Çok teşekkür ederim inşallah bilen birileri görür.Allah yardım etsin
Konun yukarıda ciksin diye yazıyorum.keske bilgim olsa
Benim 18+3 ken ayrıntılı ultrasonda doktor septum pellucidumun ya yok ya da çok az ver dedi.dün emar çektirdim sonuç haftaya çıkacak daha sonra da amniyosentez yapılacak.sizin bebeğiniz kaç aylık?Allah tüm bebeklerle beraber siiznkind de şifa versin . Benim bebeğimin de beyninde sorunlar çıktı . Mr crkildik geçen hafta sizensefali tanısı konuldu ve septum pellucidum yokluğu çıkmış mr sonucunda . O kadar üzgünüm ki ağlamaktan helak oldum .
Benim doktorum bir açıklama yapmadı ama çocuk doğduğunda bir çok sıkıntılıyla doğabilir dedi tabi emarla kesinleşmesini istedi amniyosentezle de kalıtsal olup olmadığına bakılacak.sonuçlarla çocuk nöroloğuna gitcez o davamlı tamam mı diye karar verecek.sizin bebeğiniz konuşabiliyor mu yürümeye başladı mı?Benim bebeğim 14 aylık . Size ne gibi sonuçları olabilecegi söylendi
Allah şifasını versin inşallah.doktorumuzun raporunda septum pellusidum ya yok ya çok küçük yazmış bir de iki lateral ventrikülde sıvı tespiti yapmış bir de korpus callozum olması gerekenin altında diye de not düşmüş.tabi emarda ne çıkar bilmiyorum.bi de an önemlisi amniyosentez.çok korkuyorum.bebeğimi aldırmak durumunda kalabilirim çünkü ömür boyu yürüyemeyenler konuşamayanlar hatta yutkunamayanlar varmış.Biizm hastalimizzda ileride ogrrnme güçlüğü çekebilir ince motor becerileri sol tarafinda zayıf olabilir her şeyi yapamayabilir dedi Allah korusun . Olabildiğince erken 2 yaşında okula verin dedi doktorumuz seneye okula oyun grubuna verilen insallah ki yaşıtlarıyla arasında çok fark var mı gözlem açısından ve fark olursa da yine biraz olsun okulla aradaki farkı aza indirme açısında
Merhaba rabbim şifa versin.Benim gebeliğim sonlandırıldı ne yazık ki.3 profa da gösterdim hatta emar sonucunu çocuk nöroloğuna da gösterdim 100de 100 engelli olacak dedi.yürüme konuşma vs becerileri olmayacak dedi.ayrıca zeka yönünden eksik olacak dedi.bizimkine de kafası küçük kalacak büyümeyecek dedi.İnşallah sizin bebeğiniz çok çok iyi olur.o kadar zor ki hala ağlıyorum.Sizin bebeğinizde ayrıntılı ultrasonda farkedilmedi mi bu durum?Merhaba benim kızıma da aynı teşhiş kondu daha altı aylık oturamıyor emeklemiyor ellerime çok kullanmıyor kafası biraz küçük yaşıtlarına göre doktorlar henüz birsey demiyor dokuz aylık olunca fiizk tedaviye başlıycaz size herhangi birsey derdimi yada nasıl bebeğiniz şuan da merak ediyorum
AyMerhaba rabbim şifa versin.Benim gebeliğim sonlandırıldı ne yazık ki.3 profa da gösterdim hatta emar sonucunu çocuk nöroloğuna da gösterdim 100de 100 engelli olacak dedi.yürüme konuşma vs becerileri olmayacak dedi.ayrıca zeka yönünden eksik olacak dedi.bizimkine de kafası küçük kalacak büyümeyecek dedi.İnşallah sizin bebeğiniz çok çok iyi olur.o kadar zor ki hala ağlıyorum.Sizin bebeğinizde ayrıntılı ultrasonda farkedilmedi mi bu durum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?