• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeginde Kistik higroma ve kalp anomalisi yasayan var mi?

Bence de amniyosentez yaptır canım. Çünkü diğer testlerde pozitif sonuç çıkarsa amniyosentez le doğruluyor. O yüzden direkt amniyosentez yaptırmanı tavsiye ederim. ...

Bu yönünü yani illaki amniyosentez yapacaklarını bilmiyordum. Tabi gerek yok ozaman...

Amniyosenteze karar verdim. Ama bugün nette baktim ona alternatuf testler varmis.harmony-nifty gibi..
Bunlar hakkinda bilgisi olan varmi?
Yarın bi doktora gidip sormayı dusunuyorum. Fiyatta uygun gelirse,
Bence de amniyosentez yaptır canım. Çünkü diğer testlerde pozitif sonuç çıkarsa amniyosentez le doğruluyor. O yüzden direkt amniyosentez yaptırmanı tavsiye ederim. ...
Bu yönünü yani illaki amniyosentez yapacaklarını bilmiyordum. Tabi gerek yok ozaman...
Canım bu testlerde sonuç negatif çıkarsa sorun yok ama pozitif çıkarsa dediğim gibi amniyosentez le doğruluyorlar. Benim doktorum cvs yi onerirken özellikle açıkladı durumu. Çünkü bu testler biraz pahalı o yüzden size açıkça söyleyeyim ona göre karar verin demişti. O yüzden ben de cvs yi seçmiştim. Ama inşallah sonuclarimiz iyi çıkar da bebeklerimize sağ saglim kavusuruz. ...

Ben harmony yaptirmistim yuzde 98 temiz cikmisti.. 1600 lira odemistim ama nafile cunku harmony sadece 3 kromozom bozukluguna bakiliyo niftyde asigi yukari ayni.. amiyo sentez ve cvsde ise 23 cift kromozom ve genetik hastaliklari arastiriyo.. tabii bunlarin temiz cikmasi bebegin saglikli oldugunu gostermiyor benimkisinde oldugu gibi cunku cok fazlada organ anomalisi ve hastaliklari da var onlarda yuzde 70 detayli ultrasonda goruluyo.. he birde molekuler karyotipleme die bisi var kromozomlarim dnasi inceleniyo ama o nerde nasil kaca yapiliyo hic bi fikrim yok acikcasi

Ben harmonyden sonra cvs yaptirmak zorunda kalmistim simdi sahsen direk amiyosentezi sec derim.. kafan rahat olur en azindan genetik gecisli hastalik varmi ogrenmis olursun.. yine de sen bilirsin tabi.. allah yardimcimiz olsun :(

Sagolun kızlar. .
Aydınlattiniz beni.
damreh sagol cnm. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.
Hayırlı cumalar. Dualarimiz kabul olsun ins.

Ben sali tekrar detayli ulttasona giricem artik gebelik sonlandirma olabilir olmasa da ciddi hastalik var denicektir muhtemelen :(

Ben sali tekrar detayli ulttasona giricem artik gebelik sonlandirma olabilir olmasa da ciddi hastalik var denicektir muhtemelen :KK43:
Insallah oyle bisey olmaz bi mucize olur cnm :( bende yarin normal kadin doguma gitcem eski doktoruma ilk kistik higroma diyene bakalim ne diyecek? :(

Insallah oyle bisey olmaz bi mucize olur cnm :KK43: bende yarin normal kadin doguma gitcem eski doktoruma ilk kistik higroma diyene bakalim ne diyecek? :KK43:
Ikimiz icinde allahtan hayirlisi artk.. rabbimin merhameti uzerimizde olsun ve ihtiyaci olan herkezinde.. sonumuz iyi olsum sag salim saglikli bi sekilde bebeklerimize kavusalim

Bugün ilk doktorum olan ve bebegimde kistik higroma oldugunu saptayan kadındogum doktoruma gittim 16 hafatligim cvs sonucumu gosterdim. Ultrasondan bakti cvs sonucum temiz oldugu icin kalple alakalidir dedi kalbine bakti kalp iyi gözüküyo bi problem gözükmüyo varsa bile ciddi bisey degil gibi dedi ama mide biraz geniş dedi. Illa bi sorun bulacaklar :( ense küçük suan ama bebek büyüdüğü icin cilt emiyo kistik higromayi o yüzden dedi :( ve bana saglikli dogma ihtimalinin % 15 oldugunu soyledi :( anne karnindaki bebekte mide büyümesi hakkinda bilgisi olan var mi?

Illa kistik higroma demişti ya tükürdüğünü yalamak istemiyo... sağlıklı olamaz mı ya bebek moral vereceği yerde...anlamıyorum ben bazen bu doktorları.
Ben kistik higroma diye yarın gel gebeliği sonlandıralım diyen doktora gitmem kesinlikle.
Mide genişliği hakkında bilgim yok..çokta takma bence bu tanısıda doğru olmayabilir.

Illa kistik higroma demişti ya tükürdüğünü yalamak istemiyo... sağlıklı olamaz mı ya bebek moral vereceği yerde...anlamıyorum ben bazen bu doktorları.
Ben kistik higroma diye yarın gel gebeliği sonlandıralım diyen doktora gitmem kesinlikle.
Mide genişliği hakkında bilgim yok..çokta takma bence bu tanısıda doğru olmayabilir.
Bilemedim ki cnm ya insanin moralini bozuyolar :(

İnsan doktora gitmeye korkuyor.Hiç ağızlarından güzel bir söz çıkmıyor.3-4 doktora gittim.Sadece biri doğurmaya karar verdiğim için tebrik etti.Diğerleri hep moral bozdu.

İnsan doktora gitmeye korkuyor.Hiç ağızlarından güzel bir söz çıkmıyor.3-4 doktora gittim.Sadece biri doğurmaya karar verdiğim için tebrik etti.Diğerleri hep moral bozdu.
Bana da sadece bi doktor sagolsun gerçekten diger doktorlar gibi kibirli degil bi görüşte anladim dgurabilirsin nolcak ki turner sendromu olsada uzulme suan tek yapman gereken sabirli olmak kendini uzmemek demisti. Bu doktor kistik higroma görmüyorum diyen doktordu o an boynuna sarilmak istemiştim o adamin

• Beğen
Reactions: nev
Bugün kü gittigim doktorda aldır dedi :KK43:
Ben de çarşamba günü Kanuni'de kurula girdim.Bana da söyledikleri karnında ölebilr,doğunca ölebilir,ameliyatta ölebilir biliyor musun dediler evet dedim.Aldırmamı tavsiye ettiler hayır dedim.Aldırmıyorum diye imzamı aldılar.İster burda ister başka hastanede takibini yaptırabilirsin,dediler.Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.Doktorlara aldır demek kolay ama karnında kıpır kıpır olan bir canlıyı öldürmek çok zor bir karar

Ben de çarşamba günü Kanuni'de kurula girdim.Bana da söyledikleri karnında ölebilr,doğunca ölebilir,ameliyatta ölebilir biliyor musun dediler evet dedim.Aldırmamı tavsiye ettiler hayır dedim.Aldırmıyorum diye imzamı aldılar.İster burda ister başka hastanede takibini yaptırabilirsin,dediler.Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.Doktorlara aldır demek kolay ama karnında kıpır kıpır olan bir canlıyı öldürmek çok zor bir karar
Rabbim bizi nasil biseyle siniyor cok zor :(

Back