Bebeğinde Korpus collazum,lateral ventrikül ve kavum septum pellusidum gibi sorunlar olan var mı?

Alyaliya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2019
7.963
En iyi cevaplar
1
11.411
248
Merhaba hanımlar.Bebeğimin beyninde bazı sorunlarla karşılaşıldı ve hemeh emar çektirmem istendi.Daha sonra da amniyosentez olacaksın dediler emar sonucuna göre.Şu an emarı bekliyorum.Benim gibi bebeğine bu şekilde teşhis koyulan var mı acaba?iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.

Allah yardım etsin

Konun yukarıda ciksin diye yazıyorum.keske bilgim olsa

Allah tüm bebeklerle beraber siiznkind de şifa versin . Benim bebeğimin de beyninde sorunlar çıktı . Mr crkildik geçen hafta sizensefali tanısı konuldu ve septum pellucidum yokluğu çıkmış mr sonucunda . O kadar üzgünüm ki ağlamaktan helak oldum . 😓

Bebeğiniz kaç aylık ve nasıl fsrkettiniz bir sorun olduğunu ? Biz sol elini sağ gibi kullanmadığını fskrettik goturdugumuzde norolojiye yönlendirdiler.

Allah tüm bebeklerle beraber siiznkind de şifa versin . Benim bebeğimin de beyninde sorunlar çıktı . Mr crkildik geçen hafta sizensefali tanısı konuldu ve septum pellucidum yokluğu çıkmış mr sonucunda . O kadar üzgünüm ki ağlamaktan helak oldum . 😓
Benim 18+3 ken ayrıntılı ultrasonda doktor septum pellucidumun ya yok ya da çok az ver dedi.dün emar çektirdim sonuç haftaya çıkacak daha sonra da amniyosentez yapılacak.sizin bebeğiniz kaç aylık?

Benim bebeğim 14 aylık . Size ne gibi sonuçları olabilecegi söylendi

Benim bebeğim 14 aylık . Size ne gibi sonuçları olabilecegi söylendi
Benim doktorum bir açıklama yapmadı ama çocuk doğduğunda bir çok sıkıntılıyla doğabilir dedi tabi emarla kesinleşmesini istedi amniyosentezle de kalıtsal olup olmadığına bakılacak.sonuçlarla çocuk nöroloğuna gitcez o davamlı tamam mı diye karar verecek.sizin bebeğiniz konuşabiliyor mu yürümeye başladı mı?

Benim bebeğim çok şükür yuruyor tam konuşamıyor ama bu dönem böyle . Sol elini tam kullanamıyor bu sizensefaliden odlayi beyin hapisi bizimkilerden farklı şekillendiği için yani orada bı yarık olduğu için boyleymis. Sizde o tanı yokmuş çok şükür benim bebeğimin her an epilepsi nöbeti geçirme riski var bu hafta eeg cektircez onun için de

Biizm hastalimizzda ileride ogrrnme güçlüğü çekebilir ince motor becerileri sol tarafinda zayıf olabilir her şeyi yapamayabilir dedi Allah korusun . Olabildiğince erken 2 yaşında okula verin dedi doktorumuz seneye okula oyun grubuna verilen insallah ki yaşıtlarıyla arasında çok fark var mı gözlem açısından ve fark olursa da yine biraz olsun okulla aradaki farkı aza indirme açısında

Biizm hastalimizzda ileride ogrrnme güçlüğü çekebilir ince motor becerileri sol tarafinda zayıf olabilir her şeyi yapamayabilir dedi Allah korusun . Olabildiğince erken 2 yaşında okula verin dedi doktorumuz seneye okula oyun grubuna verilen insallah ki yaşıtlarıyla arasında çok fark var mı gözlem açısından ve fark olursa da yine biraz olsun okulla aradaki farkı aza indirme açısında
Allah şifasını versin inşallah.doktorumuzun raporunda septum pellusidum ya yok ya çok küçük yazmış bir de iki lateral ventrikülde sıvı tespiti yapmış bir de korpus callozum olması gerekenin altında diye de not düşmüş.tabi emarda ne çıkar bilmiyorum.bi de an önemlisi amniyosentez.çok korkuyorum.bebeğimi aldırmak durumunda kalabilirim çünkü ömür boyu yürüyemeyenler konuşamayanlar hatta yutkunamayanlar varmış.

Rabbim şifasını versin yavrunuzun da yavrumun da. Benim bebeğimin de septum pellucidum yok yazıyor ana sizde daha farklı şeyler çıkmış . Mr sonucuna da bakın da doktorunuz neyi uygun gorurse onu yapın hakkınızda her şeyin hayirlisi olsun

Canım sen devamlı iletişim kur bebeğinle devamlı eğitici oyunlar oynat.devamlı parka götür başka çocukları görsün.inşallah epilepsi de çıkmaz.

Merhaba benim kızıma da aynı teşhiş kondu daha altı aylık oturamıyor emeklemiyor ellerime çok kullanmıyor kafası biraz küçük yaşıtlarına göre doktorlar henüz birsey demiyor dokuz aylık olunca fiizk tedaviye başlıycaz size herhangi birsey derdimi yada nasıl bebeğiniz şuan da merak ediyorum

Merhaba benim kızıma da aynı teşhiş kondu daha altı aylık oturamıyor emeklemiyor ellerime çok kullanmıyor kafası biraz küçük yaşıtlarına göre doktorlar henüz birsey demiyor dokuz aylık olunca fiizk tedaviye başlıycaz size herhangi birsey derdimi yada nasıl bebeğiniz şuan da merak ediyorum
Merhaba rabbim şifa versin.Benim gebeliğim sonlandırıldı ne yazık ki.3 profa da gösterdim hatta emar sonucunu çocuk nöroloğuna da gösterdim 100de 100 engelli olacak dedi.yürüme konuşma vs becerileri olmayacak dedi.ayrıca zeka yönünden eksik olacak dedi.bizimkine de kafası küçük kalacak büyümeyecek dedi.İnşallah sizin bebeğiniz çok çok iyi olur.o kadar zor ki hala ağlıyorum.Sizin bebeğinizde ayrıntılı ultrasonda farkedilmedi mi bu durum?

Merhaba rabbim şifa versin.Benim gebeliğim sonlandırıldı ne yazık ki.3 profa da gösterdim hatta emar sonucunu çocuk nöroloğuna da gösterdim 100de 100 engelli olacak dedi.yürüme konuşma vs becerileri olmayacak dedi.ayrıca zeka yönünden eksik olacak dedi.bizimkine de kafası küçük kalacak büyümeyecek dedi.İnşallah sizin bebeğiniz çok çok iyi olur.o kadar zor ki hala ağlıyorum.Sizin bebeğinizde ayrıntılı ultrasonda farkedilmedi mi bu durum?
Ay

Allah herkesin bebeğine şifa versin inşallh evet çok zor bi durum düğşünmeden geçirdiğim bi dk bile yok hiç böle olacağını düşünmemiştim 😢😢ayrıntılı ultroson da belli değildi 33 hafta da net bi şekilde belli oldu fetal MR çekindik orduda kesinleşti ama benim doktorlarım belki doğunca düzelebilir sonuçta kaç aylık oldu dediler ve doğuma karar verildi

Ayrıntılı da iki yere olmuştım ya gözlerinden kaçtı yada sonradan oluştu hiç mantığım almıyor galiba biz bunu böle yaşayacakmışız diyorum bazen ama yaşıtlarına bakınca insan çok üzülüyor yine de şükrediyorum

Back