Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba anneler bizim kaka sayimiz hala düşmedi kac haftadır diyet yapıyorum. Hala cok sıvı ishal gibi günde 6 7 defa yapıyor. Sorun ne anlamıyorum bi de ustune huzursuz :KK43:
Canim ben sunu anladim her bebegin sute alerjisi olacak diye bisey yok bizim sute yok onu kesinlikle anladim ama meyve ve sebze yedigim zaman cildiriyo cocuk

Gaita da redüktan madde ye baktırdın mı hiç?

Biraz önce sut alerjisi teshisi koyan dr la konustum. Dedim kakada degisiklik yok huzursuz laktoz intoleransi olabilir mi test yapabilir miyiz. Yok dedi mukuslu kaka alerji belirtisi ama yinede bi damla ismi verdi kullanabilirsin eger lakto intoleransi ise iyi gelir dedi. Bi zarari olmazmis damlanin. Marmaradan randevu aldim carsamba gidicem. Bugün kakada kilcal damar gibi kan gordum sanki :KK43:

Biraz önce sut alerjisi teshisi koyan dr la konustum. Dedim kakada degisiklik yok huzursuz laktoz intoleransi olabilir mi test yapabilir miyiz. Yok dedi mukuslu kaka alerji belirtisi ama yinede bi damla ismi verdi kullanabilirsin eger lakto intoleransi ise iyi gelir dedi. Bi zarari olmazmis damlanin. Marmaradan randevu aldim carsamba gidicem. Bugün kakada kilcal damar gibi kan gordum sanki :KK43:
Ya bilgisini sorgulayamam ama bugün arkadaşım test yaptırdı ve laktoz int. Pozitif çıktı.
O yğzden aklıma geldi seninde uzun zamandır çat pat diyet ypıyordun. Şuaralar daha sıkısın anladığım kadarıyla. İlla etki etmeliydi :/

Damla laktazm mı?

Bugün bende marmaraya baktım ama cepten mhrs açılmadı:KK43:
Kime aldın? Çocuk Gastro mu yoksa alerji m?

Bir de kaka fotosu var mı :KK43:

Canim ben sunu anladim her bebegin sute alerjisi olacak diye bisey yok bizim sute yok onu kesinlikle anladim ama meyve ve sebze yedigim zaman cildiriyo cocuk
Kesinlikle süt herkese dokunmahaliyor. Ama sık görüleni süt olduğu için sütü kes diyorlar. Yumurtası var hu işin buğdayı var osu var busu var :/

Senin sebzeler de mi. Yaa :KK43:

[QUOTE="bskn, post: 46355717, member: 16]Bir de kakau var mı :KK43:[/QUOTE]
  • O fotoyu cekmedim. 182 arayip aldim ama bugun iptal ettim cunku cocuk kardiyoloji bolumune vermis randevuyu. Tekrar aradim ayin 23 ne randevu alabiliyoruz ama 15 gun oncesinden randevu vermedikleri icin pazar gunu arayin dedi. Pazar gunu arayip prof dr. Deniz hn randevu almayi dusunuyoRum cocuk gastro kendisi. Tepki bagirsaktaysa gastroya alin dediler. Bu arda facede ki gruptan mama yolladilar bi sure sutu kesip mama vemeyi dusunuyorum.
  • dr gitsem de diyet diyecek gonderecek test yapar mi bilmiyorum.
  • sen bi git su dr sana test yaparsa bende gideyim. Bizimki iyice huzursuz oldu :KK43:

[QUOTE="bskn, post: 46355717, member: 16]Bir de kakau var mı :KK43:
  • O fotoyu cekmedim. 182 arayip aldim ama bugun iptal ettim cunku cocuk kardiyoloji bolumune vermis randevuyu. Tekrar aradim ayin 23 ne randevu alabiliyoruz ama 15 gun oncesinden randevu vermedikleri icin pazar gunu arayin dedi. Pazar gunu arayip prof dr. Deniz hn randevu almayi dusunuyoRum cocuk gastro kendisi. Tepki bagirsaktaysa gastroya alin dediler. Bu arda facede ki gruptan mama yolladilar bi sure sutu kesip mama vemeyi dusunuyorum.
  • sen bi git su dr sana test yaparsa bende gideyim. Bizimki iyice huzursuz oldu :KK43:
[/QUOTE]
Telefonum kaka fotosu dolu artık yaaa :KK43:

E pazar günü aradığında dolmuş olmayacak mı? Ben anlamıyorum bu randevu işlerini. Gıcık bir durum.
Gatrolog yapar test tahlil vs diye ümitliyim ben.

Laktazm a başladın mı?
Mama ile anne sütü de verecek misin?

Doktora 14mayısta gideceğiz. Test isteyeceğim ama bakalım yaptırır mı?

Bu cumartesi maltepedeki açılışa gideceğim, bir iki değişik birşey öğrenirim belki doktor tavsiye edenler falan... Girlmother Girlmother sen gidecek misin?

DonukPudra DonukPudra da laktazm kullanıyor bir haftadır. Gittiği doktor redüktan maddeye ve bir kaç şeye daha baktırmış.
Belki sennki de alerji değil laktoz intol. Veya başka birşey alerjisi :/

Sabahtan beri hastanedeyiz. Bizim aglamayan kizimiz iki gündür aglak bi halde doktors gittik (bu kez de farkli bi hastaneye ) yine kaka tahlili yine lökosit cikti. Normal dedi antibiyotike gerek yok saşe şeklinde bi probiyotik verdi biogaia dan biraz daha etkili bi ilacmis. Hastaneyi inletti bugun kizimiz. Bagirsak ultrasonu cekti hizli çalışıyormus bagirsaklari. Dedim bu ishal hali nedir benim diyet yapmam gerekir mi. Dedi alerjiyi testle anlayabiliriz kandan bakiliyormus bende sevindim. Dedim yapalim diyet yaptığım için olmazmis diyet yapmaya devam et dedi :KK43: allahim sen bana sabir ver bskn bskn her goren erimissin ne oldu sana diyor

Sabahtan beri hastanedeyiz. Bizim aglamayan kizimiz iki gündür aglak bi halde doktors gittik (bu kez de farkli bi hastaneye ) yine kaka tahlili yine lökosit cikti. Normal dedi antibiyotike gerek yok saşe şeklinde bi probiyotik verdi biogaia dan biraz daha etkili bi ilacmis. Hastaneyi inletti bugun kizimiz. Bagirsak ultrasonu cekti hizli çalışıyormus bagirsaklari. Dedim bu ishal hali nedir benim diyet yapmam gerekir mi. Dedi alerjiyi testle anlayabiliriz kandan bakiliyormus bende sevindim. Dedim yapalim diyet yaptığım için olmazmis diyet yapmaya devam et dedi :KK43: allahim sen bana sabir ver bskn bskn her goren erimissin ne oldu sana diyor
Şökosit miktarı ne kadar?

En son kısmını anlamadım. Diyet yaptığın için testte çıkmaz mıymış?

Ben daha eriyemediö o kadar. Ama çöktüm:KK43: kilo olarak çok farketmiyor. Haaa tabi ara ara şeker yiyirım. Bildiğin toz şeker :p
Ondan erimiyor olabilirim :p
Sen baya vermişsin ama :KK43:

Merhabalar beni de araniza alin.
Oglum 6aylik... son 2 aydir mukuslu kaka ve uykuda huzursuzluk sorunumuz vardi. Dogdugundan beri de asiri gazliydi oglum.
Tam diyordum ki geceleri uyku duzeni oturdu odasina gecireyim :duduk: cocuk anladi mi ne kabus dolu gunler basladi.:anne:
Gunduz bile ayagimdan indiremiyorum hemen kalkiyor mizirdaniyor geceleri saat basi bazen yarim saate..
Sagolsun kac dr dolastik gaita testleri normal mukus genzi akiyo ondan yok damak kasiyo ondan diye diye 2 ayim cop oldu.
Taa ki bskn bskn alerji platformundan ve oglundaki sorundan bahsedene dek. Bu sefer alerjiden anlayan.dr gttik . Sikayetlerimizi dinledi. O kadar gaz normal degil tepkimeler laktoz intoleransini gosteriyor dedi.
Laktazm damla verdi ve bana da sut ve sut urunleri diyeti.
1haftaya rahatlayacaginizi umuyorm dedi. 2 3 gun uykular iyi gibiyken gene eski halini aldi.. bu sefer bir suru test istedi dr..
Gaitada redukan madde ,yag orani ,gizli kan vs...
Gaita sonucu cikti. Laktoz int. Kesinlesti..
Kanda da ben ige istedim kucuk cikmaz dedi ama olsun dedim cikarsa da neye oldugu ciksin ..
Sonuclari bekliyoruz bugun 10 gun oldu laktazm ve diyetimde.. kakasi hala ayni oglumun uyku huzursuzlugu ayni. Cok zormus
Onun kivranmasini caresizce izlemek:KK14:

Oglum 6aylik... son 2 aydir mukuslu kaka ve uykuda huzursuzluk sorunumuz vardi. Dogdugundan beri de asiri gazliydi oglum.
Tam diyordum ki geceleri uyku duzeni oturdu odasina gecireyim :duduk: cocuk anladi mi ne kabus dolu gunler basladi.:anne:
Gunduz bile ayagimdan indiremiyorum hemen kalkiyor mizirdaniyor geceleri saat basi bazen yarim saate..
Sagolsun kac dr dolastik gaita testleri normal mukus genzi akiyo ondan yok damak kasiyo ondan diye diye 2 ayim cop oldu.
Taa ki bskn bskn alerji platformundan ve oglundaki sorundan bahsedene dek. Bu sefer alerjiden anlayan.dr gttik . Sikayetlerimizi dinledi. O kadar gaz normal degil tepkimeler laktoz intoleransini gosteriyor dedi.
1haftaya rahatlayacaginizi umuyorm dedi. 2 3 gun uykular iyi gibiyken gene eski halini aldi.. bu sefer bir suru test istedi dr..
Kanda da ben ige istedim kucuk cikmaz dedi ama olsun dedim cikarsa da neye oldugu ciksin ..
Sonuclari bekliyoruz bugun 10 gun oldu laktazm ve diyetimde.. kakasi hala ayni oglumun uyku huzursuzlugu ayni. Cok zormus
Seni cok iyi anliyorum cnm allah yardimcin olsun kakanin duzekmesi 6 haftayi bulur canim ha bu arada icinde sut olan herseyi tuketmemek gerek paketli gidalar vs vs... et ve et urunleri de

Hala gülseim geliyor:)
Sen ve birisi yazmıştı.

Daha 2hafta olmuştu bebeklerimiz doğalı...
Sen d vit verdiğim gün çok huzursuzdu acaba ondan mı demiştin.

Ve demiştim ki "aman bu kadınlar ne kadar pimpirikli vitamin hiç huzursuz yapar mı? Pehhh":ukala:
Şaka gibi dimi :KK23:
İlk 25günlükken verdim ve kakasını duvara fışkırttı. Gerçektn duvara :confused:

Haa birde hamileyken Vit içtiğimden beri çok kilo alıyırum diyenler içinde demiştim ve bir ay vit kull. Bir ayda 5kilo almıltım :KK70::KK35:

Haa bir de arkadaşım süt alerjisi var demişti,
Bende içimden " ilahi :KK30: arkadaşkm,annesütü de süt o nasıl olcak "

Bir de kitap ayracım vardı, bi çift bebek bezlerini kurcalıyor, ellerinde öercek falan:p
Çok dalga geçiyordum öyle ailelerle :deli:

Ay vallahi daha kimseyi eleştirmicem :KK70:
:skandal::skandal:

Ayy yeni gordum bunu ben de diyorum diğer tarafa kimse artık yaxmiyor :)

Evet herkes rahatsız etmez dedi ama etti ilk kullanımda... Şimdi ara ara veriyorum çok değil tabii:KK16:

Gelelim bozdugum diyete...

Her lokmamda hala korkuyorum... Her gün oğlumun eline yüzüne b.kuna bakıp korkuyorum... Sabahın korunde esimi kaldirip sacma sapan şeyler söyleyip alerjiiiii:skandal:diyorum...

Cumartesi itibari ile bozdugum diyet devam ediyor. Su var ki mukus eskisi gibi yoğun değil. Bazen çok çok az bazen var... Günde 3-4 hatta bugün 2 kez yaptı... Amaaa bana hırıltısı arttı gibi geliyor ( eşime Gore normal) bir de boyun yüz fısır fisir oldu... Bakalım devam... Ama hala catalin ucu ile peynir yiyorum ya da yoğurt... Korkuyorum...

Telefonum kaka fotosu dolu artık yaaa :KK43:

E pazar günü aradığında dolmuş olmayacak mı? Ben anlamıyorum bu randevu işlerini. Gıcık bir durum.
Gatrolog yapar test tahlil vs diye ümitliyim ben.

Laktazm a başladın mı?
Mama ile anne sütü de verecek misin?

Doktora 14mayısta gideceğiz. Test isteyeceğim ama bakalım yaptırır mı?

Bu cumartesi maltepedeki açılışa gideceğim, bir iki değişik birşey öğrenirim belki doktor tavsiye edenler falan... Girlmother Girlmother sen gidecek misin?

DonukPudra DonukPudra da laktazm kullanıyor bir haftadır. Gittiği doktor redüktan maddeye ve bir kaç şeye daha baktırmış.
Belki sennki de alerji değil laktoz intol. Veya başka birşey alerjisi :/[/QUOTE]

Canım ne acılısı varmıs haberım yok ki :)

Şökosit miktarı ne kadar?

En son kısmını anlamadım. Diyet yapdedi gonderdin için testte çıkmaz mıymış?

Ben daha eriyemediö o kadar. Ama çöktüm:KK43: kilo olarak çok farketmiyor. Haaa tabi ara ara şeker yiyirım. Bildiğin toz şeker :p
Ondan erimiyor olabilirim :p
Sen baya vermişsin ama :KK43:
evet diyet yaptigim icin kan testi dogru sonuc vermezmis. Belirtiler diyetten sonra gectiysr diyete devam et dedi gonderdu:KK53:

evet diyet yaptigim icin kan testi dogru sonuc vermezmis. Belirtiler diyetten sonra gectiysr diyete devam et dedi gonderdu:KK53:
Diyet yapmasak da doğru sonuç vermiyormuş :işsiz:
ay yeminle bu doktorlara farklı farklı kitap mı okutuyorlar nedir. Anlamadım :KK70:
Üç doktor aynı şeyi söylese şok oluyorum :p

Öncelikle geçmiş olsun. Kakanın tam olarak düzelmesi 1 ayı buluyor ne yazık ki. Ama huzursuzluğun biraz düzelmesi gerekirdi. Bebeğiniz sadece anne sütüyle mi besleniyor? Kullandığı herhangi bir ilaç var mı? Sizin diyetinizde neler var?

X