Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Mukus coktu başta... Demiştim ya antibiyotik yüzünden mıdır diye... Belki o yüzdendi. Çünkü ara ara azalip artıyordu. Doktor da öyle dedi beslemek iyi gidiyor git sen sadece çocuğu besle dedi , bana resmen güldü :))

Canim sizin kaka dan kan geldi mi hic bi de bebegin kac kilo

Kan hiç olmadı. Doktor da kan var mı ona dikkat et bundan sonra dedi. Canim her ay bir kilo civarı kilo alıyoruz. Doğum kilomuz da biraz fazlaydı..

Annem de bana bu kadar pinpirikli olursan böyle olur demişti... Ben de keyif alıyorum bu durumdan haklisin demiştim. (

Nasıl yani? Yedin ve mukus yokmuydu? İnsallah sadece gazdırrr canımm yaa ne güzel olurdu saldır sonra peynire süte ohh :) mukus ve gaz dısında neyden şüphelendin?

Yoktu... Dün yumurta yedim... Bunun dışında içinde süt ürünü olan şeylerden yedim... Kahvaltıda... Direk yoğurt süt yemeye cesaret edemedim daha... Bugün yoktu mukus azdi. Hele son bezde hiç yoktu... Suluydu yine ama normaldi.

Canım mukuslu kaka, günde 7-8 kere kaka, 3-4 dolu dolu oluyordu. Gürültülü kaka, boyun,popo kızarıklık, uykuya gecememe , bir ara emmek istememe ( cocuk memeye hic duskun degil. Sadeve karnini doyuruyormus sonra anladim ) aklıma gelenler bunlar... Sonuçta çoğuna doktor olabilir diyor. Bunlar normal diyor... Ben de etrafımda kimseye ya oyleyseyi kabul ettiremedim... Diyet vs rağmen durum azalsa bile bitmedi. Ben de o yüzden millete uymaya karar verdim. İnşallah onlar haklıdır...

Bal bir de ... Ayy öyle bir insan olmak isterdim. Ben de arkadaşa mukuslu ya vs diye dert yanarken aaa bende de olurdu amannnn boşver demişti :) ben o an iptal tabii ki

Annnaaamm şok üstüne şok bak ona hiç bir sey olmaz cocugu alerjı de doğmaz ki onların saldım cayıra Mevla'm kayıra

Kafa yine kırıldı benim şimdi düşünmeye basladım da acaba ben yanlıs mı yapıyorum:/
Gittim En zorundan şüphelendim basladım diyete..
Şöyle doktora gitsek hepsinin herseyın tahlılı olsa yapılsa anlasılsa bu sürecte çocuklarımız yıpranmasa biz dogru yolda ilerlesek.. Çok mu sey istiyorum ki :)

Sen neden şüphe duyuyordun canım... Kesinlikle... Çok mu zor diyorum yani olsa bilsek su su diye...

Diyetten önce kesin kolik diye düşündüm aglama krizleri aşırı gaz gaz cıkarsada ağlamaları devam edıyor ve sürekli huzursuz uyanık oldugu anlarda hep aglama modundaydı sonra bu böyle olamayacak dedim diyete basladım daha hafifledi huzursuzluğu ve Gazi ama bu tamamen diyetle mi alakalı bilmiyorum artk kendi kendine gazını çıkarmaya basladı cunku bünün yanında mukuslu sıvı kaka -ishal diyemem cunku gunde 3 ü geçmez kakası- ( hoş artkk 3 gunde bir kaka yapıyor orası da baska bir soru işareti. )
Gürültü kaka, aşırı gaz, uykuya geçememe kısa uyku ,huzursuzluk ..
Bizim kilo alımımız hep fazlaydı hala da öyle ilk ay 1400 kg ikinci ay 1000 kg aldı Suan 67 gunluguz. Deride döküntü pişik kızarıklık vs Hıc olmadı bir dönem meme reddi yasadık onuda atlattık cok şükür.

Sen neden şüphe duyuyordun canım... Kesinlikle... Çok mu zor diyorum yani olsa bilsek su su diye...

Çok benzer şeyler aslında... Biz gaz sorunu çok yaşamadık sadece... Çok huzurlu bir bebek sukur... Mutludur uyuduğu sürece ve istekleri yerine gelince. Ama diğer şeyler hep var. Burada uc çocuk doktoruna gittim. İkisine kaka fotolarini gosterdim. Çok onemsemediler. Normal olabilir diyorlar. Bir tanıdık çocuk doktoruna sordurdum o da normal dedi. Ben de deneyip gireceğimi dusunup bıraktım diyeti. benim de vücudum artık isyan etmeye başladı cok az seyle besleniyordum cunku umarım hepsi biter. Cocuklwrimiz mutlu mesut yaşar. İstediklerini yer...

Amiiiin inşallaaah canımm ..

Kakaları normalleşiyor mu?
Azaldı demişsin. Bizde bugün hiç hapmadık. Şaşırtıcı şuana kadar en az üç kere yapmalıydı

Evet haraket artıkça gazlarını kendi çıkarabiliyorlar çok şükür. Huzursuzluk kaka dan yola devam edilecek galiba bu sürec.
Ben bugün boyunu ölçtüm ve hiç uzamamış geldi bana
Heöen d vit verdim normal ölçünün çok daha azı kadar ama olsun deneme yapayım dedim.

Az önce çok çok ağladı oglum... Ağlayarak uyandı çok kötüydü... Yediklerimden değildir inşallah. 3 kez yaptı ve mukus yoktu sukur ama bu çocuk 3 ayda ilk defa çok ağladı. ( pipiden inşallah yoksa çok üzülürüm...

Ben de aylardır d bir vermiyorum bugün vereyim diye dusunuyordum

Hala gülseim geliyor:)
Sen ve birisi yazmıştı.

Daha 2hafta olmuştu bebeklerimiz doğalı...
Sen d vit verdiğim gün çok huzursuzdu acaba ondan mı demiştin.

Ve demiştim ki "aman bu kadınlar ne kadar pimpirikli vitamin hiç huzursuz yapar mı? Pehhh"
Şaka gibi dimi
İlk 25günlükken verdim ve kakasını duvara fışkırttı. Gerçektn duvara

Haa birde hamileyken Vit içtiğimden beri çok kilo alıyırum diyenler içinde demiştim ve bir ay vit kull. Bir ayda 5kilo almıltım

Haa bir de arkadaşım süt alerjisi var demişti,
Bende içimden " ilahi arkadaşkm,annesütü de süt o nasıl olcak "

Bir de kitap ayracım vardı, bi çift bebek bezlerini kurcalıyor, ellerinde öercek falan
Çok dalga geçiyordum öyle ailelerle

Ay vallahi daha kimseyi eleştirmicem

Kakasının azalması iyi bir durum Suan için peki herhangi bir sıkıntısı huzursuzluğu varmı? Bugun ne yedin? :)

Bugun 4. Gun oldu kaka yapmadı yediklerimi deneyemiyorum ki böyle olunca sabah 6 dan beri uyanık 3 kere 5-10 dakıkayı gecmeyen uykular uyudu Suan esım cebelleşiyor. Bugun diyeti bozdum ve sabah peynır yedim ondan mı bu kadar huzursuz aglak uykusuz hali yoksa biten bio gaia damlamızdan dolayımı bılmıyorum (damlayı 4 gundur vermıyorum bitti ve daha fazla kullansın istemedim ) kafam cok karısık bir akıl verin bana:/
Ya katı diyete başlayacağım , yada damlalara düzenli devam edeceğim suclu hangisi ögrenecegım . Bende bugun d vitamını verdim vitamınci anne hala haber verecek carlson geldi diye sözde bugun gelecekti bana yine kilo almıs gibi geldi 25 ındekı kontrolde 6300 cıkmıstı bugun evde kızı soyup önce kendimi sonra onunla tartıldım 6800 cıktı tabi içinde 4 gunluk kakada var :) alerji olsa kilo almaz diyorum bir yandanda,, boyu 58 cm di cok uzamamıştı bizim ki de D vitamini vermedıgımzden buyuk ihtimalle

Bizim kiz 7 kilo olmus daha uc aylık değil bende 55 olmuşum dogum oncesi koloma dönüşüm. Bu diyetle ve emzieyle ben buharlasacagim artık bebegi taşımakta zorlanıyorum kollarim ağrıyor valla

Bu arada d vitamini ni ben de vermiyorum. Sadece ilk bir aylikken kullandım. Sizin guvendiginiz bi marka varsa bende alayim

Masaallah canim hem bebegine hem sana darisi bana insallah bu arada bebegini kiyafetle mi tarttiriyorsun? Ben multitabs kullaniyorum bize iyi geldi acd vitamini ama tabi dr sor canim

Masaallah canim hem bebegine hem sana darisi bana insallah bu arada bebegini kiyafetle mi tarttiriyorsun? Ben multitabs kullaniyorum bize iyi geldi acd vitamini ama tabi dr sor canim

Ben tartigimda 200 gr atıyorum elbise ağırlığı oldugu icin.
bahsettiğin vitamini sorayim teşekkür ederim

Ya damla konusunda bnde tereddütteyim.
D vit vermiyrm ama alınca vericem inş.
Gaz damlası için aslında onlar probiyotik ve bağırsak düzrnleyiciymiş. Sadece gaz için değil normalde deYararlı birşeymiş
Bana dpktor sormadı da vermedi de :/ bu gidişimde sorucam ama.

Kaka yapmaları bir dert yapmamaları bir dert
Sen şuanda ne dokunuyor anlayamıypsun tabi. Bugün ki huysuzluk belki de kaka yapamadığı için. Peynir belki de masum :/

25i derken ? 25nisandan beri 500gram mı almış yani ay dur ben şok.
Kaka olsun 300gram. 5günde 200gram.
Maşallah.
Boy konusu genetik olduğu için birşey diyemicem. Ama şöyle düşün bziim anneler de bize vitamin vermez hatta cam arkasından güneşlendirirdi ben hariç tüm kuzenler 180 ve üstü. Hele bi tanesi 199
Ben çürk elma

Bizimkinde de büyüme geriliği yok. 2. Ay 800gram almıştı.
2.ayda 58di hala 58 ölçtüm. Belki yanlış ölçümdür ama bakalım kontrolde ne diyecek.

Ne yapma konusunda şöyle söyliyeyim üç beş gün katı diyet yapmak zorlar belki ama en azından çocuğun durumunu takip edersin. Bu sırada ilaç damla vs değişikliği olmadan göxlem yaparsın.
Baktın ki huzurlu o zmn deneme yapıp ekleme yaparsın. Haaa huzur konusunda değişiklik yok, yrmediklerini yersin

Vitamini çok annede duydum vermiyorum dyor. Alerji olsun olmasın...
Bende carlson d vit bulucam inş. Amerkada satışı vardı. Türkiyeye getirtenlerden isteyip.
Bu arada kızın maşşallah . Kilo almalırı hem iyi hem kötü.
Bizim kollar kaldırmıyor
Bende de yavaş yavaş gidiyor kilolar . Bunca hamur işine rağmen nasıl gidiyorsa :)

Durumu nasıl peki?

Durumu iyi ama kaka hala sıvı pisik gecti. Günde 5 defa falan yapıyor. Bazene bu kadar yiyorsa yapmasi da normal diyorum. Ama hala uzman bi dr gitmedik. Nereye gitsek bilemedim. Ozel muayeneler de dünya para. Marmaraya gitcem sanirim.
Senin bebis nasil oldu. Sen dr gittin mi. Bi de keci ürünü denedin mi hic. Biz tavuk ve yumurtadan da gectik sanirim. Bi tepki yok ama kakadaki mukus hic gecmedi.

Bi de şöyle bi durum varmis eger inek sütü degilde laktoz intoleransi ise bi damlayla diyet yapmadan geciyormuş. Acaba bizimki o mu

Ben keçi ürünü yedim. Ama o sıra pişik geçmişti sonrasında yemeye başlamıştım
Ama pişik olmadı tabi mukus varfı gene
Bizde süt ürünü yok mu diye şüpheleniyorum çünkü gittiğim doktor inek manda keçi inek kuş sütü hatta soya ve badem sütü bile dokunabilir dedi bıraktırdı onları da demedim tabi Ee o dönem yediö birşey olmadı. Neyse deniyip görücem.

Doktora gittik ama uzm çocuk dpktoru. Kendi çocuğu da alerjisi varmış. Tavsiye üzerine gittik.
Üsküdar yunus emre hastanesi ahmet binicioğlu.
Hastaneden çok memnun kaldım. Daha öncd yüzyıla gidiyordum, devlet hast. gibiydi.
Burada resmen özel hissettiriyorlar. Kapıda nereye gidicez diye bakınırken danışman yanıma geldi. Sordu yönlendirdi. Sekreterler kapıda ayrı şlgi alaka. Hoşuma gitti yani.
Hee tani bi alerji uzmnı hatta daha sağlıklısı gastolog bulmam lazım o ayrı bir durum.
Marmaradan nasıl randevu alınıyor? Hiç bilgim yok. Bize yakın marmara hast.

Evet laktoz int. İse çok daha kolay. Laktazm damla ile sorun gideriliyor.
Kakada redüktan madde bakılması gerekiyor bunun için.
Ben bu gidişimde test yapar diye ümitleniyorum :)

Merhaba anneler bizim kaka sayimiz hala düşmedi kac haftadır diyet yapıyorum. Hala cok sıvı ishal gibi günde 6 7 defa yapıyor. Sorun ne anlamıyorum bi de ustune huzursuz

Merhaba anneler bizim kaka sayimiz hala düşmedi kac haftadır diyet yapıyorum. Hala cok sıvı ishal gibi günde 6 7 defa yapıyor. Sorun ne anlamıyorum bi de ustune huzursuz
Gaita da redüktan madde ye baktırdın mı hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…