimki bebeğin sapasağlam doğacak tek bir belirtinin önemi yok.öyle olsa ben hiç aldırmazdım.Ama ben çocuk nörolojisine kadar gittim olumlu bir yanıt alamadım bana benim durumumda olanları gösterdiler.şu an yine hamileyim.19.haftamdayım 3 hafta sonra ayrıntılı ultrasona gircem o kadar korkuyorum ki aynı şeyi yaşayacağım diye.Allah göstermesin

İnsallah bisey olmayacak canm iyi dusun iyi olsun. Ben moralimi yuksek tutmaya calısıyorum. Dedigin gibi tek basına tek onun olmaması baska da bir sorun olmaması insanı teselli ediyor biraz. Hıcbısey olmayadabilir dediler bize. İlk detaylı ultrasondan sonra beni de hep perinatoloji uzmanları gördü.amniyosentez onerdıler ama dogurcamher turlu dersen o riske girme dediler. Ben de istemedim o yuzden.suan bı sonrakı kontrolümü bekliyorum. Mr da cekılmedim cunku zaten yoksa yok. Kesın Ögrenmem biseye fayda etmeyecek tedavı de olmayacagı icin. Gerekgormedım. Suanda da zaten yok diye kabul ediyorum.dogumumu bekliyorum

Canım beni yanlış anlama aynı duygulardan geçtik geçiyoruz bu okadar zor birşey ki kafamı oynatacaktım çünkü benim 5.gebeliğimdi ve 5.kaybım oldu.Keşke emara girsen bunu aldırman için değil bebeğindeki tanıyı şimdiden bilip doğunca ona göre önlem alman için söylüyorum.Aynı şekilde amniyosentezden de korkmaseydın keşke.bana doktorum amniyosentez sonraki gebeliklerine de yol gösterir o yüzden ol dedi.Biz bi de mikroarray testi yaptırdık tüm genlerini tarattık en azından gen temiz geldi.bundan sonraki gebeliklerinde %4 ihtimal var dedi doktorum.inşallah ikimizde sapasağlam bebekler doğururuz.Çünkü bu kadar üzüntü bile çok çok fazla.

Canım benı dusundugun ıcn sagol yanlıs anlamam Ben arada kaldm ama doktor sen her turlu dogururum bu bebegı diyomusun dedi evet dedm. O zaman gerek yok dedi düsük de olsa kaybetme riskin var dedi. Senn gibi yonlendırılseydım dusunebilirdim.mr a girmeme sebebim de şu,zaten bu yapının kesın olarak yoklugunu görmek ve baska sorun varmı görmekti. Misal girdm ve kesin yok veya baska biseyler daha cıktı. Hamılelıgımı hepten mutsuz geçirecektm sureklı aglayacaktm cocuk ıcn daha olumsuz olacaktı ve bi tedavı de gormeyecektm .her turlu dogumdan sonra gelisime bakılacaktı. O yuzden dogumdan sonra mr a karar verdm

Doktor da suan zaten hıcbısey yapılmaz dogumdan once mr a gerek yok dedi bişeye faydası olmaz dedi. Dogum sonrası gelişim takıp edilecek dedi devlet hastanedeki. Benım özelde gittigm doktor mr onerdi. Ben de dusundum ve sonradan vazgectim.

İnşallah ikimizde korktuğumuza uğramayız bir arkadaş var bizim gibi hatta senin gibi sadece septum pellusidumu yok çocuğunun.Çok şükür ki herşeyi normal kaç yaşına geldi çocuğu hatta ikinci çocuğu bile yaptı.Seninkinin cinsiyeti de mi kız?

Yaa gercekten mi cok mutlu oldum suanda insallah öyle olur Icıme umut verdin rabbım de sana cocugunu saglıkla elıne almayı nasip etsin insallah yüzünü tez zamanda güldürsün. O arkadasın gercek hayatta bi arkadasın mı yoksa burda yazıstıgın biri miydi canım?

Benim de cinsiyet kız canm demeyi unutmusum

Benim de cinsiyet kız canm demeyi unutmusum
Benimki de kızdı aslında benim doktorum erkek çocuklarında daha çok rastlanıyor demişti ama bence yanıldı.Ben burdan da gördüğüm kadarıyla kızlarda daha çok oluyor bence.Bu arada benim şu anki gebeliğimde kız.

Bana da kızlarda daha cok oluyor gibi geldi canım. Genelde okuduklarmda oyleydi.kız cocuk ayrı bi duygu. İlk cocukta özellikle. Evlat ayrımı olmaz ama kız cocuklarına karsı ayrı bi hassasım ben. Rabbim herkese her ısteyene evlat sahıbı olmayı saglıkla kucagna almayı nasıp etsın. Kontrollerin sonrası tekrar konusalım canım. İnsallah hersey yolunda gider Allah büyük

Merhaba aynı sorunlar benim bebeğimde de var doktorlar aldirmami istedi fakat aldırmadım 33. Haftadayim sizin doğum yaptınız mı bebeğiniz nasıl eğer doğum oldu ise ?

Merhaba aynı şekilde benim bebeğim için de dediler aldirmami söyledi doktorlar fakat ben aldırmadım 33 haftalık hamileyim sizi doğum yaptınız mı bebeğiniz nasıl şimdi ?

Merhaba aynı şekilde benim bebeğim için de dediler aldirmami söyledi doktorlar fakat ben aldırmadım 33 haftalık hamileyim sizi doğum yaptınız mı bebeğiniz nasıl şimdi ?

Merhaba canım. Cok gecmıs olsun oncelıkle. Hicbirsey tam kesin olmuyor doktorların teşhisinde hamileliğini iyi geçirmeye çalış. Benim yavrum dogdu 39+3te. Herşeyi sağlam kilosu boyu ideal şekilde doğdu. Dogum sonrası ultrasonuda temiz çıktı. Fakat biz göz problemi yaşamayabaşladık. Bunun onunla alakası olup olmadıgı şuan bilinmiyor septumla yani.septo optik displazi de görülebiliyormuş septum yoklugunda. Bizim ailede göz genetik bir problem. O yuzden şuan genetık olarak mı septumla mı alakalı oldugu mr çekildikten sonra belli olacak. Yarın mr randevusu alacağız.goz doktoruna gittik gozbebegı zayıf dedi miyop olabilir dedi 6.ay bıtınce tekrar gorecegım dedi.norologa yönlendrdi mr istediler. Suan 5 aylıgız bize odaklanmıyor. Çok kısa süre bakıyo gibi geliyo bize baZen. Belki tesadüfen bakıyor bılemıyoruz. gözleri hareketli nistagmusa benzer hareketler bazen saga sola bazen yukarıya dogru fılan atıyor. Onun dışında gelişimi çok iyi. Sen de endişelenme canım hicbisey kesin olmuyor gonlunu ferah tut. Ben gelişmelerden haberdar ederim mr sonrası. Rabbm cocuguna sifalar versin saglıkla dogsun ınsallah. Yavrunu iyi ki aldırmadın tabbım mukafatını versn. Bana da al dedıler ama kıyamam. Suan oyle guzel yavrum var ki öasallah. Allahım hepsını korusun

Nerde yaptırdınız Mr ben
Sakarya egitim arastırmadan aldım randevu. 2eylüle tarih verdiler. Cok sıra var mr dazDaha epey bir zamanımz var. Bir de 29 temmuzda izmit araştırmada bi profa göz randevumuzvar. Ona az kaldı. Sonuçları ilk fırsatta yazarım buraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…