- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.888
- 133
Açlık orucu zannettiğiniz gibi bir şey değilmideme safra kaçağı olmuştu ve gittigim doktorlar anlayamadi.endoskopi ile uzman bir gastrolog anladi ve şok oldu.çok ender olurmuş.adam bana seni asla unutmayacagim demisti.sen cok mu ac kaldın.bu sadece aclikla olur demisti.ben o donem uzuntuden pek istahsiz ve zayiftim...ama oyle abur cubur ya da gazli icecek va hic tuketmedim o zamanlarda bile.sadece yemek yemezdim annemin zayif kal takintisi yuzunden.duzenli yemek yeme aliskanligim sonradan gelisti.yani aclik bende pek işe yaramadi.kac sene orucumu tutamadim.midem toparlayamadi.hamileliklerimde midemden dolayi kotu gecti.hep kendime kızmışımdır bi kendime bakamadim die.
belki detoks manasinda anlamli olabilir.ama insanin surekli ac kalmasi da surekli bisiler yemesi gibi sagliksiz bence.midenin 3 te 1 i doyacak diye bilirim en az.
siz detoks olarak uyguladinI degil mi? yoksa surekli ac olmaya mi çalışıyorsunuz? ustelik hamilesiniz?
Açlık orucu zannettiğiniz gibi bir şey değilTek sorun kabızlık bile olsa bir hastalık hissediyorsunuz, arınma ihtiyacınız var diyelim, açlık orucu tutuyorsunuz. 36 saatten başlamak ideal vücudun alışması için. Oruçtan önceki akşam 7de yemek yemeyi kesip uyumadan önce sinameki, epsom tuzu ya da lavmanla bağırsakları boşaltıyorsunuz. Ertesi gun iftara kadar yeme içme yok. Iftardan sonraki gün sabah 7ye kadar sadece su içiyorsunuz ve böylece 36 saatlik açlık tamamlanıyor. Fakat açlıktan sonraki gün ne yiyeceğiniz belli, sabah meyve suyu, öğlen meyve ya da salata, akşam salata ya da sebze yemeği. 3 günlük oruçta ise aynı başlangıcı yapıp 3 gün boyunca sadece iftarla sahur arasında su içebiliyorsunuz. 4. gün meyve suyu, salata ve sebze yemeğiyle günü kapatıyorsunuz. 10 günlük oruçta da 10 gun süreyle aynı şekilde suyla besleniyorsunuz. Fakat bu sefer 10 günden sonra tam 10 gün özel besleniyorsunuz. Her şey sistemli olduğu siz bunu bilerek oruca niyet ettiğiniz için vücudunuz bütün aktivitesini bu sisteme göre planlıyor. Oruçlardan sonra ne yiyip ne içeceğiniz size kalmış.
Ben anlattığım bütün açıklıkları gebeliğimden önce gebeliğe hazırlık niyetiyle deneyimledim. Evet bu açıkları tarif eden en kapsamlı kelime detoks olurdu. 10 günlük deneyimim inanılmazdı, fazla kişisel bilgi içereceği için ayrıntı vermemeyi tercih ediyorum fakat başta migren olmak üzere bir çok rahatsızlığımdan kurtuldum, bir kısmı ise hafifledi. Hamileliğim ilk bebeğimde kabus gibiydi, şu an son derece rahat bir süreç yaşıyorum. 55 yaşındaki annem ve 3 kardeşim, eşim de açlık orucu tuttular, onların deneyimleri de çok güzel. En iyi sonuçları en çok hastalıktan muzdarip ablam aldı. Mesela açlık öncesi ve sonrası kan değerleri hayret verici bir değişim gösteriyor. İşin aslı ben kendim okumadan biri bana su benim anlattıklarımı anlatsa pek kulak asmazdım. Kendim okuduğumda anladım tam olarak açlığın organizma üzerindeki etkisini. Otofaji bir mucize. Nobelli bir mucize. Kendiniz okuyun
Sakin olun, çaresiz değilsiniz. Sadece tam olarak ne yaşadığınızı anlayamadığınız için durum kontrolünüz altında değil, bunun stresini yaşıyorsunuz şu an.Merhaba eski sayfalarında okudum ama kafam çok karıştı içim daraldı bizim kız nerdeyse doğduğundan beri mukuslu kaka yapiyor bugün 23 günlük ve kakası bir haftadır yeşil mukusluya döndü
15 gündür süt ve turevleri yumurta diyetindeyim. Bakliyat gaz yapar diye yemiyorum.
Son 4 gundurde domateside kestim hatta yediklerime yazalım dedik
Patates ceviz balık muz ekmek zeytin pekmez yedim hatta bugün sadece pekmez zeytin ekmek patates yedim ama hala kakası düzelmedi :/ biogai kullanıyoruz 4 gündür ikinmasi biraz azaldı gibi.
Bunun dışında cocugumdaki şikayetler çokça ıkınma ama çokça büyük insan gibi kaka ve pıt yapamama yapsa bile bitmeyen bir gaz sancisi
Uykuya dalamama huzursuzluk 15 dk da uyanmak gibi. ( Dün bugün daha iyi uyuyor gerçi)
Memede emme sürekli arada kafasını arkaya atıyor bazende boğuluyor.
Kusma yok birkaç kere kustu ama biz evirip cevirdigimiz için diye düşündük.
Bugün ki son kaka fotolarını da ekledim sarı kaka mukuslu olsada beni mutlu ediyor ama yeşil sarı dönüşümlü gidiyor :/
Nasıl bir diyete gitmeliyim nezaman fayda eder acaba alerjisi yoksa bağırsaklarında mi bir sorun var :/
Doktora her hafta gidiyoruz onun yorumu ilk sütü kes dedi devam deyince domatesi kes dedi ama yenidoğan normal dedi. Ben çocuğumun acı cekmesini huzrusuz olmasını istemiyorum çok çaresiz hissediyorum
Merhaba ayrıntılı cevap için teşekkür ederim üzüntüden sütüm kesilcek diye korkar oldumSakin olun, çaresiz değilsiniz. Sadece tam olarak ne yaşadığınızı anlayamadığınız için durum kontrolünüz altında değil, bunun stresini yaşıyorsunuz şu an.
Öncelikle kaka normal değil evet. Eğer hazır gıdalardaki peyniraltı suyu tozu dahil her türlü süt ürününü hayatınızdan çıkarmanıza rağmen kaka bu şekildeyse bebeğinizin alerjizi biraz yaygın demektir. Bunun bir kaç sebebi olabilir. Gebe kalmadan önce deterjan başta olmak üzere fazla kimyasala maruz kalmış olabilirsiniz, sık ilaç kullanmış olabilirsiniz, kötü beslenmiş olabilirsiniz, tedaviyle gebe kalmış olabilirsiniz, gebelikte fazla ilaç kullanmış olabilirsiniz, suni sancı ya da anestezi almış olabilirsiniz, gebeyken tetanos aşısı yaptırmış olabilirsiniz. Eger bunların hicbiri olmadı ise bebeğiniz hepatit b ve kvit enjeksiyonu sonrası alerji geliştirmiş gibi görünüyor. Kvit(konakion mm pediadric) virüs aşısı olmadığı için canlı parçası yok içinde, sadece yoğun toksin içerdiği için çok zararlı. Hepatit b(engerix b pediadric) ise toksin yanında maya hücreleri kalıntısı da içeriyor. Bebeğinizin alerjisinin yaygın olması bana mayaya da alerji geliştirmiş olabileceğini düşündürdü. Yukarda detoks konusunu yazdım, mutlaka detoks uygulamaya başlayın, ne kadar hızlı düzeldiğini göreceksiniz. Aşı zamanına bir hafta kalmış, bu 1 haftada eşinizi de dahil ederek gece gündüz aşıları okuyun. Saglik ocağından ailelerin bilgilendirilmesi kanunen zorunlu olduğu için prospektüsleri isterseniz verirler. Eşiniz alsın getirsin birlikte okuyun. Içerikteki hidroklorik asit, alüminyum sülfat, thimerosal gibi maddeleri de ayrıca internete yazıp ne olduklarına, canlıyı nasıl etkilediklerine bakın. Aşı dönemi geldiğinde ise bilgilendirme talep edin aşı neden yapılıyor, ne içeriyor, olası yan etkiler neler, başınıza gelebilecek en kötü senaryo nedir sorun ve cevapları dikkatlice dinleyin, kararınızı sonra verin.
Diyette aceleci davranmamalısınız. Bir alerjeni yani alerji yapan besini yediğinizde sütünüzden arınması tam 21 gün sürer. Bebekler genelde daha erken sürede rahatlıyor diyetle ama 21 günü de goze almak gerek. Mesela dun cilek yediniz bebek kötü oldu, bugün çileği kestiniz bebek düzelmez. O yuzden bugun yediklerim de bebeğe dokundu diye düşünmemeniz gerekir. Aslında bugün yediğiniz hicbir şey dokunmadı, bebek sadece çileğe tepki vermeye devam ediyor. Bugün yediginizin dokunduğunu şöyle anlarsınız, kaka görüntüsü her zamankinden kötü, mukus her zamankinden çok, gaz her zamankinden çok, bebek her zamankinden huzursuz olur.
Diyette öncelikle tavsiyem süt ürünlerinin ve yumurtanın zerresine bile dikkat edin. Hazır ekmeği kesin, mayasız lavaş yada karbonatlı ekmek tercih edin. Piyasadaki unlar malesef alerjiyi inanilmaz etkiliyor. Dogal atalik un bulun, karakılçık su an satilan en ucuz dogal un. Kırmızı mercimek, domates, mor lahana, kapya gibi bütün renkli besinleri 21 gün kesin. Butun kuruyemiş ve meyveleri 21 gün kesin. Tuzdan başka baharat kullanmayın. Zeytinyağı dışında yağ kullanmayın. Market tavuğu, eti kullanmayın. Köyden bulursanız tavuk ve koyun eti yiyin. Kereviz dışındaki sebzeleri yiyebilirsiniz. 21 gün ardından yine buraya yazarsanız diyeti acma konusunda seve seve yardımcı olurum.
Biogaia disinda damla kullanmayın. Kantoron yağı dışında bebeğe pişik kremi kullanmayın. Alerji durumunda pişik çok inatçı oluyor, kantaron yağı bir haftalık kullanimda hiç sonuç vermezse icinize sinen neyse onu yapın. Memede başını arkaya atarak ağlaması da saydığınız diger belirtiler de alerjinin sebep olduğu çok yoğun gaz.
Bu arada sütünüz çok mu, bebek tek seferde tek tarafı emip bitirebiliyor mu?
Amerikada bir çocuk doktorunun eyalet meclisinde yaptığı aşı özeti. Aşıyla ilgili şüpheleri olan ebeveynlere araştırmaya nerelerden başlayacakları ve neyden şüphelenmeleri gerektiği konusunda fikir olacaktır. Sonuna kadar dikkatle dinleyin derim.
Aileniz de bir şeyler okumadıkça araştırmaya gecenizi gündüzünüzü de verseniz sonuçsuz kalacak gibi. Araştırma işine eşinizi de dahil edebilirsiniz umarım. Yazdıklarınız beni de çok üzdü. Yavrularınız sağlıkla hayırla büyüsün.yazdiginiz son yazilari okudum detoksla ilgili.bilgilendirme icin tesekkur ederim
dün biz aşı oldukkızım aşıyı olunca özür diledim. ebe güldü aa özü diliyor bi de ne yaptın da özür diliyorsun dedi.ben de ne olduğunu tam bilmedigimiz birseyi cocuga enjekte ediyoruz daha ne olsun dedim.o daa olur mu aşı bu hastalık zamanı önemli dedi ve yutkundu ve hemen gitti.normalde ebe ile aram iyidir muhabbet ederiz.ama konusmadi açıklamadı..
dün gece hiç uyumadı yavrum ve günlerdir özellikle kaka takibi yapıyorum kakada kan olursa aşıyı geciktirecektim kii zaten 10 gün geciktirdim sırf bu yüzden.ama kakada sadece mukus vardi.ve bikac gundur sıkı diyetteydim.ama dun gece kakada kan vardı
acaba aşıdan mi dedim.ama bu kadar çabuk olur mu bilemedim..
aşı konusuna ne zaman eğilmek istesem ailem ve eşim engelliyor.hayir asisiz olmaz diyor.ama okudukca izledikce delirecek gibi oluyorum.ben ogretmenim.zihinsel engelliler ile calistim.rehabilitasyonda calistim yani.vee gelen velilerden hocam aşıdan sonra oldu diyenelr vardi.ben de aşi sonrasi atesten zannediyordumher doktora bana boyle soylendi dedigimde...hep ayni cevap... asi oyle sey yapmaz..ama bu kadar kadin ayni şeyi soyluyor.hocam asidan sonra degisiklik oldu.kimi bebekken kimi 6 7 yasindan sonra...genelde sosyal olarak zor gecinen ve okumamis insanlardi bunu diyen ve o nedenle atesi anlayamadilar da havale ile mi boyle oldu derdim hep..ama anne hep annedir okumakla ne ilgisi var..anladim..gec oldu..doktorlar bir ara aşilar bozuktu o donemin cocugudur onlar cevabini aldim.90 lı yillar..ya ben de bozuk asiya denk gelirsem..anlayamadim bu konuyu..
4. ay asisina kadar arastiracagim...ogluma baktikca ozur diliyorum..kizima baktikca özür diliyorum...simdilik asi karsiti degil asi kararsiziyim..
tesekkur ederim insAllah....Aileniz de bir şeyler okumadıkça araştırmaya gecenizi gündüzünüzü de verseniz sonuçsuz kalacak gibi. Araştırma işine eşinizi de dahil edebilirsiniz umarım. Yazdıklarınız beni de çok üzdü. Yavrularınız sağlıkla hayırla büyüsün.
Sebze meyveyi sirkeyle yıkamak riskli. Zirai ilaç kullanılmamış sebze meyve yok gibi artık semt pazarlarında manavlarda. Sirke bu zirai ilaçların organizmaya nüfuzunu artırarak zararını üçe beşe katlıyor. Pestisit sütten geçer mi kanamaya sebep olmuş mudur fikrim yok ama bebeğe zarar vermediyse bile size verir. Sebze meyveyi ya klordioksitli suda ya da karbonatlı suda on dakika bekletip durulamalısınız. Tum pestisit türlerini değilse bile bir çoğunu bağlıyor klordioksit ve karbonat.tesekkur ederim insAllah....
ama o gül gibi oğrencilerim geldi gozume...sebep bu aşiysa....
gözlerime bak emircan demiştim..bakamam ogretmenim gozlerinde kaybolacagim diye korkuyorum demisti..o söz uktedir icimde bu nasıl bir korku yasayan bilir..
ben dun uzum sirkesi ile yikadim yesillikelri değişik olarak .ama iyi duruladim.malum uzume alerjimiz var.o kadarcik kanama yapmis olabilir mi?
belki de sebep budur.bunu da not edeyim.olur da okuyan olur.
Renk normal, mukus önceki resimlerden daha az görünüyor.Bu iyiye giden bir kaka mi?
renk normallesmeye baslamis.bence bu iyi haber.Bu iyiye giden bir kaka mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?