Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebeginde Kistik higroma ve kalp anomalisi yasayan var mi?
- Konu Sahibi damneh
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 2 Ağustos 2014
- 4.149
- 3.204
- 178
Bu rakama gore gayet iyi bebegin cimcimsecilay 1 milim bile degil.. olmasi gereken en fazla 2.5 milim iken benim bebegimin yaklasik 7 milim
Cnm çok teşekkür ederim cevabın ićin ama bi ödem söz konusu değil mi niye oluyo peki bi bilgin var mı
Arkadaşlar ben de geçtiğimiz ekim ayında 14.haftada meleğimle vedalaşmak zorunda kaldım. Herşey yolunda giderken 12. haftada kistik higroma teşhisi konuldu. Özel bir hastaneye gidiyordum hemen devlet hastanesine de göründüm. (Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi) orada da aynı teşhisi koydular. Cvs yapıldı. Cvs çok basit bir işlem asla korkmayın ve mutlaka yaptırın. Bizde kromozom anomalisi (herhangi bir sendrom) çıkmadı. Fakat 2 haftada kistinin yanı sıra meleğimin tüm vücudunu ödem kapladı, beynini, kalbini, ciğerlerini. Doktorlar hiç umut vermediler, benim sağlığım için sağlık kurulu ''tahliye'' kararı çıkardı ve 14.haftada suni sancıyla doğum yaptım. Yüreğimin acısından verdikleri sancıyı hissetmedim diyebilirim. Ben bakamadım meleğime ama hemşire üzülmememi, bebeğimin sağlıksız olduğunu zaten yaşama ihtimalinin olmadığını söylemişti.
Acınızı çok iyi anlıyorum, hiç kolay bir süreç değil. Yarın tam 4 ay olacak ama benim yüreğim hala yanıyor, hala göz yaşlarıma hakim olamıyorum düşündükçe. Daha bir haftadır yeni bir bebeğimiz olsun diyebiliyoruz eşimle, o da hemen değil ve hala korkularımız var.
O dönemde çok forum okudum, çok araştırdım. Sizin soracağınız birşey olursa cevaplamaya hazırım kızlar. Sabırlar diliyorum hepinize...
Acınızı çok iyi anlıyorum, hiç kolay bir süreç değil. Yarın tam 4 ay olacak ama benim yüreğim hala yanıyor, hala göz yaşlarıma hakim olamıyorum düşündükçe. Daha bir haftadır yeni bir bebeğimiz olsun diyebiliyoruz eşimle, o da hemen değil ve hala korkularımız var.
O dönemde çok forum okudum, çok araştırdım. Sizin soracağınız birşey olursa cevaplamaya hazırım kızlar. Sabırlar diliyorum hepinize...
Okuyunca gozlerim sulandi yeminlen.. sua anda 19.hafta icindeyim ayni seyi bana da derlerse ne yaparim bilmiyorum.. carsamba detayli ultrasonda kismetse belli olcak ama cok korkuyorum soyleyeceklerinden.. basn sagolsun bu arada.. rabbim yeniden hamile kalmayi nasip etsin ama sag salim saglikla kucagina almani dilerim.. acini ablayabiliyorum cnmArkadaşlar ben de geçtiğimiz ekim ayında 14.haftada meleğimle vedalaşmak zorunda kaldım. Herşey yolunda giderken 12. haftada kistik higroma teşhisi konuldu. Özel bir hastaneye gidiyordum hemen devlet hastanesine de göründüm. (Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi) orada da aynı teşhisi koydular. Cvs yapıldı. Cvs çok basit bir işlem asla korkmayın ve mutlaka yaptırın. Bizde kromozom anomalisi (herhangi bir sendrom) çıkmadı. Fakat 2 haftada kistinin yanı sıra meleğimin tüm vücudunu ödem kapladı, beynini, kalbini, ciğerlerini. Doktorlar hiç umut vermediler, benim sağlığım için sağlık kurulu ''tahliye'' kararı çıkardı ve 14.haftada suni sancıyla doğum yaptım. Yüreğimin acısından verdikleri sancıyı hissetmedim diyebilirim. Ben bakamadım meleğime ama hemşire üzülmememi, bebeğimin sağlıksız olduğunu zaten yaşama ihtimalinin olmadığını söylemişti.
Bilwmiyorum ama normalde bebekler zaten dogdugunda bile odemli doguyolar ya hatta sonradan bi sure dogum kilosunun altina iniyo.. boyle bisi olabilir.. onemli olan cok fazla olmamasi sanirimCnm çok teşekkür ederim cevabın ićin ama bi ödem söz konusu değil mi niye oluyo peki bi bilgin var mı
- 10 Mart 2007
- 2.233
- 1.009
- 448
- 10 Mart 2007
- 2.233
- 1.009
- 448
- 11 Şubat 2015
- 27
- 6
- 38
- 39
- 11 Şubat 2015
- 27
- 6
- 38
- 39
Aslında bnm merak ettiğim bişiy var ve bi türlü cevabını bulamadım inşallah yardımcı olabilirsin eğer bebeğimde kıromozom bi sıkıntı yoksa sadece kistik hiğroma ile doğarsa bebeğimi neler bekliyo bunun cevabını alamadım dr umdan henüz bunu konuşmak için erken dedi ama bn çok endişeliyimArkadaşlar ben de geçtiğimiz ekim ayında 14.haftada meleğimle vedalaşmak zorunda kaldım. Herşey yolunda giderken 12. haftada kistik higroma teşhisi konuldu. Özel bir hastaneye gidiyordum hemen devlet hastanesine de göründüm. (Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi) orada da aynı teşhisi koydular. Cvs yapıldı. Cvs çok basit bir işlem asla korkmayın ve mutlaka yaptırın. Bizde kromozom anomalisi (herhangi bir sendrom) çıkmadı. Fakat 2 haftada kistinin yanı sıra meleğimin tüm vücudunu ödem kapladı, beynini, kalbini, ciğerlerini. Doktorlar hiç umut vermediler, benim sağlığım için sağlık kurulu ''tahliye'' kararı çıkardı ve 14.haftada suni sancıyla doğum yaptım. Yüreğimin acısından verdikleri sancıyı hissetmedim diyebilirim. Ben bakamadım meleğime ama hemşire üzülmememi, bebeğimin sağlıksız olduğunu zaten yaşama ihtimalinin olmadığını söylemişti.
- 7 Şubat 2015
- 1.045
- 538
- 123
- 34
Bugun capaya gittim gecen palsentadan aldiklari parcadan bakacaklarmis noonan sendromu var mi yok mu diye? 2 haftaya cikarmis sonuc. 3 hafta sonrada ayrintili ultrasona randevu verdi. o da temiz gelirse 1100 tl lik array testi varmis onu yaptircaz. o da temizse 22. Haftada fetal eko ile kalbine bakilcak. Bebeginin saglikli dogma ihtimalide var tabikide bir suru bebek doguyo kistik higromali dedi cok detayli bi bilgide vermedi sanirim hersey 22. Haftatadan sonra kesinlik kazancak
Aslında bnm merak ettiğim bişiy var ve bi türlü cevabını bulamadım inşallah yardımcı olabilirsin eğer bebeğimde kıromozom bi sıkıntı yoksa sadece kistik hiğroma ile doğarsa bebeğimi neler bekliyo bunun cevabını alamadım dr umdan henüz bunu konuşmak için erken dedi ama bn çok endişeliyim
Bizim meleğimizde de anomali yoktu fakat ödem tüm vücudunu kapladı. Kistik higromayla bebeğin sağlıklı doğma ihtimali yok denecek kadar azmış.
http://www.tayfunalper.com/makale.aspx?Bolum_ID=324&Konu_ID=499
Yukarıdaki makalede istatistikleri görebilirsiniz. Doğabilenlerin üçte ikisi sağlıksız oluyor diyor makalede. Bana da doktorum yaşama ihtimalinin olmadığını söylemişti. yaşasa bile ağır kalp hastası olacak, ömrü hastanelerde geçecek demişti. Doğum yaptıktan sonra bebeğimi gören hemşire de sağlıksız olduğunu zaten yaşamayacağını söyelemişti :'(
Sizi çok iyi anlıyorum, şimdi sizin yaşadıklarınızı ben 4 ay önce yaşadım. Umutlarınızı, umutsuzluklarınızı çok iyi anlıyorum, acınızın tarifi yok biliyorum...
- 10 Mart 2007
- 2.233
- 1.009
- 448
Dun aksam cvs yapan doktor aradı. Genetikten aramislar onu.Aldiklari numune yetersiz gelmis. Cvs test donucu gelmeyecekmiss.
var mi boyle bişey yaaa... dun aksamdan beri sinirden agliyorum. Bi insanin basina boyle bi durum gelebilir mii
bi profla doçent girdi bide cvs ye.. aldiklarinin yeterlimi degilmi onu bile bilemeyen kazma insanlar..
var mi boyle bişey yaaa... dun aksamdan beri sinirden agliyorum. Bi insanin basina boyle bi durum gelebilir mii
bi profla doçent girdi bide cvs ye.. aldiklarinin yeterlimi degilmi onu bile bilemeyen kazma insanlar..
- 7 Şubat 2015
- 1.045
- 538
- 123
- 34
Evet cnm bazen olabiliyo öyleDun aksam cvs yapan doktor aradı. Genetikten aramislar onu.Aldiklari numune yetersiz gelmis. Cvs test donucu gelmeyecekmiss.
- 2 Ağustos 2014
- 4.149
- 3.204
- 178
Bizim meleğimizde de anomali yoktu fakat ödem tüm vücudunu kapladı. Kistik higromayla bebeğin sağlıklı doğma ihtimali yok denecek kadar azmış.
http://www.tayfunalper.com/makale.aspx?Bolum_ID=324&Konu_ID=499
Yukarıdaki makalede istatistikleri görebilirsiniz. Doğabilenlerin üçte ikisi sağlıksız oluyor diyor makalede. Bana da doktorum yaşama ihtimalinin olmadığını söylemişti. yaşasa bile ağır kalp hastası olacak, ömrü hastanelerde geçecek demişti. Doğum yaptıktan sonra bebeğimi gören hemşire de sağlıksız olduğunu zaten yaşamayacağını söyelemişti :'(
Sizi çok iyi anlıyorum, şimdi sizin yaşadıklarınızı ben 4 ay önce yaşadım. Umutlarınızı, umutsuzluklarınızı çok iyi anlıyorum, acınızın tarifi yok biliyorum...
cnm merhaba yazdığını okudum ödem lafı geçince sormadan edemedim ayrıntılı usg de 0,59 mm ense ödemi çıktı bu konuda bi bilgin var mı ya kimse bişe söylemiyo doktorlar bile
cnm merhaba yazdığını okudum ödem lafı geçince sormadan edemedim ayrıntılı usg de 0,59 mm ense ödemi çıktı bu konuda bi bilgin var mı ya kimse bişe söylemiyo doktorlar bile
Kistik higroma yok sadece ödem mi dediler? Kistik higroma da genellikle ensede oluyor. En azından bizim bebeğimizin öyleydi. Ense ödemi hakkında inan bilgim yok keşke yardımcı olabilseydim. Bizde kistik higroma saptandı önce, sonra sırtında, ciğerlerinde, kalbinde, beyninde ödem oluştu. Yükü kendinden büyüktü meleğimin
- 2 Ağustos 2014
- 4.149
- 3.204
- 178
Kistik higroma yok sadece ödem mi dediler? Kistik higroma da genellikle ensede oluyor. En azından bizim bebeğimizin öyleydi. Ense ödemi hakkında inan bilgim yok keşke yardımcı olabilseydim. Bizde kistik higroma saptandı önce, sonra sırtında, ciğerlerinde, kalbinde, beyninde ödem oluştu. Yükü kendinden büyüktü meleğimin
cnm yaa çok üzüldüm: yok sadece ödem dedi kistik higroma yok yani bi arkadaş normal dedi 1 mm bile değil dedi bilmiyorum salı günü başka bi doktora ayrıntılı için gidecem umarım önemsiz geçici bişeydir Allah herkesin yardımcısı olsun
- 7 Şubat 2015
- 1.045
- 538
- 123
- 34
- 7 Şubat 2015
- 1.045
- 538
- 123
- 34
- 10 Mart 2007
- 2.233
- 1.009
- 448
Bugun bi profesore daha gittim. Ense kalinliginda gerileme var dedi. Kistik higroma yok bence dedi.ödem gormedi. Cvs in tekrari yapilmali kabul etmezseniz aminiosentez dedi.
cvs yaprirali 5 gun oldugu icin düşük riskinin fazla oldugunu belirtti.ama bian evvel tanı konmasininda obemli oldugunu söyledi.
Yine kafam karisti ve eve döndüm.
cvs yaprirali 5 gun oldugu icin düşük riskinin fazla oldugunu belirtti.ama bian evvel tanı konmasininda obemli oldugunu söyledi.
Yine kafam karisti ve eve döndüm.