• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeginde Kistik higroma ve kalp anomalisi yasayan var mi?

Bugun bi profesore daha gittim. Ense kalinliginda gerileme var dedi. Kistik higroma yok bence dedi.ödem gormedi. Cvs in tekrari yapilmali kabul etmezseniz aminiosentez dedi.
cvs yaprirali 5 gun oldugu icin düşük riskinin fazla oldugunu belirtti.ama bian evvel tanı konmasininda obemli oldugunu söyledi.
Yine kafam karisti ve eve döndüm.
Banada baska bi hoca kistik higroma goremiyorum ben demisti gecen hafta ve enseyide 3 mm olcmustu. Onceden 5.2 mm idi :( herseyin hayirlisi artik cnm

Nurgul riski alıp ikinci kez cvs yaptirsam mı? Seninde fikrini alayim.
Yaptirmazsam aminiosentezi beklemem gerekicek :(

Detayli ulatrasona girdim arkadaslar.. zaman yetersizliginden 5 dakika kadar bakildi ama yeterince gordu doktor.. hic iyi dgilmis bebegim cilt alti ve organ etrafi su toplamis durumda fetal hidrop dendi.. ve ismini anlayamadigim bi kalp hastaligi varmis.. sali gunu icin yeniden cagrildim ve yeniden incelencek.. buyuk ihtimalle bebegin tahliyesi tavsiye edilcek... peki ya ben.. bi karincayi bile olduremeyen ben kendi bebegimimin hayatini sonlardirmaya nasi karar vericem.. aglamaktan icim cikti artk :KK43:

Nurgul riski alıp ikinci kez cvs yaptirsam mı? Seninde fikrini alayim.
Yaptirmazsam aminiosentezi beklemem gerekicek :KK43:
Suan kac haftaliksin canim. Bana kalirsa amniosentezi bekle sonuclarin temiz gelirse zaten her halukarda seni ayrintili icin fetal eko icin bekletcekler

Detayli ulatrasona girdim arkadaslar.. zaman yetersizliginden 5 dakika kadar bakildi ama yeterince gordu doktor.. hic iyi dgilmis bebegim cilt alti ve organ etrafi su toplamis durumda fetal hidrop dendi.. ve ismini anlayamadigim bi kalp hastaligi varmis.. sali gunu icin yeniden cagrildim ve yeniden incelencek.. buyuk ihtimalle bebegin tahliyesi tavsiye edilcek... peki ya ben.. bi karincayi bile olduremeyen ben kendi bebegimimin hayatini sonlardirmaya nasi karar vericem.. aglamaktan icim cikti artk :KK43:
Canim sonlandirmasanda kendiliginden olacaksa bisey olmasini beklesen olmazmiymis sana zarari varmiymis

Bugun bi profesore daha gittim. Ense kalinliginda gerileme var dedi. Kistik higroma yok bence dedi.ödem gormedi. Cvs in tekrari yapilmali kabul etmezseniz aminiosentez dedi.
cvs yaprirali 5 gun oldugu icin düşük riskinin fazla oldugunu belirtti.ama bian evvel tanı konmasininda obemli oldugunu söyledi.
Yine kafam karisti ve eve döndüm.
Canım bence amniyosentezi bekle çünkü senin de benim gibi cvs işlemin zaten zor geçmişti. yoksa düşük riskin artabilir ya da yine numune yetersiz diyebilirler. Allah yardımcımız olsun....

14+2 yiz bugün
bana bi zarari olurmu cvs in. Bisry demedi olsa teklif etmezdi sanirim. Ama Aten cvs dede aminiosentezdede dusuk riski var. Ama bukadar kısa surede ikinci kez yapilmasi riski katlayabilirmis. Hersey bi ihtimal iste

[QUOTE="FERAHLIK, post: 39634052, member: Canım bence amniyosentezi bekle çünkü senin de benim gibi cvs işlemin zaten zor geçmişti. yoksa düşük riskin artabilir ya da yine numune yetersiz diyebilirler. Allah yardımcımız olsun....[/QUOTE]

Seninde mi cvs yi cok asagidan kasıgından yaptilar cnm?

Cok uzuldum cnm.
duygularimuz ayni cabalarimiz ayni...Allah yardimcin olsun.

[QUOTE="FERAHLIK, post: 39634052, member: Canım bence amniyosentezi bekle çünkü senin de benim gibi cvs işlemin zaten zor geçmişti. yoksa düşük riskin artabilir ya da yine numune yetersiz diyebilirler. Allah yardımcımız olsun....

Seninde mi cvs yi cok asagidan kasıgından yaptilar cnm?[/QUOTE]
Canim amniyosentez 15. Haftadan itibaren yapiliyo bence bekle. Cvs te amniosenteze oranla düşük riski daha cok. Amnio daha avantajli hem. tam 1 hafta var aramizda insallah hersey cok guzel olacak

Nurgul kafam gittigi icin iice sormak aklima gelmedii ki.. sali gunu sorarrim artik..

Egeninannesi amin cnm.. allah yarsimcimiz olsun insallah

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.Dualarımız seninle

[QUOTE="FERAHLIK, post: 39634052, member: Canım bence amniyosentezi bekle çünkü senin de benim gibi cvs işlemin zaten zor geçmişti. yoksa düşük riskin artabilir ya da yine numune yetersiz diyebilirler. Allah yardımcımız olsun....

Seninde mi cvs yi cok asagidan kasıgından yaptilar cnm?[/QUOTE]
EVET CANIM BENİMDE BAYAGI AŞAGIDAN OLDU HEM DE BENİM RAHİM TERS

Amniyosenteze karar verdim. Ama bugün nette baktim ona alternatuf testler varmis.harmony-nifty gibi..
Bunlar hakkinda bilgisi olan varmi?
Yarın bi doktora gidip sormayı dusunuyorum. Fiyatta uygun gelirse,

Egeninannesi, O dedigin testlerin hic biri amiyosentezin yanindan bile gecmez.. ayrica fiyat olarakta ssk destekli isen amiyosentezdir cnm

Amniyosenteze karar verdim. Ama bugün nette baktim ona alternatuf testler varmis.harmony-nifty gibi..
Bunlar hakkinda bilgisi olan varmi?
Yarın bi doktora gidip sormayı dusunuyorum. Fiyatta uygun gelirse,
Bence de amniyosentez yaptır canım. Çünkü diğer testlerde pozitif sonuç çıkarsa amniyosentez le doğruluyor. O yüzden direkt amniyosentez yaptırmanı tavsiye ederim. ...

Valla testler hakkında pek bilgim yok. Amniyosentezde risk var diye cazip geldi. Tabii doktorlara danismak gerek.

Back